Германия задейства фаза 2 на извънредния си план за газови кризи (обновена)

Мярката е най-новата ескалация в сблъсъка между Европа и Москва, разкриваща зависимостта на блока от доставките на синьото гориво и трудността да се намерят алтернативи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Намаляването на газовите доставки е икономическа атака срещу нас от (руския президент Владимир) Путин." Путин или швабския концерн Сименс не може да ремонтира турбината на Газопровода ? Не стига, че я открадняхте тази турбина (взехте я за ремонт и не я връщате), ами и викате на виоск глас "КОЙ МИ СРА В ГАЩИТЕ ?!"

Продавам юргани в Германия на немци, които не искат да се топлят тази зима с € банкноти. Руснаците изнасят кожени реотани за всички жители на Европа ! :)))))

от няколко месеца сума писатели обясняват как Европа можела да си купи газ отвсякъде,даже и от Луната,ама го играела съжалителна и купувала от Русия,за да не фалира;)Даже и иска да се откаже от руския газ,но няма желание...защото цената може да няма значение за тези,които не плащат със собствени пари,но за останалите....:)))И в тази връзка каня всичките козяци да демонстрират евро-атлантическата си ориентация и да ми доплатят разликата в цената на газа спрямо миналата година-поне малко да допринесат за тържеството на евро-идеалите и да го накривят на Путин.Все пак за тях цената няма значение,не би трябвало да им е проблем:)

..... Топлата вода е открита, това се знае. Но Д и ВИТЕ КАПИТАЛИСТИ трябва да си купят огледала и да се оглеждат вкъщи. На това нещо по времето на социализма му викаме режим. На запад от БЕЛ град използват други думи. С това друго говорене ЖЪЛТИТЕ петна отзад се увеличават, ноооо..... КАКВОТО ПОВИКАЛО ТОВА СЕ ОБАДИЛО

tonk11

Атака било. Икономическа. А какво са всички санкции дето им наложихте? С гордост ги налагахте и обяснявахте как било за доброто на Европа! Преди 2 години Байдан ви каза, че трябва да сте готови да пси платите за "демокрацията" и свободите. А сега ще плащате. Лошото е, че ще плащаме и ние.

"Намаляването на газовите доставки е икономическа атака срещу нас от (руския президент Владимир) Путин. Ще се защитаваме срещу това. Сега обаче страната ни ще трябва да извърви труден път", допълни министърът. Като погледне човек, за всяко "свиване" на газовите доставки пряко отговорни са властите на Германия. И сега, последното "свиване". Да не би "Газпром", а не "Сименс" да е отговорен, че не "Сименс" не може да си ремонтира турбината, че я праща в Канада, а там, верни на санкциите не я връщат. Не вярвах, че германците могат да правят същите палячовщини, както К Петков.

Нали всички пееха, че могат без рески енергийни източници? Защо плачат сега и обвиняват Путин във вражеска атака? Помолете се на другаря Байдън да ви достави втечнен газ! и то на по-ниски цени, като за приятели!

е нали там катар израел азери мазери и накрая кво? фаза кюмюр и турско кюмбе.. ббаахаха

Дир-е, пишете ги нещата такива каквито са. Няма нужда от словесна диария. Кухи лейки = на мизерия. И децата знаят защо запада и ние сме на този хал. Санкции и русофобия.

Втората фаза - на "повишена готовност" ще се изразява в предупредително некъпане през лятото. Третата фаза е предвидена за зимата - Фон Лаен е изчислила че ако всеки европеец понижи температурата в жилището си само с 10 градуса под обичайното, то Европа дори ще може да изнася газ. Отделно това ще има изключително благотворен ефект върху пенсионните системи на страните-членки. Сещате се защо - до пролетта пенсионерите ще са наполувина по-малко.

Урсула Фон дьо ЛАЙНЕН ще стопли всички соросоидни идиоти. Ще гали нежно косматите им топки и ваджайни за да не замръзнат.

със правенето на соросодини заклинания.... :) Соросоиде, кой набор си? Бас държа, че си от тия с черен колан по чат на ай фоня и нищо в кухата соросоидна лейка. Изкарай бързи курсове по палене на огън, цепене на дърва и как се пали печка с въглища. Глупак.

Май си ти,а? Бая неграмотно при това и като няма аргументи започват обидите...

Германците ще се оправят, имат акъл и икономика. Кюмур имат бол и малко ще забавят борбата със затоплизъма. Да му мислят московските диваци - без евро и долари скоро пак ще вият на умряло от глад. Скоро ще са и в ролята на бити разпорени пумияри, след като ВСУ им ютилизира напълно железарията по Украинските кървища. Сава на Украйна, смърт на путьовата руссийка, Тюрмата на Народите.

със соросодини заклинания.... :) Соросоиде, кой набор си? Бас държа, че си от тия с черен колан по чат на ай фоня и нищо в кухата соросоидна лейка. Изкарай бързи курсове по палене на огън, цепене на дърва и как се пали печка с въглища. Глупак.

tonk11

Малоумнико, Германия внася "кюмюр" за 50% от потреблението си. А познай от къде го внася? Да ти кажа ли? За 2021 г. Германия е внесла от Русия над 18 милиона тона въглища. И това е при положение, че от 2020 година е съкратила употребата им за производството на ток и металопреработка с над 20%.

е спиране на доставките на газ към ВСИЧКИ! Дир, може и по просто да обясните на хората, че иде мизерия.

Ами че вземете си газ от Северен поток 2, егати тъпаците!

Ние хубаво пишем за немците, ма те имат план, а нашите гламари дето бяха приземени кво правят? Танкерите идват ли? Азерите пускат ли ни Газчица? Ще сключат ли дългосрочен досговр с някой, за да има поне някъква стабилност на доставките.

я се поинтересувай какви са така наречените им фази. Няма дати харесат изобщо. Запасявай се с дърва и изкарай бърз курс по боравене с брадва. Дано у вас имаш комин.

Защо не попита меркел дали има алтернатива на руския газ. Дко можеше Германия първа щеше да се е дивертифицирала при меркел.

Грета къде си. Тия гадни немци искат да прецакат зелената сделка и бъдещето ни. Грета, трябва да направим демонстрация заедно с грийнпийс и да застанем пред Багерите в Мините. Грета, с теб ще дойде и Аналена Барбук, дружно да стоите пред портите на ТЕЦа, и да скандирате че политиците крадат бъдещето. Грета, Къде си. Защо изостави зелената идея. Грета, Помощ. Грета , не се предавай.

Гретет да върви на х@й ! Ще и е мнооого полезно !! И ще приключва със зелените глупости.

шнела шнела.Това чувахме едно време на немските порнофилми на VHS касетите

Е нали искахте енергийна независимост ... хи-хи-хи ... Знаем я фаза 2, палим кюмюра "екологично" ...

3 та е на дърва от къде -от Сибир

при цялото ми уважение към германците никаква "фаза 2" не са задействали, не знаят какво да правят и имитират действия, сякаш всичко са изчислили и предвидили

Германските дебили не се ли сещат, че ако сертифицират Северен поток II ще им доставят газ колкото искат, а също и че цената му ще падне. Това може да стане много бързо, защото той е запълнен с технологичин газ. Така, че топката е в тяхната половина...

Предлагам Европа да наложи газово ембарго на Русия. Така на Германия ще й олекне, че това са все пак европейски санкции. Току-виж се стоплили от собствената си тъпотия, която напоследък е доста интензивна и калорична.

Загроби Европа с омразата си към Русия. Ако искаха да няма война трябваше да преговарят за мир с Русия а не санкции да налагат

Налагам санкции на собствения си гъз. Петстотин тояги на голо. За благото на Украйна.

Можеше просто да се пуснеш на ония от София Прайд. Хем ще те уважат нежно отзад, хем ще го водиш протест...

Баба ви Урсула е ветеринарна генеколожка поставена на висок пост в ЕU. Тя изпълнява ролята на американска болонка в EU, както и вкупом цялата еврокомисия. BTW, първия американски човек в ЕU беше Дурао Барозо, ако си го спомняте. После американците почнаха да подслушват какво става в комисиите в ЕU. И накрая подслушваха самата баба Мергел, която дори ходи до Фашингтон да се жалва. Такава е съдбата на окупираните от US Германия и Европа. Сега сме наред Източна европа и ние...

Путиноидните тролове от Израждане ще се насерат от кеф. Да му дадем на Лилипута половин Европа, та белким газа стане по евтин. Германците от години са прекалено наивни относно Путин, сега ще си понесат последствията, както и други страни. Явно тази зима няма де е лека, но като цяло в дългосрочен план политиката е правилна.

От кеф не се насираш, пОтко ... от кеф се празниш! ... Насран си, или от шубе, или от вазелин с изтекъл срок на годност!

Дреме ми от какво си се насрал, важното е че си посерко.

сега са независими от Русия. Лошото е че и ние сме в същата локва.

Лошото е че не сме ! не сме предприели нито едно деиствие подобно на другите европеиски държави още от Скрипал на сам е повече от видно каква Руска кочина сме ! Пресен пример ти е вчера !!!!!!

Браво на ЕС, независими сме вече от Русия и то по-бързо отколкото планирахме. То пещерните хора да не на газ да са се топлили.

Фосилните горива са доброволна евтаназия на човечеството. Още 100 години същия пушилек и на Земята ще останат да живеят само химосинтезиращи бактерии и археи от хидротермалните комини в океана. Няма как за 200 години да освободиш въглерод, който се е консервирал във вида на въглеводороди в продължение на 300-400 милиона години и да си мислиш, че нищо няма да се промени.

Хубаво е от време на време да вадиш пръстите от контакта. Ще ти светне и може и да започнеш да мислиш по своему.

Я злия духач пак се проявяви. Духачо знаеш ли колко е въглеродният диоксид в атмосферния въздох около 0.04%а знаеш ли колко е хипотетична та промяна приписвана на човешка дейност около 0.002%.Айде сега ми обясни как 2молвкъли на 100000могат да предизвикат промени. ЛОШО ДУХШ пиеш МЕНТЕ СПИРТ и от това нищожно то ти количество мозъчни клетки са закърнели сатанистчето ми

Ну и драва ест в сибир если хочете приежайте

Смятайте,че таз зима ще има един милион германци измрели от студ.

Урааа... световна революция! Комунизъм от Сеул до Бордо и Лисабон! Обаче кой ще плаща сметката?

Швабите срам нямат.Първи наложиха санкции на Русия,изпращат оръжие на укрите,това не било връждебен акт. Русия намалила доставките на газ,това било враждебен акт.

С трици маймуни ще ловят. Къде пише че някой е длъжен да доставя каквото и да е на когото и да е било. Русия не е колония на запада бе, ало. Голямо риване. Да минаваме на въглища и да сложим 3 милиона евро на тон въглероден двуокис. Направо не само земята но и галактиката ще спасим от климатични промени.

Не искаме руски газ!!!! Ауууу, защо не идва руски газ?! Ами сега?!!! Само ние не сме разбрали, ме идва сима, след лятото...:-((( и ни е розово, и ни е топло... два танкера са тва, не е шега...:-()(

Планът им включва, да не купуват руски газ през турция и Бългория ами през молдова и други държави

Осъзнай се. С тази омраза към Русия се само унищожават. Вместо Европа да направи Русия приятел и съюзник я тласка в прегръдката на Китай. Не смея да си помисля какво ще стане когато китайците почнат да консумират газ и нефт като Европа а Русия е с Китай.

Чакай малко... в Русия ревете Еврогейци, НАТО, САЩ!!!!

Е сега се правим на велики германци....няма газ защото няма турбини от Сименс заради ембаргото което германците подкрепят....малко ми звучи като мазохизъм ние си го причиняваме за да ни е гадно....ако това са Европейски ценности нещо не ме влече към тях.

"Вкарай ми го по-топъл, че нещо съм понамръзнал..."

А рублата по Форекс нарасна вече до под 54 рубли за долар...

Трябва още санкциите срещу Русия... до последен европеец.

Аз все още не разбирам защо поддържаме санкции срещу Русия и се набутваме в най-високите цени на газа и нефта? Положението я Украйна ме вълнува точно колкото положението в Либия и Ирак. Еднакво осъждам и Путин, и Обама, и Тръмп и Байдън. Вълнува ме, обаче, инфлационната спирала, в която ще влезем след безсмисления конфликт с Русия. И от която няма излизане, поне в обозримо бъдеще.

E това е, че си прост дъртак от село. Сигурно като се запали обора на съседа, също не те вълнува? Докато мангалите не ти откраднат мотиките. По интересно е, защо на дъртак от село му е притрябвала газ, след като реално му трябва слама за магарето?

Да не ти се шринкне малуса още, че съвсем ще заглъхнеш ... сметче миризливичко!

Интересно само дали първо ще стигнат до фаза 3 или немците ще излязат на протести по улиците

Фаза 2: “Ахмед, носи кюмюрО!” :-)))

Да обобщим: Фаза 1 - затваряне на ядрени централи, и гонене на михаля за зелени глупости. Фаза 2 - санкции, рестрикции и подкрепа на война към най-големия и изгоден доставчик на ГАЗ (защо - защото САЩ така искат) Фаза 3 - подканване на стадото да започне лишения и икономия Фаза 4 - вдигане на цената, за да падне потреблението... икономиката майната и (САЩ така иска) фаза 5 - протести и блокиране на сметки и кредитни карти на протестиращите фаза 6 - ще купуваме отново руски газ и петрол, но през американски фирми ( така сме по-независими) Фаза 7 - целия свят ни смята за идиоти, но пък сме независими идиоти, от нас не зависи нищо, правим каквото ни заповяда САЩ Фаза 8 - нови два бустера - задължителни за бебета, тинейджъри и възрастни Фаза 9 - безработица, социални помощи, наркотици Фаза 0 - доброволна евтаназия

То сега така е модерно в духа на джендърските времена. Ти НИКОГА не си виновен за нищо. ДРУГИ са виновни - родителите ти, работата ти, държавата ти. Прост си като гъз, но си шумен, крещиш, "изразяваш себе си". Дебел си като свиня и се тъпчеш като луд но "живееш в хармония с тялото си". Боже, какви времена доживяхме !

Фаза 2 точка 1: "къпане веднъж месечно"

При условие, че имат още един Северен поток - 2, нов, по който може да получават газ колкото по Северен поток - 1, се правят на интересни. Или са мазихисти или шизофреници.

Американски проститутки са.

"Намаляването на газовите доставки е икономическа атака срещу нас от (руския президент Владимир) Путин. " Атаката е от Европа срещу Европа. Да видим доколко населението ще го позволи.

А България? Какво е положението с доставите на газ в България? Доколко е запълнено хранилището ни? Каква е готовността за зимата? Какви цени се очакват? Ако не сме готви, ще има ли отговорни, обесени, разстреляни и т.н.

Лицемери. Путин предприе атака срещу тях, горките. Забравят удобно за непрестанните санкции. Не се сещат, уж, че отговорът на Путин е логично нещо - ти ми правиш мръсно, затова аз ще ти отговоря подобаващо и то така, че ще квичиш от безсилие. И сега заради болните ес-умове ще страдаме всички. И нека гербавите да отговорят - защо Германия е докарана до това положение, некадърно ли е тяхното правителство, иска ли сваляне или Петков и за това е виновен.

Глупаците бързаха да си затворят атомните централи под мъдрото ръководство на Шрьодер и впоследствие на Меркел, защото се уплашиха след Фукошима.

Германците поне открито си признават каква е ситуацията, започват да слагат органичения и да вдигат цените за крайния потребил, с цел свиване на потреблението. Много удобно излезе новина онзи ден, че очакват нова вълна на вируса в края на юли, защото вероятно очакват надигане на недоволството на германците :) Това, което тревожи мен обаче е, че нашите тук няма да направят абсолютно нищо, ще си слушаме приказките за американските доставки, въпреки, че имаше и новина, че те намаляват износа на втечнен газ. Та общо взето кризата ще я видим на есен, с пълна сила и то благодарение на едни "високообразовани" и "Чуждоговорящи" сладури, които ни обясняваха как всичко е в розово.