Германия обмисля национализация на филиалите на "Газпром" и "Роснефт" в страната

Двете компании са ключови играчи на местния пазар, но пък са изолирани заради санкциите

Обратно в новината

Коментари - Германия обмисля национализация на филиалите на "Газпром" и "Роснефт" в страната | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Спирайте газа на фашистките немските курви. Стига толкова хрантутене. Спирайте всичко за Германия и след два месеца ще бъдат на колене - като пред Сталинград!

На какъв интерес слугувате. Ако Русия вземе Украйна, а това ще стане, вие трябва да отваряте учебниците по турски Трябва ви ускорен курс по турски господа соросоиди с тая краварска политика....

Това ли е демокрацията и неприкосновеността на частната собственост? Това ли са надеждните и сигурни европартньори? Това ли е правото?

При национализация се плаща , а другото се нарича кражба. Малка разлика, нали?

Е в Русия има много повече германски фирми за национализация.

Европа национализира всякакви активи и руски фирми но виж Русия като не иска да върне самолетите които са на лизинг било истинска трагедия.

Как да ги върнат, когато е забранено да платят и забранено да летят...

А бе те германците напоследък правят много глупости – могат да прибегнат и до национализация. Въпросът е, какво ще стане след това – да не би към икономиката им да потекат реки от газ и петрол? Те специално с в положението, при което не трябва много да шават. И без друго са най-привилигировани по отношения на доставките от Русия, даже собствен бизнес с газ могат да правят. “Отрежат ли клона” на който седят десетки години, ги очакват огромни неприятности. Те и рубли за газ ще намерят и “Северен поток-2” ще пуснат – само гледайте какво ще стане най-накрая, независимо че сега Шолц го раздава много ербап. Така ще е, защото все още са най-важни националните интереси на страните в ЕС. В този смисъл общите интереси на ЕС имат второстепенна, поддържаща функция.

Това е правилно, единственото което може да бъде разрешено на рушняците е да сглобяват самовари и изработват матрьошки.

как се обърнаха нещата: Нацистите са в Русия (украинската и част) а в Германия комунисти правят национализация.

мисля, че преводът не е много точен и подвеждащ. Не става дума за изземване на собственост, а за помощ срещу несъстоятелност. Подобни действия имаше към банки и застр.компании 2008. Тогава след стабилизацията собствеността беше възстановена.

Това дали не е нарушение на законите!Или законите са само за Русия която ЕС под диктовката на дебилите от САЩ провокира и всьзност това е пьрвопричината за войната!

А ние кога ще национализираме Марица 1 и Марица 3 както и къш на копаещите злато?

1. Германия дали е чувала за енергийни мерки? 2. Има ли германски заводи в Русия?

Имах предвид ответни мерки в т.1!

И като ги вземат тия заводи които са си руски но оборудвани от германците КАКВО ще правят ватенките в тях??Може водка да варят само или да сглобяват ладички от 68г. модел:))))))

Тази демокрация все повече започва да прилича на най-лошата част от тоталитаризма. Осъждане без присъда, цензура, неприкосновеност на частната собственост се заменя с национализация. Дори има екстри - Подтискане на белите хетеросексуални. Биологичните 2 пола се заменят за измислени 63 пола.

Хаха. Първо германците трябва да си отговорят на въпроса защо хранилищата се оказаха руски , и кой във вътрешното разузнаване е проспал този факт Второ, ще национализират какво точно ? Хартия, офиси? Щото суровината си е в Русия. Германците, за пореден път се убеждавам, продължават да стават все по-правоъгълни и тъпи.

И това вероятно ще доведе до национализация на Германия от Русия

Ха, ха, ха те руснаците с Украйна, държава без никакво оръжие и без ресурси не могат се справят, че Германия ще национализират! Вече сме в 21 век, другарю! Събуди се!

Без оръжие казваш - а цяла Европа, сащ и Великобритания се пънат , че наливат милиарди като оръжие в украйна. Май не си съвсем коректен.

И после? Тишина

Тоест обмисля да открадне малко газ и петрол. Ама това вероятно ще доведе до пълно спиране на газа за ЕС

Пълно спиране на Руският газ за ЕС . От САЩ и Катар могат да внасят колкото искат

Могат я. С космически кораб. Щото с танкери, първо че ще в по - скъпо, второ че екологията ще гръмне. Ламанш, Средиземноморие- мислиш ли че някой ще разреши ?

ако някой иска да даде, а и да може да даде.

Този Катар се оказа с находища на газ 3-пъти колкото Русия. Как до сега не са го знаели?!

D_T

Та казваш втечнения газ ще замести руския... Напълно е възможно, но има едно голямо НО - кога? Към момента в Европа НЯМА достатъчно терминали, които да приемат и преработят втечнения газ за да го пуснат в газопреносната мрежа. И на второ място идав и втория въпрос каква ще бъде цената... За съжаление Европа проспа времето за диверсификация на доставките и реално в близките 2-3 години (минимум) нямаме избор. А да не забравяме, че някой производства (например химическата промишленост) на държави като Германия, за които евтината газ е глючова за промишлеността ще станат изключително НЕ конкурентоспособни на продукцията от други държави - няма да споменавам имена. Ситуацията е патова...

Всъщност , Катар си казаха , че не могат да втечнят толкова , за да заместрят Русия . А за ,,американския" от Ямал - отдавна знаем .