Германия: Икономика в шок

Много заводи в страната спряха производство, а магазините и ресторантите затвориха

Обратно в новината

Коментари - Германия: Икономика в шок | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Германия фалира !!!!

ко речи? Ко,КО?

Ако няма държави, ще стане хаос и безредие. Трудно се управлява глобализацията. Дори изобщо не е възможно да се управлява. Колко деца загинаха от тази глобализация.Най добре всяка държава да се грижи за народа си!

Колкото БКП се погрижи . И Бай Хуй също ...

Истината е една ако ви кажат че има 5милиона заразени от корона вирус значи са двайсет .Ако ви кажат че корона вируса не е направен в лаборатория значи е направен в лаборатория също така ако ви кажат че българският народ е много умен и е интелигентна нация е тук вече много ви лъжат . Няма такива извратеняци мазохисти като българския народ единственото спасение е нов народ за тази велика държава .

Аркадашлар, приемайте както баба меркел го направи още резани тъпанари! те ше ви оправят ама както до сега не сте оправяни! Гитлер ще ви се стори малчуган!

Германия.беше.при.Х.КОЛ. сега.е.сбирщайн.

САМО ТРИ НЕЩА И ЧОВЕЧЕСТВОТО МОЖЕ ДА БЪДЕ СПАСЕНО. ЗАЩО Първо - държавите и нациите трябва да си отидат, ако ИСКАМЕ светът да оцелее. Едно човечество е достатъчно, няма нужда от САЩ, Русия, Англия, Германия, Франция, България и т.н. Второ - религиите трябва да си отидат. Една религиозност е достатъчна: истина, любов, автентичност, прямота, която няма нужда от никакви имена, просто една религиозност, едно качество, а НЕ нещо организирано, а не организации, йерархии и бюрокрация. В момента, в който се появи някаква организация (държава, религия), идва и насилието, защото ще се появят други организации, които да са в конфликт с първата. Имаме нужда от свят на личности, а не на организации, йерархии и бюрокрация. Трето - учените (науката), които ТРЯБВА изцяло да са посветени на един по-добър живот, на повече живот, на повече интелигентност и повече творчество, а не както досега, учените да са принудени от своите "собствени" лидери: религиозни, политически и социални, те да създават още: войни, оръжия, епидемии, манипулации, организации, йерархии и бюрокрация, учените (науката) не трябва да бъдат разрушителни за останалите хора. Ако тези три неща са ВЪЗМОЖНИ, цялото човечество МОЖЕ да бъде спасено, да не бъде РАЗРУШЕНО от своите "собствени" лидери - религиозни, политически и социални.

Слез от дървото, 2020 г. е!

В момента държавите са единственото нещо, което може да обуздае корпорациите. ХУбаво ги редиш, но ако се позамислиш какво би се случило, ако няма държави.... не бих си го пожелал, никога,

ДЕМОКРАЦИЯ И СВОБОДА, А СЕГА КАКВО Човекът е ОБЩЕСТВЕНО животно. Обществото е ИЗОБРЕТИЛО три способа да се ДЪРЖАТ хората в РОБСТВО: насилие, пари, "свобода" и "демокрация". Цялата ВЛАСТ произтича от ГРАЖДАНИТЕ и НИКОГА не се връща КЪМ тях. Представителните политици в представителната "демокрация" като: фашизъм (открита диктатура), социализъм (открита диктатура и капитализъм (скрит зад думите "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура), те винаги УМЕЯТ да говорят ДЪЛГО без да кажат НИЩО, служейки си с МНОГО лъжи, които ПРЕДСТАВЯТ за истина. В парламента половината от депутатите (народни представители, конгресмени) ГОВОРЯТ за неща, които НЕ разбират, а другата половина НЕ разбира за какви неща се ГОВОРИ. Обещават ли Ви да превърнат МЕЧТИТЕ Ви в действителност, ОЧАКВАЙТЕ да превърнат действителността Ви в мечта. По-добре е да ПАДНЕШ на лешоядите, отколкото на ПРЕДСТАВИТЕЛНИ политици. Първите ядат мъртвите, а вторите – ЖИВИТЕ. В Индия никой НЕ ЗНАЕ броя на свещените крави, а у НАС броят на свещените говеда. Лошо живеят тези, които СМЯТАТ, че ЩЕ живеят ВИНАГИ. Който ИЗГУБИ честността си, НЕ МОЖЕ повече НИЩО да изгуби. Каква ПОЛЗА могат да донесат САМО законите ТАМ, където НЯМА нравственост. Отначало ли е НИЩО - и нататък НИЩО. Всичко САМО се изменя и НИЩО не се губи. Усмихвайте се...УТРЕ ще бъде по-зле. Докогато ТОВА е истина, ТОВА е ИСТИНАТА.

А кой ще обуздае държавата !!! Това е същата надродова схема. Корпорациите са просто следващата стъпка. Малоумници.

Пишлеме, четеш книжките и инфото, ама си далеч! Ще стане, това което сме решили ние! А ти, вие - ще търпите, защото Бог ви даде, но не оценихте! Бог ви направи единоподобни с Него! Но вие се въгордяхте, ние пък се целуваме с Луцифер! За това - ще стане както ние ви кажем! Това е!

Същите глупости сътвориха там, каквито сътвориха тук.

Ходи да видиш баба си. Какво го е стиснала тоя паратмент все едно ще векува, а?

Германия ще загуби най малко от всички западни страни, защото икономиката й работи най вече за износ, производството не е спряло, а епидемията засега минава с минимални загуби...

за износ : и на кои пазари ще изнася и кой ще го плаща при сегашното положение ?

германците ще загубят най-много , защото след края на кризата с вируса никой няма да има пари да купува немски машини , коли и камиони . именно понеже са най-експортно ориентираната държава , ще гризнат дървото . пари има , ама колкото да не умрем от глад

Чудя се къде ли няма да има рецесия? Както при заболелите от новия вирус така и при икономическите последствия Германия май ще е най-подготвена и то благодарение на Меркел и нейната политика.

Всички икономики в шок, само в Бъргария се откриват и работят заводи за износ.

ЗАЩО ДНЕС ПОЛИТИЦИТЕ И УЧЕНИТЕ СА НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО Можем ли да сложим днешните учени в една и съща категория с политиците. В известен смисъл, да. Представителният политик е човек, чието единствено желание е да има власт. Следователно, в тази категория може да бъде всеки човек, който има желание за власт над нещо външно, над човешки същества или материали обекти, няма значение. Представителният политик се бори да получи власт над хората, ученият се бори да получи власт над материята, но желанието е едно и също и умът е един и същ. Така че, в известен смисъл, те са една и съща категория. Представителната политика поробва живи хора, следователно е по-насилствена. Учените се опитват да завладеят материята, това не е насилствено търсене, но науката е станала толкова сложна, че вече е невъзможно един учен да работи сам. Учените имат нужда от голяма подкрепа от политиците. Техните научни проекти са толкова скъпи, че само правителствата на най-богатите държави могат да си ги позволят. Така учените неволно са попаднали под пълната и безусловна власт на представителните политици. Днес ученият работи като роб на тях. Ученият работи и прави открития, но няма контрол върху откритията си. Контролът е в ръцете на политиците. Те решават в коя посока ще работи ученият, в противен случай няма да подкрепят финансово никакъв друг проект, а единственият проект на представителните политици е войната. Така хиляди учени с огромна интелигентност, талант и гений са станали просто роби на политическия механизъм, който експлоатира тяхната интелигентност в полза на войната и смъртта. Ти винаги помни, че пълната лъжа е по-добра от половинчатата истина. Пълната лъжа скоро ще бъде разкрита. Половинчатата истина е много опасна, защото в нея все пак има нещо вярно. Това може да държи хората в мрак стотици години наред. Ученият трябва да осъзнае, че сега осигурява на представителните политици саморазрушителни оръжия и технологии. Трябва да осъзнае, че сега работи против човечеството, против новото човечество, против своите собствени деца. Ученият сее семената на смъртта за всички. Време е учените да се научат да правят разлика, да различават кое помага на живота и кое го разрушава. Само заради своите заплати и комфорт, те не бива да продължават като роби и биороботи, да работят за войната и разрушението - това е нечуван прецедент. Айнщайн бил толкова шокиран, че преди смъртта му, когато някой го попитал дали в следващия си живот би бил отново физик, той казал: „Никога! Ако отново се родя, бих предпочел да бъда водопроводчик, но не и физик. Това ми бе достатъчно. Ден след ден работих, за да създам атомните оръжия. Те бяха направени за спешни случаи, но веднага след като ги направих, аз вече нямах власт над тях. Направих оръжията, но щом ги довърших, политиците ги взеха изцяло в свои ръце. А аз дори не получих отговор на писмото си. Умирам като един от най-разочарованите хора на тази земя.“

А идиотите и малоумниците като теб ще ги сложим директно в категорията на австралопитеките - все още сте поне с 2 милиони години назад в еволюцията си.

Чеп за зеле не става от тебе..

Хахаха, щом се водиха по акъла на Меркел, сега ще чукат на вратата на Русия за помощ... Свърши се със Западния ред, дойде време за Източния Славянски ред. Ред при който ресурсите и суровините са от най-голямо значение и тие които служат вярно на притжателите им ще си живеят добре, а всички други ще се редят на опашка за къшей хляб. Време е гастарбайтерите да се преориентират от Германия към необятна Русия.

Боже, прибери си "победителите"!

долара Германия до рецесия още преди епидемията!

Като ще им скочи безработицата защо им са 50 000 сезонни работници от Източна Европа !?

Щото ти си много по-добър в брането на ягоди от писането на програми. :) И по-мотивиран. Като видиш 1000 евро на куп и се препотяваш. :)

Поредната руска хибритка на редактора от дир. Няма да я чета.

И гърците бяха в шок, ама нито един от тях не дойде в просперираща България да гледа наакани пенсионери, или да пасе овците по къра, или пък някоя и друга гъркиня да се предлага за без пари тук-там

Не е вярно ... и давам веднага пример. През 2014 в център за споделени услуги (не казвам кой , за да не излезе че правя реклама или нещо) взеха 30човека говорещи гръцки , 25дойдоха от Гърция да работят тук . Заплатите им бяха малко по-ниски от на тези работещи с други езици. А в началото на 2016 , компанията ги върна обратно в Гърция, защото там и излизаха по-евтино, отколкото в България.

Kефят ме тия. Kак си мислят,, че като се дигне карантината и икономиката магически ще си продължи от където я спряха. Свърши рахата. Ако работиш в бранш, дето не е продължил да работи нормално по-време на карантината, забрави да продължи на нивото на което е бил преди това. Особено важи за търтеите дето смучаат пари от другите, като ресторантьори, турiстаджии, продавачи по пазарите и т.н. Демек услугите.

Едва ли някой с точност ще познае какво ще се случи с икономиката на държавите. Немците също. А, колкото до България- до момента се справяме повече от добре, какво ще стане ще видим.

По-кое съдиш,че се справяме добре - по-опашките пред бюрата по-труда ли?

ЧОВЕЧЕСТВОТО Е ЕДНО Едно единствено служебно правителство за целия свят, защо. Това означава, че повече няма да има войни. Това означава, че няма да се налага да държим милиони хора в армиите без никаква полза, войниците функционират почти като затворници. Но те могат да станат продуктивни, да бъдат полезни. Ако тези хора се влеят обратно в човечеството, това ще означава край на бедността. В момента, седемдесет процента от националните приходи на всяка държава отиват в армията, а останалата част от страната живее с тридесет процента. Ако армиите изчезнат, седемдесет процента от приходите на всяка страна ще бъдат налични. Не е нужно да има бедност и епидемии, не е нужно да има никакви просяци и толкова много болни хора. От една страна, ние създаваме огромни армии, а от друга убиваме хората чрез глад и епидемии, а тези армии не правят нищо. Те са просто професионални убийци, професионални престъпници, обучени престъпници. Ние ги обучаваме как да убиват. Говорим за хуманност, за цивилизация, а все още седемдесет процента от нашите приходи отиват за убиване. Едно световно служебно правителство означава огромна промяна, революция. Цялата земя ще има полза от това. Ако има само едно световно правителство, то може да бъде само служебно. Сега правителствата не са служебни, те имат истинска власт като президентът на държавата или министър-председателят на държавата, но в едно служебно правителство нещата ще бъдат различни. Сега, например, имате началник на пощата, той е служебно лице, без власт, той има работа, задължения, но няма власт. Няма нужда от власт. Човекът, който ръководи вашите железници - каква власт има той. Той има служебни задължения. Науката сега е в състояние, ако не е ангажирана с войни и със създаването на повече (количество и качество) оръжия, да създаде толкова много храна, че повече хора да могат да живеят щастливо на земята, отколкото сега. Милиарди и милиарди хора могат да живеят в радост, без глад, без епидемии, без страдание и болести. Но науката трябва да бъде освободена от робството на държавите, които насилват своите учени да създават повече оръжия и разрушителни технологии. Учените функционират почти като затворници. Ако човечеството не стане едно цяло, подгответе се да изчезнете от тази планета. Има интелигентни хора, които биха искали да оцелеят, които искат тази красива планета да стане още по-красива, това човечество да стане още по-интелигентно, но човечеството като цяло дори не знае за опасността, която наближава с всеки изминал миг.

Ти да не си Извънземното?

А па тук се раздават по 75млн. на фирми с по 2000 лева годишен оборот!

Я марш да се учите от Борисов. Очакванията са Българската икономика да се свие само 3% .... къде сте тръгнали и вие?

По принцип си шматка, съдейки по постовете ти, но тук специално оценявам иронията ти