Германия договаря норвежки водород за газовите си електроцентрали

Equinor и RWE планират индустриална верига за производство и използване на зелен водород

Обратно в новината

Коментари - Германия договаря норвежки водород за газовите си електроцентрали | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Амо със зелени талибани начело - толкова. И по-зле ще става.

Ма водородчето се правело от газчица :) Му ха ха ха :)

В уикито пише, че Норвегия е най-богатата, но за акъл нищо не се споменава...

Плачете !! Сега зелените или.гофрени управляват ЕС!!

Толкова са малоумни, че чак е забавно

Какво намеквате?

Да благодарим на Пипи парясаното педерасче, че все повече отърва цивилизованият свят от оковите си.

Анално изнасилен психично болен соросоиден трол-педал.

А откъде ще се появи този водород , и на каква цена ?

Ти кажи де, нали си много умен.

От газ се прави!

норвежците дали знаят , че ще трябва да доставят водород ?

Ситуацията е толкова сериозна, че явно не им пука какво ще се говори стига да се закрепи положението. Мисля че тия глупости са резултат от Тръмп. Той доказа, че могат да се говорят пълни глупости безнаказано.

Да ама тук в UK министерството излезе с изявление че зеления им водород е икономически неизгоден и скъп и за сега Великобритания няма да инвестира пари там...по добре да се строят атомни централи

Като всичко ново и модерно :) Но хората са казали - От глад умри, гъзар бъди :)

Вместо да си използват кравите за био метан, нидерландците решиха да унищожат животновъдството си и да налеят вода в мелницата на износителите на изкопами горива! Дори и Костов биним завидял! 1500!!! Ферми! Щото били неекологични! Ми, направете ги бе?!?

Това е като да кажеш ще карам дизела с бензин. Как газовата централа ще работи с водород? Температурата при която гори водорода е много по-висока от тази на горене на метана. Съответно ще трябват нови материали и горелки. После атомите на водорода са толкова малки че проникват между атомите на металите. Като резултат се получава бързо "окрехкостяване" на метала. Което довежда до аварии много често. Трябва да се разработят съответните покрития за далекопроводите. Единственото което е възможно и проверено за момента е смесване на водорода с метан не повече от 10-15% и тази смес се пренася през газопровода. Това е правено от японците и работи. Сместа обаче в горелката не се разделя а изгаря като смес. за съжаление получената резултатна енергия не е равна на сумата от енергията на изгаряне на водорода и метана по отделно. Явно процеса има нужда от допълнително оптимизиране за да се получат максималните резултати.

Вече ги има въпроса е в цената

Много ги разбираш тези неща , но 100 кубиковата ни метална цистерна с 40 Бара водород вече 15 години я ползвоме и не виждаме да изкачат навън проникнали Водородни Атоми.

Ако започнеш да виждаш водородните атоми , тогава ще е птитеснително.

Този Харбег е от зелените и доколкото знам е завършил литература . Сигурно ако му споменат за Д. И. Менделеев ще си помисли, че става дума за някой много "льош" олигарх, дясна ръка на Владимир Владимирович. Мамини злитни калинки, учили-недоучили душинкии! "Декарбонизиран водород"

Ба, норвежците да не пърдят водород .?

И по колко гроша го арчи норгето тоя зелен водород? На примоциа ли е?

Смешна работа.

нисковъглероден ("зелен") водород. !!!!! Тия пренаписа химията. Сега като докажат , че с по малко енергия може да се произведе повече и на Нютон ще му клепнат ушите. Само дето как ще го носят тоя водород от Норвегия до Германия ма въобще не са се замислили?????

Фашагите пак ще изгледат филма "Героите на Телемарк" (1965)

При мен в Фирмата го докарват с Камион цистерна по 200 Атмосфери и с маркучна връзка се прехвърля в нашата --- вече 15 години е така.

Тъп, по-тъп, най-тъп...зелен германец.... Тези са по-тъпи от Тиквата ни

Е,от теб поне :)нерегистриран са доста по умни.

Декарбонизиран водород?!?!? Що ще рече туй на химичен език - може би "водород, но който са му извлекли въглеродните атоми"? Майко мила, аман от словоблудстващи и некомпетентни илитерати!

Докато Германия "договорят" Румчо мечтаете.

Ти знаеш ли на какви цени продават норвежците

Немските глупости нямат край!