17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на българкият строител няма аналог в света. ПЛАЩАШ 100кв.м. примерно,а получаваш реално максимум 60. Факири са.Площообразуването за нищо го нямат. Обясненията са ясни.

Къв е проблема ? Вдигай цените още повече, нали шараните кълват ? Ще вземат по-голям кредит и това е.

Защо гледате само цените на материалите,а не гледате на колко продавате? Малко по-умерени печалба ще имате и толкова.И без това завършеността на апартаментите не е кой знае какво.

Цените са проблем.. А те са следствие на супер "далновидната" политика на ЕС.. И затваряне на очите на евролемурите за истината на случилото се в Одеса.. На 2 май 2014-та.. Щото чий министър бе Щанмайер? Дето изготви ПЛАНА ЩАНМАЙЕР за МИНСК 2.. Чий ПРЕЗИДЕНТ Е СЕГА? Или да зададем другия въпрос - ПОЛША дали е отменила СМЪРТНАТА ПРИСЪДА на БАНДЕРА за Волинското клане? НЕ Е.. Полския сейм отменил ли си е АКТА ЗА ГЕНОЦИД над полското население там.. Кой сега е пръв помощник и снабдител на съвременната БАНДЕРОВЩИНА.. Може и още примери да се дадат - конфискува се яхтата на олигарха на СЕВЕРОСТАЛ.. И на другия ден с 30% по-малко е ламарината на рулони по ЕВРОборсите.. Познатия и у нас МИТАЛ обещава да запълни дупката от завода си в Белгия, но с 40% по-скъпа ламарина.. Но това не е окончателната му цена.. Щото ЕС ще забранява руския кюмюр. А той не е само от висококалорични въглища за ТЕЦовете, но и от КОКСА за металургията.. А без КОКС, а и НИКЕЛ от Лондонската борса за метали - йок металургия за качествена стомана. А с МЕКО желязо - небостъргачи не са строят.. А иначе в ЕС си стои лозунга - свободно движение на стоки и товари.. ВЕЧЕ Е УЖ свободно. Щото по последния пакет от санкции например, на Унгария ще се дадат 20 МЕСЕЦА да се откаже от руския нефт. Дето е по евтин на борсата, тече до тях по нефтопровод, за него са изградени и рафинериите в унгарско.. И ще трябва да си купува първо по-скъп, второ - да го кара с кораби до чужди пристанища, а оттам и да плаща на еврожелезниците да му го карат до пренастроените за друг нефт рафинерии.. Ша ми са фука той Орбан, че най-ефтин му бил бензина и нафтата в Европа. А на туй отгоре и напреко на фон Лайнен думи държи.. И т.н.

Проблема на българското строителство е лакомията на всички по веригата :Предприемач,проектант,строител и се стигне до брокер или собственик на имот ... всичко е надценено ....в повечето случай се искат нерелно високи цени за съмнително качество ...и се почва ремонт на ремонт на ремонта със съмнителни майстори на черно .

А ти що не станеш предприемач, проектант, строител, да печелиш много ??

Този няма представа какво говори. Има само една причина да да високи цените. Строителните фирми, всичките са партийни организации и оперират картел. Това е. Рано или късно пирамидата ще се срути няма начин. Има огромно количество апартаменти, които стоят празни.

Спрете строителството. Това е лудост което става в момента. Жилищата стават непродаваеми в единия случай а в другия хората се заробват доживот купувайки скъпи имоти. Спрете с тази лудост

Печалбарството , а не цените са проблем. Жилищното строителство в българия е с ненормална норма на печалба. И сега всички искат да си остане същата при новите цени на материалите. Е не става.И се надявам този пазар да се изчисти от спекуланти , да фалират голяма част от търгашите и да се нормалицират нещата.Няма да цитирам цени , но на цената на един тристаен апартамент в София мои роднини си купиха къща с двор на 15 км от Мадрид. Три спални , всекидневна , кухня ,бани , гараж за две коли. Няма място за сравнение

Вярно ли е това. 500 000 евро за 100 кв ли искат вече?

Недостигът на качество (на целия продукт) е още по-голям проблем. Скапано изпълнение, скапано планиране, скапана инфраструктура.