"Газпром": Таван на цената ще доведе до спиране на доставките за Европа

Такова едностранно решение е нарушение на условията по договора, каза шефът на компанията Алексей Милер

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На която Милер ще падне от някой прозорец?

от някой етаж на някой клиника?!

Да те питам, другарю, когато се слага таван на цените на газа е нарушение на клаузите в договора, а когато искате да ви се плаща в рубли, не е нарушение на клаузите? А когато спирате газа със смешни аргументи, това какво е? Защо мислите, че сте по-умни от останалия свят? Ако хората в собствената ви държава ви се подчиняват безпрекословно, защото ги е страх, не си мислете, че ще подчините света! Нещо живеете в някакъв измислен ваш свят, но е време да стъпите здраво на земята, да се погледнете в огледалото и да видите къде ви е мястото. А мястото ви е накрая на опашката.

Руснаците запалиха война в Европа, искат световно господство. Затова получиха санкции и те ще продължат да се увеличават до пълнени бойкот на руските енергенти. Лицето от снимката, по-добре да се погрижи за собствения си живот, защото няколко негови колеги умряха по мистериозен начин.

Когато САЩ бяха в съюз със Европа срещу Хитлер, тя не стана зависима от Щатите. Дори получи стотици милиарди по плана Маршал. Сега е същото, свободният свят се съюзява срещу новия Хитлер Путин.

Те не спряха ли вече газа за Европа?

спокойно този нещастник може да си завре тръбата отзад

Това ми е мечта - газ и всичко руско да изчезне. И хората да заживеят, както могат, но нормално. Руският шантаж и заплахи ми идват в повече.

Глупав скот, нали точно това стана В Германия - и какво? Германските болници са пред фалит, страната стремглаво е тръгнала на кино, с нея и целия ЕС, който от тук нататък става клиент на САЩ, което и беше целта на американците - разбирай скъп газ, инфлация, срив на икономиката, обезценяване на еврото, деиндустрализация и износ на производството в САЩ. Фалитите в Германия са с 30% нагоре, честито. На хората им раздават таймери да засичат колко време ползват душа, народа почва да пикае в буркани за да не пуска водата от казанчето (скъпо), глоби при отопляване над 18 градуса (в Швейцария са гъзари - 19 градуса), както и възможност за получаване на парична награда ако докладваш съседа си, който се отоплява над разрешените градуси. Да споменавам ли изобщо за това, че почнаха и да се къпят с мокри кърпички а най-големия хит е високотехнологичната многократна тоалетна хартия, която се ...пере! ПЕРЕ БЕ, ПЕРЕ! И буквално се разграбва с появяването си в магазините! Скоро ще получиш точно това, което си пожелаваш, скот малоумен.

Когато САЩ бяха в съюз със Европа срещу Хитлер, тя не стана зависима от Щатите. Дори получи стотици милиарди по плана Маршал. Сега е същото, свободният свят се съюзява срещу новия Хитлер Путин.

Не, ние не знаем, че вие се ръководите от договорите. В договорите не пишеше нищо за плащане в рубли. Това си го измислихте вие. Така, че договорите не значат нищо за вас. Подписали сте и един договор, че не само няма да нападате Украйна, ами и ще пазите териториалната й цялост...

То и за санкции нищо не пише...

Я пак си помисли кое започна първо - войната или санкциите?

Оф оф оф само лаладжиии. Събудете се. Моля ви! Без русия света е загубен, американски подлоги.

Абе ти верно ли си толкова облъчен и идиотизиран???? Света е оцелял хиляди години и без вашата свята "Русия" и пак ще оцелее. Ама вие какво ще правите ако господаря ви рухне? Ей аман от маргинали и роби! БЪЛГАРИЯ Е НАД ВСИЧКО И ВСИЧКИ!

Санкциите ще продължат, докато Русия стане нормална държава. Путинова Русия ще е обект на санкции, дотогава. Чака я международен трибунал и изолация.

тия един ги е правил

Да си го държат! И не само газът, нищо не искаме от тази изостанала държава.

Както е тръгнало от начало нарушиха международното публично право - справка Косово, Сърбия, Ирак, Либия и т.н. сега нарушават и обесмислят международното търговско право. Не разбирам икономическия смисъл дали ще е монопсон или монопол разлика за подребителя няма. Имам усещането че сме 1937 /1938 г. За съжаление силите са неравни САЩ и ЕС, Австралия, Канада и т.н. са 1 млрд. с 1/3 от ресурсите в света. ЕС не е единен.... Това са фактите. Погледнете на Балканите - слаба БГ, блокирана Румъния, Гърция и Сърбия нямат и най- малък шанс против Турция. Боже пази България.

2022-10-16 20:13:09 SS (нерегистриран) А спре ли руската газ за Европа, повече от половината европейско производство отива на кино - всички енергоемки производства ще спуснат кепенците и ще се появят поне 50 милиона безработни ---------- ЕТО ГО ПОВОДЪТ, ДА СЕ ПРЕМИНЕ ФОРСИРАНО, ФОРСМАЖОРНО НА НОВ ВИД ЕНЕРГИЯ! И ТОВА ЩЕ СТАНЕ ! А РУСИЙКАТА ЩЕ СИ ОСТАНЕ ВСЕ ТАКА ИЗОСТАНАЛА!

Газта не е само енергия. Газовите електроцентрали са с голямо бързодействие и се изпозват за коменсиране на флуктуациите които се получват от ВЕИ и АЕЦ. Също така газта е и суровина за химическата промишеност. И като китаеца ти извади същият продук на същото качество и на половин цена защото купува нефта и газта на ниски цени къде отива европейския производител. А Европа изнася химически продукти на 500 миларда евро годишно.

Колко плащат приятелите на Путин в Сърбия хич не ни е притрябвал газа на Газпром.

Европа е слугинаж на ФАЩ умря

какви доставки ? Газпром спря доставките на газ за европа още преди месеци .

СМЕШНИК ТОТАЛЕН ! А ШАНТАЖА ЗА ПЛАЩАНЕ В ДЪРВЕНИТЕ РУБЛИ, НЕ Е НАРУШЕНИЕ НА ДОГОВОРА, ЩОТО ИМАШ ЯДРЕНИ КЮНЦИ, И МОЖЕШ ДА СИ НАРУШАВАШ КВОТО СИ ИСКАШ, НАЛИ ВЕ, БЛЯД СКАПАН ! ЩЯЛ ДА СПИРА ДОСТАВКИТЕ ?! ЧЕ НЕ БЯХА ЛИ ВЕЧЕ СПРЕНИ ? АКО НЕ СА - ЩО НЕ СТЕ ГИ СПРАЛИ, НАЛИ ЩЯХТЕ ДА ГИ СПИРАТЕ, КАКТО И МУТРОФАНОВА УЖ ЩЕШЕ ДА СИ ЗАТВАРЯ ПАСОЛСТВОТО ! СМЕШНИЦИ ! ЩЯЛА ДА СКОЧИ ЦЕНАТА ПРИ ТАВАН НА ЦЕНАТА ?! ВЕРНО ЛИ ? АКО ЕВРОПА ОФИЦИАЛНО КАЖЕ, ЧЕ НЯМА ДА КУПУВА НАД ЦЕНА "Х" , ДАЛИ СЧИТАШ, ЧЕ ЦЕЛИЯТ ОСТАНАЛ СВЯТ ЩЕ СА БАЛЪЦИ, ЧЕ ДА КУПУВАТ ПО-СКЪПО ОТ ЕВРОПА ?! СМЕШНИЦИ ! СВЪРШИ ЕВРОПА ЗА ВАС ! ЗАТВОРЕНА СТРАНИЦА Е..ШЕ Я ГЛЕДАТЕ САМО ПРЕЗ МЕТАВСЕЛЕНАТА, АМА АКО СТЕ СИ КУПИЛИ НФТ-ТОКЕН ! ХА ХА ХА! ОБИКАЛЯТЕ ЛИ ВЕЧЕ КАТО УЛИЧНИ ПСЕТА ПОКРАЙ ОГРАДАТА НА ЕВРОПА , А ? ЩЕЛИ ДА ПРАВЯТ СУЛТАНА - ГАЗОВ-ХЪБ! А СУЛТАНА ПОСЛЕ КВО ШЕ ГО ПРАВИ ТОЯ ХЪБ, КАТО НЕМА ДА ИМА КЪДЕ ДА ГО ХЪБ-НЕ, ЩОТО ПОРТИТЕ НА ЕВРОПА ЩЕ СА ЗАКЛЮЧЕНИ ЗА БЛЯДСКА ГАЗ! СМЕШНИЦИ ! СВЪРШИ ВИ ИГРАТА ...С ПЪЛЕН ВАЛАТ !

Ако аз бях на мястото на Милър, при ситуацията коят се получи, щах да обявя форс мажор и всички договори със западна Европа да отидат за тоалетна хартия и ако искат газ да купуват на борсова цена. Но просто Газпром се въздържа защото това ще убие Еврипа, а те нямат интерес. Защото простотията която измислиха с газовата борса е най- голямата глупост. А спре ли руската газ за Европа, повече от половината европейско производство отива на кино - всички енергоемки производства ще спуснат кепенците и ще се появят поне 50 милиона безработни. И торлчета прости разплащането в рубли беше вариант на не се обявява форс мажор и Европа да получава газ на нормална цена.. А султана ще си направи газов ху? с който ще оправя Европа през панталоните. на 100%

Май много гледаш руски филми, преди 6 месеца зависимостта на Европа от руски газ беше 40% в момента е 7,7. Газпром гори газ на поразия защото няма какво да го прави, лошото е ,че не може да го изгори всичкия хранилищата са му пълни и трябва да затварят находища, а затворят ли находище после няма да мога да го отворят защото нямат нито резервни части, нито технологии ,нито специалисти дори... Най-вероятно пиздин от бункера ще го натъпчат в някоя тръба и ще го пуснат под пълно налягане нанякъде...

аалюю Милеро , ма вие ни спрехте гаzтта още пролетта бре , кво ше ни спирате сега пак :))) !? аре чиба от туканката , гаZпром , маZпром свърши ви рахата в БГ ! нема нужда от мечешки услуги , бегайте при пекинските ориZояди и индийските факири да си предавате нефто-гаzовите мурафети , ама там не са страни джуджета като БГ , Словения , Словакия , Хърваттия и т.н.т. които може да иZнудвате и рекетирате , там са гиганти по милиард и кусурр жители и не пускат никва аванта , купуват нефт и гаZ на беZценица от вас смотаните москалета ! има да сънувате европейския паZар Zа вашите нефт и гаZ , най йоклийския и най платежоспособен паZар Zа вашите въглеводороди ! тоа 70-се годишен ботоксов късокрак сбръчканяк успя да прецака Съветското наследство от съветските гаZопроводи , които над 50 години печелеха от Европа !

Няма проблеми с газа в Европа, не виждам цените на продуктите чак толкова да са се повишили. За всички са поносими.Някои черпят девиденти.

Този пък какво се обажда от коневръза? Всички знаят че ще стане това, което нареди началника му. Иначе ще се окаже че се е подхлъзнал в банята и се е удавил три пъти.

Богатите държави в ЕС да си налагат тавани на цени,каквота искат да правят.Те са богати и ще понесат.А ние бедните какво да правим?Заради една държава Украйна,която не е член на ЕС ,страдат всички други.

Приятелю, не си забравай хапчетата...

Иначе газа отдавна си ги спряхте и си взривихте потоците

Да сложат някаква смешна сума, примерно 10 евро и да се прекратява тоя цирк, че те Русия хем не доставят гориво, хем говорят за прекратяване на договори. Ами господа рашисти - нали това е идеята на втората студена война - да се прекрати всякакво взимане-даване с цивилизацията и вашите руски поданъци да заживеят като бушмени.

За вътрешна употреба и за пропоаганда

Газпром = Слуга на Путлер. Та кой ни държи назидателен тон - една руска държавна компания с физиономия смачкана под ботуша на цар Плъх (Путлер). И за сведение на руските орки - от Април 2022 нашата Майка България не получава природен газ от държавата на Путлер и както виждаме Майка България не е умряля, както и не е свършил света и живота за нас българите. Дори напротив - всичко си върви по старому - далавери, народопсихология, мрънкане, песимизъм и т.н. ... все същия живот и като по времето на подаване на природен газ от Газпром към Майка България. Изводът: светът и животът не свършва с природния газ на руските орки и техния Саурон (Путлер). Демек - светът ще благоденства и ще се развива и без да съществува държавата на орките (Руската федерация).

Че те вече са спрени

тоя паляк какво квичи, като не го устройва да не продава... ама да не стане като с неговите колеги - един се метнал 5 пъти за по-сигурно, друг се самоубил с три патрона в гърба.....

единствено вашия лизач Унгария купува от вас

И долните сърби

В нарушение на съществуващите договори, ГнясПром е спрял доставките за България Колко още ще ни го спрете чебурашко? За деветте месеца от началото на годината путлеристан е доставил 7,5 % от газта за ЕС И то с месеците преди нападението над Украйна и настояването за плащане в руПли, и когато по Северен поток течаха някакви количества На годишна база участието на ГнясПром ще падне на не повече от 5 % Кого плашиш бе путлераст? Без вас мурзилаж, без вас

Бегай бе трол

Копейко?

Естествено, това е ясно на всички, с изключение на групата недадекватковци, начело на ЕС. Никъде не се е чуло и видяло цената да не е споразумение между купувач и продавач, а това което е решил купувача. Това не са пазарни отношения, а колониални отношения. Но този път ЕС е сбъркал епохата и страната, на която иска да върти тези номера.

ти икономиката на СИВ ли си чел.. Купувача като му е скъпо не купува а продавача да си държи стоката..

Европа напълни газохранилищата си, създаде нови търговски контакти, доставя си и без чебурашките достатъчно газ. Цените на газа вървят сериозно надолу, защото вече няма онова теескаво търсене. Дори в България имажвепе евтин газ. Тия какво се правят на интересни? Кой им вярва? Европа не се интересува от съветското мрънкане.

И това кой ти го каза а???

Една жена на пазара.

Ех Мишо, газохранилищата служат за буфер за осигуряване на необходимия трафик, а количествата в тях са достатъчни за около 15 дни ако газовия поток секне, мислех си, че всички знаят това. Колкото какви доставчици са си намерили в ЕС...защо ли пресата в Германия, Италия и Австрия е на съвсем друго мнение? Да вземеш да ги "светнеш" с твоите дълбоки познания, че да не се безпокоят хората.

И се моли по бързо да дойде глобалното затопляне.

Тъпите ЕС се опитват да се самоубият окончателно. Получава им се. Просто такива са заповедите на расистите и помиярта изпълнява безпрекословно

плачеш ли вата :)

Зимата ще се топлим като циганите с гуми, стари обувки и общо взето ще горим всичко за радост на Грета и спасителите на климата!

между русофил и циганин разлика няма.. така че с гуми ще се топлите.. Ние българите не чакаме на руска газ.ха.ха

Драскате ли през фалшивите профили възрожденски амсалаци. Вашта м.ма платени продажници.

И коя ви е маркетинг агенцията, която движи цялата тази руска миризлива боза.

В Америка вече се надигат гласове против помощите за Украйна. За по-малко от година Украйна им струва няколко пъти в повече отколкото Афганистан за 5 години. В същото време не се отпускат пари за възстановяване щетите от урагана във Флорида. А това са пари на американските данъкоплатци и е нормално те да недоволстват. Илон Мъск искаше да спре информационното обслужване на Украйна и войските и. Опита се да прехвърли сметката на американските военни. Не го направи, явно има някакво споразумение, но пробойната е явна. Германците вече казаха на Америка, че не са никакви приятели щом им продават газа на баснословни цени. В Европа вече позапочнаха протестите срещу високите сметки за енергия и увеличаващите се цени на всичко останало. А увеличенията няма да спрат защото газ и нефт се ползват и за производство на изкуствени торове, т.е за производството на храна. Така следващата реколта ще е значително по-скъпа, демек цените ще продължат да се вдигат и следващата година, че и после още. Така Европа е заплашена от бунтове не само сега, а в следващите няколко години. Арабите, ччрез ОПЕК също посмениха позицията си и решиха да намалят добива на петрол, въпреки исканията от страна на Америка за увеличение. Друга новина, която медиите премълчаха е посещението на най-високо ниво на ОАЕ в Санкт-Петербург за среща с Путин. Защо ли??? В крайна сметка от Русия ясно казаха, че който въведе таван на цените няма да получи нищо. Кратко и ясно. А какво ще се случи, ако експорта на газ и нефт от Русия бъде спрян тотално, без значение на запад или на изток. Просто в света няма достатъчно свободни мощности за да се компенсира този недостиг и цената отива високо в небесата. Е, Русия спирала ли е доставките на газ и петрол? Европа сама каза, че не ги иска. Европа сама се простреля не само в колената, ами още много пъти на много места. И какво очакват в ЕС - Русия да им се моли да им докара газ и нефт ли???

ще рече, че можиш да си летнеш спокоен!

Да ти сера в руската уста!

Гласовете на оливър стоун и стивън сегал ли са! И на другите руски подметки! Републиканците смятат, че Байдън е прекалено мек с раССия! Тролче смешно! :)))) Те настояват за ОЩЕ ПО-гОЛЯМА ПОМОЩ за Украйна!

Не всичко е пари. Ако на едните им трябва газ а на другите стоки правят размяна . Напр: 1 млрд кубика газ срещу 50 000 автомобила.

Много си тъп, ва....

Не се тревожи за ЕС, Алексей! Тревожи се за СЕБЕ си! Като спрете доставките, няма да има нужда от Газпром повече! А като няма нужда от Газпром ... ще бъдеш УВОЛНЕН! По руската! С чай или свободно падане! ХИ ХИ ХИ

Нидей така , че наШте русоибрици щи са разсрЪдат , да знайш :)

като размахва пръстче, кого плаши? ГАЗПРОМ-ската бухалка ви я завряха...

В днешно време Независима и Суверенна страна, означава страна със собствени ресурси, производство и армия! ... Като се замисля, в момента май само Русия отговаря на тези показатели!

изолирана от света кочина.

пазарна икономика-който иска купува,който не иска да го духа.

Тия глупаци първо накараха Европа да живее без техния газ и, когато тя намери начин да го прави и цените падат, се опитват да я плашат, че без този газ тя не можела. Олигофрени, сър!

Цените падат заради рецесията, простьо! ... Над 500 германски фирми са фалирали и са затворили заводите ... вече газ не им трябва! ... Затова!

Козяшки тролове....белким инфарктирате от толкова квичене....явно и на студено ше стоите и няма ни левове,ни евро....

от утре мерцедесите на ценета на дачич викам аз а????

Европа ще се отърве от руската си зависимост много по-бързо, отколкото се очертаваше, а именно, до края на 2024 година. Нищо чудно още след като на предстоящата зима, всички доставки на нефт, газ, нефтени продукти и пр. за всички страни от ЕС, включително България и Унгария, да бъдат занулени!

Правилно, ще се отърве от лукса също! ... Като започнат да серат тухли четворки(дано имат запаси от ваксини Дуфалак) и да ги мятат по Лайнената, можем спокойно да кажем, ето, даже германците "еволюират" ... ха-ха-ха!

Германия минава на дърва и въглища! ... Правилно, нямат нужда от газ! ... Пазете си старите корси и астрички, че скоро няма да има и трета ръка кошници!

Баща ми има Опел Астра на 29 години, производство 1993 година! Превъзходна кола!

Старата любов ръжда не хваща. С изключение на опела...

Европа ще спира кранчето на Русия сега ! Иде гладна сибирска зима за Русия!

Дали? Един от най-големите производители на зърнени храни и картофи, голям брой едър добитък и улов на риба? Независими (за разлика от еврогейовете) от горива и други суровини? Много спадна нивото на козяшките тролове, не че и преди беше високо...

Стига сте дрънкали тия глупави опорки за "независима" страна. В 2022 г няма нито една страна, която не е независима от други страни.

независима кочина, мечтата на всеки крепостен

вече почнаха доставките на първите руски турбини за газ, скоро тръгва и автопроизводството, само чипове не произвежддат още, но се работи по въпроса УСЪРДНО, скоро скоро... като тръгне ей тогаз ще питам аз скапания ес кой кого?

Ти къде живееш бе мИхльо в Русия или в ЕС? Ако си в Русия да ги говориш такива, ако не си хващай пътя натам на никого няма да липсваш.

на газпром да не го ли врътнем? Айде ще ида да се видим изсера и ще го измъдря отговора!

Ама рашистките клоуни в момента подават газ само за Унгария :))) Колко жалко е да си чебурашка...

Козяшките тролчета... успокойте се бе.... инфаркт ше получите....няма ЦЕНТОВЕ...криза е....

нещо ново бе палячо

За нас евро и левове!

Айде хубаво ще купим ама за 4 цента на барел ?

Или продавате на таз цена или ще ви врътнем кранчето и ви чака руска гладна зима като от втората световна.