Газопроводът "Силата на Сибир" отново работи

Съоръжението беше спряно за втора профилактика в рамките на шест месеца

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чета цвърченето на нещастните соросоиди. Днес 24 януари силата на Сибир работи на 100 % защото цената на LNG на азиатския пазар удари макс и тръбния е много по изгоден. За пореден път соросоидите не познахте. Проекта е много печелив и переспективен. Пазар от милиард човечета 95 % от които не са газифицирани ........

Четох няколко статии за ,,Силата на Сибир”.Как китайците отказали да участват в строижа,но били готови да отпуснат заем.Как разходите за построяването са огромни,а единственият купувач е Китай който диктува цените според както му изнася.А също и че тръбопровада фактически няма да се изплати никога.Целият проект е едно грешно политическо решение.Което има(ше) за цел да покаже,че Русия може да прави каквото си поиска и санкциите на ЕС ,САЩ и останалият демократичен свят могат да бъдат пренебрегнати.Но... явно действителноста е различна от мечтите

Според Федералната митническа служба износът на петрол и газ съставлява 65% от цялата валута, вливаща се в Русия. Рублата е за нефт и газ. Лесно е да се разбере какво ще се случи с рублата, когато цената на петрола и газа спадне значително и ще бъде на ниско ниво дълго време. Рублата ще се срине. Населението на Русия, което е по-бедно от 6 години подред, ще стане още по-бедно и по-дълбоко. Путинизмът е просто куп блъфове. Надут газ и мръсен петрол балон.

Силата на Сибир се превръща в още един провал. https://www.youtube.com/watch?v=yOKfmVxT-So Китай рязко увеличи производството на газ и покупките на LNG Китай продължава да увеличава вътрешното производство на природен газ и покупките на LNG, като същевременно намалява вноса по тръбопроводи oilexp.ru

Информационните агенции съобщават за отказа на Китай да закупи изцяло природен газ от Русия: построеният газопровод „Сила на Сибир“ работи само с 60% от планирания капацитет, без да покрива дори минималния обем на договора, съобщава Интерфакс Официален Пекин даде да се разбере на Москва, че негов приоритет е възможността за закупуване на втечнен газ, който е много по-евтин от газопровода.

Газпром не продава газ, занимава се с политика. И пропусна момента в който се появиха много продавачи във всяка точка на света, където има търсене. Пазарът , веднага го наказа. Пазарната му капитализация спадна до няколко десетки милиарда, а се силеха да стане трилион. Дурекс е няколко пъти по скъп. По този повод се появи виц: Дурекс капутите ли бяха? Не , те произвеждат презервативи, Газпром са капутите!

Сила Сибири - 10 ноября 1997 г. Борис Ельцин и Цзян Цзэминь подписали меморандум о строительстве 3000-километрового газопровода от Ковыткинского месторождения до Шанхая. Готов 2019 - има няма едни 22 години Сила Сибири — 2 - Весной 2006 года в ходе визита в КНР президент России Владимир Путин заявил, что в 2011 году в эту страну из России будет построен экспортный газопровод, по которому в перспективе будет транспортироваться до 80 млрд м³ природного газа в год. 03.09.2020 - Проектирование газопровода “Сила Сибири-2” началось - Началось проектирование газопровода “Сила Сибири-2”. Об этом на селекторном совещании, посвященном Дню работников нефтяной и газовой промышленности, сказал председатель правления “Газпрома” Алексей Миллер. де е 2006, де е 2011, де е 2020....

800000 кубометра е дръпнал Китай. Разбира се, Русия е мажоритарен собственик на тръбата и руските данъкоплатци са зародили буквално $ 10 млд. Но това драма. Трагедията е, че в централен Сибир газ няма и Путин ще свърже ЯМАЛА с китайската тръба.

За "профилактика" беше спрян и чисто новичкия Турски поток, тоя същия, дето го откриваха заедно Путин, Ердоган, Борисов и Вучич... А "Син поток" изобщо е спрян и както изглежда няма да заработи скоро... То и така наречената "Сила на Сибир" не се е преработила... Количеството природен газ на много ниска цена (затова се в тайна), което китайците купуваха, беше сравнимо с това, което купува България.

Така е! На просяк се подхвърлят жълти стотинки, колкото да не умре от глад! Но пазарната логика е неумолима - трябва да можеш да произвеждаш евтино - ако не можеш - чака те съдбата на просяка! И то не за друго, а просто смъртта му ще предизвика повече проблеми от вегетирането му - неприятна миризма от разлагането и разходи по погребението.

Πpoфилaĸтиĸaтa зaпoчнa нa 15 ceптeмвpи.ЦИТАТ а да кажеш кога есвършила първата че аз не видях в статията вас от козяк може да ви уведомяват на оперативките ама ние простосмъртните ще си умрем прости и неинформирани без вас

Аз тебе питах Наденце. НемОе всичко на готово бе комуне. А ти да си клатиш краката. Мързелива паплач.

С дрънкане на оръжие се скараха с ЕС, щях да продават на Китай, но онези купуват от арабите втечнен и на Русия и остаха само големите разходи за строителството и експлоатацията. Каквото сам си направиш ... Сега профилактики правете.

работи с 12 % от капацитета си! Газпром дължи на Китай 26 млрд.$, а Китай купува от Русия само на цени по-ниски от борсовите. Така че "Силата на жужи" работи на яка загуба!

както и ще работи нашият балкано-турски поток, струващ 3 млрд, за съжаление....

По тези райони се строи много кофти - през зимата почвата замръзва, а през лятото е почти като блато

Тва балканските тулупи освен от световен футбол взехте да разбирате и от енергетика?

А куда «Сила Сибири — 2»? :))) Весной 2006 года в ходе визита в КНР президент России Владимир Путин заявил, что в 2011 году в эту страну из России будет построен экспортный газопровод, по которому в перспективе будет транспортироваться до 80 млрд м³ природного газа в год. от 2006та го дъвчете.

Много некачествено бе братушки. Пуснат 2019 ДЕКЕМВРИ, а 3 месеца по късно - планова профилактика :)))) аре не на нас тия. Доматите от години не ги ядем с колците.

и то профилактика 6 месеца (март-септември 2020)

Дали 6м или 1 седмица от 15.09 до 22.09 а тролчо що не сте загрижени за фракинга в САЩ или той го няма вече тук 3г ревахте пъво че няма да стане после КНР не дали пари сега пък според същия трол Газпром дължал26млд ОСТАНА ПОСЛЕДНАТА ОПОРКА бил на загуба хахааааааа

Наде бре чети. Наде не чете. Наде бре учи... Наде пак неще Πъpвaтa пpoфилaĸтиĸa зaпoчнa нa 16 мapт 2020 г. Това е втората уж "профилактика". Знаеш ли кога завърши първата???? А Наде? Сега Наде ще кажеш ли и колко струваше и на колко процента работи от капацитета си? А куда Сила Сибири 2 за който тролите 14 години?