17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Борсите са станали машини за пари, позабравили са причините за съществуването си.

ти от борси разбираш, колкото магаре от духова музика, блядь.

И още ще поевтинее. В момента газа в ЕС от Русия е 7 процента. Догодина ще е 0 процента. Тогава, каквото и да става с войната няма да повлиява на цената на газа в Европа. Държавите в ЕС ще си оправят дългосрочните договори и газа ще продължи да спада. Инвестициите във възобновяеми източници също ще дават резултат и до 2 години цената ще е, като миналата година. За ПутКин обаще нещата няма да се оправят. Липсата на газопроводи към Азия и западни технологии за втечнен газ няма да могат да заменят европейския пазар в следващите 10 години. Да не говорим, че и да има газопроводи, азиатците вече си купуват газа от други места, тъй като до сега не са имали избор и е спорно, дали изведнъж всички ще се насочат към руски газ. Рашистките тролове могат само да закрият пропагандните си работилници, защото фактите оборват всяка лъжа :)

Това, което си написал за европейските газови доставки ще се случи, но не догодина, а след 4 или 5 години. В момента руският газ в Европа е 7%, защото в Европа все още не е започнал отоплителният сезон, има "доброволно" намаляване на потреблението на газ + спрени производства на някои видове продукти заради високите цени на газа. Руските тролове си пеят техните опорни точки, соросоидните тролове като тебе пеят западните опорни точки. И едните, и другите се скъсвате да лъжете като дърти цигани и да се плюете един друг, а истината, както винаги е някъде по средата и всеки интелигентен чояек може да си я прецени сам. Но няма лошо да продължавате да се напъвате и двете групи неграмотни, бездарни тъпаци - забавлявате ни много с просташките си и невежи коментари.

химически,металургични и торови заводи - кво да става на борсата?

ЕС напълни хранилицата на 3500 евро, сега поевтинява цената защото няма търсене. Нормално?

Спекулантите на "газовите борси" и на "газовия хъб Балкан" така напъниха гушите, че вече не могат да дишат. По-голяма тъпотия от "цена ден напред" трудно може да се измисли. Това предполага всеки производител да обявява цена "ден напред" за продукцията си. Например "утре една баничка ще струва 2,18 лева".

Разсъжденията Ви за цената "ден напред" са несъстоятелни. Всяка борса работи както с цени в реално време, така и с цени в бъдещето. Това са тъй наречените фючърсни цени, на които се сключват сделки, чийто сетълмент т.е получаване на стоката и плащане на парите се случва в някакъв определен момент в бъдещето.. За повечето стоки си има цени за ден напред, седмица напред, 2 седмици напред, месец напред, 3 месеца напред и т.н. Ако имаше борса за банички и там щеше да има цена за ден напред. Но борса за банички няма.

ама много ревете че европа има газ и ще изкара зимата без проблеми . По добре си гледайте бюджета на рашка. как ще го издуха без валута.

Метанът е 3.99 лв.

ГАЗ НААААШ

Ами съвсем нормално и логично! Хранилищата са пълни, а зимата още не е дошла! Няма къде да държат газа. Затова поевтинява. Като застудее - чакайте да видите.

Малко ти издиша логиката , сякаш. Хранилищата се напълниха точно за през зимата , а иначе си има и регулярно потребление .

Според тулупа, той има главната роля за поевтиняването на газа :))))

Не, бе! Поевтинява защото Кирчо Дебила е отговорна опозиция.

Още една майна за тоя продажен сайт. МАЙНАТА ви, ДИР.ру. Пошли на хой, вместе с путьо и тиквун.

Опорки - Ще умираме от глад и студ през зимата" - тази опорка се изтърка и всички знаят каква глупост е! Но служебното правителство я използваше. Защо ли?!

Това е линията на руската пропаганда..хлябът е поскъпнал десеторно, вечеряме на свещи защото ни е збранено да включваме лампите в пикове часове, разрешено ни е да се къпем веднъж седмично и има епидемия от въшки в Европа..Някои руснаци даже се бяха организирали да събират хуманитарни помощи за Европа (не на шега).

1. "Тази сутрин борсата отвори на 148,25 евро за мегаватчас, отчитайки впоследствие спад до 144 евро за мегаватчас, след което цената отново пое нагоре, достигайки 166 евро за мегаватчас." 2. "148,23 евро за мегаватчас или около 1440 долара за 1000 куб. метра" 3. "Той вече е под 1500 долара за 1000 куб. метра, предаде БТА." 1+2 дали прави 3 тук? Калкулатор да имате дирници, или преписахте без да мислите? Разбира се, че сте преписали! Хайде да ви кажа още едно нещо, което идва от 'реалполитик': Борсата за газ е толкова реална, колкото инфлационният индекс или лихвеният процент. Борса на газ в Холандия - смях. Тези същите няма с какво да се топлят! Все едно на шопската борса да пуснат индекс на петрола. Направо безплатен, но го няма. Бива, бива тъпотия и клякане, но вие вече сте готови да кажете, че слънцето свети само на запад. Ако не сме със запада ни очаква вечна нощ. По-лошото е че има батальони от идиоти които ви вярват поради липса на образование и няколко платени кур.и които знаят добре истината, но никой не им плаща за нея. Плащат им да пропагандират лъжи. Кои ли сте Вие?

я ДТЕПМ

Появи се тъпо тролче, казва то тежки слова, лапа дори и под вода. Аритметиката му куца, но пък с нов джендър се вози във каруца. Вижте това БМВ, гледайте преди да го сцепи на две, това е неговата гордост, проституирал е цял живот за тази възможност. Хайде, напъни се сега и да гризни кола под вода!

Ефектът на жабата и врялата вода :) За да ви освободим от руската зависимост, накарахме ЕС да се откаже от дългосрочните доставки от Газпром. Така от 200-300 долара за 1000м3, започнахте да купувате газ месец за месец от борсите. Разбира се, цената скочи... стигна 3500 долара за 1000м3, и сега вече, цена от 1500 (която е повече от 5-6 ПЪТИ спрямо дългосрочните ви договори) ви изглежда като ниска :) Ей... европейци, какво м@лоумници си имате за "водачи".

Това, разбира се, изобщо не е вярно. Бягай на вечеринката на ВГЪЗраждане да си ги разправяте тези тъпотии там!

Пазарите са просто нещо - търсене и предлагане. От там нататък всичко е спекула. В момента ЕС напълни хранилищата и няма такова търсене на газ, понеже времето още е топло. Зимата цените ще скочат пак.

бензина и дизела поевтиняват, защото Киро Лъжата и Асен Кражбата не са на власт.

кво пак ли е 30 лв на мегават.. ако не е не ми говорет за поевтиняване от 1000% на 500% е все тая