Гърция планира да стане енергиен хъб с още два терминала за втечнен газ

Проектът за терминал при Александруполис е близо до завършване на инвестиционното решение, другият е при съоръженията на рафинерията "Мотор ойл" (Мotor Oil) близо до Коринт

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, ние вече бяхме енергиен център на Балканите преди 30 години , а сега сме само незначителен краен потребител и сега гледаме отстрани и си чоплим в носовете.Класика в неолиберализма и сервилността

Ние няма ли да участваме на " зелено " с 40% , нас ни бива за това ? Е тия ни гепиха идеята за ХЪБ а ония ни забраниха да бъдем а бяхме ! Така става със съюзници разбойници който водят приятелски огън по нас , а ние сме им лоялни ? Абе загубеняци сме си !

Въобще не се набутват. Ще купуват и препродават от който и на когото си искат. А на газпром е очевидно че не може да се разчита.

Kenn1111

По точно ще продават газта която идва по тръбата до тях на бълци като нас

Ok

Смешен си ! Ще купуват от Газпром и ще продават на тъпите българи ! Те и америкаските компании собственници на кораби за втечнен газ така правят ! Да не мислиш , че всяка седмица ходят до Тексас !

Schilo

Хехехех, набутват се с едни пари, Газпром пуска газ на 300 долара и дотам с газа в бутилки.

за разлика от теб, Русия създава собственият си проект Гърция - САМА. В руските исторически и научни издания по изкуство и дума няма за България а само за МЕГАЛИ Елада. Това е гръцката благодарност....гърците не са правили и никога няма да нарекат на руски площади, сгради, паметници, ПАРАДИ. Данайците са дошли от Либия като сарафи и търговци и такива са до днес. Гърция ФАЛИРА но няма фалират грък. Набий си го в БАШКЕ.

Аз поддържам да се инвестира солидно в зелени енергии, за да се намаля зависимостта от външни източници. Това е най-добрият вариант. Вариант две е България да започне да добива шистов газ. Трети вриант е България да смекчи тона с Русия и да намали тия учения срещу Русия на българска територия и малко повече солидарност да се прояви към Русия. Не е нужно да се поддържа всяка глупост на оня диктатор, но да има някакво ниво на солидарност. Не е одобрявам да не се прави избор. Уж много лоши руснаците, уж много вреден шистовия газ и уж зелените енергии били фикция и много скъпи и не знам какво още. Да изберат хората как искат да се топлят от няколко реалистични варианта и да действат политиците.

ВИЗАНТИЙСКИТЕ ЦИГАНИ ПАК ИСКАТ БОЙ. ПРОДАДОХА ВСИЧКО И СЕГА ЩЕЛИ ДА БЬДАТ ХЬБ.

Тия са много назад! Бойко "направи" България газов хъб още през втория си мандат ...

Гърците казаха, че докато не построят терминала, няма да пуснат и тръбопровода за България. Не бил рентабилен само с азерски газ да работи с 1/5 от капацитета. Борисов го даде на гръцка фирма да го строи с наши пари. Това е причината да не е готов тръбопровода и никой не смее да го каже, че може да се расърдят гърците. Ама и парите им платихме.

Това е истината за България , всичко друго е измама и империализъм на азиатските диваци.

Ама предателите са ни в повече И затова купуваме скъпата Рушка газ известна като Имперската Рента за тез които са гледали Стар Уорс / Звездни войни

Гърците си гледат интереса. А ние построихме поток на Путин и Вучич за 3 милиарда лева. Русофилията е доволна.

Ще излезе златна кокишка таз тръба

Подарък от Гърция

Затуй им през уя за Блядистанци

Абе к'о стана на Буци с хъбовете???

Ами като има Радев да се мъчи 5 години да му подлее вода, какво да стане. Като няма национален интерес има одупване. И сега ще видим още по-яко одупване.

Kenn1111

И с кво точно че не виждам какво е зависело от Радев за да пречи на тиквата за такива неща

Така е. Когато дължиш пари и някой ти купи дълговете си готов на всичко за него. Американците не ги е еня нито за гърците, нито за Македония, нито за ЕС или пък Украйна. Единствено искат да ги (ни) прецакат и направят икономически зависими. Тяхната крайна цел е да си продават оръжието, петрола и газа и да те държат в ступор. Това е истината. Всичко друго са лакърдии за наивници. Видиш ли ти колко сме загрижени....

И това го пише някой, който живее в страна изцяло зависима от Русия: - единствената ни рафинерия работи с руски петрол - единствената ни ядренна централа работи с руско гориво - единствения ни доставчик на газ е Русия( отгатнете защо се бави газовия колектор с Гърция)

спря започнатият вече строеж... строителя не щял да му даде 10% от проекта;)

Абе за Гърците ги е еня . Ти заеби тия опорки. Едни от най богатите хора в света са гърци . Едни от най хубавите курорти са гръцки, един от най големите превозвачи по море са гърци .

Не бъркай гръцките курорти и богатства с гърците като народ. Ако САЩ ги е еня за за нещо, то това не са гърците, а държавата със своите дадености.

Американците не ги е еня нито за гърците, нито за Македония, нито за ЕС или пък Украйна. Единствено искат да ги (ни) прецакат и направят икономически зависими. Тяхната крайна цел е да си продават оръжието, петрола и газа и да те държат в ступор. Това е истината. Всичко друго са лакърдии за наивници. Видиш ли ти колко сме загрижени.... е хвана ни най накрая:) Съгласен сум с теб, но същото важи и за останалите лолонии

Каза или надежди говежди

На Борисов идеята

Ние ще сме горд купувач!

За сега продаваме и бихме могли да останем така ако изиграем картите си правилно. Количеството, което бихме могли да получим от Русия и Азербайджан, нашето от Черно море е в пъти повече от тяхното и е по-лесно да получим повече в близко бъдеще, ще им трябват поне 15-20 години, за да стигнат до това ниво,не пречи да имаме друг източник и да купуваме най-евтиното, нали?

пред Гърция и Турция Евроатлантическите Урви ликвидираха България и българите

Само дето в бързината забрави да върже България към него...

Годините преди промените, хайде да не сме били светлинни години преди гърците. Пред турците може би, за там нямам информация, но за гърците- нещо си в грешка!

Много са закъснели. Аз хъба го обещах и отдавна го направих.

прошчай немьйтая россия

При падеж и хъб за имигранти ще станат ако ги "помолят" учиво.

Който може го, може, който не- патки ще пасе! Нашите ще раздават ваучери за храна и ток- за 1 МИЛИАРД, а сега ги превърнете в газови хъбове, и сметнете печалба/ загуба! Никакво планиране, никаква далновидност..., направо вятър духа от празните им приказки, ама толковаси могат папагалите!

Разликата е че едната тотално фалирала държава с огромен дълг! Другата е руска губерния!

Другата е пълна с дебили!

ще станат и хъб за втечнени екстременти. Всичките им външни дългове отдавна са изкупени от САЩ. Ако ние имаме да връщаме сто лв. всеки месец, те имат да връщат хиляда. Откъде? От туризъм? Януари? Само с единия кирлив товарен флот, с който обслужват 60% от ЕС? Не стига! Той отдавна е продаден на офшорки и официално не се води на гръцки фирми. Приходите и данъците не влизат в Гърция!