Фрапиращи опити за източване на осигурителните фондове при пенсиониране

Пенсията за трудова дейност средно на пенсионер през 2024 г. се очаква да достигне 669 лева

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Експертите на Националния осигурителен институт (НОИ) установяват фрапиращи случаи на опити за злоупотреба с фондовете на Държавното обществено осигуряване" Най-големите злоупотреби ги вършат в самия НОИ. Например с неизползваните отпуски на шефовете! Над 47 000 лв. за неизползвани 228 дни е отнесъл Христосков, Митрева е получила над 31 000 лева обезщетение за неизползван годишен платен отпуск. И това не е само с шефовете.

Аз си помислих че става въпрос за десетки хиляди случаи за някакви огромни злоупотреби. Пък то се оказа поредните няколко мошеника на дребно. Ама карай да върви-и това ще го пишем като поредния велик и неописуемо голям успех на служебното правителство. Опитите за пиар стават все по жалки и по-жалки.

Пенсия под 1000лв/месец е подигравка и е явен геноцид ! Всички средства са позволени, когато човек защитава основните си права, гарантиращи му достоен живот !

само да не си се осигурявал на минимална като хитреца Андрешко, а после да искаш 1000 лева. Нали се сещате, че ПЕНСИИТЕ ги плащат РАБОТЕЩИТЕ. Или си мислиш, че се берат от дърветата? Само с ИП сменячки не става другарю... трябва и акъл

Егати голямото източване ... някой си решил да шмекерува надребно. Оправете първо големите източвания, а после търсете дребните.

Подвеждащо заглавие. Иначе 2003-та и 2006-та, т.е. по времето на НДСВ и БСП. Нищо ново под слънцето.

трудно ви е на Рубленчетата да мислите. Та дори и да четете. Тези слоупотреби са в периода на торойната ламя БСП-НДСВ-ДПС избрана с мандата на ДПС. Виж годините. Ама разбира се всичко е да се очерни Радеффф.. той в никаквъв случай не е бил и не е от БСП и не е бил в това управление

Аз предлагам ВСЕКИ ДА СЕ ОСИГУРЯВА САМ. В собствена сметка или Буркан-банк. И после да не иска пари от държавата. Да видим тогава ще се осигуряват ли хората на минимална пенсия и ще си казват ли - аз до толкова няма да изкарам дори.

къде ми отиде коментара сега? попълних тъпата Капча и ми каза че не съм робот

Пенсии и заплати не се вдигат с постановление в държаване вестник! Иначе отдавна да са го гласували ако беше толкова просто. Пенсии и заплати зависят от ИКОНОМИКАТА! България НЯМА ИКОНОМИКА. Така че от къде да идват пари?! Всички обичат да дават Германия за пример. Но само Фолцваген донесе 200 милиарда евро приходи на Германия за 2019. Що де не плащат 1000 евро пенсии и 3000 евро заплати??? Колко е донесла най голямата българска фирма?

Неизползвания отпуск е трябвало да го подарят на държавата? В момента жената на загиналия пилот съди държавата точно за неизползван и неизплатен отпуск.

В Германия всичко идва от пенсионните фондове и колко си се осигурявал.

За фрапиращите опити за ограбване на хората чрез допълнително пенсионно осигуряване. В началото имаше възможност за теглене на суми от сметката, в последствие стана невъзможно.Т.е. държавата и банките ми отнемат противозаконно лични финансови средства и ми отказват достъп до тях. Това, ако не е пладнешки обир, не знам кое е.

А защо "държавата" позволява на БГ робовладелците да принуждават хората да работят без осигровки??? Кой нормален работещ би искал това?? Аз в БГ работех като инженер, знам и два западни езика от софийска ЕГ, но никога нямах "лукса" да ме осигуряват на реална зплатка. Не че зплатката беше голяма или дори мотивираща....... Докато не напуснах кенефа! Мога само да посъветвам всички да се махнат от загиващият кенеф БГ, тогава няма да са принудени да се унижвата за жълти стотинки!

*осигуровки

Ти си слагаш подписа под договора!!!!!!! Никой не те кара. Ма ти се ослажда да плащаш по-малко. Запомни едно от биологията - пасе се там където има трева. В противен случай си добиче в кошара и чакаш на тоя който ще те стриже. Ти си избираш!!!!!

Ще гласувам за Радев и Продължаваме промяната.Увеличиха ни пенсиите, колко никой друг.

Аз пък си мислех, че става дума за източените десетки милиарди от правителствата през годините .... а то ставало дума за 500-600 лева и някоя друга година стаж на няколко дребни тариката.

При сегашната формула моята пенсия се намалява,коеф.1,35 е по-малък от коеф.1,66за прослужена първа категория труд .Бог да богослови тези дето я измислиха.

Допълнителното пенсионно осигуряване е задължително за служители в ЮК. Минималната вноска е: 5% от месечната си заплата внася служителя, 3% работодателя, а държавата не облага тези суми с данъци. Парите се внасят в частен пенсионен фонд по избор от работодателя, но имаш пълен контрол над тях. Можеш всеки месец да си местиш сумите в избран от теб фонд/дружество. Сам си избираш дали да се инвестират в нещо и да ти носят приходи и какъв риск си готов да поемеш. Станеш ли на 55 имаш право да си изтеглиш цялата събрана сума. Също така всичко което си събрал се наследява, ако гушнеш букета. Ти сам избираш и договаряш с пенсионното дружество, дали да си изтеглиш парите, дали да ти плащат пенсия всеки месец и т.н. Общо всето това са си твои пари и единственото ограничение е, че не можеш да ги харчиш до навършване на 55. Тук пенсионер ставаш на 68.

Банки изчезнааа-нищо не е изчезнало,Дянков здравната каса взел-здраво се подсигурил-нищо човека не е пипал.

Ще гласувам за Герджиков и ГЕРБ. Увеличиха ни пенсиите в края на мандата си колко никой друг.

ама ти си по-зле и от тях. При ндсв и дпс не е имало такива бланки че да са попълнени от тях. Вижда се, че това е просташки опит за измама от такива като теб.

Фрапиращото е ей това https://www.infograf.bg/article/1434600904014 Графиките са за периода 1965-2013, но и пенсията през 2024 г. лесно може да се сравни с 1989. Но няма да подсказвам. Ще почнете да се питате кои години „стигат“? „Онези“ 45 или сегашните и ще ми тежите на съвестта :)

и ти по предложение на ГЕРБ, щото на БСП беше само 50 левчета. кого си мислиш, че ще излъжеш точно тука?

Виновни са толкова работодателите, колкото и ти. Заедно сте в една измама, която е наказуема от закона.

Какво очаквате от нация тарикатска?

След като е натрупал толкова "неизползвани 228 дни" значи не е имал нужда от почивка и отпуск. Или е почивал по друг начин на гърба на осигурителите и пенсионерите. А жената на покойният пилот, съди съди авиобаза "Граф Игнатиево", за положен, но неплатен на баща му извънреден труд. За които летецът не е бил компенсиран с почивка. а не за неизползван ПЛАТЕН ОТПУСК. Нещо често срещано при българските работодатели.

„Някой (нерегистриран) Ще гласувам за Герджиков и ГЕРБ. Увеличиха ни пенсиите в края на мандата си колко никой друг.“ За Герджиков не знам, но през 2019 г. Борисов лично намали средната пенсия с 15%. Подчертавам „средната“ и „лично“. Едното намаление с 12% дойде от спиране нарастването на коефициента за стаж. Едва последното НС и по предложение на служебното правителство го вдигна на 1,35, както бе заложено преди Борисов. Второто - като заповяда да не се вземат предвид годините 1997-2000 г.г. Не отбелязвам другите намаления, като отпадането на 3-те свободно избираеми години и нарастването на възрастта и стажа за пенсиониране. Просто не са лична „заслуга“ на Борисов. Те така те с Герб, Герджиков и бацето ви.

точно така.

Кога ще бъде премахнат тавана на пенсиите с който се крадът пари които хората са заслужили?

Хаха, и с тази огромна "реална" заплата кое реално имахте повече? Повече нови автомобили ли можехте реално да си купите? Повече от един телевизор и едно радио на домакинство? Повече западна (или източна или каквато и да е) техника за дома? Реално сте имали пари за повече... шпек.

големи открития, големи престъпници хванали. Такава бланка имала счетоводителката/от 2006/, на такава му нанесла данните от 1997 г.. , защото човека или си е изгубил предишната, или не си я е взел при напускането на време, или по друга причина. а като фирмата сто пъти си е сменила името, за да скатае данъци и т.н., с какъв печат да му оформи миналия стаж в същата фирма, но със сменено име и печат в книжката, със сегашния.