Коментари - Франция: Ядрената енергия не подлежи на обсъждане и част от зелените политики | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Евала на французите, германците не очаквах да са толкова прости в това отношение.

Според мен Германия прави грешка. Не всички ядрени реактори са безопасни, но ядрената енергетика е необходимост.

Я се замисли, кое е по-евтино и далновидно, да изграждаш, поддържаш и закриваш атомни електроцентрали на своя територия или просто да инвестираш в проекти изграждащи се, да речем във Франция, с чиято елетропреносна мрежа си свързан и има работеща енергийна борса ?

Сутринта гледах едно филмче по телевизията, в което обясняваха защо през пролетта вали. И там помежду другото обясняваха, че енергията която получава Земята от слънцето през зимата е ДЕСЕТ пъти по-малко от тази през лятото. Хубаво е - всичкото зелен чукундур да се просвети и да не плямпа глупости за фотоволтаици.

Пълни глупости са ти разказали във филмчето. Просто си много далече от истината за да ти се обясни та да разбереш

Щом можеш спокойно да седиш покрай източникът на енергия, значи тя е слаба. Защото не ни трябва просто енергия, а ни трябва компактна енергия. Индустриалната революция и възможността да летим е точно, заради това, че можем в малък обем да имаме голямо количество енергия т.е висока калоричност... Така че тъй наречените зелени са технически неграмотни хора, докато технически грамотните им взимат паричките, за да правят "зелени" простотий. :D

Както виждаш по-долу, за зелените токът идва от контакта. Те не са учили, не са завършили, не мислят... повтарят каквото им кажат по телевизията

Трябва да го кажат на Тиквата и компания и на зелените соросоиди идиоти!

За не знаещите, Франция разполага с 54 ядрени реактора. Естествено че няма какво да се обсъжда. Те отдавна са си подсигурили бъдещето. А ние слушаме приказки за зелената енергия.

Още строят

78

Тва ако са нашите продажници ще обясняват 10 месеца как евроатлантическите ценности са по-важни от някаква си енергетика.

Ами тогава и ние да пуснем в действие затворените 4 реактора в АЕЦ Козлодуй!

Късно е чадо, резето е спуснато

Добре че са французите да ни пазят козлодуй, защото само да им кажат и нашите политици биха я затворили на момента

Ама рсм, Албания и още няколко държави на драго сърце ползват тока й

За франсетата атомните технологии са бизнес , който все по-трудно , продават,понеже никой в Европа не само не строи , а затваря. В страната изобретила чушкопека за ганьовската енергийна мафия са начин да първо да открадне няколко милиарда народна пара за строеж и после по познатия начин да се разпорежда с енергията с печалба за мафията и съдиране кожите на потребителя. Гледах вчера филм за една датска фирма с 20 милиарда оборот производство от вятърни централи , инжинер Ганев , който нищо не може да създаде освен релета се точи да открадне от атомни далавери, които не могат да пробият никъде в Европа освен при корумпета в София

Пич хапчетата, не си забравяй хапчетата.

Личи си, че мнението ти се базира върху един изгледан филм, да ти кажа ...

Швабарите нямат ядрените технологии и гледат да потопят другите, които ги имат. Под диктовка на амеъика ъфкоос. Но франсетата извадиха чикията пред очичките им и казаха "назад".

Завода на Арева(Фраатом,ЕДФ) за ядрено гориво е в Германия и проезвеждат заедно със Сименс ефективните турбините "Ариел" с мощност 1200 Мвт за хилядник рекатор като Козлодуйските и беленските .

Немските гламари се докараха до въглища, в същото време дуднат за чистота на въздуха. Принудиха се да купуват огромно количество електроенергия от същата тази Франция, която притискат да затваря АЕЦ-и. Тъй става когато си неолиберален клоун, развъждаш неомаркситстки еко талибани, а здравия разум е в кофата.

За Франция едно не подлежи на обсъждане, за Австрия друго. За Унгария трето, за Полша четвърто... За Украйна -6то. За РСМ - 7мо.. А у нас се надпреварват за йессър и гласуване анблок по нареждане с факс на чужд език до портиера на парламента. Ало, дб/пп/герб умно красивите, нещо не ви ли светва? Или след буустърите няма какво?!?

И при нас това важи дори строим с Росатом нови 2 блока.

А нас като ни питат каквото ни питат, веднага YES, YES, YES

На Макрон му пращаме Кунева да го оправи!

Най-много да и подаде нещо в кривата уста...

Крайно време е в тоз парламент на еу да има мислещи хора а не само такива дето като им хрумне нещо да подскачат от радост и да си мислят колко са умни !

Зелената сделка е лъжата на века.

Какво е ,,Ляв зелен либерал,, ние в наше село им викаме педал или амбряж :)))

Преди повече от 20 години ни съсипахте от притискане да затворим 1--4 блок на АЕЦ Козлодуй, а сега друга песен пеете :))) Писна ни от лицемерие и двойни стандарти !!!

Бяха с стара и опасна технология неконтролируема при аварийни ситуации, чернобил.

ВВЕР 440 няма нищо общо с РБМК- Ченобил, хайде по сериозно !!!

тогава франсетата проявяваха интерес към румънската АЕЦ "Черна вода".... и затова първоначалната положителна оценка за състоянието на нашите реактори беше хвърлена в шредера;)

А нашият АЕЦ подлеци. Обаче френските неподлежат.

Ми имат сериозни депутати - представители с Европейския параламент, а наште се интересуват само от шопинга.

Е Американски проект на дълбоката държава от корпорации и кланове. Който досега не го е разбрал е пълен малоумник.