Финансовото министерство публикува предложения за промени в данъчни закони

Като мярка за ограничаване дела на сивата икономика се предлага нормативно регламентираният праг за ограничаване на плащанията в брой в страната да се намали от 10 000 лв. на 5 000 лв.

Обратно в новината

Коментари - Финансовото министерство публикува предложения за промени в данъчни закони | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

“солидарна вноска за свръхпечалбите“ Почна вече се лекичко вдигане на данъците… Някой ще трябва да плати сметката на Просто Кирото от напомнпаните дългове, спрените реформи, спряната инфраструктура и раздадените социални на кило… Само ЕС само Еврозоната у само ГЕРБ!

Баце, ела и спаси ни за пореден път!

Чудя се защо Англия, Германия или Австрия нямат лимит на плащанията в брой?

Обещаха ви промяна, но не казаха каква. А който има представа от диалектика знае че ВСЯКА ПРОМЯНА Е КЪМ ПО-ЛОШО! Вятъра на Промяната отнесе държавата и сега преживния добитък ще трябва да повръща мазнинката на Баце! Айде хаирлия да ви е!

Не плащате данъци ,парите отиват в Украйна.После теглят десетки милиарди евро да покриват загубите.

Ето ви президентска република,глад, мизерия и най-скъпата храна в цял свят. В Ню Йорк,в Лондон,в Париж и в Берлин храната е по-евтина от храната в България

Нали сме в клуба на богатите,ЕС е развит и модерен. Защо трябва да теглим заеми и да ядем буболечки ? Къде има богат човек да тегли заем ,за да оцелее ?

Не е въпроса в богатството или в липсата на храна или в климатичните промени или в подземния живот на мравките или Путин или всички булшитове, които ви пробутват. Това с насекомите си е чиста гавра на шепа самозабравили се с обикновените хора.

Боли ме фара - аз пари нямам.

Радев подпомаган от Божков направи преврат и това е резултата една държава пред фалит

Тези ограничения в брой не ги разбирам. Имам пари защо да не платя в брой? Това че някой може е откраднал нещо не е мой проблем. По-скоро трябва да направят отстъпка при електронно плащане но да се плаща по този начин само по желание.

Не може! Истината е, че онлайн плащанията не са толкова ефективни, колкото се твърди. Хампарцумян вместо да ги направи по-евтини, ги прави по-удобни, като с парите за отстъпките купува супер скъпи "Банкови Системи". Най-обикновени крадци.

Правиш 2 плащания по 5 бона вместо 1 по 10 Защо да плащаш стотици левове за преводни такси ? Аз всяко плащане го разбивам по 10 бона ,скоро по 5

Правителството на Хатмака бачка за банките . Кьорав и глух да си ще го разбереш. Уволнение . Вън .

Ще бъде ли обложена свръх печалбата на банките, която през 2022г. е към 2,1млрд. лева? Кога някой ще реагира на корупционната схема работеща вече няколко години в ущърб на кредитополучателите? Има тристранни договори между банка, застраховател и застрахователен посредник. Това е явен конфликт на интереси. Кредитополучателите са задължавани от банките да се застраховат при определен от тях застр. посредник и застраховател. Явно нарушение на чл.6, ал.1 от Кодекса за застраховане и чл.12, ал.3 от Закона за кредитите за недвижими имоти на потребители. Намаляването на плащанията в брой от 10000,00лв. на 5000,00лв. няма да ограничи сивата икономика, а само ще увеличи печалбата на банките., тъй като таксите им са много високи.

Банките. Крадат от българите и изнасят капитали в чужбина. За чуждите банки ли работите скотове!

В полза на банките, да изнудват хората с такси и налози. Банките ни обират парите ине дават лихви каквито ни се полагат. Даже на служителите си не плащат нормални заплати.

Става все по-трудно на троловете от Посолството на Рашка Говняшка да крият парите от Мутрофанова!

Така е. Вие козяшките рамове нямате този проблем щото ви държат на голи обещания и блеете ли блеете истерично.

Cheeseus

След ограничаването на разплащанията в брой следва ограничаване на притежаването на пари в брой. Миналия месец в Израел прокараха закон, според който никой няма право да държи в брой повече от равностойността в шекели на 10 000 евро. И финансовата полиция има правото да обискира и конфискува горницата. Един коментиращ вече направи връзката между парите по сметка и отказа за ваксиниране например. Усещате ли накъде вървим?

Че то в САЩ отдавна е така - полицията може да конфискува намерени пари в брой по свое усмотрение, ако прецени, че може да са от престъпна дейност - по нейно усмотрение. Тези пари влизат в бюджета на полицията, а после освен за покриване на разходи, отиват и за бонуси. Check out civil forfeiture - за разлика то criminal forfeiture, тук няма присъда, ами е по усмотрение и после е твоя работа да докажеш, че парите са законни, а дали полицията ще приеме доводите ти - сещай се сам. Та, дали усещаме накъде отиваме? Или към системен колапс, или към гражданска война...

Абе серсем, ти ако продължаваш така да триеш ще си утрепеш сайтчето. Цялата конкуренция чете форума и краде култови писания. От тук се пръкнаха неща като Тошко Африкански, Плоскоземци и мн. др. Аре със здраве!

че банкстерите имат много силно лоби в парламета. Използват суматохота около инфлацията и войната да натиснат корумпираните политици да им въведат закони, които ще им гаранитират пълен монопол. Ако това мине банките си гарантират, че ще могат "законно" да дерат и стрижат заспалото население както си искат. Примерно тази година въвеждат такса теглене 3% Догодина правят такса теглене 5% от сумата На третата година повишават такса теглене на 7% от изтеглената сума и така неусетно ще стопят и ще оберат всички спестявания на населението в бг... Не трябва да се допуска това да се случи със съдействието на корумпираните ни политици...

Винаги съм се учудвал на нашата администрация. Винаги ще донесе от 10 кладенеца вода, за да направи труден живота на фирмите и гражданите. И Наредба Н18, и това сега със свръхпечалбата. Не се прави промяна в тесните места, на конкретно място, тихо и ефективно, а се разхвърля тежестта(реално причинена от несвършена работа на администрацията) на всички останали. Кумулативно се получава огромен натиск, загубено време и средства. Конкретно сега, вместо да си приберат несъбраното ДДС (чуйте интервюто на Костов в блумбърг тв), те прехвълят тежестта върну нас. Пак се "приватизират" печалбите май май? ЗАЩО?!?!

Костов (виж интервюто му), твърди че проблемът е в събираемостта на данъците. За съжаление и в това се вкарва политика, което не е редно. Стабилността трябваше да е неприкосновена, да не влиза в предизборни маниплуации. Ако свръхпечалбата не е за 2022, а за втората половина на 2023, тогава обаче това е начин да се спре спиралата на увеличаване на стоките и услугите, което напоследък бих го нарекъл "безсрамно".

да докарат броя на населението до 2.5 милиона. Пенсионери и мутри политици ще останат накрая.

От подредена държава с ниски данъци, минимална инфлация, приемливи цени на енергоизточниците, дори и дефлация кой ви взе акъла да тръгнете след шарлатани, мошенници и куманизи. Ааа, обещаха ви мед и масло, пенсии, съдебна реформа която ще ви храни и куп торби с лъжи. Изгонихме куманизите през парадния вход, вие ги пуснахте през мазето и няма изгонване.

След като ще ми вменявате задължение да ползвам нещо против волята ми, поне ще ми го осигурите. А не да плащам такси обслужване, такси преводи и т.н. Когато това стане ми се обадете.

Да живее РУСИЯ!!!Победа на РУСИЯ!!! Само там ни е Надеждата!!!!!!

надеждата за какво, уточни моля, че там отдвана въведоха солидарната вноска...та на какво се надяваш

Ще ме накажат, защото съм работил на светло и съм декларирал печалбата на фирмата. Съответно съм платил повече данъци от други години. В следващите 10 години НУЛА. печалба, заплаткаджии на наш гръб.

Мама им мръсна, Горанов се завръща под формата на дебела мазна лелка! Мине не мине и кеша им пречи на боклуците! Оставка бе! Ще имате протести, ей! В момента 5 бона вече са нищо не!

са единственото средство, което все още дава свобода и финансова независимост на хората . Затова сатанистите, които са обсебили властта по цял свят, с всички сили се мъчат да забранят хартиените пари. Искат да контролират и да подчинят всички хора, и да контролират мислите, чувствата и желанията им. Казано просто искат да превърнат хората в роби - безправни слуги без мнение и без право на свобода. Примерно заповядват на хората да си бият експериментални ваксини/бустери... ако някой откаже - блокират му банковата сметка и без хартиени пари, човекът буквално ще умре от глад - нито ще може да си купи хляб, нито ще може да продаде някакви вещи, за да се нахрани... Или пък корумпираното правителство ви нарежда да отидете да се биете на фронта в Украйна - ако откажете замразяват ви сметките в банките и чао. Край животът ви е аут... Ограничаването на хартиените пари, ограничаването на кеша не трябва да се допуска по никакъв начин! ОСТАВИТЕ ЛИ СЕ ДА ВИ СПРАТ ЕДИНСТВЕНОТ СРЕДСТВО ЗА ФИНАНСОВА СВОБОДА, ВИ ПРЕВРЪЩАТ В НИЩО РАЗЛИЧНО ОТ СТАДО ПОСЛУШНИ ОВЦЕ, ВКАРАНИ В КОШАРА!

Да закриват, вече не си струва нерви да хаби човек да се занимава с идиоти.

Тук са копи-пейстнали прессъобщение. Погледнах проекта. Ако дължиш пари към държавата или община не можеш да продаваш имот или кола. А за свръхпечалбите на бизнеса - ще го дерат защото е работил.

Идиотке, и сега тези които получават над 5000 официално, ги получават по ведомост, 10 000 да получават и 20 000, щом са отразени и с платени данъци и осигуровки, защо ще подлежат и на деклариране под специален режим!?? Вместо да се насърчава високото възнаграждение, ще усложняваме допълнително и без това тромавото счетоводство, 5000лв. не са пари, а достойно възнаграждение, разбра ли ма!?

Ограничаването на кеша НЕ РЕШАВА проблема със сивата икономика! Това се прави, за да пълни банките с пари принудително, вместо да вдигнат лихвите по депозитите! Това е рекет!

Банките поне по два пъти годишно вдигат съществуващите такси и се чудят как да въведат и такса "добър ден". Държавата е в картел с тях. Сивата икономика навсякъде и винаги се е борила по един единствен начин - не с принуда, ами с обезсмисляне. Ако имахме една поносима икономическа обстановка, кой ще се занимава със сива икономика, черни каси и прочее излишен търговски риск.

Бизнеса навсякъде се стреми да максимизира печалбите. Дали ще е през по-големи маржове или спестяване на някои разходи в това число и данъци. Аз не познавам бизнес дето доброволно ще си намали печалбите или няма да се опита да спести някой и друг данък. Тук въпроса е доколко щетата и риска да бъде глобен от това да не плаща даден данък към хазната ще се балансира с евентуалния приход от тази дейност.

Е, аз кво казвам? Бизнесът прави това, което му е най-ефективно и изгодно. Това с мерки против сивата икономика не се подобрява, щото бизнесът е винаги две обиколки пред тия тлъсти хрантутници в администрацията. Бизнесът има много маневри, вкл. и да е свие, изнесе или преустанови - въпрос на сметки е всичко. Да ти кажа ли колко народ закри фирмите и мина на пасивни инвестиции или се прехвърли в държавната администрация?

Ако вдигнат лихвите ,хората ще спрат да плащат ипотеките и ще гръмне яко ...Затова чакат и тупат топката с надежда да се размине .Е няма да се размине .Който евал евала.Кака се ожени .

Чудя се защо Англия, Германия или Австрия нямат лимит за плащанията в брой? Да не говорим за нелепите глоби от 25-50% ако платиш над прага. Ние сигурно сме по-развити и можем да им дадем ъкъл! Само затягат примката около вратът на бизнеса.

Каката на юмручко кога ще си събере ДДС-то от големите фирми? Или тази мярка не стои на дневен ред?

Миналата година цените бяха по ниски и ддс е бил по малко, сега ще съберат повече. Ше вдигнат цената на газта и ще дират данъци от криптовалути! Ще изкарате пари да знаете!

Всяка година България губи 10 000 000 000 лв. от неплащане на данъци от чужди фирми /инвеститори, робовладелци/ плащат заплати и осигуровки но не и данъци. Засега държавата успя с Лукойл да ги накара да плащат данъци но има между 1000 и 2000 фирми които не плащат. Я дайте данни какви данъци плащат американските елекроцентрали.

Тоест събират повече пари, защо е това реване че ще фалорат. А ДДС не е ли повече при по високи цени?

Да благодарим на юмрук на резидента дето фалира държавата

Под юмручето на фатмака? Налудувахте ли се или искате още от същото? Ей ви сметката, време е да плащате. И все си мисля, че това е мъничка част от купона, който предстои

Това не е Промяната. Фатмака се заигра с Буци и пътищарите му. От общата картинка става съвсем ясно, че пак не се събира ДДС-то отново от приятелите на ГЕРБ/ДПС, та спри да лъжеш нагло троле.

Това за ограничението на плащанията до 5000 се пробва и Горанов да го прокара, но нещо не се вързаха в НС. Не мисля, че и сега ще мине.

Наскоро четох статия и коментари в американски веб журнал. Хората определят всички правителатва по света като шайка мафиоти/гангстери, които обират раята безкомпромистно.

Сега жънем това което Радев, Нинова и жълтопаветниците посяха преди 3 години!

Само един лек закон всички фирми опериращи в България, с регистрация в България, и с ясен физически собственик. Без офшорки, без, дъщерни дружества, клонове, и теми подобни маймунджелъци. Правиш бизнес в България, регистрираш фирма в България. Нека опитаме

КлепоУхото фаТмашко нищо с яловпто юмруче успя само за две години да фалира държава и да започне безсрамен рекет над бизнеса само за да продължи да плюска безплатна столова храна на корем. Слава на Мунчоооо

Гн министър някой трябва да ви счупи главата. Не сте добре убивате икономиката! В Англия знаят че винги има и сиви пари - но това не е добър живот.

Ами тези над 40 милиарда евро външен дълг някой (народа) трябва да ги връща.

Ами ще ги връща, бе, животът не свършва, а продължава. И досега, всеки ден от живота си сме изплащали някакви задължения, да е настъпил краят на света?!

Ако наистина продължи вдигането на лихвите, тези 40 млрд ще ги усетим като 400.

Сори, ама щом искате да създавате държава от сервитьорчета, пикола, чистачки и готвачета, т.е. Нискоквалифициран слугуващ персонал, после вие си ги издържайте и си ги хранете и им плащайте социални пенсии. Аз директно отказвам и се изнасям от шибаната бълхария.

Как 5 бона, бе? Това вече го пробваха веднъж, не мина. Сега пак старата песен на нов глас!

За да има повече трансфери през банките. 2 млрд. лева е малко печалба. Трябва повече смукане!

само ако се резберете с банките всичко до 10 хил лв-теглене и внасяне да е без такса. Иначе само наливам пари в банките така.

10 милиарда компенсации за бизнеса, тоест държавата е ощетила всеки свой гражданин с около 1500 лева, дори и бебета, за да ги раздаде на бизнеса. А бизнеса, от своя страна ни отговаря с ужасяваща, безпричинна инфлация. И всичко това ни го казват без капчица срам. Държавата била пред фалит, всяка една държава фалира, тогава когато първо докара народа си до фалит., а ние отдавна сме фалира ли

С други думи, понеже държавата много харчи, вместо да съкратим държавни служители, да спрем парите по обществени поръчки към "свои" хора, ще увеличим бюрокрацията за бизнеса, ще се борим с плащанията в кеш (в полза на дигиталните пари), свръх контрол чрез допълнителна бумащина за търговци и превозвачи... Що не спрем помощите за Украйна, строежите на безмислени пътни съоръжения, парите за безмислена дигитализация на училища, болници и всякакви държавни служби?

Аз предлагам пък 100% на всичко. Каквото работиш отива за държавата... На края на работния ден минава една цистерна и ти сипва в канчето нещо забъркано от лелките в детската градина... Пиле фрикасе например

ахахахахахахахахахахахахахахаххахаххххахахахахахахахахахахаххахахахайахахахайахахахххайаййайайайаайахахахахаххахахаахахаххахх

Шурец фрикасе по-скоро!

България е в пълен фалит, а вие продължавате да наливате пари в индустрии за нискоквалифицирани като туризъм и ресторантьорство. Щом ще е така, освободете хората работещи за западни компании от данъци. Няма да са ми излишни 1600 лева на месец. Пак ще отидат в държавата.