Финансист: Много левчета се обърнаха излишно в евро през последните дни

"Текстът, разбунил духовете, може да го има, може и да го няма. Това е въпрос на дипломация и гаранции между двете страни, обясни Любомир Дацов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То е ясно, че след като приемат еврото, ние обикновените хора ще духаме супата.

Преди много години един виден банкер (който всъщност бил химик, ама най-много пари спечелил като имал банки в играта монополи) съветваше да не си обръщаме излишните пари ( левове) в швейцарски франкове, защото си е пълна загуба, а да използваме като резервна валута щатски долар. А сега вижте какво е съотношението лев/ франк и какво е съотношение лев/ щатски долар!? Тръгнат ли да ни съветват по интернет ...значи всичко е наред (или нещо не е наред).

проверяват нивото и стабилността на икономиката ни." 1. Проверяват банки. 2. Пускат курса в коридор +/ - 15 % около фиксирания . Това означава поправката внесена от Менда Стоянова. Курсът , в който всички са се вторачили , не се променя , по търговията се пуска в коридор. И веднага ще се обезцени с 15 %.Това го гарантира нашата действителност.

......."От икономическа гледна точка няма никакво основание да има притеснения.....", хората тестваха системата..... и са готови за валутния курс за РМ2.... а политиците нека си плямпат........ те нямат пари и това ......не ги засяга.......

Как така никой не вярва на ГЕРБ, ДПС, ПФ и БСП, плюе ги, кълне ги ,а вече няколко пъти последователно гласуват за тях и само те са в Народното Събрание. Това нормален народ ли е или мърша.

Това се нарича ФАЛШИФИКАЦИЯ НА ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ! За гарнитура има манипулация на изборните резултати - медиите тръбят, че Боцко е отличник и любимец на народа и когато фалшифицират изборите герпавите казват - ами нали видяхте - те такива бяха настроенията преди изборите... ... а се оказва, че само циганите и почти никой са гласували за герп ! Технология 888, технология измислена в края на 19-ти век ...

когато теглих ипотечен кредит ме питаха в лв или евро искаш. било все тая, условията еднакви, курса фиксиран. казах че искам лева и нищо друго не защото повече вярвам в лева просто още тогава знаех че сега има фикс ама с тия тиквеници отгоре надали ще изкара дълго. още тогава си договорих заплатата да е в долари че така или иначе те в долари превеждат а после превалутират за да ни дадът заплатите чакам секи момент стабилният лев и обещанията че фикса нема да падне или да се промени явно ще си изплатя къщата с 2 заплати не че се оплаквам хора каквото и каквито и пари да имате сменяйте всичко във валута, злато, сребро дори и в недвижимо имущество до 1-2 години курса ще е поне 20-30 лв за 1 eur

Имаш условие в ипотеката ако курса се промени да ти го обърнат в евро, така че наистина няма значение. Ситуацията от 96-97 когато няколко късметлии си изплатиха апартаментите няма да се повтори.

Дацов, видният столичен финансист използва в публични изказвания думи като "левчета", "евра" и вяра в държавата. Не е ли прочел, че курсът лев/евро окончателно се определя в момента на ИЗЛИЗАНЕТО от "чакалнята" след анализите на икономиката по време на престоя там. С този текст се определя точно това, а не курса при влизането. Всички знаем, че лева е много надценен и никоя държава в еврозоната няма да се съгласи да поддържа такъв курс, заради някакъв валутен борд, фиксирал някога нещо нереално.

Промяната на валутния курс е възможна при пълен консенсус в комисията, която го решава. Там участват нашия фин.министър и управителя на БНБ. Те сега казват, че няма да подкрепят промяна и ще напуснем ЕРМ2 едностранно ! България Не може да си позволи да напусне , вервайте ми ! Ще се съгласят въпреки всичко !

Отдавна се канят на спестяванията на народа от по 4,5000лв.за старини.Все те са им трън в очите.Милиарди са натрупани и сега ето отдаде се случай да ги откраднат и тях.Това не са хора.Никой и не смее да инвестира в нещо,защото и на него ще сложат ръка,Трябва да си от МАФИЯТА горе ,за да си добре и да трупаш бизнеси и имоти ,нищо че имаш кредите повече от позволеното.Залагаш едно и също нещо и няма проблем.Това не е държава.Никой не се интерисува от България,важно е да си пробутват тук боклуците.Позволено им е от МАФИЯТА ,за да не я закачат.боклук бойко за 10г.погуби и малкото което съществуваше тук.Сега нищо няма ,даже и образование и здравеопазване,само КРИВОСЪДИЕ с бюджет от милиарди.

Парен каша духа, г-да. Този народец колкото са го клатили, ограбвали, мамили , финансово насилвали, ..... Няма как да има вяра на откровени лъжци и мошеници. Може и да са обърнати левчетата напразно, може и да не са. В мига в който повярваш на нещо и ... ти влиза до ушите без предварителна подготовка.

Вие на тази Мафия правителство и парламент ли казвате?Защо вие умните и интелигентните търпите това?До кога?Това повече не може да продължава.

"Поне аз лично съм изумен колко голямо е недоверието в това, което се нарича държава и това, което се нарича правителство. " Държава вече НЯМА, а "правителството" е сбирщина от неграмотници, некадърници, престъпници и предатели! И хората се научиха, че всичко, което се прави "за добро" им носи само вреди и проблеми.

Я се скрий и кой си ти че ще гарантираш ,че няма да стане така? Карай си работата в нашите пари не се меси..

Докато е била в ЕРМ 2 , Словакия на три пъти е била принуждавана да коригира валутния курс ! Вярно , че там не е имало валутен борд , но на мен хич не ми се вярва ЕЦБ да се съобрази с това, че при нас има ...

Аз вярвам в Герб и БНБ, още днес ще си направя депозит в КТБ.

Още едно "чудо" се задава - паричките ни, които и без това ги нямаме, ще се изпарят

Като ги държиш в левове , да , може и да се изпарят ! Много ли е трудно да обърнеш в евро или долари ?!

Всичко е много елементарно, но уравляващите и "експертите" го усложняват излишно, за да видим колко са умни! Преминаването към еврото може да се случи, като се промени едно изречение в един закон! Там, където пише, че на територията на България сделките са единственно в български лева. Да се добави еврото, и пазара сам ще реши коя валута ще ползваме и по какъв обменен курс. Но тогава ще изчезнат възможностите за манипулации и възползване, на които разчитат доста хора!

Като има некадърни парламентаристи, които един закон не могат да напишат и обяснят, така се получава. Излишна паника. А и никой не вярва на тези некадърници, всичко може да осерат. А и както се вижда, не се интересуват изобщо от нормално функциониране на държавата.

казва - почти всички страни... - но забравя, че нито една от тези страни не е била толкова зле икономически и толкова бедна, колкото България. Както и с толкова надценена национална валута. Българският лев няма голяма покупателна способност, не се заблуждавайте, че си купувате неща. Там се работи по цената на стоките, не по качеството. Ако се работеше върху качеството и европейските норми, с минимална заплата нямаше да можете само хляба да си купувате.

Как да ви вярват хората ако през няколко години правителствата им нанасят финансови удари чрез съзнателно фалиране на банки? Каквото надробиш това сърбаш.

кой е луд да обръща в Евро!? Сребро, злато и плочки мед по 50кг.

е малко трудно да го купуваш сега. Цената му наимоверно нарастна. Светът трескаво се запасява със злато.

Дацов финансистът. Абе то у нас много хора " разбират от финанси" с копи-пейс и прочие, всеки може. Много "експерти" има и то по финаси, да се чуди човек да се смее ли или да плаче? Тези "финасисти" не би ги публикувало нито едно външно специлиазиринао печатно или електронно издание по икономика или финанси и не би им платило и евро за техните анализи. Но у нас всеки може да бълва небивалици с тонове и да манипулира обществото постоянно. За жалост.

Къде видя копи-пейс в думите на Дацов. Той е един от малкото мислещи хора в тази република.

За последните 75 години е имало "само" 4 деноминации на лева, през 1947, 1952, 1962 и 1999 година.

А деноминацията от 1999-та какво промени?

Как да вярваш на осъден лъжец на три съдебни инстанции? Нула доверие!

Как да вярваш на съд, в който съдиите са олигофрени!

Дацов е велик финансист. Горанов е още по-велик. А най-горе, недостижим, е най-великият финансист, инженер, каратист, футболист, тенисист..... Те са гарант на стабилността.

Мизерията по същество си е нещо доста стабилно. Не изисква особени грижи.

Не ви вярваме !

Страхът на хората е логичен. Кога и на кое правителство му е пукало за обикновения българин? Ей така утре ще се събудим изправени пред свършен факт: 10 лв за 1 евро. Иди и протестирай после .... Случвало се е вече ....

Парен каша духа...

Валутния курс в България винаги се е определял от друга държава от 44-та насам . И сега управляващите са на алкашки каиш .