17-11-2017 20-11-2018

Коментари

честит новия завод на Б. БорисОФФ!

Инвестира се в държава, а не в територия. На Луната територии бол, но никой не ходи там, освен ако не е от любопитство, мегаломания, суетна първенющина и за чужда сметка. Един приятел, (Мир на праха му!), казваше: "Не е вярно, че ние сме последната дупка на кавала. Ние изобщо сме извън кавала!" Това, което свързва единствено (И само то!) мнозинството тук, е...езикът. Липсва ни, както е писал нявга Бранислав Нушич, "Турският нужник, разположен между агнето на шиш и магарето за рязане на дърва!" - ДУХ! Щастлив съм, че децата ми напуснаха завинаги не само тази територия, но и "колхоза", наречен "Европейски съюз"!

Кой ли се е съмнявал?

Слаба лира и евтина работна ръка в анадола. Ама това не значи че могат да правят качествена продукция

Абе чудя се аз защо руските тролове изоставиха статията "Румъния укрепва отбраната си срещу Русия" Те дошли в друга най коментирана новина да плюват по България. За час изакали 200 коментара и тази дръпнала с 500 спрямо 300 за "Румъния укрепва отбраната си срещу Русия"

Явно заплатите в аТурция са по-ниски и затова отиват там Прав им път ...

Никога не съм вярвал, че Фолксваген ще построят токова голям завод у нас! Турция е огромна спрямо България държава и само държавните автомобили да почнат да подменят със Шкоди, пак ще са на далавера!

Добре са направили германците! В България работниците само мангизи шяха да искат и нямаше да работят... браво на волксваген

а не бе....в България...да не са малоуни тия от VW...поне няма да си сменям името на Манго:-)))) чудя се дали някой наистина е вярвал, че ще направят завода тук...много ще ми е любопитно да знам естествено много помогна и диктатора Ердоган, лично поема ангажимента, кой ще откаже такава оферта...ама той няма шанс да изпусне тая инвестиция ...за него ще е много по - лошо отколкото за Бойко

Оставка

Сръбското правителство и то ли да дава оставка ? Завода не отиде там /

С възпитателна цел - да сптрем да купуваме КАКЪВТО И ДА Е фОЛКСВАГЕН ЗА 1-2 ГОД. - КАКЪВТО И ДА Е, НЯМА СТАР, НЯМА НОВ. нАЙ-МАЛКОТО ЩЕ НИ УВАЖАВАТ повече.

Имат късмет немците. Спасиха се от милиони паразита с мантра''аз за толкова няма да му работя ''.. Айде сега работете върху дедовия си...

Не е много чудно това решение,защото Турция е 80 милионен пазар срещу 7 милионна България

Са по-ниски отколкото у нас. Отделно инфлацията ги изяжда Отделно нямат профсъюзи Дойчовците са си направили сметката Отделно Ердоган им обеща един милиард долара облекчения На нас не ни трябва такава “ инвестиция”

Гроздето е много, много кисело !!

може и да са по-ниски заплатите. а може и да не са. според сайта payscale.com, средната заплата в Истанбул е около $45000 годишно. знае ли човек?

Всички го знаеха защо ни губите времето

Ще преговаряме и друг ще докараме тук.На работещите няма да се плаща нищо,важно е икономиката да дръпне.

Ако инвеститорите винаги търсят ниски заплати, то кога ще се вдигнат заплатите в България, за да стигнат нивата на Западна Европа?

Ако нещата за инвеститорите винаги се въртят около ниските заплати, то тогава българите, които живеят в България, никога няма да взимат високи заплати като техните Западни колеги. България се рекламира като евтина работна ръка, евтини проститутки и евтин алкохол. Излиза, че без собствена икономика, което никога няма да стане, повечето българи нямат шанс за прилични доходи, освен ако не емигрират, което много правят.

Средната заплата в Стамбул е над 2000лири. Но впровинцията където ще е завода рядко надхвърля 1500. При сегашния курс нещата са ясни. Ваген нямат изгода да произвеждат у нас.

Някой да е очаквал че в спора Турция -България , България ще е с проритет!? В случая има много политика и най -вече тя е в думите " ще се наложи принудително отчуждаване" - у нас това отчуждаване ще се точи в РС, ГС, ОС ВС ще се протестират/обжалват решенията подобно Околовръстният до Черна котка ....

Това е вече 8ма или 9та новина с такова заглавие за последната половин година... все уж било решено, а после не... то отдавна е повече от ясно че завода ще е в Турция. .. и инвестицията не е малка... но НЕ Е НОРМАЛНО медиите да правят чак такава сапунена драма.. чете от турски серия Не е честно Фолксваген да изнудва Ердоганя за по голяма далавера на НАШ ГРЪБ

Един "бивш" сега да си направи СЕПУКО. аМА ,НЕ.

И ние се намираме на ПОСЛЕДНАТА ПРАВА. Май вече не минават лакардиите,че го има това дето го няма и го няма това дето го има.

Още от самото начяло трябваше да сме реалисти. В Турция има определени дадености, които са резултат от политиката на страната, провеждана през последния един век. В турската мелница наливаха вода и политици от други страни. И великите сили, донякъде и балканските страни допуснаха Турция да запази огромни територии, населени с християни, като Армения, Черноморското крайбрежие, Източна Тракия, вкл. Константинопол, Западна Мала Азия, а също и териториии с нетурско население, като днешната турска част на Кюрдистан. Огромни маси мюсюлмани от нетурски произход бяха преселени в Турция, в т.ч. наколко милиона албанци, няколко милиона босненци, 1 милион българомохамедани /помаци/ и т.н. и т.н. Днешна Турция има пряк достъп по море с над 10 страни от Близкия Изток, Източна Европа, Северна Африка, граничи със страни от Балканите и Близкия Изток, има силни позиции в страните от Средна Азия, в Русия и т.н. Своята роля за това днешно обективно състояние имат и българските политици, които загубиха контрола над Източна Тракия през 1913 г. Те бяха последвани от Гърция, която през 1922 г. загуби контрола на Западна Мала Азия и Източна Тракия. И т.н. и т.н.

Къде е сега Плевенлиев,нещо да ябясни. Тишина,само една тишина.

Той не може да коментира сега. Готви зеле.

Ех, жалко, един "ПИ-АР" по-малко за ГЕРБ. Защото единственото, което ги интересува е ПИ-АР (парата в свирката), и ВЪОБЩЕ не им дреме дали ще има завод, дали ще има НАРОД и т.н. Дори не мога да злорадствам, но за съжаление не паднем ли на дъното, и тогава народа най-после да изметем тази СГАН (ГЕРБ), те няма да си заминат. АМА наистина ЯКАТА са се окопали, и РАЗПАДА на ГЕРБ минава през дъното-това е то!!!

Значи тоз дето лови руски шпиони и спира южни потоци и атомни централи сега е наказан, а този дето купува руски ракети, пуска южни потоци и арестува в затвора журналисти е награден... щото парите не миришели..., а ценностите...

Ама как така? Преди по-малко от един ден Бойко твърдеше от Ю.Корея, че българия е "прекрасна дестинация за автомобилостроене" и преговорите с VW продължават!

При така съдалата се ситуация има по-голям шанс да ми дадете една торба джоинт и да ме пратите да “преговарям” с Мъск. Като нищо може да се реши да прави две Гига фабрики в трънско и космосрум във Врачанско.

И северна корея произвежда коли! Да земе да намине и натам, че поне на огрее! Пък и може да пусне някой лаф по адрес на началството там и за наш късмет да на отървът от него !

Това е работата на политиците. А не само да водят жена си да се снима с тръмп.

Ти къде видя политици? Аз виждам един див селянин да се разкарва за моя сметка! Слуга на народа а?!

Новина 1 : завода ще е в България = руските тролове плюват за какво ни е тез заводи са робовладелци и дават ниски заплати Новина 2 : завода няма да е в България = руските тролове плюват изпуснааме убавия завод !

така ли ти казаха? Еми не е вярно. Не ги слушай, лъжат те!

Разпозна ли се в коментара над теб

Корейците казаха, че ще построят завода на Хюндай в България до завода на Фолксваген. За да се учат от техния челен опит.

Ако хюндай дойде ще дава същите заплати. Така че няма значение кой от двата. Важното е да вземем завод.

За следващите избори къде ще ходи за заводи? При марсианците да направят завод за летящи чинии ли? хахаха

Не схващаш иронията. Хващай се в ръце и мисли и работи, недей да чакаш " някой да дойде"

Не стига ,че ни тровят с боклуци по БДС ,взеха ни здравето,но и сега се надпреварват да строят и откриват заводи за "отровни лекарства"на двойни и тройни цени.Търговските дружества с лекари търговци и здравеопазването опраскаха.Какво свястно остана тук?Само БОКЛУЦИ навсякъде.Умираме и няма изгледи нещо да се поправи

никоя нормална фирма няма да инвестира такива пари в държава, където ДДС–то върху хазарта е по-малко от ДДС-то върху хляба.

VW не произвежда хляб ....

Добре де. ДДС–то върху хазарта е по-малко от ДДС-то за нов автомобил. И понеже не можеш да го разбереш, ще поясня. ДДС върху хазарта, просто НЯМА!!! Такава била практиката в ЕС!!! ДДС–то върху всичко останало 20%. Найс, А!

PEYTSCH

Използваха заплахата с мигрантите за натиск. Но това въобще не е последна заплаха от страна на ислям-фанатика...

Май така стана наистина

Как няма да предпочетат Турция, като при нас политическото положение е отдавна плачевно! Ето например един от районните кметове на Пловдив се хвали, че бил направил много, че едва ли не районът му цъфтял и връзвал?! А реалността е: презастроени тревни площи, новите кооперации нямат и наполвина паркоместа, колкото трябва да имат, хората паркират където им падне, а после ги глобяват?! За качеството на строителството и гаранциите няма да споменавам!!! Това е само миниатюрна част от неправдата и анархията, която цари в България! Кой нормален европеец би инвестирал милиард и полвина евро в такава корумпирана и пропита с неправда държава???!!! КОРЕННА ПРОМЯНА ТРЯБВА!!! РЕВИЗИЯ НА ВСИЧКИ СДЕЛКИ НА ВЛАСТТА В ПОСЛЕДНИТЕ 30Г!!!!!!

PEYTSCH

То пъл турците са процъфтяващи...налъми...

Поне политиците им защитават интересите на държавата си - турски поток, нова аец, ракети с400 и др. Докато наще политически васали се отказаха от всичко това, поради чужди интереси!!! Това е разликата!

Ще инвестира в БОКОЧОКОЛАНДИЯ?Никой,младите бягат през глава онова недоразумение биков с дървената картуна "деца не се раждали защото през 1990г."нямало раждаемост.Виж ти логика на хамелеон крадлив.не остана тук един свестен човек ,да няма за кой да отидеш да гласуваш.

Затуй ли заводите за части се множат постоянно. Само цял автомобил нямаме още.

И заводи ще ви направим … и деца ще ви направим...

Ама той е каратист! Знаеш разликата. Относно децата - кмета на Симитли вероятно ще стане баща, не майка.

Каратиста го обучават за състезания. Казват му "и сребърен медал е добре!" Каратеката го обучават за битка. Когато е в такава, той знае, че от затвор се излиза, от гроб не.

Да си дойдем на думата ,аман от лъжите и безпочвените хвалебствия както на Плевньо-плюнката /бегай при кака Деси бе мухъл ../,така и на Бочко-тиквата ! То не бяха "просперитети,икономически растеж,благоденствие.. и бля,бля,,простотии...всичките ти приказки Бочко са една голяма лъжа...ама кого лъжеш бе брат ми..кой ти верва..освен калинките и послушните некадърници с които си обграден..никой си няма и хал хабер от нас-,а ти с какво се перчиш и хвалиш -с мижавата ни икономика,нестабилната политическа обстановка,а да не забравяме отчайващата некадърност и хилядите фалове на некадърното ти правителство..та кой да дойде тук ,бе брат ми...

Ейййй, избори идат, че и догодина. Та затова ба'т БХ е на поправителен изпит в Корея след провала с VW. Даже може да обиколи и останалите държави в района.

Важното е че се опитва да направи нещо полезно. А не ходи само на екскурзии като пилотчето.

Плевнята ги докара ПЪРВИ!!! ще има завод но...…..но при съседа...Евала! А ние си оставаме в ЕС за награда!!! Отидете вижте съседа...работата ври и кипи и земеделието и собствено производство не си затриха като нас.

А на тази територия без народ ,а само с крадци всички се надпреварват да строят само заводи за рецеклиране на отпадъци.Чак от Южна Корея ще ги докарват до тук за наша сметка.Умен е този с "9ти дан"Дано да не се прибере.

Де е Плевнята да изохка жално ...

Плевнята сега ще цунка бузките на Десито. Ама задните

Ми нали БХ дрънка глупости даже в Корея....сега освен VW и Хюндай като дойде и Боколандия ще цъфне и даже върже))))

Земетресени еда им сабори завода на тези боклуци....не че искаМ да е у нас ...в София не се диша от гурбетчии а едва ли ще е на друго място ...но тези алчни талибани дават картбланш на Ердоган и автоританото му управление на една арогантна държава....

Не си положение да искаш, скоро си на трапа

Булгар!

Алоу, Тиквата що пак те прекараха като Симитлията?

Къде е онова подобие на президентче........Пастирката де........очаквам ритуално да се направи сепуко.....или да се обеси на вилата си в Гърция.........

Той вече си направи едно секуро с твоя снимка в ръка.

Една дългосрочна инвестиция се прави в държава с дългосрочни добри перспективи. Така погледнато никакъв шанс нямахме пред Турция.

.... е това не пречи на Тиквата да се бори ..... като прасе с ....