Евросиндикалисти: България категорично изостава със заплатите

Двама чужденци, които са лицата на милиони работещи по света, дойдоха в София, където се събраха представители на 15 държави и синдикати

Обратно в новината

Коментари - Евросиндикалисти: България категорично изостава със заплатите | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Секретен сътрудник Буда е незаконен син на Тодор Замфиркьов Живков(Яшаров).От своя страна Тодор Замфиркьов е незаконен син на Фердинанд(Баба Маруца е била слугинче във Враня).Фамилията Яшарови-кобургготски че ви управлява до ГРОБ!

Наскоро бях в Македония, имах възможност да се разходя от едната част до другата (Щип, Велес, Скопие, Струмица, Охрид), те не са в ЕС, но видях страхотни села и къщи, които в Бг. има само в Симеоново и Драгалевци, много деца, усмихнати, приветливи и добре облечени, също пълни заведения и едни по-спокойни хора. Какво видях още, обработваема земя, добри пътища и спокойни шофьори - минималната пенсия в Македония е 206 евро, в българия е 83, и ние ще лобираме за тях да са в ЕС?! В Сърбия е същото, там мин. пенсия е 220 евро, Румъния вече са на светлинни години пред нас, защо така се получи с Бг.? Моето обяснение е, че сме нация от свине, алчни, злобни и прости - никой не ни е виновен! По черноморието убиха туризма с тези строежи и неадекватен обслужващ персонал, опитваме се и планинския туризъм да го съсипем, за всичко сме си виновни ние - защото сме нация от свине, която скоро ще изчезне! От 2019 г. ще сме вече по официални данни 6 милиона, от които сигурно над милион цигани, които така и не успяваме да интегрираме, жална му майка на този народ...

Продължаваме да тръбим колко успешно било председателството на Съвета на ЕС. И какво от това - нищо не се случи в посока на подобряване на мизерното съществуване на по-голямата част от българския народ. Както каза тази сурин по ТВ проф. Атанас Семов "...тръгнахме да спасяваме Западните Балкани, а потурите ни съдрани...". Най-лошото е, че няма никакви надежди за подобряване на нещата в БГ, докато не се направят драстични реформи във всички области на управление на държавата.

Много пишещи и плюещи тук. Само да ви попитам. Защо не ми се вдигна производството. От миналата година до сега съм вдигнал заплатите с над 20%. Заплатите са от 1100 чисти за общ работник с основно до 2500 чисти след данъците.Производството не се вдигна с нито един процент. Вдигнаха се разходите, осигуровки, ток, вода. На пазара в Европа конкуренцията е още по-висока и дори намалихме цените. И преди се пиеха по 5-6 кафета и по 1-2 кутии цигари на ден се пушеха и сега е същото, няма промяна. Защо нито един не каза , абе дай да вземем да спазваме почивките и тогава само да пушим и пием кафе.

От коментара ти съдя за начина ти на разсъждение, а оттам започвам искренно да се съмнявам, че си успешен и дългосрочен предприемач. Мога да ти дам няколко съвета и да ти направя бизнес план, но това струва пари, а ти едва ли плащаш за консултанти. Но ето безплатната част: Повишаването на заплатите с 10-15% само по себе си не върши никаква работа. Повишаването на производителността става с дългосрочни инвестиции в технологии и технологични и организационни процеси. Но за да има ефект са ти нужни и хора, които да работят с тези технологии. Т.е. ще ти трябва и бюджет за обучения. Едва след това идва повишението на заплатите, за тези които са преминали успешно обученията и работят с новите технолигии, като целта е вече обучените ти хора да не се разбягат с обучението и опита си по конкурентни фирми. Като увеличението трябва да бъде обвързано с резултати, за които ти си осигурил възможности. Но всичко това изисква дългосрочни планове и инвестиции. Ако просто си увеличил заплатите еднократно и "на калпак", хората ти са казали едно "благодаря" и са продължили да си работят по стария начин.

Безмислено е да преписваш от учебниците на неграмотниците. Когато успееш сам да инвестираш, да рискуваш, за да организираш производство и да управляваш човешки ресурси, тогава рецитирай разни писаници от полуграмотни идиоти. Но тогава няма да ти е до това, а ще си на тръни от всяка промяна, дали ням да те удари в някое възлово място... И като става въпрос за работници, за ефективността им естествен е въпроса дали си прочел поне веднъж КТ за да знаеш и законовите предпоставки за ниските заплати.

Да, разбирам те - четенето е за балъците, 'щото не знаят как се прави. Но освен четене се иска и практика и то много. Това, което казах по-горе съм го видял на практика и съм го работил на по този начин, пак на практика. Но на българския бизнес му трябва още време, за да открие истината, че не е нужно да трупа опит на принципа "проба-грешка". Или че четенето не е за балъците. Колкото до "законовите предпоставки" в КТ - приеми го така, докато си търсиш оправдания, ще си търсиш и работници. Ти решения ли търсиш или оправдания?

На вратата на всеки български гражданин да му цитирате данните от статията, то отново нищо няма да се промени. Българина е с тотално пречупен дух и вижда единственото спасение като миграция. Българина не вярва в политици и институции. Българина всички искат да го измамят. Българина е парен от доста каши и не иска и да ги помирисва вече, камо ли да ги сърба или духа.

Соца утрепа добрите ни народни черти - трудолюбие, задружност, родолюбие и ги смени с тарикатлък и завист. Това не се оправя лесно, а и никой не работи по въпроса. И като прибавим масовото изпростяване - хем мързелив, хем безотговорен, хем учил - недоучил... По-лесно е да вървим там, където хората са си направили живота по-добър. Едно време дядовците ни са ходили на гурбет, за да препечелят и се върнат тук, при семейството си. Сега остават, защото Родина не е вече свята дума.

Shte gi stigneme amerikancite sled 1000 godini, mejduvremenno leko shte ni zadminat albancite.

На бг-работодателите не им трябват толкова работници, колкото балъци. И всичко е от беднотия от столетия.

Щото т.н. Народ е прост, прост, прост , та повече няма накъде! И простият Народ, да вземе да разреши на слугите си от т.н. Народно събрание, сами да си определят заплатите и подире въобще дс заебават суверена си! И за туй са казали - Прост народ- слаба държава!

разбирам те, само една поправка: суверен нямате от1946 та.

Как не се намери един от пишещите мрънкачи, който да направи бизнес и да увеличава заплатите с 20% годишно, както предлагат синдикалните светила от статията...

Хора, Българи, събудете се, за 30години лъжекрадация как не разбрахте, че т. н. избори са винаги нагласени, това са си не избори-едни и същи лайна крадливи. Бойкот на следващата гавра с нас по улиците гръмогласно вместо в урничката тясна, докато всички досегашни не изпаднат от листите. Само нови и достойни хора са нужни нам.

Не е вярно!! Не Гласуване означава само едно …..ГЕРБ пак ще спечели с 10 % от гласовете както на миналите избори,

а гласуване какво значи!? нали знавш че те броят

На запад заплатите са по-високи защото повечето им производства са с висока добавена стойност. Производство с висока добавена стойност е автомобилостроенето, самолетостроенето. В България повечето производства са с по-ниска добавена стойност. Ниска добавена стойност е шивашки цех работещ на ишлеме.

За да се дигнат заплатите индустриите с ниска добавена стойност трябва да бъдат заменени с такива с висока добавена стойност. Това не става толкова бързо.

Добавената стойност е въпрос на мениджмънт! А у нас мениджмънт тялото (домусчиев, гергов, арабаджиев, вутов, черепа, пеевски, доган, гигов и т.н.) е упълномощило да ги представлява пред народонаселението задници като борисов, цветанов, нинова, горанов, петкова, нанков и други подобни.

В София примерно се вдигнаха с малко заплатите,но инфлацията ги изяде! Вдигнаха се цени поголовно,вдигнаха наемите,вдигнаха цените на жилищата до космически и хората дори в София станаха по бедни... Вместо да се вдигат доходите,те падат главоломно. Цените изядоха всичко,то не бяха увеличения на винетки,на граждански,сметки,такси,наеми,мазало... Никъде в България вече не се живее добре. В София има високи заплати,но те са в много маък процент от хората,90% от столичани са зле с доходите... За провинцията е вече ужас...

Когато пролетарий, които никога не е работил, стане капиталист ,така експлотира!-?Кои са собствениците -? Все червени крадци?

Колко години още ще се оправдавате с "комунистите"? Нали и ГДР, Чехо/Словакия и те бяха така? Къде са те, къде сме ние?

Аз ли, баба, да ти кажа, че там имаше лустрация и се поизчистиха от ченгетата, а тук са недосегаеми. Затова има задкулисие и ни управляват кукли на конци.

Удар по пенсионерите които са работили. В частния сектор е ад. Бюджетните храненици са добре.

При подобна новина четох коментар че работодателите били като кърлежите. Но не е така кърлежа като напълне тумбака се пуска и остава гостоприемника да си живее живота. Според мен по подходящата аналогия е с паразитите. Цитат:Паразитът (от гръцки: parassitos – „някой, който се храни от чужда трапеза“) е организъм, който се храни с части или жизнено необходими продукти от друг жив организъм, наречен гостоприемник. Паразитът се развива за сметка на гостоприемника, който губи постепенно жизнеността си. За разлика от хищниците паразитите не убиват или не убиват веднага организмите, които използват за храна .Ами това е, само че паразитите са низши животни без мисловна дейност и не осъзнават че като загине гостоприемника е свършено и с тях. Така като гледам при повечето работодатели мисловната дейност май също липсва.

В България има над 1000000 души,които живеят с по-малко от 200лв или 100 евро на месец.Това си е чист геноцид от страна на управляващите към собствения си народ.Обричат хората на бавна и мъчителна смърт.

В България Профсъюзите и Палачите ГЕРБ се срещата по няколко пъти годишно и Винаги обявяват че Заплатите в България са ОК и няма нужда от промяна ! ГЕРБ ще останат в историята като Злото което управляваше България 10 години !

на изборите хората казаха друго...хайде замълчи...

След криминалния преход и пладнешкия грабеж от псевдо демократите какво да се очаква друго! Фирмите не са на честни и почтени хора и какво да се очаква от такива - НИЩО ХУБАВО !

В България работодатели и синдикалисти няма. Едните са комунисти робовладелци а другите са комунисти дерибеи. Работникът винаги духа супата.

A бе не е вярно бе! В БГ-то е рай! Съседи-чалгари, шофьори-идиоти, колеги-интриганти...... Всичко не е супер! А заплатата ..... ей това е най-великото нещо! Няма такава заплата! А колко апартаменти имаме! Цъфти, цъфтим! На запад заминават само лигльовците! Тук остават само истинските (хората, чиито нервни системи са здрави!)! Не искаме заплати! Искаме да си плщаме, че работим! Искаме бизнесменът да има ферарита, майбах и поне един макларън! Иначе какъв бизнесмен е, а?

NA

"A бе не е вярно бе! В БГ-то е рай! Съседи-чалгари, шофьори-идиоти, колеги-интриганти...... Всичко не е супер! А заплатата ..... ей това е най-великото нещо! Няма такава заплата! А колко апартаменти имаме! Цъфти, цъфтим! На запад заминават само лигльовците! Тук остават само истинските (хората, чиито нервни системи са здрави!)! Не искаме заплати! Искаме да си плщаме, че работим! Искаме бизнесменът да има ферарита, майбах и поне един макларън! Иначе какъв бизнесмен е, а?" Коментарът си е много по темата! Дир, кое точно не ви хареса? Цензура ли надушвам? Да, заплатите са мизарни, но за това си има причина! И една от тях е продажните медии в тази старан, които служите на нечии интереси и цензурирате неудобните ви коментари!

Ситуацията в БГ е такава. защото всяка една власт иска да е така. Най-лесно се управлява(манипулира) прост и беден народ. Никой от властимащите и никой от големите работодатели (КРИб и др. подобни) не искат и нямат интерес да се плащат високи заплати. Имам един познат шивашка фирма, който има 500 работници. Той казва така - "Аз всеки месец ги режа по 20 лв. всичките, причини бол. Така си осигурявам допълнителни 10 бона на месец за харчене". В нормалните държави си има правила, и минимално почасово заплащане, което гарантира минимум нормален живот. От скоро и в Германия е 9,35€/час. В БГ има възможности за повече заплащане, но никой няма интерес от това.

Имах един работодател,който не обичаше да плаща.Бяха започнали да валят оплаквания към инспекцията по труда за неизплатени заплати и ми беше писнало от проверки.Един ден му казах:Шефе,виж плати им на хората,че започнаха да ги търсят съдии изпълнители,спират им тока...А той ми отговори:Мен работниците не ме интересуват.Това са нашите работодатели,те не се интересуват как живеят работниците им

Комунистите ще пукнат от яд ако ни се повишат заплатите !!! Така ще го извъртят че ще ни ги изкарат през носа .

Иди се хвърли под влака .

КОМУНИСТ ! БЯЛ ДЕН ДА НЕ ВИДИШ !

В България пенсионерите също са комунисти не внесли и един лев осигуровки. Кви пенсии, кви 5лв. Тунеядците живеят на гърба на обществото сиреч на гърба на внуците си.

В България работодателите са комунисти. Синдикалните лидери също са комунисти. Кви заплати, кви 5 лева?

Да прав си, но понятието комунист е изпълнено с идеи и принципи. Мисля че е крайно време да им дадем друго определение.

Чета коментари и си мисля. Вярно заплатите ниски. Но това е един от стоте проблема които имаме. Няма как доходите да се оправят, а всичко останало да е както преди. Нещата са обвързани.А и да се реши този проблем остават още 99.Ако решаваме всеки един поотделно в рамките на 20,30 години сметнете вие кога ще се оправим. Така, за мен основният проблем е мисленето ни, само това трябва да променим. Знам че не е лесно, но чрез тази единствена промяна всички проблеми ще отпаднат много бързо. Няма да се впускам в подробности кое не е наред в нашето мислене, само ще дам един прост пример. Всички се възмущаваме от корупцията, но ако в дадена ситуация имаме възможност си казваме, е те онези взимат с милиони, аз тука за едни сто лева дето ще мина метър не е грях.

На комунист който няма нищо в кратуната какво мислене ще променяш? Той ако може да мисли няма да е комунист.

За съжаление май си прав. Последното поколение мислещи тук вече са на около40+. Тук там измежду младите ако има някой с мисловна дейност много не се задържа на наша територия. И?.

Лука Византини - генерален секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите: България категорично изостава. Минималната заплата тук е 10 пъти по-ниска, отколкото в Люксембург например. Съотношението спрямо френската минимална заплата е 1 към 7. Абе другарю Византини,че то в България освен заплатите,и всичко друго ,от което зависят заплатите е 10-пъти по-ниско.

Ааа ,тия двамата да си дават мнението някъде другаде! От Судан ,Етиопия ,Чад сме мнооого по- напред!!! А и днес вдигнаха пенсиите с цеели 3 лв и 0,24 стотинки! Държава мечта!

Абе какво ще раб. В бг,учи или занаят научи и изчезваш от бг без връщане,баси скапаната държава.

правилно

Виктор Орбан промени Унгария за 8 години управление, а ние?Браковете и раждаемостта в Унгария нараснаха с над 45%, и то стана в резултат от целенасочена политика за укрепване на унгарското семейство. 2018-а е обявена дори за година на унгарското семейство. Той още с идването си на власт през 2012 г. успя да свали цените на тока, на газа, на водата, на консумативите с 25% за домакинствата, с 11% за фирмите. Успя да се наложи над монополите, успя да принуди банките да отстъпят и предоговорят заробващите кредити в швейцарски франкове, според които промяната на курса ставаше само за сметка на потребителя. И спаси близо 1 милион семейства от фалит и от конфискация на имотите им, като обяви край на ерата на банките. Отчете, че приватизацията в комуналния сектор на Унгария е била прекомерна и затова изкупи дела на държавата в някои електро- и водни дружества, и насочи изцяло усилията към раждаемостта. В Унгария за трето дете, ако имаш и се осигуряваш, разбира се – не трябва само да си като кокошка да снасяш, трябва и да работиш, получаваш 33 000 евро подарък от държавата, безвъзмездно, веднага, плюс още 33 000 евро нисколихвен кредит от 2,5% за срок от 25 г. Даде 6-годишен отпуск за майчинство, като първите 6 месеца майките получават 70% от заплатата си, след това година и половина – 50% от заплатата си, а през следващите 4 г. – по 100 евро, като обаче през това време семействата – и многодетните, и въобще младите семейства, имат изключително големи данъчни облекчения. При реконструкция на жилището или основни ремонти и подобрения ползват специални преференции. А децата в яслите и градините в Унгария от миналата година се хранят по 4 пъти на ден от държавата безплатно. Предстои това да се въведе и в началните училища. Възниква естественият въпрос откъде намира Орбан пари за всичко това? От изключително правилната икономическа политика на Орбан през тези 8 г. Говори се за Орбан икономика. Имаше много критики в началото, през 2012-а, 2013-а, че той, разбивайки монополите, ще изгони инвеститорите. 6000 са германските фирми в Унгария, начело с Мерцедес в град Кечкемет, където на всеки 2 минути излиза по една чисто нова кола, в град Дьор са големите заводи на Ауди, Опел е в Комарно, по границата със Словакия. В град Естергом е Сузуки. Тук са големите заводи на Мишелин и на Бриджстоун. Американските фирми са 1750, японските – 150. В град Гьонгьош Индия прави най-големия завод за гуми въобще в Европа. Орбан успя да изпълни предизборното си обещание от 2010-а да отвори икономиката на Изток, в резултат на което към днешна дата руският пазар е залят буквално с унгарски лекарства, консерви, колбаси, вина, плодове и зеленчуци. Китай годишно внася от Унгария 60 000 – 70 000 т месо и 2 милиона патици. За сведение годишно Унгария произвежда 25 милиона патици и няколко милиона прасета мангалица – те са екологични, черни и рунтави като овце и минават за най-вкусните. Подобна е ситуацията с Япония, Корея, Тайланд, Турция. Унгария е залята от туристи, има небивал ръст и на този сектор – 25 милиона са нощувките за м.г. Износът на Унгария за 2017 г. е 105 милиарда евро. Защо в Унгария може да стане това,а тук не?Защото сме овце.

Ама орбан не е селкси комплексар, като Баце, дето си мисли, че като гушне милиардите и вече всичко в живота му е гарантирано...

Вярно е.Българите са най-рунтавите и заблудени овце в света.Овча нация.Търпим една проста мутра да ни управлява.

Не забравяй , че все пак е завършил Оксфорд, и екипа му е негов образ и подобие.

Дивия капитализъм , който комунистите и костовистите ни го натресаха ще има фатални последици за страната ако ме се вземат спешни мерки! Повтарям ФАТАЛНИ !

Само един глупак избирател какъвто е БГ избирателя може да търпи лъжите на властващите независимо от коя политическа партия са Самите те си избират властта а после мрънкят И това ще стане дори и когато станем трета република на Турция Първа е Турция Курдите и трета републиката на Ага БорисоФ наред с БСП техния сателит

Защото в българия управлява КРИБ. Алчни олигарси, за 20 г искат да стигнат Бил Гейтс, при това само за сметка на държавата.Защо в техните заводи няма синдикати да защитават интересите на работищите, а всичко е забранено......., кой ще извоюва по-големи заплати, а те се сдружават в КРИБ. Някой вижда ли това безобразие, особено ББ като се прегръща с тях??????

Да ве вярно ли ? :)))

Нашите роботи ще се казват цигани , роми ! Те много са крадливи ! Ама хак им!

Изоставането било само в заплатите.Я да ни светнат в какво не изоставаме.Май само в кражбите и корупцията.А по политически боклуци с всякакви разцветки бием рекордите.

вън европата от балканите и ще взимат заплати с пъти по високи от западните, ще живеем по-Дълго и по щастливи и от запада! вън европата от балканите! балканите - за балканските народи!

Хубавото е, че работната ръка успешно се излива от България и в скоро време ще почнат като пуканки един по един фалитите. Тогава ще лъсне яко успеха в политиката на унищожение на България от 1990 насам и никой няма да може да го отрече. А още по-хубавото е, че тази ситуация вече е непоправима, няма връщане назад. Разруха и падение, само това я чака България занапред.

А скоро ще проговорим и пишем на Турски с тези некадърници които ние глупаците си ги избираме

Признавам си: с кеф ще гледам това докато се случва! И пуканки ще си взема! Преди дни имаше българска вечер в едно градче тук в Англия! И хората скачаха и танцуваха! Усмихваха се някак тъжно! И не, не беше приятно! Гадно беше! Защото тези хора на са тук от хубаво! Ей, за това с кеф ще гледам как цялата държава пропада и фалира! Ти да изгониш прави, здрави и работещи хора! Срам! Срам! Срам!

хахаха, леко да не предобриш, поинтересувай се малко от икономиката на България да разбереш, че и правнуците ти няма да видят България да фалира.

Има много работодатели в България които дават добри заплати. Тези които казват :Еми аз имам желание да давам повече, но не ми върви бизнеса,не мога да си позволя. Щом е така закриваш бизнеса и се нареждаш на борсата. От всяко дърво свирка не става. Въвежда се минимална заплатата по реална от сегашната, на мястото на затворилите фирми които не могат да плащат веднага ще се появят други, пазарът не търпи ниши. Голяма част от тези фирми които уж едва кретат, ще продължат да работят и при по високи заплати, е може от s класа да минат на c но ще го преживеят.

един успешен бизнес в България, в който да не са замесени бивши ДС-та, нагласени обществени поръки и разни други благинки? Толкова (чужди) фирми вдигнаха гълъбите, ВЪПРЕКИ евтината и квалифицирана работна ръка... Това не ти ли говори нещо?

Като се замисля и ти си прав. В такъв случай къде е решението?

"къде е решението" Не инвестирайте в България- това не е вашата страна. Не подкрепяйте с парите си наглите мутри които са ви налазили. В дивия запад са събирали пари да платят на който може да разкара крадците на добитък. Търси се менажер който е в състояние да разкара за една година сегашното управление на ГЕРП и БОЙ-ко.

От 20 години напуснах БГ Това с което се занимавам тук в БГ е по скъпо а заплатата с около500 процента тук е по висока И тук трудно се пробива Влизам в магазин ЛИДЕЛ в БГ цената е с 20 или 25 процента по висока у нас Организацията за енергииното и водно плашило напълно излишна Тя защитава интересите на водещите партии Създадена е от тях Това означава че . ИМА ХОРА НА КОИТО МЯСТОТО ИМ Е В ЗАТВОРА А останалите са глупаци защото те самите си избират мръсниците във властта

Тия наши работодатели съвсем скоро ще няма да имат кой да назначават и ще назначават цигани и мигранти , който са утайката !

Да,ама циганите и имигрантите не са специалисти в нито една област освен в краденето.... Така ,че да му мислят..

И тия хора гледат фалшивите статистики и казват че изоставаме. Истината е около два пъти по-надолу.

Обаче, пък с цените е напред, България.

с островите, ерп-тата, медиите и оШфорките - също!

Защо изостават!? Защото частника не иска да се бръкне както трябва в джоба и да даде заслуженото на работниците си , а ги прави на балами също така и лъже държавата за да могат да лапат още и още! Вечно не наяли се и алчни до безкрайност! ТОВА НАШЕТО Е ДИВ КАПИТАЛИЗЪМ , АМА ОТ НАЙ ДИВИТЕ!

Миграция ! Да го духат бг работодателите.

Там те чакат да ти дават пери. Най-високите заплати, най-квалифицираната работа, няма наеми, няма данъци, само пачки и лукс те чака. Хайде да не си говорим. Навсякъде ни знаят.

Евросиндикалисти явно не са питали когото трябва. Според него сме цъфнали, та даже и вързали...

Едни си купуват острови, ерп-та, медии на килограм, пълнят милиарди по оШфорки, а други си продават жилищата за да покриват сметка сградна инсталация на изключено парно...

Калинка до Калинка! Гинка до Гинка! Росица до Росица!

държанките, жените и родата на ГРОП-функционерите...

Пацко Лигавото синдикалиШче, каза че до 3 години нашата средна класа, ще задмине с 200 Западноевропейската. А до 6 годни не могат да ни настигнат та, ако ще ние да тичаме НАЗАД срещу тях

Точно автоматизацията ни пречи. И защо хора, на които им изнася евтината работна ръка и в България и навън от България, се правят на загрижени. Този изказващият се първо няма интерес от повишаването на заплатите в България, второ хал хабер си няма какво се случва вътре в България.

Много лесно могат да се променят нещата, но за целта Пеевски и Борисов трябва да спрат да крадат....ю ама как да стане?

Не само със заплатите. С пенсиите също.

Ами то като няма заплати, няма и пенсии. нали знаеш, че пенсията ти се плаща, като се удържа от заплатата на работещите сега. Солидарен принцип. А за работещите сега не се знае дали въобще някога ще получават пенсия, защото няма кой да работи в България и за в бъдеще все по-малко ще стават тия, заради ниските заплати, а има и много хора на помощи, които никога няма да работят. Ей лакоми гъзове, докарахте ни до тук, а сега пенсии искат. Искате, ама не сте си послали.

Айде сега няма да учите бае си Ганя как се плащат заплати, жабари.Бай ви Ганьо държи работниците си на хляб и вода и като ептен вече няма кой да му робува ходи да се жалва по всички телевизии как няма хора.Иска държавата да му кара работници от Молдова, че да има кой да му бачка.Бай ви Ганьо дупе дава, пари не дава, ей жабари.