Европейската комисия обяви край на зависимостта от руските изкопаеми горива

До началото войната в Украйна през февруари 2022 г. доставките на газ от Русия по тръбопроводи са съставлявали 45-50% от европейския внос, през март 2023 г. делът им е 8%

Обратно в новината

Коментари - Европейската комисия обяви край на зависимостта от руските изкопаеми горива | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Европейската комисия обяви край на зависимостта от руските изкопаеми горива Ура другари! ЕК е обявила с декрет края на руското иго! Да живее другарят Владимир Илич! Ура! В скоро време се очаква ЕК да обяви по същия категоричен начин и края на инфлацията в ЕС! Да живее ЕК!

Много ясно, има доста конкуренти, висока дивесификация на пазара, няма все Русия да чакаме. В момента и цента е доста добра, дано се задържи и за напред така.

Интересно за какво са й били на Европейската комисия изкопаеми горива, камоли руски. На европейската комисия й трябват пари за медийни изяви за представителни разходи и т.н.

Русия повече не е фактор нито в България, нито на Балканите, нито в Европа.

А как трябва да сложим край на зависимостта от безумните решения на Европейската комисия :)

Открихме нефт във водите на Рейн и Одер, добивът започва в края на годината./Ваксинираните с 10% отстъпка/

Путин както закопа руснаците никой не е успявал да ги закопае.

Ти си гледай меката пишка, не му мисли за Путин

Не я вижда от лоясалото си шкембе. Няма пари да си купи огледало. Трагедия.

Супер, сега вече сме зависими от американските изкопаеми голива, които са с два пъти хо-висока цена! Честито на всички за грандиозния успех! :))))))

2 пъти? 4 по-скоро. От 4 цента на квч в момента е 13 и то държавно ограничена. Иначе.....

Ей празен руски врякалник ненаврещял се ей. Цените са по-ниски от тия на руснаците и то значително. Ама да си поврещиш, какво друго можеш.

Фактурата ми за парно е на друго мнение. За съжаление.

Сега е по лошо . Сега сме зависими много от АМЕРИКА техни фирми ни докарват суровини от 3 страни. Техни фирми ни търгуват с нашето оръжие вместо български фирми. От тях сме зависими вече 20години за построяване на атомна централа

Да, за русофилите е по-лошо.

НЕзависими са , като взиамт същото ама не директно ми през прекупвачи и това му се вика независимост , да ви еба путката майна с тия шизофренични новини. Време е американските мекерета начело в ЕК, ЕС и всички фашистки институции да бъдат сменени с такива , дето да видят САЩ само и единствено като пиявица. Тия боклуци нямат партньори няма и да имат.

Рушняците още си поддържат комунистическите символи и мумията на Ленин, какви фашисти ми говориш!? А на теб като не ти харесва тук, марш в Сибир!! Тук е ЕС и НАТО!!! - Няма място за руски мекерета!

Нашият декан навремето започваше така "Само в Източен Лондон има повече пари отколкото в цяла Русия". Тези така наречени "зависимости" май са в умовете само на едни определени наши съграждани. Не знам само, защо толкова много държаха да ни запознаят с вижданията си.

ама виртуални. Англетата и те ще ядат хурката.

Слава, слава, слава на ЕС и на НАТО!

Край на зависимостта от Руските горива и начало на зависимостта от Индийските Горива! … хахаха!

Край. Спряхме да купуваме руски суровини и сме независими. Вместо това купуваме руски суровини от Турция и Индия с надценка!

Сега трябва повече оръжие да се произвежда. И по-смъртиносно. Стига с тия хуманни малки калибри. Хванете ESA и направете големи бойни ракети. С много експлозиви и отсколки. Тайничко и фосфор слагайте за да мрат враговете.

От кога ви разправям, че това не е проблем за ЕС. Беше въпрос само на известно време да се преориентират и на леко деудобство, нищо повече. Тези, които рисуваха апокалиптични картини за някаква умираща Германия, така и не ми отговориха на въпроса, като е толкова богата Русия и никой не можел без нея, каква беше тази чудовищна разлика в стандартите на живот между ФРГ и ГДР.

За това, което питаш, за да го разбереш трябва сериозно четене и познания!

Абе то през лятото смело, ама зимата?

Какво искаш да кажеш? Че по времето на СССР Запада е умирал от студ ли?

От студ не умря заради пушеци на въглища, мазут и бесен строеж на АЕЦ. Ама сега ги няма вече и... духайте на перките, че спрат ли за секунда....отиде ви интернет.

Какво значи зависим? - та Нали са свободни пазари! ЕС не е била никога зависима от руските ресурси! Никои не ги е карал насила да купуват от Русия! ЕС е избирала ,до миналата година , да бъде конкурентоспособна! Сега е избрала рецесия! Що за статия "Зависима"

:) Е, как ням да спадне потреблението на газ?! Има тракери на търсенето и предлагането на всички енергоносители по отрасли. Гледайте ги и ще видите. Най-голям е спадът на търсенето на газ в ЕС не за отопление или битови нужди, а в промишлеността. Няма производство, няма и нужда от газ. Деиндустриализация се нарича. Изнасят производството от Европа и най-вече от ЕС. За резултатите можете да видите пример в статията за ситуацията в Германия - рецесия, колкото и да се опитват да го маскират или прикрият. А за Германия реално е "вързан" целият ЕС. ЕС се опитва да спаси икономиката на САЩ и долара за собствена сметка. Нещо като Вуте дето си запалил къщата та да пламне на Нане плевнята. Какво ще правят руснаците не е толкова интересно - те се оправят някак си. Сега инфлацията им напр. достигна 2,3%. Сриването на икономиката им и финансите им, което ни обеща Дедо Джо да се случи за 2-3 месеца след въвеждането на "санкциите от Ада" така и не им се случи.

Браво! Най-накрая да приключи зависимостта ни от Масква! Ще празнуваме всички заедно 25 Май, като деня на независимостта си от чебурашките!

нема нищо, нема нищо! Па след после, друго ще "мечим".

ЕС си затри икономиката и стана зависим от Американски газ

Типично разсъждение на путиноид! Друго си е викаш да си зависим от руската газ, нали... А после пак дрънкайте, че сте "за мир и неутралитет"...

хихи, най-обичам такива жалки тъпаци като теб, които даже подобие на аргумент не могат да измислят, затова пишат глупости... Вас няма нужда човек да ви оборва за нещо, вие се излагате достатъчно сами...

Ама сълзите напират. Нема Евра, нема долари. Пийни един борящник и обратно в блатата.

Европейската индустрия НЯМА КАК да стане зависима от америгански газ, защото няма да и излезне сметката ... На какви цени ще продава продукта? Бизнесът е бизнес, затова, защото намира решения - ще се трансформира или ще загине. Ще станат зависими отоплителните кампании ...