Европейска лихва от -3% е върховното средство за съживяване

Един по-беден свят през 2020-а: спасението е в кредита, който е самото гориво на двигателите на съвременните ни икономики

Обратно в новината

Коментари - Европейска лихва от -3% е върховното средство за съживяване | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Спокоооо, в българия никой не полага усилия да спасява чийто и да е бизнес. Спасяват се само едни други мутричките.

Нашите банки да се излъжат да пуснат отрицателни лихви по кредитите? Да бе, да, и един шоколад завива станиола в мармоти.

Решението е, връщане към капитализма, нямаш пари нямаш неща. За съжаление нещата излязоха извън контрол с печатането на пари и раздаването на кредити. Такава намеса на държавата в икономиката нямаше и по време на комунизма, къето ни като ни водеха в банка и ни подаряваха касичка, за да ни учат на спестяване. В момента няма нещо в което да си вложиш парите и да си сигурен, че няма да ги загубиш.

Отрицателната лихва ще изстреля цените на имотите и стоките, ще стимулира потреблението... Но и ще фалира банките. Имам 100 000 лева в банка, защо да ги държа там, след като след година банката ще ми удържи 3000 лв? Мога да ги изтегля и да ги държа под дюшека - поне няма да намалеят.

Отиваш в банката, теглиш 100 000 лева и след година трябва да и върнеш 97 000 ?! Това е яко, може ли да го правя всеки ден? Всеки ден ще отделям 97К в един плик, ще пиша датата след година, на който трябва да го занеса... И след това тръгвам да харча 3000лв. Тия франсета са жениальни....

Аха, и докъде ще доведе това изливане на пари? Да ще спасим временно предприятията, но това ще рефлектира в бъдещето! Но те, политиците по навик не се интересуват от бъдещето! Освен от периода до следващите избори.

А инфлацията колко ще ти вземе за 1 година изчисли ли? Минимум 10%.Което на 100 бона са 10 хиляди.Май си изпуснал няколко часа в 6ти клас.

Но пък с удоволствие ще направят отрицателни лихвите по депозитите! Колко пък да ги изтеглим? Не можем и в буркани да ги държим, защото "полицията ни пази". Ако тва го направят.... по-вероятно е да се качат цените на имотите, защото всички ще се юрнат да купуват нещо, за да не загубят пари. После ще паднат и пак сме на загуба. Така че тая отрицателна лихва съвсем ще ни довърши!

Ха сега защо натискали за преминаване изцяло към дигитална валута? Ами следващия път като нашият не 3%, а 93% отрицателна лихва, и то не само на влоговите депозити, а на всички пари в системата?

На теб никой няма да ти даде просто така такъв кредит. Ще ги дават само на бизнеса под някакви условия.

Инфлацията ще ти ги вземе тези 10% без значение къде са ти парите - под дюшека на 0% лихва или в банка на -3% лихва.

Кой купил , купил! Биткойна стана 12888 $! А през март беше 4000 $.

Тази статия изглежда е писана преди десет години.Тогава наистина много "финансисти" и "банкери" вярваха в мантрата отрижатени лихви, и как с тяхна божественна помощ ще бъде обладяна инфлацията и всички ще се нареди. Но вече все-повече банки се убеждават че отрицателните лихви трябва да се премахнат. Някой се опитват, но лошото на "върховното средство за възстановяване", както се тръби в статията е еднопосочен капан за всички. Започне ли да се прилага, и после е много трудно да се върне обратно.