Европарламентът закрепи "зеления" етикет на газа и ядрената енергия

Депутатите подкрепиха предложението на Европейската комисия за включването им в таксономията, тоест затвърди ги като допустими за зелени инвестиции

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И да вземете - пак ще боли...

Май си прав. Газ няма. Атомната енергетика иска квалифицирани инеженери. В момента в Франция цената на тока бие рекорди, половината им реактори чакат профилактичен ремонт. А чакат, защото няма достатъчно специалисти дето могат да го извършат. Все пак, кой ще иде да учи атомна енергетика, ако през ден му обясняват че светлото бъдеще е в перките и соларките. Пък и няма сми човек да се главоболи с такива сложни неща, като може да учи неква икономика или мениджмънт.

"ядрени електроцентрали като безопасни за климата" - значи ли, че ще отваряме старите блокове на АЕЦа или ще правим нов? Щото ББ за 10г управление с наличните излишъци да беше построил вече (особено с темпото, с което правеше путинския газопровод).

Едва ли. По-скоро ше бъдат набодени още перки, соларки и батерии. От тях може да се открадне много и веднага. А с АЕЦ трябва сички въртели и разрешения от ЕС наново... това са много години, и такова нещо иска държавно мислене в перспектива. Колкото и да се странно май само царчето Симеончо мислеше за бъдещето. Макар че разбира се, той не беше подготвен да управлява държава. Неговото ниво беше средна фирма.