Европа настоява: България да каже кога ще затвори въглищните ТЕЦ

Служебното правителство смята, че това решение трябва да се вземе от бъдещото Народно събрание

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никога няма да затваря.

България настоява Европа да каже кога ще разреши да си построим АЕЦ!!!

Аз ли? Шарлатанин съм. От Харвард. Тъй си гледам. Казват ми Кокорко. Имам съучастник. Във играта. Ей го там, красавеца Киркорко. С него ден и нощ търчим и мамим. Първо лъжа аз, а Киро маже. Лесно е за всеки шарлатинин. Сред дебили да изглежда важен. Вярно е че лъжем и крадем. Но го правим някакси почтено. На американско мекере. Априори всичко е простено.

Некой другаре - тук у чато - заборавят, дека кюмюро замръсева все живо и, освен въглеродния двуокис, съдържа и други примеси дека уж се биле отстранявале. От ползването на въглищата се мре, Другаре. Идете, например, в Еленския балкан и надникнете в някое гробище по махалите, наоколо: Ами там, някога, хората са доживявали до 104 - 106 години и то масово. Сега, по градовете, ако го добутаме до 70 -80 години сме герой. Същото важи и за ядрената енергетика - ами прекалено рискова е. Най-евтиното решение е: ГЕОТЕРМАЛНАТА ЕНЕРГЕТИКА. Тя, за сега, се води екологично чиста и се развива навсякъде по света: От САЩ и Мексико до Кения и Индонезия. В България, през 80 години, са правени подобни инсталации, донякъде и с проучвателна цел. Въпросните работят и до днес. Но, понастоящем, това си остава забранена тема за българските политици и журналисти...

Цитат:"Признали сме Хизбула за терористична организация. Спрели сме три големи руски проекта. Спрели сме руски самолети над морето. Това, ако не е партньорство, какво е?", заключи Борисов."Кратко, ясно, дълбоко откровено

Познайте от първия път, кой може да го каже, ще покажа - Борисов

България се отказа от Южен поток и АЕЦ Белене защото били руски и ще сме зависими, а сега ще разчита на руската АЕЦ Козлодуй. Само, че тя не е достатъчна! Е затова сме пък независими.

От Америка няма как да има ядрено гориво и газ от там е скъпа. От Съюза е най евтино.

Дотогава ЕС може да си смени 3 пъте името, 5 пъти състава и 10 пъти валутата.

ЕС се държи като маркетингов отдел на Газпром.

Точно обратно забраняват търговията с Русия

Че мощностите на малките и бедни икономики следва да се затворят след затварянето на тези на страните с най висок дял на замърсяване ! Другия подход е да се намерят технологии на на щадящо природата използване на въглищата . Учудващо е защо този въпрос стои на заден план

Когато си изчерпим въглищата ! когато построим още две Атомни ! Когато всички български домакинства са на газ ! Когато на всеки български дом има соларни панели ! Когато Европа приеме българският лев !

ЕК И ЕС ТРЯБВА ДА ПРИЕМАТ ДИРЕКТИВА КОЯТО ЗАДЪЛЖАВА СТРАНИТЕ ЧЛЕНКИ ДА ПРОИЗВЕЖДАТ ... САМИ !!!! .... 90% ОТ ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯТА КОЯТО ПОТРЕБЯВАТ ..... ПОНЕЖЕ СЕГА ГЕРМАНИЯ , БЕНЕЛЮКСА И АВСТРИЯ ВНАСЯТ "МРЪСЕН ТОК " ОТ АЕЦ И ТЕЦ ОТ ИЗТОЧНОЕВРОПЕЙСКИТЕ КОЛОНИИ .. А НА КНИГА СА ЗЕЛЕНИ

Веднага да ги затворим, но няма как да стане. Много комуняги има тук. В

Си толкова прост -туй за теб е главния въпрос,..за централите не мисли изобщо

Когато ги затворим зимата ще седиш на тъмно и студено.

Сега , много внимателно да слушат и да си записват... Предлагам две дати... ще ги спираме поетапно за да няма стрес на пазара Първата дата -На куково лято; Втора дата -Кога им цъфнат налъмите... Ако не са съгласни да се оплачат на арменския поп...

Една добра причина да се отървем от американските ТЕЦ и тази на Ахмед доган махнеш ли ги цените на тока стават пак нормални имаме 2 блока атомни работещи на 10% от мощността си и още 2 изключени но напълно годни и работещи лудост е да правиме прости хора богати цял един народ плаща на банда разбойници.

АХМЕД ИСМАИЛОВ АХМЕДОВ - ДОГАН СИ Е НАПРАВИЛ СМЕТКАТА ... НЕ ГО ПОДЦЕНЯВАЙ БАНДИТА ... .... ЕДИНСТВЕНО ТЕЦ ВАРНА МОЖЕ БЪРЗО И ЕФЕКТИВНО ДА ПРЕМИНЕ ОТ ВЪГЛИЩА НА ГАЗ ... ТАКА Е ПРОЕКТИРАНА ... ....

Оборудването на блокове 1 до 4 на АЕЦ КОЗЛОДУЙ в машинните зали, турбини, генератори, помпи и др. е нарязано и изнесено в Стомана Перник!

2051г.

Примерно. То до тогава няма да има ЕС ...

Прави са от ЕС, трябва да кажем кога ще затвори централите на въглища. Примерно от министерски съвет да кажат: ще затвори централите, веднага след като средната работна заплата в България се изравни със средната работна заплата за ЕС.

И какво ще ни предложат в замяна - да си построят техни заводи и пак те да печелят от евтината ни работна ръка,а ние вече да нямаме никакво собствено производство! Затова народе,не трябва да позволяваме да ни затворят и ТЕЦ-овете! Превърнаха ни във васали от всякъде! Или да ни дадат пари,като компенсация за построяването на АЕЦ,иначе да го ду.ат!

Елементарно. Ще затворим Тецовете, когато ни дадат пари да построим 7 и 8 блок в Козлодуй, като компенсация за затворените 1-4 блок. България загуби 11 милиарда долара. Толкова ще струват два нови блока. Ако сега работеха 3 и 4 блок, цената на тока щеше да бъде на половина.

А не може ли и ние като англичаните да излезем от малоумния ЕС, а трябва да се съобразяваме с тъпите им порядки?

Те ядрените централи пеераси

СВЪРШИМ ВЪГЛИЩАТА, ТОГАВА ... ЗНАЧИ НЯМА ДА Е СКОРО...

имаше БРекзит , ама ние не сме дорасли за такива неща!

Запада иска всичко да затворим за да сме в пълна зависимост от тях! Затворихме химическите си заводи,част от АЕЦ,да не строим друга АЕЦ,да не строим Южен поток,де що големи заводи имахме на печалба ги затворихме и всичко на внос,така печели Запада,а ние им ставаме васали! Затова е време това да спре! Никакво затваряне на ТЕЦ-ове,стига толкова дупене! И без това народа не усети нищо добро по джоба си от този ЕС,а усетиха само определени хора,налятите милиарди отидоха в дълбоките джобове на олигарсите и политиците,а българина си остана най бедния в Европа...

Демокрация.. кръгла маса... революция.. питай СДС и Костов.. после Цар-комарджия.... Толкова, с този матреал и това е много.

Няма мисъл грам в България. При нас е дай да краднем сега пък после потоп….. Ако мислихме нормално вече трябваше да са затворени всички ТЕЦ. Да е забранена продажбата на въглища.да е спрян вноса на газ. Да сме построили още 3-4 ядрени реактора в Козлодуй. Да сме инсталирали супер много слънчеви и вятърни мощности. Трябваше вече, да сме наясно от къде ще дойде ток за електрическите коли. Трябваше влаковете и автобусите да минават на водород. Трябваше да се предлагат субсидирани покриви със слънчеви батерии…. Да има хиляди работни места за фирми инсталиращи мощности по къщите на хората. Трябваше да са наляли милиарди във малки фирми работещи в IoT и SmartHome. Държавата трябва да помага на тия малки фирми да продават продукт и услуги в ЕС. Да попълни липсите на ЕС….. Ние нищо не правим….. крадем и се лъжем сами

толкоз глупости на куп не бях чел от 100 години...поне ме развесели

Е, за да си зелен трябва да нямаш много мозък и връзка между нервните окончания.. толкова от тях

Влакове на водород!? Ти кво смъркаш бре пич!?

Гзззта кво ти пречи.

Ако още 5 вулкана гръмнат по света, такова глобално затопляне ще имаме, че чак ще се смръзнем.

Да се махаме тоя гейски съюз докато не са ни закрили и държавата. Каква независимост като само ни командорат и заради тях обедняваме още повече от някакви безумни зелени сделки

Затвориха двата реактора в Козлудуй, спряха ни Белене, спряха ни Южен поток, а сега искат да затворят ТЕЦ овете че били мръсни! Мамка ви еврогейска!

Само за протокола, спрените реактори заради ЕС са 4 ( четри ) по 400 Мегавата единия.

Въобще обвързването на фондовете за възстановяване със затварянето на половината ни енергийни мощности си е чист рекет от страна на ЕС. Какво още правим в този съюз?!?

Да го лапат!!!

България ще каже кога ще затвори ТЕЦ Марица ,когато Европа даде алтернативна мощност която да замести произвежданата енергия от ТЕЦ Марица и Европа даде алтернативна заетост на трудещите се в електроцентралата.

Алтернативната мощност е на склад от 2012 та година! Тулупа спря Белене и сега злорадства че тока бил скъп!

И какво се оказва да не чакаме пари от Плана за възстановяване, защото няма да дадат такива докато не дадем дата за спиране на въглищните централи! А нашите идиоти ги вкараха тези пари в бюджета до края на годината! Сега умниците от служебното правителство как ще компенсират заложените пари, които няма да дойдат!

Що не питат Бати и Гербелунгите, те знаят най-доре, дори и след като Танти Меркел отиде на боклука. "Зелените" в Немция ще разкажат играта на вулгарите и цялата периферия на ЕСът...Венсеремос!

Тимерманс първо да накара Германия да се откаже от Северен поток 2, пък после да призовава България да затваря тецовете си. Аман от двойни стандарти! А истината е, че ЕК няма право да се бърка в енергийния микс на държавите членки и това е записано в Договора за функциониране на ЕС. Затова сега призовават, предлагат морковчета под формата на европейско финансиране ( от нашите данъци, разбира се). Само че еврофондовете ще ги излапат властимащите, а ние ще плащаме огромни сметки за ток и повишените цени на стоки и услуги заради това!

Та кво е морковчето? 1,5 милиарда евро.. А при цена от 62 долара за тон въглеродни емисии ще платим до 2030-та 5 милиарда евро. И що да се отказва Европа от СП 2. Нали 50% от тръбата е за ТРЕТИ доставчици? ТЕ КЪДЕ СА? Що Европа не ги докарва? С пазарен дял - колкото на Газпром, е и НОРВЕГИЯ.. А тя обещава да пусне 1 милиард куб. м. допълнително за Европа ама от ОКТОМВРИ ДОГОДИНА. Дотогава ще продава в Европа с 5% по-малко газ спрямо миналата година. Нещо като укор за Норвегия що не ни постнеш?

Цената на въглеродните емисии е пряк резултат от политиката на ЕК. Тя и в момента може да се намеси и да пусне още квоти на борсата, което ще намали цената им, но не го прави. После да ми обясняват колко са загрижени за гражданите. Въобще плащането на квотите е безумие. Що се отнася до газа - той не е беземисионно гориво, има половината от емисиите на въглищата, но бива приеман без пречки. Очевидно е, че Шрьодер има последователи сред елита в Брюксел.

Само ТЕЦ -овете ли ще затворим?И Козлодуй също трябва -нали ще имаме екологично чисти източници за електроенергия!Имаме на лице и челен опит -Украйна купува от Казахстан не знам колко си хиляди тона екологични брикети,направени от конски и кравешки фъшкии/не е майтап!/...

Абе к'во им се обясняваме на тия, да закръглят на 2100-та, че по-лесно се смятат. И кво толкова им пречи нашата ТЕЦ, при положение, в Китай на година изгарят толкова кюмюр колкото ние за 100 години. Кой съсипва екологията, ние или Китай.

Предлагам,да стане ,когато го направят Гърция,като наш съсед,и Германия,като европейски лидер!

Гърция клекна и ще ги затваря през 2023. Затова сега внася от България, независимо от цената.

Гейропа да признае поименно кои са американските борсови спекуланти я натискат да прави зелените комунистически перверзии с населението си и да налага тоя терор над европейците. Защото една шепа негодници, сред които политиците ще станат много богати от този терор, но масата хора ще обеднеят.

Казх ви преди, ще се повторя и сега-спасението е в боба! Бобът ще реши въпроса с безработицата и въпроса с екоенергията! Сейте и консервирайте боб! В боба е бъдещето! С боба към нови евроатлантически хоризинти!

Конкретен срок - от 5 до 10 години след като технологиите за складиране на ел. енергия станат икономически оправдани и не се нуждаят от дотации. След като заработят достатъчно батерии/други технологии тогава може да започнем да мислим за следващата стъпка - извеждане на мощности от експлоатация. Белене трябва да започне да се довършва веднага, но това ЕК не ги касае. Даже е въпрос който не подлежи на обсъждане с тях. Иновациите и пробивите в технологиите се случват с времето, а не по графика на някоя полуграмотна брюкселска чиновническа зелка. За това твърда дата е невъзможно да бъде определена.

Знаеш ли разликата между индикативна и твърда дата?

Знаеш ли разликата между режим на тока през лятото и режим на тока през зимата? По-възрастните от опит знаем.

Дебилната Европа ще ни подкрепи ли за нови блокове в АЕЦ или за Южен поток?! Или Европа скимти само за затваряне, ако трябва да отвориш нещо направо те беси....

обещавам : година след като Китай затвори неговите

Европа да си гледа работата! Искат да затворим Атомната в Козлодуй,Тецове-как ще живее Българина и икономиката???....Иначе Германия скоро ще лапа Руски евтин газ...Баси,лицемерите в Европа!

Колко реактора затвори България преди време, под чужда диктовка и настояване. И сега пак настояват.

Еврогейовете да си таковат таковата!

Аз мисля, че е реалистично да ни зададат този въпрос след около 100 години, за да може след 200 да позатворим това-онова.

А, Германия кога ще ги затвори!? Видяхте всички как пуснаха отново въглищата, защото цената на газта удари небето!!!

Добрият отговор е " Когато поляците затворят техните.Така е справедливо"

Европа, ако обича да си ЕПМ!

Като тъпаците гласуват за слави и комунистите така става. Бойко беше против спирането на българския поминък и се опитваше да го предотврати. Скапани дръскачи!!!

Сега и с въглищата скоро ще ни натикат в пещерите