Еврокомисарят по земеделието би подкрепил ограничаване на търговията с Украйна

Заради логистичните затруднения големи количества украинско зърно, което е по-евтино от произведеното в ЕС, се оказаха в страните от Централна Европа, нанасяйки удар на цените и продажбите на местните фермери

Обратно в новината

Коментари - Еврокомисарят по земеделието би подкрепил ограничаване на търговията с Украйна | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сетихте се, след като ебахте майката на Европа.

От алчно по алчно що е то български зърнар

За зърнопроизводителите не мисля, след като живеят в чужбина и имат частни хеликоптери и самолети. Дълги години обират лъвският пай от субсидиите. Като искат да продават да свалят цените. Подкрепа заслужават зеленчукопроизводители и животновъди точно защото са на заден план зад зърнопроизводителите. И още, зърно имаме за няколко Българии и се изнася здраво. Месо и зеленчуци има за 1/3 от България и разчитаме на внос.

щом има по ефтино зърно,че и по ефтин бензин редно е хлябът също да поефтинява !Да не би заради битката за избори,власт,пари и влияне да се създава изкуствено недоволство,скъпотия,глад и мизерия!

Не ,на монопола,картела,нека да има междунарона конкуренция,която стока е по ефтина,по качествена,и по търсена според покупателната способност на нормалният и честен българин,да се купува,лесни,бързи и гарантирани ,и сигурни пари няма,за печалбите и парите трябва да се борят честно!Ако украинското зърно и другите храни внос са по ефтини от родните български бизнесмени,значи порблемът е между българскте мозъци,трябва честно да се осветли и разнищи,кои хора са причинители българското да е по скъпо от това на 100 0000 км разтояние!

Като влиза евтина стока виждаш ли по-евтини стоки в магазините? И кой си мислиш ще спасява отново бизнесите?

Преди да изказваш мнение се справи с клавиатурата.

Защо след, като идват по-евтини яйца и зърно, цените се вдигат, а не спадат?

Защото минават през стратегическите за нашите политици инвеститори, Лидл, Кауфланд и Билла. Същите политици, които назначавайки ги за стратегически убиха малките магазини и направиха монопол на големите вериги.

Добре де, държавата не може да се меси в цените защото било ,,свободна пазарна икономика,, !!! А в същото време може да ограничава вноса/конкуренцията за да не паднат цените !!! Май слугувате на мафията !!!

Коцето искаше махане на санкциите срещу Русия понеже вдигат инфлацията. Ето сега Копейка евтино зърно ще намалим цените на най важното за българина - хляба.

Тук става дума за внос от Украйна, а бе всички са мафия :)))

Зърнарите ще искат и забрана за влизането на Украйна и в Европейския съюз. Което предстои!!!!

Евтино зърно за какво ни е.

Който се хване с Украина хаир няма да види! Зърно за патрони, хляб за смърт - ега си и сделката!

Американците го знаят и затова ги използват да изнудват ЕС !!!

Що ривети ва ? Ко искати ? От по-скъпия ляб ли искати да ядети ? Ми га сакати , ки ядети по-скъп ляб. Спрети и вноса на доматито, да ядети и по- скъпи доматя

Че той хлябът поевтиня ли

нали това зърно беше за Африка и Индия???? Нали казваха че ако няма коридори там хората ще гладуват???? Е, какво ядат тогава там тези хора????

Да, ама тези страни нямат оръжие, което да разменят срещу зърно.

трици бате трици

Да,бе! Логистични затруднения! Май войната се води в Европа, а не в Украйна! Там логистични затруднения няма - руснаците пазят корабите. Ама европайските печалбари въобще не са имали намерение да хранят Африка с това зърна, а просто да пълнят гушите с дъмпинг.. Сега логистични затруднения... ДЕПМ мръсни измекя.ри!

Съгласно "споразумението" зърното от Усрайна трябваше да стигне до бедстващите страни в Африка!?!? А то отиде във Франция, Италия, Великобритания ? Количествата намиращи се в България, Румъния и Турция подбиха цените на местните производители-това беше груба грешка, но тя напълни джобовете на спекулантите , които се "отчитат" на определени политически сили!!Това е реалността!

А къде ще ходи мижитурката. Сътвориха проблем и сега не знаят, какво да правят.

Абе аз ли нещо не разбирам, но Украйна продала ли е на някой това зърно? Излиза, че това зърно не е продадено, а си стои в ЕС.

И каква стана тя с тая "демокрация"? Май джобчето излезе по важно от гейропейските ценности.... щом даже поляк - гейрокомисар щял да подкрепя... полско предложение. Парите не миришели.... вервайте си.