€4 млрд./година ще се пестят от сметките за газ, ако ЮИЕ го получава на западноевропейски цени

Реализирането на газовите проекти в Югоизточна Европа ще помогне за намаляване на цените на синьото гориво

Обратно в новината

Коментари - €4 млрд./година ще се пестят от сметките за газ, ако ЮИЕ го получава на западноевропейски цени | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като загубим парите от транзита на руски газ и почнем да получаваме руски газ през Турция, а за още по-направо, през Гърция, направо ще ни се намалят сметките.

"Караянчева също смята, че осъществяването на всички проекти за по-добър достъп на природен газ в региона ще помогне да се достигнат цените в Западна Европа." Цвета Южнопотокова ще диверсифицира руския газ през "Турски" и "Северен поток" и ще намали цената на природния газ :( Дотогава, редово ще чета, че "КЕВР вдига цената на природния газ с еди-колко си %" и "Поскъпването на природния газ ще вдигне цените на храните"... Също и че "Износът на руски газ за ЕС удари рекорд"...

И в момента България получава газ на западноевропейски цени. Търгува се на една борса, нейната стойност се взема предвид за залагане на цената за референтния период и я плащаме нея плюс траспортните/транзитните разходи. Точно толкова, колкото и западните страни плащат за руския газ.

Тази е напълно неподготвена и тъпа, тя сигурно не знае как мирише природния газ , когато ни управляват олигфрени резултата е катастрофа.

Пак интерконектори, които вече 25 години градим и все ги няма. Руски подлоги!

А защо не реализирахме Южния поток, ма патко, сега чакай турция да ти продава на западноевропейски цени.

Ако бяхме реализирали Южен поток, щяхме да имаме транзит към Турция, Гърция, Сърбия и може би Румъня, плюс евтин газ. Сега ще имаме смекти и никакъв транзит. Тоя, старият газопровод, май е за електората от Римландия

интереси ААААА. робство не ви трябва..

Ами вие непрекъснато се дърлите с Рашата, само война дето още не сте и обявили, макар че разните санкции са си по принцип война. И после искате евтин газ! Е няма как да стане! Ние едно време, бай тошово време, получавахме танкери с петрол почти без пари и после си го продавахме на пазарна стойност. Ама нали сегашните са големи тарикати, ще духаме супата! Роско, и ти!

Даа, от морски капитан знам, че СССР дори са ни продавали евтино оръжия, а ние сме ги препродавали на близкия изток с голяма печалба.. Само са оправяли документално нещата, оръжието дори не е разтоварвано тук. Ама щото бай Тошо сА цАлувашес Брежнев.. Ей голям политик ще излезе бай ви Тошо, ама късно го осъзнахме.

Дреме му на Роската, той нали се е оправил с поколения напред.

1. Регионът на Югоизточна Европа ЩЕШЕ да има достъп до природен газ на цени, сравними с тези в Западна Европа, ако беше риализиран Южен поток или отклонение от Турски поток ПРЕДИ Турция. Сега, целият газ става турска собственост в момент, в който влезе на турска територия. Ние ще купуваме от прекупвача и транзитьора Турция. 2. Твърдението, че с интерконектора между България и Гърция, конектора между България и Сърбия и "Брула" се постигане на диверсификация на ИЗТОЧНИЦИТЕ в региона е смешна и жалка ЛЪЖА. По-голямата част от София получава вода по няколко водопровода, но източникът е все един и същи - яз. Искър. Ту ке подобно - газът който ще пристига по тези връзки пак ще е руски, но преминал през цяла Европа - прочетете докладите за спада в производствето на газ в Западна Европа (Холандия, Норвегия, Великобритания). Цената му ще бъде оскъпена от по-дългия транзит до България и Гърция. Който не вярва, да види изявлението на шефа на Нафтогаз - след като Газпром им врътна кранчето, започнаха да купуват газ на хъбовете в Западна Европа. Е, той каза че там цените стигали до 1 300 долара на 1000 куб.м. но пък са вече независими от Русия. На Киев не им пука - нали ЕС плаща сметките, щото помагаме на демокрацията в Украйна. 3. След като САЩ започнаха да купуват втечнен газ от Русия, това означава, че цената на руския е по-евтина от този на американския - защо тогава следва ЕС да купува американски втечнен газ? 4. Единственият по-реален, но пак бъдещ вариант хем да е относително по-евтино, хем да не е точно руски газ е, ако Израел и Кипър пробият блокадата на Турция и почнат разработката на тяхната част на Средиземно море - т.нар. Левантийски басейн. Вярно, източната част от този басейн е сирийска и познайте, с кого Асад сключи сделка за проучване и експлоатация? Не, не е Саудитска Арабия, дори и Иран не е. Правилно, познахте - с Русия.

Даааа, турците ще ви продават газ без пари през гърците.