Ето кои западни компании остават в Русия и защо

Франчайз договори задържаха големи марки по витрините и много служители на работните им места

Обратно в новината

Коментари - Ето кои западни компании остават в Русия и защо | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Който заминава губи, на неговото място ще се настани друг, празно не може да има. А завземането на нов пазар е много по трудно от загубването му, и сега се откриват идеални възможности за конкурентите и прагматиците.

Когато си глупав пишеш такива заключения.

Как обичам да ми мирише на Мето

Показателно и зрелищно е "напускането" на Русия например от две компании - Макдоналдс и Тойота. МакДоналдс се изхвърлиха, че напускат, лошите и кръвождани руснаци, ще видят те - пуберчетата ще мрат по улиците без бигмаг ... Руснаците приеха закона, че одържавяват активите на страните със статус неприятелски като компенсация за конфискуваните техни валутни резерви в САЩ и Англия. Освен това за ресторантите се появи веднага кандидат, който да ги купи от държавата. Макдоналдци квикнаха на умряло и сега официалната им позиция е , че ще се върнат до месец и половина в Русия, а до тогава, ще плащат заплати на служителите. Японската Тойта - и тя барбар Петко с мъжете - излазят от Русия, спират продажби, спират производство, спират инвестиции. Резултатът - Япония в списъка с недружески държави, конфискация на заводите, забрана за износ на метали и минерали и суспендиране на търговските договори на Тойота за такива, квик, скимтене, вой, официално унижение на японското правителство - ма ние не сме толкова недружеествени ... От това, което е написано в статията разбирам, че американските фирми "остават", а европейските - "fuck the EU" (авто Виктория Нюман). Elli Lilly е най-големият конкурент на датската Novo Nordisk колоси с умопомрачителни печалби за производство на инсулин. Европейците подвиват опашки и изоставят контракти за половин милярд годишно, но американците не !

Доколкото прочетох Toyota са се отказали от закриване на заводите в Русия

Елементарно е .Пазарът не търпи вакуум.Особенно в страна големи и евтини ресурси.

Значи ние ще подкрепяме санциите и ще страдаме, а васалите от ЕС си остават там. Тия от щатите също. Егати лицемерите. Ама и ние българите сме едни бунаци. Демек, безполови васали. Честито.

_stankow

Толкова инвестиции и накрая ги губят за една нощ. Няма вече връщане. Пазарът мигновено ще се заеме от местни и други неамерикански фирми. А това е руски пазар - огромен !

И сега какво се оказа? Руснаците няма вече да имат Макдоналдс. Ама ще имат Бургер Кинг и Събуей :)

И какво ще спеччели Макдоналдс?

Абе, ясно е, че Русия цъфти. Цъфти и връзва дето се вика. И още ще процъфтява. :))))

Лигата на хитреците.

Нито една френска фирма не е напуснала Русия. Френски министър е посъветвал, за сега да остават и да работят там. В крайна сметка, за какви санкции.

това са доста компании, руснаците са като руски щат на сащ, само се мислят за източни.

Запада се усети че са от страната на булката въвеждайки тези санкции и се чудят как да излязат от сштуацията!!! Скоро бизнесът ще окаже сериозен написк на политиците!

Колкото оказа на Гермнаия да даде на англичаните каквото си искат след брекзит... Надай се куре на пияна жена. :))

Каквото и да ки говорим става дума за пари. На бас, че на Або Фарма руските пациенти са й по-скъпи укрокурвите.

Фармацията е извън санкцийте - елементарна човештина е! Много хора имат нужда от лекарства в раССия, а другите са франчайзи бе, малоумен трол! Прочети кво е франчайз и тогава дрънка глупости!

Значи е елементарна човещина фармацията да е извън санкциите, но за газа и нефта това те важи. Те болниците не се отопляват на газ и линейките се задвижват от слънчеви батерии. Що си толкоз прост ми е чудно? Най-логичного обяснение е, че мозък под фуражка не вирей.

ъъъ, русия нама нефт и газ или ти е мъчно за тъпите западняци? :))