ESG става задължителен стандарт за бизнеса в България

Климентина Рашева, управляващ партньор в denkstatt България пред бизнес подкаста "Какво могат парите?"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каква е връзката между "трудова медицина", 'въглеродни емисии" и новата измишльотина , все доживотна хранилка за наши хора!

Ес освен "консултанти" нищо друго вече не може да произведе. Този проблем рано или късно ще се реши. Лошото е, че ще е по украинския сценарий.

Как се определя кой е жена и кой не? Полът не е ли социално явление? Защото ако някой тръгне да ми определя пола по биологичните характеристики... ами ще се видим в зеления либерален съд.

Поредната хранилка за връзкари И поредният пирон в ковчега на ЕС

Vaksinata shte vi napravi svobodni!!

Е какво против ваксините може да имаме?

джендърски малоумщини, никакъв анализ за необходимост от нещо, просто едни активисти нищоправци сега ще плъзнат и ще изнудват бизнеса, що за мазохизъм и идиотия е това,..

А и ако им гласуват и един закон, най-хубаво се влачат пари със закон! Как такива същества като тая си намират трибуна, не го проумявам!?!

Както някой ти е дал право да си изказваш малоумното мнение в коментарите Явно и от законодателство мн разбираш..ама и от влачене

Навит съм и. Рашева стаа.

наистина симпатично биха се стичали по брадичката и бузките ѝ белите струйки на ESG-a...

Да не би вие двамата да сте на 13 и да ви е спрян достъпа до порнхъб? Как точно кликнахте на тоя подкаст, наистина интересно... Ей такива прозорливи реплики искат да видят хората

Колко интересно, браво, отворихте още някое друго задължително работно място, още една нища да взима средства срещу нищоправене. Нищо чудно че суровините вече удрят тавана, котаго някой се опита да ги заплати с подобни глупотевини, това става.

Те сега виждам тълпи от инфленцарки да ходат по интервута и да искат да са "управленски кадри". :) Да ви еба в малоумните джендерофили. Аз лично съм спокоен. Всичките им планове на тия ще са като Ковид схемаджийницата. Напъни, промивки и накрая осирация.

И са кво кат прайм секс с жената требе ли да викаме и гей за участие за да спазим политмаймунджулъците на либерастията м?

По принцип не, ама за теб е задължително.

Успех желая на великите стратези от Давос. Бюрократичнно наложената джендер и хипер-контрол ориентирана политика не е логична към логиката на капитализма. Ако това е някаква форма на фашизъм, гарантиращ развитие само за огромни корпорации имащи необходимите ресурси да играят тая игра, на "свободният" пазар изборът ми за кадри се фокусира върху качествата на индивида, без значение от пола му. Да ми налагат задължителни квоти означава да приема факта, че ще плащам на некадърници само и само да им угодя на изискванията. Това според тези гениални олигофрени от ЕС до какво ще доведе? Ми ако няма достатъчно кадри от женски пол? Какво правим? Обявяваме половината мъже за жени ли? За мен всичките политики на Давос и специално Зеленият преход са пример за Wishfull Thinking. Индивиди нямащи нищо общо с бизнеса търсят начин как да си дадат значение и да спъват икономическото развитие на държавите. Ми имам лоша новина за всичките планьорчици. Идва рецесия. В рецесия всяка правителствена форма на хипер-контрол премахва работни меса и стимулира черната икономика. От там ви е ясно колко ще бъде приложено. Точно никак.

До съвсем скоро ESG се използваше като способ за набиране на лесно финансиране и надуване на пазарни капитализации. В сегашната пазарна среда, трудно ще просъществува. От началото на на 2022, ESG фондовете се представят много зле. Естествено, заради нишата, която се е образувала, още дълго време ще се появяват хора, за да ни обясняват колко е велико това нещо.

Трудно ще го бъде в една конкурентна и честна среда. Когато го налага Клаус Шваб и антуражът му - Билида, Джефрита и прочее боклуци, силово ще го наложат. Особено предвид, че тези фондове трошат чужди пари хеле пък пенсионните такива. Западняците имат дарбата да пресоляват манджата и накрая да се стига до гилотини.

Автентичен либерал-фашизъм. Днес равен брой мъже и жени в управлението, утре равен брой хомо и хетерсексуални, за други ден просто не ми се мисли. Важното е, че булката нема да копа, а ще дава акъл. Даже се вкарва официално доносничеството - симпатизанти ще снасят информация.

Ето ви една неолиберална глобалист-демократска ценност, под формата на забавна история: Решили да махат расизма. И мислили... мислили... и накрая измислили да боядисат всички хора в зелено. И така, още на първия ден след боядисването се разваля автобус. Шофьора става и поглежда назад - всичко зелено. Помисля и казва: - Я, всички по-тъмно зелени да слезат да бутат.

на тая експертизата ѝ е... Винаги си я носи отпреде!

Миии нз май има фирма жената. В регистъра си пише, че ги работят та тия неща от 15тина години в БГ... ма не знам де, ти сигурно ги разбираш тое експертни раоти много повече

ESG - екологично социално управление

Сега нека се опитам да обобщя на база реалната икономика и човешки ресурси, онова, което ни обяснява матералът: 1. Представям си, че въпросното ESG (което 90% работодателите дори не знаят какво е), става задължително. Нека си представим хипотетична ситуация, при която имам 2 мъже и една жена в управителния съвет и търся да назнача още 1 човек, защото УС ми е от четири човека. На интервюто за работа се явяват по-слабо подготвена жена и много по-подготвен мъж (разбира се ситуацията може да е напълно обърната - по-слабо подготвен мъж и много по-подготвена жена). Съгласно ESG аз трябва да назнача по-слабо подготвената жена, за да има паритет, а не защото жената е по-кадърна, така ли? Неподходящи хора на най-висока позиция - дали имате представа от последствията от такива действия, когато сте решили да вкарате ПОЛИТИЧЕСКИ ПОСТУЛАТИ в чистия бизнес? Това ли е начина да постигнете равенство между половете? Бизнесът е оцелявал, въпреки политиката, защото е умеел да събира най-кадърните и подготвени хора (независимо дали са мъже или жени!) Защо примерно да нямам три жени и един мъж в УС, ако жените са по-подготвени? Що за идиотщина е това? А кога ще ъпгрейднат ESG с изискванията на ЛГБТ? Казвайте, че да знаем още колко време ще работим въобще? 2. Всичко това ще се следи от "рейтингови агенции, консултантски фирми и АКТИВИСТИ" - не знам дали си давате сметка за ужаса, който предстои: активисти ще следят дали ще назнача по-слабо подготвения кандидат, за да има паритет съгласно ESG. Това си е чист лов на вещици: някой ще ми размахва пръст и ще ми казва кого да назначавам във фирмата си? Пълен абсурд! По-интересното са рейтинговите агенции: ще ми правят рейтинг дали спазвам ESG изискванията или не? И на тази база дали ще мога да взимам кредит за бизнеса си или не? това е пълна дискриминация и ще доведе до масови фалити на фирми. Какво ще правят държави с тежка диспропорция в населението между мъже и жени (едните са много повече от другите поради демографски особености)? Те ще фалират изцяло! Това е направо като китайската рейтингова система. Пълен ужас! 3. Ще трябва да следя дали контрагентите ми спазват ESG или не? Вие акъл имате ли? Как ще стане това? На базата на какъв механизъм някой ще ми казва, че всичко му е наред или не? Това е ТОТАЛЕН АБСУРД! Четейки всичко това, което олигофрените в ЕК, ЕП и т.н са надробили в главата ми идва края на стихотворенитето на Ботев: "А Вий..... Вий сте идиоти!"

Много е просто - кой е правоверен ще казват minion-ите на Клаус Шваб. Гледай какво се случва с Тесла в последните седмици, хеле пък откакто Илън се махна от Калифорния и заяви, че за пръв път в живота си ще гласува за републиканците. Сринаха този рейтинг на компаниите му, за да не могат разните идиотски фондове да купуват акциите им, щото вече са от лошите. Ама, няма страшно - тази няма да я бъде. В момента си чупят всякакви отрицателни рекорди в западните икономики и тая работа ще свърши със стрелба. Както навремето имаше една приказка - перестройката ще завърши с престрелка.

И на мен ми се стурва че това безуме ше завърши само с революция (там пожари, бесилки и сичко кое върви с истинска революция).

Май натам вървят нещата, колега!

"И на мен ми се стурва че това безуме ше завърши само с революция" Уви, няма така да стане. Тези псевдо-управленски пръдни се раждат в мозъците на идиотите, дошли на власт чрез гласуване. Народът с говеждо възхищение ги гледа и вика "А така! Хак да им е на богатите! К#р за Сорос! Смърт за Гейтс! Илон Мъск на заточение в Марс! Безос... еди какво си" Това, което ще стане, няма да е революция, а по-скоро ще бъде по сюжета на Айн Ранд. Можещите, знаещите и правещите в един момент ще си вдигнат чуковете и ще се преместят. Или ще си купят някоя държава в Югоизточна Азия или Океания, или ще се преместят в Антарктида... Все ще го измислят някак. А в руините на "съвременната" западна цивилизация ще останат да работят регулировчици, които взаимно се следят за регулирането на регулациите.

Не всяка форма на престрелка е революция. Западняците са абсолютни диваци, които се правят на цивилизовани само под покривалото на охолството. Много бързо ще си покажат рогата отново, само да се достигне критичната маса. Миналия век ги помним каква я свършиха, таман няколко пъти. А, по-назад във времето, франсетата са обърнали екзекуциите на промишлен процес, още преди немците изобщо да се сетят за разни циклони и прочее, пък холандците изяли джигера на премиера си... и на брат му. Нямам впечатления по нашите земи преди няколко века ритуално да си изяждали управляващите.

ESG e ковид сертификат, ама за бизнеса. Или по-точно китайски скоринг, за превъзпитание на предприемачи. Чрез него ще се преразпределят парите от зелените фондове. Това е помощен монетарен инструмент за политическите цели на централните банки. По закон и предназначение, централните банки не би трябвало да провеждат зелени политики, но зелените комунисти надделяват и ги налагат. Следва зелен фашизъм, климатичен локдаун и режим на тока.

Еха, какво могат големите "форми" на тази експертка ... чудесата продължават

ко речи, ко

Трябвало да има равен брой мъже и жени на управленски позиции. Питам обаче, ами на неуправленски? Преди мен някой правилно отбелязва, че сякаш девойките нямат зор толкова да копаят в мина, примерно, колкото да клатят крака в офис.

ами в пътното строителство, в металургията, в каменодобива и дърбоводбива... Само в управлението, естествено.. Мъжете да се трепят, а те само да си клатят трътките и даже деца да не раждат, ако може!

Който е ходил на курсове по безопасност на труда, трудова медицина и т.н., знае, че средно в ЕС 92% от тежките трудови злополуки са с мъже. Жени на първа линия в една от най-смъртоносните професии - дърводобива колко сте виждали?

Простете моето невежество, ама така и не разбрах какво значи esg.

Добър въпрос. То и те не знаят за това не могат да го преведат. Тъжна работа е да ни убеждават в нещо което те самите не разбират.

Eдин Sуджук Gолем!

Изродски давоски акроним за Екология, Социална отговорност, Управленство съобразно генералната линия на партията...

За природата, институциите да си променят отношението към населението, а не да го третират като стадо овце, годно единствено за стригане!

защо все такива кляфки ги изкарват да зеленеят? !вно ги подбират по (лиспа на) интелект...

А защо все такива тъпанари като тебе пълнят коментарите под съдържание, което дори не гледат/слушат, камо ли да вникнат...

И броят на жените миньори да се изравни с броят на мъжете миньори.

Колкото по-малко товар в главата (и силикон в бюста) - толкова по-"зелени", ESG и т.н. сме! Едно време поне беше диктатура на пролетариата, сега е диктатура на идиотите...

В САЩ няма никакви GDPR, Зелени сделки, няма ДДС, няма санкции, няма и повечето акцизи, а същевременно налагат Европа да се самоунищожава.... толкова ли са дебилни бизнесите в ЕС, че не се усещат как едни корумпирани лидери им таковат таковата....

там печатат парите, демек - пият от извора. пък останалият свят да си кваси устните с лайняната им водица...

Това с печатането става след Бретън-Уудската (1974 ?) конференция, когато е отменен златният стандарт на валутите и щ.д. става резервна св. валута. Вж. какъв е бил бг лев до 1939 г. и на кое място по сила в Европа-та! Та, както се бе изпуснал в едно интервю Рокфелер, всичко опира до контрола! В същия смисъл се е изказал и Едисон, когато Н. Тесла му предлага проекта за черпене на свободна енергия от ЕФИРА: Ами, къде ще сложим електромера?!

Изискването за прилагане на ESG от бизнеса става все по-инвазивно... инвазивно Как звучи само... а? Ще инкорпорирам едно рязко възвратно-постъпателно движение на свитата ми длан в областта на устната ти кухина.... Нале? Вместо ще ти отпера едно кроше.... НАСРАХТЕ СЕ БЕ! Насрахте се в напъните си да звучите много "умно и красиво"...

"Инвазивно" в никакъв контекст не създава положителни конотации - ни в медицината, ни в екологията, хеле пък в икономиката...

Тоа, па - ни в клин, ни в ръкав се обажда...

оххохохох да да да , е сега есента като тресне депресията, само на зелени ще станете. как ще ни излекува от зелени глупости за 48 часа. шоуто тепърва започва

Каквото и да ви говорят, става дума за пари! При това, изсмукани от нищото! Аман от икономика, базираща се на дейности, само в сферата на услугите, гнила работа, джендерска! Видяхме докъде доведоха идеите за зелената енергия, но се търсят и нови сфери, за лапане на пари от въздуха!

Най ми било - от джобовете ни!

Тази кога стана калайджийка, кога и почерня гъза?

още по време на ставането, понеже много кереч е отнесъл за целта...

Ха, ха, простотиите на боклуците от Давос. Get woke, go broke. Всички корпорации, като се метнат на тая простотия, вместо да си гледат бизнеса и финансовите резултати, набутват акционерите си, но важното е, че са яко либерални. Съответно, ако някой не слуша, като примерно Илън, Тесла се даунгрейдва яко, щото вече не прогресивна и не е от нашите, а на разни нефтодобивни им се вдига рейтингът, щото са целували ръка на сектата на Клас Шваб. Егати идиотката е и тая - всички станаха общественици, вкл. и фирмите, които вместо да се занимават с генериране на принадена стойност, те се хванали да пробутват марксистките идеологии на световния елит.

Даунгрейдал си мозъка дето го мързи да отвори речника.

Тъпако, това е терминология по темата, която цялата ни е чужда. То и рейтинг да вземем да сменим с... категория? Пак е чуждица. С репутация? Пак чуждица. Ранг? Ниво? Все чуждици са. Айде, за такъв като теб - "дередже" на компанията, щото турският ти е роден...

Някой се е засегнал и вместо да покаже че са го объркали сам показа колко е прост.

за да може всичко да става по-сложно и по-трудно . А иначе, каката е бомба . :)

Ква бомба е тая брантия? Вземи си пооправи вкусовете и критериите...

Ха, ха, надойдоха чекиджиите, на които една подпухнала и мйекаща патка им е "супер"...

Опа, изтриха ги тия загорелите...

К'во ти стана бе момче, откачи ли ?

Ще я окъпя и няма да и слушам умнотиите.

Какви са тия глупости бе? Утре ше поискат равен брой педали в компанията. Запомнете джендърски дебили, служител се назначава заради способностите му, а не заради половия му орган - кр, птка, д*пе и т.н

Е, тая бизснесменка от снимката ще направи страхотна бизнескариера. Сигурен съм.

Едва ли ще е успешна като вашата. Сигурни сме :)