ЕС се захваща с херкулесова задача да обнови 40 млн. сгради за 10 години

Въвеждат се минимални стандарти за енергийна ефективност при сградите с лоши енергийни характеристики – клас G

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Направо с една моя заплата ще саниране целия квартал....

А не е ли по-добре да се разрушат тези сгради и да се построят нови?

Скъпо е. Бетона и арматурата са ти половината пари. Да бутнеш и извозиш милиони сгради е непосилно. Но да смениш дограма, фасада и топлоизолация, да подновиш покрива е 50 пъти по-лесно, а резултата ще е много добър. Да не се открадната парите, а да стигнат до нуждаещите се. Блокчето средщу нас е в окаяно състояние - много грозно, с разпадаща се мазилка. Има нужда да я оправят - ще заприлича на нещо, защото като гледам състоянието на апартаментите през прозореца е същото като фасадата и не виждам как някой ще извади парите сам да си я оправи.

Въпрос към Тимерманс и Урслула: С 375 лв пенсия как да сънирам апартамента че да ми останат пари да си купя хляб и лекарства , да си платя " ниската " сметка за ток , вода, телефон и да спестявам за да си платя данъците на жилището догодина ?

Има изход по примера на Изт. Германия. Държавата ви санира апартамента, но след смъртта ви той остава за държавата. А наследниците, щом не са участвали в санирането остават с пръст в устата.

Кретен

Това значи , че апартамента нито може д се продава, нито да се залага или дарява, така ли? В България няма как да сработи. Навремето имаше една фирма, искаха така да взимат апартаментите на пенсионери, срещу гледане доживот, ама ги изгониха. Може би имотната мафия се намеси, много пари играят тук, и много хора са навързани

Аз искам да ми е студено, от къде на къде ще ме завиват в стиропор?

На плевелът вече му текат стиропорени лиги - 150 МИЛИАРДА!!!

Стиропор ти е най-малката част. Смяна на дограма! Ремонт и изолация на покрив! Подмяна на мазилка! Толкова грозни и опасно разпаздащи се сгради има, че е абсолютно задължително да се санират. А и ще бъдат финанисрани безплатно за българите (германците пак ще платят сметката).

Това е предложение за визия. Проблемът обаче е свързан с това че всяка държава е със различно икономическо развитие а освен това и по процент на частна собственост. В България над 95% от имотите са частна собственост и в една голяма част от тях живеят хора с ниски доходи като пенсионери (2 милиона и 55 000 към този момент) , хора с непостоянни доходи , инвалиди и тн..! Затова без държавно финансиране всеки напън да се прави нещо и да се поставят цели на ниво ЕС без да се отчита спецификата на всяка една държава и да се даде възможност всяка една държава да поставя свои цели и политика по отношение на реновирането на имотите ще удари греда. При 6 милиона и малко повече население имаме 2 милиона пенсионери , 650 000 инвалиди , около 200 000 безработни , непонятно количество трайно безработни и 1 милион роми. Подозирам че тия задумки на ЕС в България или няма да сработят генерално или ще изискват период който ще подмине 2050-та година

Абе как така ще плащаме? Кога е било това - от 15 години има безплатни програми за саниране. Просто ще отпуснат средства EU и ще се доаснират старите сгради. Иначе ако трябва Пенчо сам да си санира блока - никога, ама никога няма да стане.

И защо жителите на топлото средиземноморие трябва да са уеднаквени с жителите на Скандинавия?

Енергийна ефективност не означава само греене през зимата. Охлаждане през лятото, подгряване на вода, осветление...

Лепя стиропор за 60 лева квадрата без материалите.

Ще ти залепят един отзад за 60 лв.

Пари нямаме . Няма да се реновира в България.

Или ниновородобните ще скочат,ще се кокорят,ще върнят очи и на висок глас ще повтарят истерично,че безвъзмездното саниране е много лошо.Много се краде.Ама не казват чии са фирмите които взимат поръчките и печелят всички тендери.А те са на БСПДСи на ДСДПС главно.Обаче ще ни доказват,,че на Цоко фирмите крадат,Боко има злато и евро в чекмеджето и ,че европейският съюз иска да ни зароби с безплатно саниране и еврофондове,със милиарди безвъзмездно за възстановяване и преодоляване на последиците от Ковид.Който разбира се не съществува,а е измислица на авериканците да разрушат Европа

Коментираме нещо, дето не става ясно дали е предложение за обсъждане или е вече приета норма за изпълнение. Аз предполагам, че е първото и затова в в България има журналисти и мис ирки. Първите казват фактите и разсъждават, а вторите са в ролята на развален телефон. Когато се пишат и казват подобни новини, ако това е решено, следва задължително да се казва и някакъв точен индекс или заглавие, както и къде е публикуван за запознаване на заинтересованите с него. Прав ли съм?

Яко фашизъм, ежедневно нараства... Това е скрита национализация в полза на НСР и техните транснационални компании. Така ще направят сертифициране, ремонти, лицензирани фирми, хората да нямат пари за ремонта, следва кредит, ипотека или глоби, или ремонт срещу доживотно ползване и последващо отнемане... ,

Санирането на сградите е с пари на евросъюза и бюджета на държавите членки.Както го беше почнал Боко и впоследствие проруската агитка на Нинова спря санирането на панелките,че много се крадяло.Ама не каза,че обръчите от фирми са на партийни другари.И на Доган който си е БСП

Безплатно е само сиренето в капана ;) Няма едно нещо, истински добро в Аушвиц или в ЕС . Не случайно основно условие беше кооперацията да стане юридическо лице поне за 5 години, те си знаят работата.;) Коя би била тяхната цел, за това условие? Не съм юрист, но всички ги виждаме какви човеконенавистнически фашисти са. Предполагам, един момент така ще направят нещата, нова еко мярка, всеки да стане длъжник на тях. По леко се национализира блока ако е юридическо лице. Даже и да има една трета който ще инвестират за своите имоти да съгласуват с новите наредби, другите няма да могат, така да отнемат целия блок. Шваб каза няма да имате собственост, но ще сте щастливи...

Само като прочетеш че няко пише фашист и то по отношение на ЕС и веднага става ясно че е долен червен боклук. В същото време защитава много по фашизираните Китай и Руслямска държава.

Ихааа са едни че се напинят да ни лепат стиропор с цена като за златна обшивка. Не мерси!

И ако не си санирам апартамента ще ми го отнемат ли или само ще лежа в затвора? Има енергиен пазар -купувам ток и се топля. Те ли ще ми казват кога ми е комфортно и кога не.

Няма искам, не искам, ЕС комисиите се грижат са наше добро. Не след дълго и аналния секс ще е задължителен. Някой път, не всеки е на нивото да разбира от ваксинации, карантини, сертификати, енергетика, хомосексуализъм, затова е съюза да помогне на хората и ги упъти към светлото европейско бъдеще.

за първи път ЕС ще стигне толкова далеч, като постави пряко задължение за гражданите и бизнеса на ЕС да обновяват домовете и имотите си Айде честито, сега брюкселските зелки ще ни задължата да извадим пари като за ново жилище, за да се направят оценки, проекти и да се реализира енергийно ефективно.

голяма работа сте руските тролове, хората ви дават пари да си облепите панелките със стиропор, вие не щете. Хем ще плащате по-малко за парно.

Ехаааа..Това ще е кльопачка от легендарни пропорции!!! Нищо чудно че сърбите са готови да забравят всички Западни грехове от 90-те, за да влезат в ЕС! С такъв сериозен стимул, и македонците скоро ще се признаят за българи само и само да ги пуснем и техните "елити" да се наплюскат!!!!

Ма не го ли е направила още. Леле ще и дърпаме ушите на ЕС. Всичко хубаво, но какви са правилата, да не стане само лапане на средства и замазване на очи.

"но какви са правилата, да не стане само лапане на средства и замазване на очи." е много ясно, че точно това е целта...

много сте глупави: сега похарчете едни пари , а после ще си ги "избиете " от икономия на ел.енергия, газ и парно

:))) Нека голямото крадене да започне СЕГА!

Ясно еврейските ес-есовци ще ограбят бюджетите на всички европейски държави...

Че евреите ли правят изолации? Баси малоумното джудже. Ти си по тъпо и от от всеки друг путлераст, бе!