ЕС, САЩ и Япония в общ фронт срещу Китай

Те осъдиха "проникванията и кражбата на търговски тайни и важни информации, използвани с търговска цел"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

всички водещи икономически компании да инвестират в родината на Б Борисов,Доган,Местан,Сидеров,Каракачанов,Първанов,Радев,Сакскобурготски! Защо не!

ето ,добра новина и надежда за православните братски нам българосъветски,понастоящем българоруски патриоти!руснакът си е истински патриот за своята си русия,но не разбирам българите ,които се борят и чакат надежда от руските интереси,като злорадстват и се надяват за Китай!

Когато ученикът започне да те бие в собствената ти игра, която ти си измислил, барабар с правилата, тогава много боли.

Не Китай измисли практиките да се подслушват канцлерите в ЕС ...

Явно ще се местят производства към Индия, Малайзия, Филипините, Виетнам, Тайланд и Южна Америка, ако там са приключили с революциите. Очертават се тежки времена за Китай, но запада много късно се усети какво става. О това може да спечели и Турция, ама султана там нещо почна да полудява. Украйна, Румъния и България също могат да намажат от ситуацията.

Както децата погребват бащите си, така и Китай ще погребе глобалния западен капитализъм. Това е положението, свиквайте.

Защо Запада се прави на ударен??? Какво стана с необятните възможности за всеки??? Нали всички помним условията, при които се сключваха договорите със фирмите от цял свят, местещи производства в градовете-заводи на Китай. 10 години се работи по офертата на фирмата, след това или тя приема офертата на Китай за следваща съвместна работа, или си обира крушите. Още тогава беше ясно, че китайците се целеха в ноу-хауто, а не в бързата печалба. А сега всички ревнаха, че не могат пак да печелят от евтината, мотивирана и квалифицирана работна ръка и почти безплатните производствени мощности.

dani_sht@

Те доколкото разбирам никой, не карат на сила. Ако искаш да правиш бизнес в необятния китайски пазар, се съобразяваш с техните условия. Американците усетиха че изнемогват пред държава с 4 пъти тяхното население и почнаха да се опитват да извиват ръце. Китайците са на път да докажат на запада че капитализма не е единствената работеща система на управление.

dotan

"...Никоя страна не бива да изисква трансфер на технологии на чуждестранни фирми в полза на свои компании в замяна на достъп до пазара си..." Ами защо тогава компаниите го правят този трансфер? Може би защото огромния пазар и евтината работна ръка им носят огромни печалби въпреки изтичането на технологии...

Хубав беше Китай, когато си местеха заводите за евтина работна ръка там, а сега стана лош, понеже се изучи, стана независим и започна да ги конкурира. Няма безплатен обяд драги "демократи", от вас съм го научил!