ЕС събира €20 млрд., за да прекъсне зависимостта си от руските горива

Пари ще отиват за възобновяема енергия, енергоспестяващи ремонти и декарбонизация на тежката индустрия

Обратно в новината

Коментари - ЕС събира €20 млрд., за да прекъсне зависимостта си от руските горива | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

стига с тая източна бензиноколонка.

да не стане стига с тая кола, ходи си пеш на работа ( ако все още имаш )

И за колко време ще се откъсне?

трябва / няма да бързаме

Кога ще се махаме от тази кочина ?

Нямаше такова нещо,нали? Обърках се вече - газ не искат и не им трябва, петрол само 9% купували от Русия и не им трябвало... Какво ще борят?!?

Абе ще има едни 20 милиарда за "усвояване" !!!

Печатницата е пусната

Европейския съюз е една заблуда.

сьбират на зеления за десерт

Дано някой да успее а ликвидираПутин и генералите около него ,и да настанат нормални времена както за Русия,така и за останалият свят ,даже и нормалните руснаци са заложници на Путин и неговите генерали и олигарси!

От 1970 година жизнения стандарт на западните преизчислен през инфлационния индекс, не се е повишават. През последните 10 години намалява. Така че какво те грее тебе дали ще го има Путин или не. Явно паричките се обират от една управляваща върхушка, която вече започва да се трансформира в династия - всички нови политици са деца на предишните!

Абе откъде ги събират тези пари, та да ида и аз да си събера :) Май както разбирам от статията, ще ги вземат от фирмите производители на продукция, обаче това означава, че цените на продукцията ще се се вдигне и тези производители няма да са конкурентоспособни на световния пазар. Ще бъдат принудени да затворят или да напуснат Европа, което означава, че няма да има след някоя и друга година средства за зелената енергия. На края ще се окаже, че няма нито зелена енергия, нито производство! Хитрата сврака с двата крака... :))))

"Европейският съюз ще набере допълнително финансиране в размер на 20 милиарда евро от постъпленията от пазара си на въглеродни емисии..." С едната ръка вземат; с другата дават... ... Спасението ще дойде от само себе си - РАЗПАД на ЕС. И ВСЯКА държава да сключва ДВУСТРАННИ договори. БАСТА на ДИКТАТОРСКИЯ ЕС!

Само глупости

Нямат алхимици, които да пфевръщат измислени пари в реални енергийни ресурси.

И какво сега, влязохме в ЕС да ни товарят само с данъци ли? Да им имам логиката, уж сме против войнаата, но им изпращаме оръжия.

А няма ли да е по-изгодно и по-евтино ако използваме руските природни ресурси? А тези милиарди отидат за бедните членове на ЕС като Румъния и България.

ЕС е паник режим..на 12ч поредната простотия и измишльотина. А студовете едва онзи ден дойдоха.. Русия ще протака нарочно конфликта с Украйна докато Европа лази и се самоизяде..

Шило

ЕС събира пари, за да ги "усвоят" чиновниците. Вземам повод от съседната статия за корупционния скандал, щот хич не съм сигурен, че тези пари са част от рушвет от Катар

Учете се хора. Как от въздуха се правят пари. Продаваш " емисии" въздух. После взимаш парите и климата се оправя сам. Важното е че, преебаш останалите да ти плащат за въздуха.

Не разбрахте ли че няма война.Добрия Путин прави голяма услуга на обичните му украинци.Като ги извежда от една радиоактивна територия и ги праща на германците и други европейци които на драго сърце ги осиновяват дундурикат ги дават им пари .Прави гадно на българите да завиждат

Декабонизация, "зелена" енергия /мога да споря много колко зелена е възобновяемата енергия :-)/, да се разбира, парите ще отидат на вятъра или ще бъдат опоскани от левите "зелени" другари.

Що бе! Пратете ги на украинците. Ще ви топли чувството че помагате

Вече затвори ДВА металургични звода в Германия. Дугите му два там вече работят на 50%. Затвори и ДВА във Франция.. Та туй не е ли преизпълнение на плана на ЕС за икономия на ток и бълване на въглеродни коксови емисии?

Още малко да огладнеят преялите западняци и ще има рязка смяна на посоката. Да видиш как ще хвърчат всякакви зелени политики. :-)

Щот сме много принципни.. Представете си, че в Русия от скъсан нефтопровод изтекат над 14 хиляди барела. Къв вой, вой ша бъде.. Ама за екокатастрофата от скъсан нефтопровод в САЩ и Канада.. А ма то туй за евромедиите е друго нящо.. И мълчание.. А иначе сме много принципни в двойните си стандарти за новините..

Най голямата екокатастрофа си е Deep Horizon в Мексиканския залив...още природата не се възстановила....Там лай..ната ги ...изср..а Бритиш петролиум

Ще варят водка От нефт На газ! Кур за Путкин!

орките и урките и хамерите може и да ги грее. ама кажи какво грее България?

Нека брането започне Сега.

Много ми хареса начина по който ще "наберат" средствата ,трябва и за Украйна да се започне също ! Примерно допълнение към ДДСто от 20-30 % и на всяка касова бележка да пише "Слава Украина и хто не скаче той москаль"

простотията и олигофренията на евроджендърите не свършва

Гледайки настъпилата паника, и последвалият я хаос, почвам да си мисля че нито една членка, напук на всичките решения и резолюции на Комисариата и лаладжиите в Европарламента, не е смятала да се отказва от руските суровини... та и затова днес Урсулата кълне като за световно и се чуди от къде да открадне пари за да финансира безумните идеи които се опитва да прокара... или по-скоро да ни прекара;)

Баце да не се стиска, да отваря единия гардероб.

Как не мога да ви ги взема тези 20млрд. със сладки обещания за горива, различни от руските...

Ще ни дерат яко! Цената на тока и топлофикациите ще се увеличат, заради въглеродните емисии. Десет кожи ще ни свалят европейските джендъри!

И с коя индустрия ще ги събере? ЕС ще фалира защото харчи без задръжки, докато заради липса на евтина енергия икономиките в ЕС са неконкурентноспособни. А троловете квичат по-долу квичат от кеф без да мислят

Урсуло патко, нали ти сама каза, че Русия давала евтини ресурси, за каква зависимост бръщолевиш пак. Дай боже и аз да съм така зависим като някой ми дава нещо евтино. Скъпото ли е независимост, арабските шейхове, Алиев и краварите да не са първи демоктари.

Е не така с лошо. А пари за родните путинофили от къде ще дойдат сега.

Ма тя великата Хамерика ша ви донесе от оня край на света (от на майка си футката) евтини газ и пертол с тубички бе. Баси дебилите комерсиализирани...? Ша търсите евтините руски ресурси, на които се основаваше цялото ви съществуване, ама вече няма.

Боже....тези хора са просто болни! Парите не се трансформират в топлина ако няма енергопизточници! Можеш да отдеш на Северния Полюс с 1 милиард евро в джоба, но топло няма да ти стане, поне докато някой не ти достави!

Да ама те с тия пари ще си купят имоти на бахамите и там ще им е топло...но ти няма да си купиш тъй лато няма да можеш да си плащаш тока и ще ядеш 1 път на ден ...но затова пък ще си зелен

Този глупав съюз колкото по - бързо се разпадне, толкова по- добре за БГ!!!

Решение отчаяно търси проблем. :)

Тия ще унищожат съюза!

Тоест сега едни хора ще усвоят 20 милиарда за да открията че топлата вода не се топли сама

Колко енергия може да се извлече от изгарянето на 20 млрд. хартийки?