ЕС: България с най-ниски цени на алкохола в Европа

Петте най-скъпи държави в тази категория също включват и Гърция и Великобритания

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ни остана. Алкохолно опиянение и еуфория. Иначе: Беден, гладен и трезвен е направо жестоко...!!

Това е вярно само за БГ алкохола с ниско качество ( като виното което се продава литър за лев или някой бири който са като вкиснала вода с добавен спирт). при Качествените алкохолни напитки направени по традиционни технологии с качествени суровини е обратното.

Не е вярно. Сравни, които и да искаш цени на уиски например с европейскк и ще видиш, ме тук поне 10-15 процента по- еврино.

за "изравняване" на цените със западните. Ало, изравнителите, не се ли наядохте на бонуси, апартаменти. Кога ше помислите за тия дето ви ги плащат!

и заплати

Е как да му вдигнеш акциза на българина като от край време си има казаните. Те римляните не могат да накарат на училище да ходят щели казаните да ги забранят. Карнобатлии защо имаха скрита кранче???

сравнения.Ами какво чакате-изравнете ги

Ще си позволя да цитирам класиците .... Дааай ми гроздовааа, дааай ми сливовааааа, и две три биuричкuuuu, но без мезеeee. Когаат съм се родил с гуардиола на левото око съм биил. На деесното съм имал карамфил. Ооорхидейо моя, хуубавааа, Ооо, ти мой филадендроон...

Алкохола бил най-евтин у нас , а доходите ни къде са? По сьщия начин може да коментираме че в някоя държава кафето в заведение е 20 цента , бензина 80 цента и т.н. По важно е в дадената държава какво може да си купи човек с това което получава и изобщо дали му остават пари като плати всичко. В швеция например се бачка по 12часа (от 07 до 19ч) и минималното заплащане е 15Е на час или 180 евро на ден , 1 бутилка водка в магазина е 40 евро - значи един прост работник може да си купи с един работа 4,5 бутилки водка при цени на водката в много пъти над нашите цени.

то това в България е толкова и алкохол...

Ама вие сериозно ли?... Бихте ли сметнали колко литра алкохол може да си купи в Ирландия един работник със заплатата си, или един пенсионер с пенсията си. И каква е съответната пропорция у нас, в България? Защо сравнявате несравними неща, и не се ли сещате, че и у нас качествения алкохол е на твърде високи цени, да не говорим за качествената бира, която е доста по-скъпа от тази в Чехия или Великобритания и Германия. Да, евтина засега е гроздовата ракия, приозведена от царевичен спирт, есенция и вода, но подозирам, че и това няма да е задълго...

И какво от това? Хвалба ли е това, завист ли или поръчка за вдигане на цените? А може би заявка за още акцизи, такси, глоби, та да платим още някой самолет на снимка?

Това са пълни глупости! Три новозелански бели вина си взех вчера от Бавария за 9 евро, само едно от същото във Фантастико е 28 лв. И червените бяха на същата цена. На остров Крк пих харварска бира литър за 40 цента, всичко е най-скъпо тук. А в магазините е пълно с ГМО, натриев глутамат и Е524, Е321,Е322, и растително масло! Цял живот пътувам навън и никъде няма такава държава!

Преди месец пих бира чешки бири Крушовице и Козел в Словакия за 43 цента, а в Бг на промоция в Лидл са 1.69лв. Супер евтини сме

Забравих да напиша, че мин заплата там е около 850 евро, а тук около 250. Май само на заплата и пенсии сме най евтини.

Освен алкохола и цигарите друго по-евтино почти не остана в БГ.

Да не би,да сме с най ниски цени на алкохола но с най високи заплати.. Ниска цена на труда -ниска цена на човешкото гориво.

Кажете ми българска бира кенче 0.500 която да струва 45 50ст. Понеже в Гърция в супермаркетите има гръцка бира за 45 цента

И заплатите и пенсиите са най ниски,ко правим доходите или алкохола ще увеличим

Качеството кво стана? Пием пикня и евтини боклуци. Както сичко в тая страна. В северните нации са опитват да го откажат с тия цени. Там имат и стандарт все пак...

Ами почни да си купуваш, съответно пиеш алкохол, стига пи пикня!

никак не са ниски :) напълно си отговарят на качеството. пиеш пикня - плащаш пикня.

Предлагам да вдигнем цената на алкохола, за сметка на бензина. ;)

20ст нагоре на алкохола, 20ст надолу на бензина ;))

Сега, след като ще вдигате цените на цигарите, и алкохолът ли ще поскъпва?! Да ви е ба майката!

Видяха на кьоравия едно око и искат да го извадят ! Ами за заплатите нещо да кажете !

Евтино ще е ! Запада,сега наричаш се ЕС ,и преди 200 години е завладял и умъртвил Индианците в Америка с Алкохол. Защо да променят нещо което работи ефективно ?

СА НИ НАЙ НИСКИ ЦЕНИТЕ ЗАЩО НЕ ИЗНАСЯМЕ АЛКОХОЛ ЗА ЕВРОСЪЮЗА

В Лидъл в цяла Европа се продават всякакви бири (и Стоки от Полша, Германия, Гърция и т.н.). Познайте... никъде няма поне един Български продукт ( или Бира или Вино или каквото и да било) …. а бат Гойко се хвали че спрял големи инфраструктурни проекти ( … и го Папите галят по главата). Проблем не е качеството или цената - проблем е че сме набутани мощно да обедняваме (... и да Го галят Папите по главата...)

А угодно ли се пропуска ФАКТЪТ за предлаганото качество на алкохола в България? Ако някой вярва, че това което се предлага на нашият пазар, и тоя в Германия, примерно, като качество е едно и също, то той живее в някакъв паралелен на нашият свят. Абсолютно по същият начин, същото се отнася и в ОГРОМЕН % за всичко останало което тук се предлага/продава.

Не съм забелязал разлика в прелаганият тук и в западна Европа Джак Даниелс или някой бърбън от Кентъки.

Те щото всички пукат Джак, и бърбън от Кентъки....

затова ли нашенци ходят да си пият узото в гърция,значи ние сме в еврокапута,а еврокапута ни слага възможно най долната реклама,за да може пропадналите европейци и пенсии да си харчат тъпите пари у нас