ЕРП-ата поискаха поскъпване на тока от юли

ЧЕЗ иска изравняване на дневна и нощна тарифа, ЕВН - "такса електромер"

Обратно в новината

Коментари - ЕРП-ата поискаха поскъпване на тока от юли | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Толкова години ни лъжат и обират българския народ,като ни задължават Зимата да плащаме по скъпата дневна енергия за 16 часа на ден,при положение,че деня е 8 часа.Откраднали са милиарди от нас с тая хитрост и сега трябва да бъдат съдени.

В условията на масова безрабитица вдигнете и водата. А като стане възстание първи ще ида на улицата да свалям правителство

" "Енерго-Про" иска увеличение на цената на тока с 1,62%. Дневната да стане 0,14517 лв. за квтч, а нощната - 0,05664 лв.".... АБСОЛЮТНА ЛЪЖА!!!! Сега дневната енергия е точно 25 ст/ квч., а нощната- 13.6 ст/ квч. Кой и как допусна чужди оператори да завземат готовата, изградена мрежа и да ни пият кръвчицата и защо никой не казва, че в такса " Пренос" / и т. н./ плащаме тока на тези, които са с незаконни къщи и малко по- зелени от другите?

Цената на тока е различна от цената за пренос и поддръжка. Сумарно те образуват цената, която заедно с ДДС плащат крайните клиенти. Няма готова и изградена мрежа. Мрежата непрекъснато се подновява и променя с включване и изключване на абонати и строежи. В такса пренос плащаш само кражбите на ток и поддръжката на мрежите.

Модерен фашизъм облечен в думи за пазарна икономика.

- Ооооох... - Леко... Само главичката...

Всяка година дежавю. Юни,юли поскъпва тока. Бати цирка.

Почвам да горя пластмаса в печката, дървата са скъпи, тока безбожно скъп, да го ду_ат еколозите и еко нормите в страната! Няма само циганите да се отопляват безплатно, я!

Манго не го е еня колко струва ток, вода , парно...защото не ги плаща! Манго не го интересуват и Техническите паспорти на сградите с които Гробарите ще ни издънят джоба...защото Манго нема законна къща а тия паспорти не се издават за незаконни постройки! Манго взима по минимум 100 кинта на глава за подаден в правилната УЖ посока глас ....въпреки че Манго не знае как да си напише името! Манго не го вълнува като го спрът от КАТ колко ще му струва фиша или акта...Манго глоби наложени от КАТ неплаща , защото няма какво да му вземат! Бараката която струва 200 лв или ламариненият покрив на незаконната му барака! Манго му е все едно кой управлява и какво му обещава ... защото Манго цял живот живее на гърба на държавата т.е на гърба на всички нас като пиявица , защото онези там горе знаят че Манго когато е нужен ще гласува ефтино за тях! ( Част от ежедневието на Гробарите...)

Нещо пенсии и заплати? Щото хляба за година е 13% нагоре, горивото скача всеки ден, ясно е, че е от цената на петрола, но какво от това? Сега ще вдигнат тока, горивото се вдига, от там, съвсем естествено за нашите географски ширини, ще поскъпнат всички стоки, дори и тези от първа необходимост и възрастните хора какво ще ядат, се пита в задачата? Защото сметки, лекарства и за ядене остава хляб, маргарин и едно кисело мляко, ама на два три дни, не всеки ден!

Нали знаеш че Буци възрастни родители няма. От къде може да знае и кой от калинките му да му сподели че в България 1/2 от населението живее с години наред в бедствено положение

Нека да им се откаже леко това искане. България да не е курва да се съгласява на всяко поискване?! Айсиктир!

- Ооооох... - Леко... Само главичката...

Юни ще ви подадем само главичката...Декември ще ви го набием целият заедно със картофите..

Това не е новина. Защото го знаем и го очакваме. Всяка година от юли ! Как една не пропуснаха !!!!!!!!!!!!!!!!

Искаме тези чужди натрапници да си бият шута от България и да престанат да източват парите ни. Построихме с руска помощ енергетиката си, управлявахме я сами над 50 години, доказахме, че сме в състояние сами да се грижим за нея - тия какво търсят тук освен да ни ограбват. Я да се събудим и да си вземе държавата в ръцете - не сме некадърни, не сме тъпи та продажни политици да ни налагат бедност и да ни прогонват от собствената ни страна. Сурови наказания трябват за тях, а не да им даваме още власт.

Само ЕВН е "чужда" Другите две са "руски"- Чез от тази година.

Боцето ще им даде. Нали и оттам капе процентче...

Едно време какво казваха управляващите, като разбием монопола на НЕК, цената на електроенергията ще падне, поради конкуренция на дружествата! Ха, а, ха!

А леко увеличение на заплатите ???

"Достоен живот в България ?!" - Популизъм!! - отсече Борисов.

Ей ти пък искаш да ги намалим. Минималната заплата е 650 лв, а средната 1500. Преди 5 години бяха съответно 350 и 900 лв. Та трябва да уточняваш колко леко.

Да имахме държава, че да се дигне цената и и на тия келеш им се даде пътя - да идат на майак си в пут..а! Дошли тук да ни таковат - и наши, и чужди ...

Нека. Трябва да се пестят ресурси. Дори ако може да стане 0.5 стотинки киловатчаса, хората трябва да се превъзпитат.

Малко са, да стане 5-10 лева 1 киловатчас! Да мирясат всички лакомници!

Няма да мирясат дори ако злато им даваш.

С лоши последици:(

Това като контра мярка на изискването да регистрираш данъчен склад на покрива, ако искаш да сложиш фотоволтаик?

На база на какво? На база инвестиции? На база повишена цена на борсата? Нито инвестиции се правят от ЧЕЗ, Нито цената на борсата се е вдигнала. И това 270 на месец на домакинство си го заврете на специално място, щото след тока се вдига с толкова и парното. За това го смятайте за лято по 270, но за зимата по 1500 на домакинство. И да, средно увеличението е 5 лв на месец, ама зимата е 20 лв увеличението

чез не е България! Товам, че дава на софийските свини - не ме интересува! За тях може и 100 лева да стане!

На база овцедушие. Стрижат, колят...

Аз Искам леко да не плащам на дружествата. Кой да питам ?

само така!

да ни дигат тока държавата да си вземе обратно енергото и бтк

Не - не е демократично .

а е демократично да ни дерат и без това одраната кожа

Да, нали сме пазарна икономика - там решаващ фактор е печалбата, а човекът е просто капитал. Га дигахте по 2 пръста по площадите, не ревахте...