Ердоган призова Турция да се откаже от долара и да използва лирата за разплащания

Президентът призова населението по такъв начин да покаже национална гордост и грижа за родината

Обратно в новината

Коментари - Ердоган призова Турция да се откаже от долара и да използва лирата за разплащания | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Муамар Кадафи беше убит ,а Либия Разорена от Военни на САЩ и ЕС заради отказа си от Долара ! Ердоган да внимава с бясното умиращо куче САЩ .

Ердо ми напомня на едно негово приятелче, което също реши да се "отказва" от долара.

Сметките на Ердо и фамилия в чуждите банки в какъв размер и в каква точно валута са?

Колко повече лидери започнат да използват националните си валути толкова по-малък ще е ефекта от натиска на САЩ върху своите "съюзници"...

Баш тамам! От утре почваме само с лири.......Хахахааааааааааааааа

ползвайте, ползвайте. ама парен студена каша духа.

Браво да Ердоган! Срам и позор за Тиквата - национален предател !

Веднъж като ти обезценят кинтите, няма база за доверие. Обезценката на лирата е повече от 40%, а някога една турска лира беше 2 лева... Ако някой ви каже, че трябва да си оставите капитала на банкерите, значи сте тъп, защото никой не би оставил такъв човек да го изрече напълно и незабавно ще го отреже с грозен скандал. Ердоган облагодетелства всички чужди инвеститори, които изнасят принадената стойност, а работниците сгрибат и живеят притеснени. В Турция оставищ ли кинтите в лири, означава след няколко години на натрупване някой да изтърбуши кочината отново и след няколко стотин хиляди задържани по затворите лирата да потъне отново надолу.

Като стане дума за пара ефенди, националната гордост изчезва!

Братя, и аз съм заменил спестяванията си в доларите за турската лира. Последвайте ме и вие братя и ще спечелите от трите най-дъ....то

за бога братя Турци , не купувайте. Турската лира става предимно за тоалетна хартия.

Koгато отлетях от летище Истанбул на 20 октомври лирата беше около 4900(спрямо долара).Когато кацнах на връщане на 15 ноември беше около6000.

за разлини години, защото иначе Световната банка не потвърждава имформациата ти!

Да гущера е пътник...... вече няма къде да правим войни просто и прости селинджъри като балканските да ни робуват безплатно

Тоя неще (или се прави) да разбере че тюркието няма силиците и капацитета да му покрива желанията и призивите! В момента на международната полтическа сцена няма друг политик който да е яхнал магаре а да си мисли че язди бел жребец, така както господинчето на снимката. Тюркието не е в категорията държави които имат силата да се противопоставят на долара по какъвто и да е смислен и ефективен начин. Конфликта в Сирия много им вдигна имиджа на гаджалите. Кога 9 милиона - при това комунистическа - България ги водеше по една камара показатели, кога решиха че са голямата работа?! На тоя му хлопа дъската!

Не ми се вярва България да е водила турците по икономически показатели, защото сравнението между пазарна икономика и социалистическа излиза наяве в момента на сваляне на картите. При соца няма гласност и се печатат кинти в затворена система без отчет. Никой не ти казва кога и колко кинти се печатат и въпреки това има три обмени от 1947, 1952 и 1962 , съпроводени от десетилетия национализации на имущество и непрестанен дефицит на всякакви стоки. Така, че една изкуствена икономика няма нищо общо с една истинска икономика, макар и с два военни режима и потресаваща бедност в продължения на десетилетия. Днес комшиите са икономическа сила заради производствените мощности и милиардите инвестиции, които поради социалистическото си минало не можем и да мечтаем.

Лично съм посещавал преди около половин век българската промишлена изложба в Атина и гръцката такава в София. Това, което прозивеждаше гръцката промишленост, в България се произвеждаше в цеховете за ширпотреба на големите заводи.

Ще има една лира,ще има и гайда,и зурна,но ще свири заупокоен кючек..Скоро!

За Бога, братя - не купувайте! Помните ли го това време? Тези ракети, дето ги плати на руснаците много скъпи ще му излязат на Ердоганя ...

А наще фърчила дето ги платихме, а ги няма по-евтино ли ще ни излезнат? Ердуган поне има нещо ,а ние един гол х...

Той още нищо не е платил,взе ги на кредит.

Той и кадафи призова за същото, .... малко преди да го убият. ;)

Кадафи имаше петрол и той беше част от една по голяма мозайка в региона...ако беше само за Либия, Западните "демократи" нямаше да се занимават с него. тюркието обаче няма нищо интересно освен 80 милиона потенциални потребители (което само по себе си представлява интерес в определени сфери) и някаква важност покрай конфлика в Сирия. Ако не беше хауса в Сирия, нищо нямаше да чуеш за фесландия.