Ердоган изпрати новия сондажен кораб на взривоопасна мисия

Турция ще проучва и сондира в Средиземно море в рамките на своята юрисдикция. Не се нуждаем от ничие разрешение за това, категоричен е президентът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Путин направи така, че много хора си размърдаха закостенялите мозъци. Един копа, друг прави соларки, трети ВЕЦ, няма лошо.

Да слушам за този диктатор. Той бил изпратил... нещо си някъде си. Голяма новина дир.

Що не пита Байдън ? И той кат Зеленски превзел Москва пък не е питал Байдън .

Да видим сега официалната (липса на) реакция от страна на ЕС.

От Южна или от Северна Корея е купен.

В още много сондаажи ще буде намерена газ - количество? В зависимост от това, колко Русия е склонна да продаде на запада! Още Фрау Меркел ви го каза - молекула газ си е молекула газ! А иначе няма лошо - султанът мисли за народа си, а не за пробитите четирибуквия на евролибералите!

Една руска, израелска или американска ракета и това османско корито заминава на дъното заедно с башибозука на борда!!!

Интересно как всички държави около нас откриват газ в Черно море, а ние години наред не. Работата мирише на корупция.

Аго Реджеп си знае работата, ти му мисли въшльо?!

Амасра-1 в северната част на находището Сакария е само на 20-тина километра югозападно от нашите териториални води на блока Хан Аспарух. От няколко седмици към румънския бряг вече тече газ от находището "Ана", което е на същото разстояние обаче от североизток. Двете находища са само на 100 километра едно от друго, но при нас газ няма. При множеството сондажи в нашия блок, ако бяха обявили наличие на газ, нямаше как да построим Балкански поток на Путин, Вучич и Орбан, а за нас газ няма.

Ето как изглежда на картата: https://namoreto.bg/wp-content/uploads/2020/10/Sondazhi-za-neft-i-gaz-v-CHerno-more.png

Турция откри газ в Черно море, Румъния откри, само русофилска България не може. СлОчайност?!

Когато Бритиш Петролиум,извършваше проучвания в българския шелф.Открили нефт със толкова високо налягане в сондажа.Че,едвам са го запушили.Заради пуста Русия не ни се позволява да разработваме свои находища.Нещо като Саудитска Арабия и Йемен.

И аз имам такава информация "от кухнята" но не официално. Дори в края на сондирането е било намерено и голямо находище не газ, но до там!

Ние бяхме свалили гащи и даваме концесията почти безплатно, а Русия не може да влияе на Бритиш, които бяха инвестирали вече доста в сондажи те. Просто са преценили, че не е изгодно да продължат