Ердоган: 405 млрд. куб.м газ има в находището в Черно море

"Целта ни е до 2023 г. да предоставим тази газ на разположение на гражданите", изтъкна турският президент

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И всички са на турска територия?! Хайде стига не се излагайте! Всички знаем, че запаси има и на българска територия и на гръцка, само, че зад феса стои НАТО.

Дреба пак гризна дръвцето.

Султаня открил заровено гърненце с концентрирана пръдня! Пуашим се!

Наш Бойко говореше, че газ и нефт имало на българския шелф. И някакви хамерикански кораби правеха проучване ... После - нищо

Пише се "този газ", глупаци. Газ не е в ж.р.

и ние ще намерим но под влияние на педераша проучванията спряха

ДО СЕГА ЧУЖДИ ФИРМИ ТЬРСЕХА ГАЗ И ПЕТРОЛ В ЧЕРНО МОРЕ И ЕГЕЙСКО МОРЕ НО РЕЗУЛТАТ. НУЛА А СЕГА ТУРЦИЯ СИ КУПИ СВОИ КОРАБИ И ОТ ЕДНА ГОДИНА ГАЗ В ЧЕРНО МОРЕ УТРЕ ПЕТРОЛ В БЯЛО МОРЕ И Т.Н. ТОЗИ ЕРДОГАН СИ ЗНАЕ РАБОТАТА.

Всички гаджали да ядат боб и да пърдят не могат го напълни

Само че добивът на газ от Черно море особено от дълбоко, при наличие на сероводород, ще заприлича на фразата бум шака лака бум. По- перспективни ще са множеството сгъстени въглеводороди като газ хидратите, най- често срещани по нашето крайбрежие. Но ние и тях ще подарим.

Да им е честито на комшиите. Обаче сега какво? Поеха ангажименти, наслагаха тръби по дъното на Черно море, Путин чака пари от тях. В тия работи все ще трябва да платят масрафа с все лихвите, не може просто да кажат "абе не ни трябва вече газ от вас". Значи остава да го продават, ама на кой? За да не е малоумна цялата работа, то ще трябва да го продават поне за толкова, за колкото купуват руския газ. Т.е. няма как да е на юг. Остава през Гърция, ама от там няма да им е хич евтинко, ако въобще се окаже възможно. Изглежда сякаш ние пак извадихме късмета - все от тук ще трябва да мине. Ама дали ние ще вземем някой лев за транзита или поне прилична цена? Или пак ще ни обещаят, че няма да ни пращат емигранти?

Някои ще вземят пари със сигурност, но ти едва ли.

Този надрискан Маниак докога ще занимава света с измислени истории.неговите ще го махнат.

И нали сме си братски страни, ще го разделим по братски.

Ам ко стана с тиквеното находище - пак няк'кви милиарди течаха...

400 милиарда кубически метра са минимум 40 трилиона долара. Всичките пари са за Турция.

Ако е по цена 125 USD за 1000 куб.м -най -често срещаната цена в момента -общата сума ще бъде около 500 млн. USD.Можем да предположим ,че от това находище турците ще изкарат до 1,5 млрд USD.Пропусквателната способност само на Северен поток 1 е 55 млрд.куб.м в година ,а като се построи и Северен поток -2 стават 110 МЛРД.куб.м.Това находище видимо ще има само регионално значение -за Турция,турците сега консумират около 30 -35 млрд.куб.м годишно,значи ще им стигне за 10 г -не е лошо.!?

Вие нещо не сте в час със цифрите единия говори за 40трилиона, а другия за 500 млн, а тука става въпрос за 50 милиарда ЩД, където си фантазира RДоган.

И ние така на Галата едни миларди преди години. После се каза че 5 години ще осигурява някакъв % от консумацията на нашия пазар, Накрая след 3 години ползване находището приключи. И добре че беше на плитко та не излезе на загуба.

Българите стоят върху десетки хиляди тонове злато ,за Еврогейските ценности мечтаят.

ти за педерашките ли си мечтаеш

Ако България имаше залежи на газ , Борисов дава находището на концесия за 1 процент такса.

Мангалски лакърдии.

Абе те и наш Боко уж откри каэ в северното черноморие че чак щяхме да ставаме най-големият доставчик на гаэ эа европата ама после неэнайно эащо Шел се отдръпна и каэа Боко сам да си го вади.

Всичко е един гол х..й, Ердоган просто се мъчи да остане на власт като Дон Тиквун.

Има газ у главата му проста.

Не знам дали има газ, но поне имат тръба от Русия. А и строят нова ядрена централа, алъш вериша с доматки и друг зарзават им върви дори у нас, курортите им са пи пълни от нашите. Правят Форд, правят куп електроуреди... Дали е Ердоган или друг няма значение, а ние е важно да плюем

Консумацията на руски газ е намаляла над 10 пъти. Но да, тръба има.

На джуджака на два ката.

Гъз глава затрива!.

Най- голямото находище на газ в Туржия е на Ердо гъза , постояно бълва метан .....

Ердоган също като наш Боко само се изхвърля.Днес открили залеж и до две години ще черпят от него.Ако изобщо това ноходище може да се експлоатитра то ще е най рано след десет години.

Kenn1111

По стар прийом и той се опитва да се задържи на власт и сънува хъбове кубици в ни щото.Ако там имаше газ отдавна да е открит от други.

Можем да прокопаем подводен тунел до находището и да го източим.

А НЕ можи ЕРДОГАН ЩЕ прати ДРОНОВЕ Байрактар и ЩЕ разруши Бургас и хотелите на Слънчака после ЩЕ РАЗЛЕЕ 2 танкера с Евтино ИДИЛско гориво по цялото БГЧерноморие и ЩЕ преебе хотелите на ГЕРБаджиите

Още през 2016г. в блок "Хан Аспарух" от Тотал откриха нефт. Обикновено, където има нефт има и газ. Някой да е чувал за какви количества става дума?

Я пак.Ако имаше нефт и газ защо не се добива нищо. ГАЗОВИЯ ХЪБ НА БОКО СЕ ПЪЛНИ И ДАЖЕ ИЗНАСЯМЕ.

НИЩОЖни

НИКОГА В ЧЕРНО МОРЕ НЕ Е ОТКРИВАНО ТАКОВА КОЛИЧЕСТВО ГАЗ.И НА НАС РАЗНИ ШЕБЕЦИ НИ ГАРАНТИРАХА МИЛИАРДИ И БОКО СЕ ДУЕШЕ КАТО ПАУН,А ГЪЗ НЕМА.

ИНТЕРЕСИТЕ НА ТУРЦИЯ НАД ВСИЧКО. .БРАВО ЕРДОГАНЕ.

То и Боко откри...

В задния двор на Пиздин! Венсеремос ;)

Тъпак !

Добре не е петрол, че и Турция ще я демократизират.

На петрол и газ Беж в пасоля на кочината за нови опорки!

МАЙ СИ ТЪП НА ЦЪРВУЛ.Я ПАК ШЕБЕК.

Сега Султаня ще отреже путкин и ние ще се освободим от рушко енергийно робство! Амин!

ако господ беше българин , никога нямаше да ти срещне с москала и да ни причини 142 годишно робство !

пак си си забравило хапченцата сутринта...

Унищожи се сесере то им през 1988 защото орките на Сталин унищожиха Третото БългарскоЦарство през 1944! Господ забавя- но не забравя! Амин!

2020-10-17 18:09:31 Господ е Българин! (нерегистриран) Унищожи се сесере то им ---- е унищожено , но робството от се се се ре - още стои ... даже се усилва ! я виж ква тръба има вече ... лична собственост ... и коня така си стои вече 140 години - ужас, като си го помисли човек !

Браво за коня.

Ние като открием нещо, САЩ ни го взимат защото са ни съюзници.

САЩ те освободиха от съветско робство през 1989

се оказаха твърде слаби сащ, защото робството продължава, при това със страшна сила !

Посраните гащи ли те взеха?

Ердоган си гледа националните интереси, а нашите тулупи - своите лични. хе-хе

Къде се намира това находище?

ТИМ най-добре знаят къде да сондират в Черно море.Сега се носи слух че няма да е само "Хан Аспарух" а ще се разработват и други точки.

Турецкият паток на Шундин умре Таз тръба дето я копаме у нас ще транспортира всякаква ама не и руска газ Господ пак ни помогна!

ама друг път ! тръбата е собственост на путлер , щото е ипотекирана!

Ще стои празна Щото Ердо не му требе вече путкин и Рушка газ

2020-10-17 18:06:17 Още по-добре (нерегистриран) Ще стои празна --- ама ще плащаш лихвите на путлер... а за това тиквата трябва да бъде застрелян! защо се крие договора за тръбятя от обществото, защо ? защото ако се покаже - ще бъде взиривена цялата ви мафиотска държавица отвътре!

Странно е, че наетите от България сондажни кораби дупчат на километри от турските парцели, а нищо не откриват. Дали не ни будалкат??! Някой в тая държава иска ли истинска проверка на тия световни фирми. Или ще си останем с пръст в уста, ако турците са им бутнали дебели рушвети, примерно да им дадат добива на тях.

Ми иди дупчи ти. Пък аз да понадупча женка ти.

датейбамайката простак!

Нареди се на опашката!

ли ти е зора ? това ли е поантата, около която се върти жалкият ти животец ... "да надупчиш" ?! дали не си един доста примитивен хомо-еректус ?

...

Темето ти.

нашите ще пуснат една "наклонена" тръба и ще черпят, черпят...

Нашите кретени, ако открият подобно находище, я ще го харижат на краварите, я на руснаците, я нищо няма да направят... А до гражданите, ако въобще достигне, то ще е прекупено поне няколко пъти и ще е на двона, тройна и петорна цена, или изколандрено през Топло-fuck-ация...

Всичко е лакардии аркадаш, колко са открили, колко ще изкарат, колко ще им струва и кой ще бърка в кацата не е ясно още.

Нашите и проучвания даже не искат да правят, сакън да не накърним интересите на Русия и да не би да спрем да купуваме скъп газ от братушките...

Браво, но те не са наши ве аркадаш!