17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това го каза един енергиен експерт. Останалите обявяват дългосрочен проблем с доставките.

Зависимоста на Европа от руски газ идва от псевдоеколозите в Брюксел. Газта се ползва предимно за електричество и отопление. Нещо за което имаме предостатъчно въглища. Ако на някой не му достигат, може даже и да си закупи от България…

Хахаххахаха още един специалист. газта се използва ПРЕДИМНО за производства особено такива които работят 24 часа. За ток и отопление е предимно РЕЗЕРВНО гориво.

Дали пък не се ползва най-вече за производство на торове, а?

Такъв си шаран и ти... използва се масово в производството и от там цените на стоките ще скочат доста.

Това не е наказателна акция. Просто е плащаш - получаваш, не плащаш - НЕ получаваш. Просто е, ама трябва да се докараме пред "началниците" . И всичко това, амбициите на ненормални европейски лидери докарват страданията на техните народи.

Само като чух “Европа ще помогне” и някак взех розовата си лула и запуших същото като тоя “експерт”.

западните партньори помогнаха ли Кипър? предстой Кържали по схемата одобрена от западните партньори за Косово

Русия винаги ни е била враг, набийте си го в русофилските чугунени тикви.

"Според енергийния експерт има фирми, които ще плащат с руски рубли и ще могат да доставят газ за България." - до къде я докараха тези шматароци в управлението да купуват газ от фирми препродаващи руски газ. Къде са наказателните санкции срещу Русия в този случай?! Русия пак си продава същото количество газ на същите цени само, че България ще го купува вече по-скъпо, защото ние не знаем как се купуват рубли, но фирмите знаят. Дей.а олигоренски марионетки и пионки....

Каквото правителството, такива му и експертите.

"Ако се наложи Европа ще помогне." Чакай ти от умрял писмо...

Нали в хранилището в Чирен има 20%, а на поляците е пълно 70%. Продадоха всичко....предават и нашите интереси. Сега ще е на брашното евтини , а за триците скъпи.

Газът има цена в рубли, имаше месец предупреждение, няма проблем за нас ако го платим както иска доставчика. Европа ще ни помогне не с газ по 200 евро, а по 1200. Това може да не е проблем за простокировците, защото те нямат проблем с цената на парното, топлата вода, тока, хляба, газта за колата и не са индустрията, която трябва да мисли как ще се оправя като скочат суровините в пъти. От другия месец и руския петрол става в рубли, надали простокировците и дебелогъзите Мирчевци не знаят, но ще пишат декларацийки.

Кой враг би те освободил два пъти от чуждо робство?

"За да сме първи в списъка на "Газпром" някой иска да падне правителството и Русия опитва да си осигури благодатна почва при следващо правителство", сочи още прочита на Начев за спряния руски газ за страната. Не думай! Руснаците искали да излезем от ЕС и НАТО и да станем Губерния?!? В шок съм.

Искам СОС-а да се изходи, пардон да се изкаже за газЪт

Ами кво се правим на ощипани? нашето правителство дразни мечока, заиграва се с оръжейни доставки за украйна, сменя имена на улици, кичат обществени сгради с чужди знамена, цапат паметници на руски войничета... това не е отговорно поведение на властта ни към освободителите ни! поведение на първокласници е! Добре че братушките си ни познават и пак ще ни простят накрая ама се излагаме, ставаме смешни! Кирчо да почва да събира рубли вместо да бие път при зеленчо

Ами ние си плащаме. Проблема е, че те искат да променят договора по среедта на срока му. И тестат върху нас как ще се отрази. Или опитват да свалят правителството, защото алтернативата са ГЕРБ и ДПС, а както се видя те са си свои хора с Путин- за пари ни продават без да им мигне окото.

Радев и Слави трифонов ни докараха до това дередже.

Хляб по 5 лева, но иначе нямаме проблем.

"Няма проблем, 20-30%, LNG, наказателна акция, обидени, до 10 дена." Този 'експерт' е уцелил всички ключови думи в едно изречение. Няма смисъл, но са там. Днес по-малко, утре още по-малко и тъкмо ги научим да не пасат кравите и те умряха. LNG терминала ще дойде заедно с Ф-16ките на САЩ. Ама и там няма проблем - 20-30% по-късно. Азърбейджан, Катар, Алжир, Тимбукту - все дестинации готови да ни пратят газ. Цената няма значение, все пак говорим за принципи тук.

Трябва с ТИР-ове цистерни да го карат газа от Европа, ние освен с Турция и Гърция друга връзка нямаме, по която да получим газ.

Всеки ден от тази война хората на Путин губят милиарди! А в Русия се разгаря тежка рецесия. невиждана от поне половин век. Руските олигарси и милиардери, дето избраха и инстарираха Путин във властта са изгубили от началото на анантюрата на Путин половината от състоянието си - в това число скъпи яхти, коли, самолети, къщи, замъци,…, те вече не са добре дошли на Запад и по местата и курортите, където толкова обичат да ходят и живеят с отрочетата, метресите и аверите си, изгубиха и много от бизнеса си, а най-важното - лицето си и репутацията си, за която толкова години здраво се трудиха и много плащаха! И са бесни на техния човек, на Путин! И задачката е - още колко трябва и могат да изгубят докато Путин глътне Новичока…

Бий самара( България), да се сеща магарето(Германия)

Доставките към Полша били възстановени. Може да е фейк.

Още един промит мозък :))))))))))))

Ъъъ, почти в края на договора. Изтича до нова година. А и вече няма знчение нищо - договорите никъде нищо не значат.

Ама какво всички са се хванали за спрения газ за България?! Българският премиер и коалиция си имат къде, къде по-важни и по-приоритетни проблеми на главата в момента. Ей не разбрани хора! Спрете да му отвличате вниманието с незначителни неща касаещи българи- протести на медици и транспорт, газ, високи цени... разруха. Важно е само кой колко заплати може да дари.

От един месец БГ правителството (с двамата чужденци начело) казваха, че ще плащаме на Русия по начина по който тя иска (по "стария" начин руснаците просто не можеха да си получават парите, защото след като БГ и другите "платят" ЕС и САЩ конфискуваха парите). От два дена Кирчо и Кокорко получиха нареждане изведнъж да се откажат от всичко което са правили до сега. Полша, която ще всима газ от Норвегия (която обаче захранва англия и няма достатъчно) и БГ която няма от къде и с какво да взима газ от никъде ?! Щяла да ни помага ЕС ?! Смях в залата ! В ЕС има недостиг на газ ... и как ще го придвижат до бъдещия Българистан ?!

По времето на Студената война, Русия не изнасяши за Европа. Сега пак ще е така. През 1989 година Европа ли беше зле или Русия....?

Добре ще е експертите подробно да обяснят какво ще прави Путин с тоди газ, който всеки ден, час и минута се увеличава (произвежда), защото не може да го спре? Фойерверки в Москва, на Червения площад ли?

Време е да изгоним Митрофанова!

Требе да се муя зрял фасул,леща и прочие, тогава газ за сите , ке има.

Да защото Америка е най големия ни "ПРИЯТЕЛ" Същата Америка и Великобритания които бомбандираха София без всякаква причина.

За разлика от нашите експерти поляците са се минали и са напълнили газохранилищата си догоре и имат още три начина за получаване на газ от други източници.За разлика пък от тях някои от нашите въртяха през нощта износ на газ вместо да се зарежда Чирен.Винаги сме по най най!

спокойно, ножа е дървен от към дръжката!

Каквото правителството, такива му и експертите-глупави и неадекватни.

Полша-открито доставя оръжия за Украйна. Полша-категорично не понася руснаците заради зверствата извършвани от червената армия на полска територия през втората световна война. Полша обаче получава газ от Русия. И защо? Защото в Полша няма руски роби и имат правителство дето не се страхува да си изяви позицията и да я защитава. Изпирането на газта за Полша носи единствено загуби за Русия. Тука обаче нашето правителство както и една от желаещи да бъдат руски роби стига да хвърлят отвреме-навреме по някое къшей хляб, кара на принципа от турско робство-той да се наведем най-много Дани опънат ама ще минат нещата. И какво стана-като се наведох те какво стана? Минаха нещата или ви минаха?

Педераст малоумен, да си събираш червата от паважа.

Абе и през 7 век Русия не е изнасяла за България ама Хан Аспарух се е справил някакси. Предимно тъпчовци се изказват така неподготвени като теб.

Между комунисти фашисти нацисти разлика няма.

Теб и мен това не ни засяга пряко. Нас ни засяга какво ще правим ние без този газ.

да изгоним Киро тъпото и останалите продажници!

Сега е момента да наричаме Лукойл. Всички руснаци и всичко руско, вън от България! Как ни трябва човек като Земенски..

Не виждаш ли кой е фашиста! Германия тръгва на война срещу изтока именно заради т.н Жизнено пространство! Сега Русия тръгва на запад като окупира територии, които да присъедини към себе си! Да виждаш някаква прилика! Русия е най-голямата държава в света но продължава да присвоява още територия! Защо!

Излез с портрета на Путин и червеното знаме със сърпа и чука на площада и ще видим кой какво ще събира мърша нещастна.

в какво плащат? Плащат в евро на банка в русия която ги обръща в рубли. На нас ни спряха не заради наказателна акция а защото не искаме да плащаме

Сега и макетата ще ни нахендрят. Нали затова беше Фон Дер Лайнен у нас. А чернилката преди нея пък ни уреди да останем без газ.

сега хляба ше стане 6-7 лева