Емил Хърсев: Парите в ББР не са от данъкоплатците, а от финансовия пазар

"Няма нищо ненормално в това, че фирми са получили по-ниски лихви, спорът трябва да бъде само за предназначението на банката", смята финансистът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нещо си се объркал, неуважаеми Хърсев. Парите в ББР не идват от външните пазари на дълг, а от наши отчисления. Както например капитализирането на сделката ПИБ. Финансираните кредити заради ковида например също са наши пари и пари на европейски данъкоплатци. Лъжец и мошеник си, Хърсев.

предишните не бяха цвете ама и тези не са цвете! Кирил ПеТков с едно просто MBA без никаква диплома по нагоре например няма PhD, нищо специфично, това MBA e доста обикновенно и не те прави специалист по нищо. Вижда се вее, че говори доста глупости. Да не говорим че, след въпросният MBA в Харвард единственният му опит е в неговата си фирма, която като мащаб няма нищо общо с глобални и големи фирми. Проблемите които се решават на това ниво са съвсем различни.

Не са на данъкоплатците. На Пеевски и Борисов са.

Както обикновено, Хърсев говори глупости в интерес на тия, които му плащат в момента! Как да не е проблем това, че ББР е профукала ресурса си вместо за 100 малки и средни фирми /за което всъщност е създадена!/, а за 6-7 мегаструктури на трима типични олигарси - Пеевски, Домусчиев и Румен Гайтански! И откъде на къде, неувъжаеми Хърсев, тия пари в ББР не са на нас, данъкоплатците, след като тая банка е създадена с пари от фиска!!!! И как пък тъй, точно на тия тримцата са им отпуснати огромните кредити с преференциално ниски лихви?!? А стига с тия коронавирусни оправдания!!!

"В Китай има трилиони в такива фондове", допълни икономистът. На Хърсев само да му напомня, че в Китай такива като Мавродиев отдавна щаха да бъдат в затвора до живот, като това щеше да е след помилване.

КОЙ в България може да получи кредит при 2% лихва?

Сааамооо дето не споменаваш, че парите за КОВИД дойдоха щото имаше ковид и ако го нямаше нямаше да дойдат....ОТ ЕВРОПА! Та хайде малко по сериозно! Човекът ви е казал, парите не идват от бюджета!!!! И ТОВА Е ФАКТ!

Ами държавния бюджет чии е? Той пълни банката. Аааааа, вярно, бюджета е еднолично на Борисов. Е да де, беше. Вече не е.

Всеки? В момента ипотечните кредити са точно 2-2.2%!!!

Г-н "експерт", банката получава кредити от външни кредитори, защото гарант на ББР са българските граждани!

Абе Хърсев дали може да обясни откъде ББР взема пари, щом не са "народни"?

Ти четеш ли? Човекът ти обяснява, че БЮДЖЕТЪТ НЕ пълни банката.....ааа зле сте бе тролове!!!

Лично на Борисов са ! Плъховете наизлизаха да мажат .

Прочети статията и ще разбереш.....ако имаш мозък де! От външни източници, най-общо казано, НО НЕ И ОТ БЮДЖЕТА!!!

Те и общините не се финансират от бюджета - да не би частни инвеститори да ги пълнят? Ами пенсионните фондовете и техните ли пари не са наши? А фискалния резерв? А парите от приватизацията? Хич не ги пробутвайте тия. ББР се финансира от държавата - НАШИ ПАРИ!

О, абсолютно. В Китай обикновено екзекутират за подобна корупция. Даже за много по-малки прегрешения.

Глупости!!!!!

ама това от ББР не е ипотечен кредит... има малка разлика.

Полуфалиралият Техномаркет не би го финансирала нито една търговска банка, освен това реалните лихви по ипотечни кредити от два месеца са 2.7%, а само при преференциални условия могат да достигнат 2.5%. Дано ти плащат добре.

И сега "десния" Хърсев резко ще направи шпагат и ще ни обясни, как държаватва всъщност си има нейни пари, които си е изкарала сама... :))) Ех, "денси" ми Хърсев... Последно голямо правителсвто или малко искате? Или, ако е наше - голямо, ако не е наше - малко. :))

Я вземи се прегледай!

Плъховете са това странно същество дето е министър! Може ли да викнеш 8-те най-големи кредитополучателя, да ги "чуеш как си изплащали заема и кога щели да го връщат" (цитат!!!). Е не може да е такъв дилетант....сякаш няма погасителен план...сякаш не знае дали има забавяния....хахаха. Да ги чуел, да му козируват и го навряха в миша дупка, никой не отиде да си прави цирк с него!

Това е БАНКА БЕ! Събира си парите от други източници, НЕ ОТ БЮДЖЕТА. Кое точно не разбра????

Вземат заеми от други банки с държавна гаранция и ги раздават на наши хора, кое не разбра?

Чл. 9. Източници за финансиране на дейността на банката са: 1. доходи от дейността на банката; 2. емитирани от банката облигации; 3. заеми от местни, чуждестранни и международни институции; 4. средства от фондове на Европейския съюз и средства със специално предназначение за развитие на икономически сектори и географски региони; 5. други източници. ------------------------------------------ по т. 5, ББР многократно е инжектирана с пари от данъкплатците чрез МФ и МИ, така ще стане и сега, тъй като Асен Василев обяви вчера, че банката е на загуба. Ето защо е добре, масон Хърсев да не лъже!

Да ти хване,Хърсев! Дето лъжеш като дърт циганин! Мухлясала главо Пеевска

А ти, а ти какво си боклуче... Хърсев, Мърсев,... и ти се поддаде, и ти си продаде гъзо за пари...

Лизачев, близачев............едно време беше най големият мошеник не, че сега не ееееееее!!!!!!!!!!!!!

Министъра на икономиката и цялото "Правителство" трябва да бъде ОСЪДЕНО за Уронване престижа на Банкова институция с Цел лично забогатяване ! В САЩ наказанието е минимум 10 години затвор !

Тия пари да не са дошли от небето.Все някой ги е заработил.И този някой е работниците,които създават продукция и плащат данъци върху цената им,когато ни я продават.

Това е МАЛКА банка Няма клонове, няма персонал, няма офиси из странат Как си го представя министъра да се финансират 1000 малки фирмики? 1000 срещи с консулнанти, 1000 вписване на обезпечения, 1000 погасителни плана и после 200-300 длъжника не плащат и завеждане на дела! В същото време чуждите банки не финансират Военно промишления комплекс!

Разбрах! ББР си набавя парите от финансовият пазар.... А на финансовия пазар парите се получават и се появяват буквално от нищото...Направо от печатните машини за пари!?? А и ако банката е дала. примерно, 50 милиона кредит и обратно се върнат в банката 60 милиона , разликата от 10 милиона от лихвите, не се ли явяват "пари на/от данъкоплатеца" т.е. фирмата взела/върнала кредита?

По-добре иди на психолог !

Не те знам ти какво четеш, ама МФ (нашите пари) пълни ББР като е на загуба!

Има двама души , чиито думи трябва да се подлагат на голямо съмнение - Емил Хърсев и Татяна Дончева. Първия е замесен с криминални финанси на ръба на закона , а Дончева е адвокат на хората с тези финанси.

да сме ти искали съветите

- ....сключват се договори с кредитори, има чуждестранни финансови институции, с които ББР има заеми, от там е привлякла ресурс, този ресурс е част от финансовите средства на кредитния пазар, а не като част от бюджета, тя не е част от бюджета, там не са парите на данъкоплатците", - ЦЪРВУЛЧО, ТЕЗИ ВЪНШНИ КРЕДИТИ ОТ КАКВО СЕ ОБСЛУЖВАТ, ОСВЕН ОТ ТАЗИ СМЕШНА 2 ПРОЦЕНТА ЛИХВА НА ТЕХНОМАРКЕТ ?! НА 2 ПРОЦЕНТА ЛИ Е ВЗЕТ ВЪНШНИЯТ ЗАЕМ, ИЛИ НА 'МАЛКО' ПОВЕЧЕ ?? НЕ СЕ ЛИ ОБСЛУЖВА БАНКАТА И ЛИХВИТЕ ОТ БЮДЖЕТА, КОЙТО ИДВА ОТ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ? ТОЗИ КОЛКОТО ОСТАРЯВА, ПОВЕЧЕ ИЗГЛУПЯВА. НЕ ЧЕ НЯКОГА Е БИЛ ВОДЕЩ ИКОНОМИСТ, БЕШЕ НАРОЧЕН ЧЕ Е МНОГО ВЕЩ В ЗАНАЯТА И НЕЗНАЙНО ЗАЩО МУ СЕ СЪЗДАДЕ ОРЕОЛ СЪЩО КАТО НА КАРОЛЕВ. А ИСТИНАТА Е, ЧЕ И ДВАМАТА СА ЕДНИ ПОСТАВЕНИ ЛИЦА И МНОГО НЕУСПЕШНИ БИЗНЕСМЕНИ, КОИТО НЕ СА УПРАВЛЯВАЛИ КАЧЕСТВЕНО ДОРИ ЕДНА БУДКА ЗА ЦИГАРИ И КАФЕТА ПРЕЗ ЖИВОТА СИ.

Хърсев интерпретира от една камбанария, без да гледа цялостната картинка: - Първо БРР не е необходимо да отпуска кредити сама на маклия бизнес - нито една банка за развитие не го прави - все едно Европейската банка за възстановяване и развитие има клонова мрежа?! Смисълът на тази банка е, че тя има един фонд пари и прави пакет, насочен към точно определена група малък бизнес и този пакет пари се поема от търговските банки, които пък си отпускат кредитите на малкия бизнес, но просто при много по-ниски лихви и при много по-висок риск, отколкото иначе би поела търговската банка. Т.е. БРР е посредник и участник в правенето на банкова политика, която да е в помощ на стартиращи рискови бизнеси и малки бизнеси, които иначе нямат шанс да се развиват с нормални кредити от търговски банки. - в предиод на криза БРР наистина може да реши да напраи пакети, които да подпомогнат рефинансирането на кредити, защото основният смисъл за съществуването на БРР не е да прави печалба, а да подпомага оцеляването и развитието на бизнеса. Така че да, нормално е да отпусне кредити за рефинансиране на по-скъпи заеми. Но не на големи офшорни играчи в сферата на услугите и търговията, а на малки затруднени бизнеси, които иначе ще оставят хората на улицата. Дори и да подпомага големи предприятия, то това обикновено трябва да са стратегически такива, без които икономиката би рухнала и то само в изключителни случаи. Основната причина за съществуването на банката е подпомагането на бизнеса, а не правенето пари. - Трето, да наистина може да се премисли причините за съществуването на банката и да, наистина по света има огромни фондове, които се изпиолзват за това, за което той се опитва да продаде, че се е използвала БРР - спасяването на едър бизнес и финансирането на военна промишленост. По света обаче тези фонодове или са отделени от банката за развитие или са такива - фондове, т.е. целенасочено събрани пари за точно това-- подпомагане на големия бизнес. Така че накратко - драма има, БРР не се използва по основно предназначение, а по вторично или третично. Виновни има, облажили има, Да видим, какво ще излезе от това.

Оле ле, поредната тлолска тъпотшя

Аха, просто една малка, нищо и никаква държавна гаранция... :))) Държавната гаранция какво е? Едно обещание, че държавата ще даде едни пари, ако се наложи, или? Аз може ли да ползвам една малка, нищо и никаква държавна гарацния за 40 милиона? :))

Хърсев като знае че парите не са са на данъкоплатците да каже от къде са. Надявам се това да не е тайна. Но ще бъда изненадан ако на една държавна банка парите не са държавни т.е. на са данъкоплатците.

най-после някой да се изкаже компетентно щот така нареченият финансов министър е едно смешно сламено човече

ЗАКОН ЗА БАНКИТЕ ГЛАВА ЧЕТВЪРТА СОБСТВЕН КАПИТАЛ, ЛИКВИДНОСТ И ДРУГИ ИЗИСКВАНИЯ Чл. 23.(2) Минимално необходимият внесен капитал при учредяване на банка не може да е по-малък от десет милиарда лева Неее, не са парите на данъкоплатците Тоя Хърсев , все едно не е бил банкер.

г-н Хърсев, всичко щеше да е точно, ако всички клиенти на банката / банките получаваха подобни екстри за кредитите си. Попитайте колко граждани с ипотечни кредити искат лихвите им да паднат без да се налага рефинансиране и наказателни такси? Не може за едни да има, а за други да няма. При това имащите са винаги едни и същи и са от Герберските обръчи от фирми. Няма да ни убедите, че това е "нормално" по простата причина, че държавните банки са и финансирани, и гарантирани с нашите пари - каквото и да ни разправяте.

Проблема е, че Пеевски като реши да фалира фирмите си взели кредит, държавата трябва да обезпечи връщането на парите към съответните институции. И този се прави на луд и да банката е изградена по начин да обслужва едрия капитал и Буци да си взема ресто, това е цялата работа

А основния капитал на банката от небето ли пада?

Деба долния по*мияр е тоя! И като преиначиш всичко какво си мислиш, че ще постигнеш, герберастко изчадие?

физически лица- Пена, Гошо и Тошо нямат сметки в тая банка в този смисъл не са от данъкоплатците ясно каза от къде са от кредитния пазар който разбрал, разбрал който не е, да ходи да учи 5 години и да не пита глупости

А откъде са ? От дърветата ли ?

Парите от тая банка неуважаеми ми Хърсев са от Мафията, сиреч от днешният БГ Октопод, който е превзел всичко в територията! Не случайно се казва, у нас Мафията си има държава, а времето на служебното правителство е твърде кратко , за да успее да се справи с Октопода! Та по тоя повод ви препоръчвам да гледате италианския филм Октопод, ще откриете много прилики със случващото се у нас!