Емил Димитров: Разделното събиране на отпадъци и рециклирането им остава приоритет

България заема едно от челните три места в ЕС по рециклиране на оловни акумулаторни батерии, екоминистърът

Обратно в новината

Коментари - Емил Димитров: Разделното събиране на отпадъци и рециклирането им остава приоритет | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Знаем, че е приоритет за правителството, в Банкя на всяка къща са предоставени по три кофи за разделно събиране, това ако не е приоритет здраве му кажи.

Контейнерите за разделно събиране са много малки,почти винаги претъпкани. Специално при пластмасите,омръзна ми да ги донатъпквам и да се чудя къде да ги оставя,тъй като редовно са претъпкани. Така е в Младост 4,а вероятно и на други места.

българите сте атеистични боклуци, но за съжаление такива за вас контейнери няма още открити, ... единствена разлика с маймуните е вярата , ...

СЛОЖЕТЕ КОНТЕЙНЕРИ ЗА РАЗДЕЛНО СЪБИРАНЕ В ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ НАВСЯКЪДЕ ! МЕТАЛНИ ДА СА . ПА ТОГАВА УМУВАЙТЕ !

И пак с един калмион л ида ги събираме? Сега па метални контейнери - тез пластмаси залудо ги плащшахме - нови дак упуваме?

ги палят , не си ли виждал, от къде падаш

Емо е като дялан камък.... оправи митниците и корупцията и сега за 2 седмици стана топ-еколог... утре ако има технически проблем на международната космическа станция пак него ще го изпратим с оксижена да го оправи

такива червени отпадъци, като този по-горе, къде да ги изхвърляме

В Банкя, нали там Ви е най-червения боклук.

френски ключ е - всичко хваща :D

Вместо да се мята на ТИП-овете в движение и да проверява - за какво говори !

На тез някой ако им се връзва, верно няма да може да гласува машинно. Лицемерието им личи от Луната....

Какъв приоритет бе., мушморок? ZDF ти го каза - България е най-големият вносител на токсични боклуци от чужбина. В същтото време българина прави в пъти по-малко отпадъци от средното за Европа. Какво ще си събираме разделни малкото смет, като внасяте с кораби стотицихиляди тонове от вън?

Българинът е БЕЗКРАЙНО ДАЛЕЧ по т. нар. "разделно събиране"!!! Безкрайно далеч....

Дето хвърляме отпадъците в съответните контейнери, но после идва камиона и изсипва всичко на едно място ли?

Това не е вярно! От година и половина ни сложиха такива кофи и ги гледам от терасата/става въпрос за София/.Самата форма на кофите не позволява изсипване в боклукчарския камион.Но друго ми прави впечатление,че когато извозват боклука от тези кофи,покрай тях илизват и само за една седмица става леж.

Ааа, имало приоритет! Бреййй! Под "разделно събиране" се има предвид, че хората изхвърлят разделно, но контейнерите се събират от един и същ камион, нали?

това няма нищо общо с "горещата" тема, дайте да не бъркаме нещата. Едното си е едно, другото, опасното с вноса и горенето, е друго.

Какво трябва - знаеме, лошото е, че само си приказваме. Увеличават таксата за смет, а нищо не се променя към по-добро! На места боклукът не се събира с месеци, но иначе има такса, а някъде пък има само такса..... и така до края на света!

Някои български граждани не плащат такса смет, даже не плащат ток, вода и данъци ;)

Рециклираме оловни батерии и МПС т.к. се ПЛАЩА!!! В нашата фирма няма кой да изхвърля разделно защото НЕ се ПЛАЩА и съответно разделно събраното се събира на едно... Въведете данъчни облекчения или някакви стимули за разделно събиране. Дайте кофи за къщите за разделно събиране - счупих се да нося до разделните контейнери на май*та си , а си плашам данъци като поп.

Голем си! само да те светна, че ако си на запад от Калотина ти си ПЛАЩАШ за да си предадеш пършивите батерии. Местата, на които да ги предадеш и пътя до тях е наблюдаван с камери. Ама Ганьо свикнал да е на далавера от всичко, не може така, ще се мине!

Пълна забрана за внос на боклуци!

Наскоро ходих на един курс в Германия и се заговорихме с един колега от Мюнхен. Той се оказа някакъв член на общински съвет по екология към кметството. По неговите думи се оказва че разделното събиране на боклука е една огромна заблуда и по своему е пирамидална структура. Той каза че с очите си е виждал как в завода за боклук всички камиони изсипват разделно събраните боклуци на едно място. Оттам ги поемала специална техника, която задължително влизала в оборудването на завода за боклук. Тази поточна линия извършвала истинското разделяне на боклука. Разделното събиране било само теория и основание на общината да налага колосални глоби на фирми и граждани за неспазване на разделното събиране на боклук. Направо бях втрещен...

Това са глупости...

ПЪРВИ ...в Европа,... си Имаме ... Министър на Боклука!! ;)) Емо се кефи : Мое на боклук НО станах министър!!!;))

Язовиро ... БоклукО ;)

Значи геноцида си продължава по план.

А едно време ние до 100% изхвърляхме на бунищата, което е правилно!

Боклук до Боклука!

Прах в очите на хората! Ако не бяха разкритията в Итария нямаше и да чуем, че сме сметището на Европа. Защо в Македония внасянето на боклуци е напълно забранено, а тук не?

Министъра да си подгони фирмите грижещи се за контейнерите за разделно събиране, т.е. да свърши НЯКАКВА РЕАЛНА работа. В квартала контейнерите преливат (особено за пластмасата) и не са събирани от поне 2 седмици.