Електроенергията от въглища чупи рекорди

Световното производство се очаква да скочи с 9% през 2021 г. до рекордните 10 350 ТВтч

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Т(ул)умберг къде е да ни дръпне една лекция?

"Експертите от МАЕ обясняват този скок с бързото икономическо възстановяване през тази година, довело и до увеличаване на търсенето на електроенергия" Има увеличение спрямо МИНИМУМА по време на пандемия, но Е ДАЛЕЧ ОТ НИВАТА ПРЕДИ ПАНДЕМИЯТА. В момента в Европа е зима, облачно и мъгливо без вятър - всички ЕКО-ПРОСТОТИИ не работят, за това и повишеното търсене на енергия от ТЕЦ-те!

И при това, цените на квотите за СО2 съответно растат - щото нали свободен пазар, квотоите се въртят по борсите.... кеф голем за некои... поне докато не спре токът. И на този фон, немците и австрийцте обясняват как не ни трявба атомна енергия, как се отказваме и от въглищата.... Беузмци управляват ЕС, това е очевидно вече.

Кофти "reality check". Ама надали идиотите ще се поучат...

Зарежда си телефона :D

Да се топлим с въглища докато можем че после влизаме в пещерите!!Да се готвят за пушечно месо зелените вегани че трябва и да се излиза на лов от време на време!!!Глад....

на пук на екоталибаните. хахах Пак ще има рев и тръшкане. Няма да мирясат, докато не ни оставят на свещи!

Що така, бе?

И повече ше стане. Германия в края на месеца спира 3 реактора, в сма това май е къде 4ГВт мощност. 31 декември другата година трябва да спрат и последните 3. Това беше решено от МЕркел, щото глупачката се впечатли от Фукушима. Ама япончетата ич не бърззат да се отказват от атомните реактори. Но немците нали са умни... Ше видим колко ще е тока следващата година. Но май и некви ТЕЦове също са набелязани там за спиране.... Абе ше им е интерсно на немците. Лошото че покрай тея дебили и на нас ще ни стане интересно. Ше позеленеем със сигурност, а може даже и да посинеем.

Дано да зарежда от соларка. Т.е. да не я чуем преди лятото.

при този студ и безветрие копаете въглища или духате срещу ... перките-изборът е ваш.

Имаме си наши енергийни технологии, а търсим как да се спасим от “скока на тока” ! 1. Ето първата от тях. Тя е е за производство на генератори за електричество на цена 40 пъти по-ниска от произвежданото от атомните централи – само 0,5 стотинки за квтч. и без външно захранване като газ, въглища, уран и т.п. България може да продава най-евтиното електричество в Европа, както и да дава на лийзинг тези генератори ! Защо обаче тази българска технология, вече реализирана в няколко други страни /САЩ, Канада, Китай/ не се прилага в България ?! Виж повече тук: http://www.chukanovenergy.com/bulgarian и тук: http://energyrevolution.space/index.php/bg/ 2. Има и втора /пак българска/: производство на течен водород на цената на обикновена вода при международна цена над 2,5 дол. за 1 литър и пазар за над 150 млн. тона годишно! Експерти, които я познават, са убедени, че това е студен ядрен синтез – енергията на Слънцето https://www.youtube.com/watch?v=2mpskk0ZZtY И затова питаме защо у нас вода газим, но жадни ходим?!

измамници

Още вдигайте цената на тока . Вдигайте яко. Да видите как зелената сделка пропада веднъж завинаги.

Го издухаха

До сега да бяхте си направили по една или две атомни централи и да забравите за проблемите с екологията, но нали искате все повече и повече да крадете..... как така ще има евтин ток и то екологичен. Както се казва- могат, но не искат. Явно нашия катил от Банкя ги е научил как да се краде и сега го тренират.

Хората трудно и бавно са излезли от пещерите. Сега бързат обратно към тях......а ние раболепно се отказахме от атомната енергия.

Важното е че колите ще бъдат на ток !

Защо бе, нали щеше да произвеждате ток от фотоволтаици, перки и на баба ми фърчилото?

Ще излезем късметлии с въглищата на "Марица Изток".

_stankow

На зелените талибани им се зловиди. Искат и въглищата да спрат. Да стоим на студено, за да спасяваме белите мечки !

_stankow

За съжаление е обратното. Като се изравнят цените на газа с цените на перките и ще нацвъкат още перки ... :(

Всички еко-био-веган-гей откачалки да ядат боб /веган/, застават до перките и се изрязват мощно. Така правят метан /био гориво/ и вятър за перките /екологично/ !!

добре че изобщо не са неизчерпаеми газовите,петролни,въглищни подземни налични запаси, & дървените такива ... може би след някоя & друга година ще дойде време обстановката от анимационното филмче семейство флинтстоун да е реалност около всеки един от нас, добре че ~70% от повърхността на тази планета са денонощно & постоянно покрити с жизненоважна вода, живи & здрави

А , у нас нема : кюмюр , пелети , дърва , газ , а тока скъп ? И заради кои , тея от ЕС са по лоши от СССР СТУДЕНО Е БЕ извратеняци и наши и чужди ! След фармацията и енергетиката пощуре за пари?

Поскъпването у нас на тока, е заради Зелената сделка,която наложи ЕС.Вдигнаха се много емисиите които трябва да купим,за да работят нашите Тецове,защото АЕЦ ,дава само 39% от всичкия ток,другите проценти се произвеждат основно от Тецовете и други, а измислените ВЕИ та, дават едва 5%..

Скоро ще наложат данък ,на тия дето ядат боб.Щото нали разбираш ако 7 милиарда изпуснат газовете от боба и земята не само екологично ще се замърси ами ще променят наклон на оста на въртене и от там световен катаклизъм.

Те искат и природния газ,който е по малък замърсител от дървата и въглищата и него да забранят.Само не мога да разбера,защо тогава Германия си построи Северен поток.,а ние не направихме Южен поток,за да плащаме на Турция транзитен газ,щото е член на ЕС.

на теб ти требе ката дневен клизъм

Време е за една революция, да избием всички "зелени" малоумници, да бием два шамара на Грета Тунберг, да си достроим АЕЦ-а и да покажем среден пръст на еко-глобалистите.

Е добре де защо така хората не искат енергия от вятър и слънце ? Какво и е лошот ? Т'ва, че слънцето не грее през нощта или път вятърът не духа постоянно може да се компенсира с по - високи цени на енергията през нощта (примерно) А да, хората не искат да им е скъпо и гадно когато може да им е евтино и удобно.

Зелената Енергия е добра - ВЕИ , проблема е заради Мафията - само определени хора имат право да Продават Зелена Енергия . Трябва да се даде права на обикновения собственик на имот да има право за продажба на ел.енергия - два елекромера и взимаш или даваш .

Къде са тези ,които убеждаваха ,че ТЕЦ-овете замърсявали въздуха и трябвало да се закрият ...!? Слуги на чужди господари ,работещи срещу своя народ и национален суверенитет ! Газовете отдавна се филтрират и не замърсяват ! Ресурсът(въглищата) наши,мощностите(ТЕЦ-овете) наши,ами това е предпоставка за евтин ток и конкурентно-способна продукция !!! Престъпление срещу държавата ...!!!

Няма глобално затопляне! Измамници!!!!

Колко трябва да тъпи чиновниците, вкл. тези от ЕС, за да не разберат че без АЕЦ няма как да намалят въглеродните емисии. Прескъпите ВЕИ са корупционни схеми за източване на субсидии, но те не могат да заместят ТЕЦ защото са непостоянни, а складиране на такова огромно количество енергия е невъзможно. А базови товари са само ТЕЦ и АЕЦ. Но нали ЕС и БГ властимаши си имат фотопанели и перки и точат парички, пука им за скъпия ток. Корупция за трилиони, а с мотото: Нулева толерантност към корупцията.

Тиквата е пионерче в сравнение с Евро- Американските крадци. Направо до го ожалиш, толкова е назад с "матряла"

АЕЦ-ът не е решение. Уранът е кът. А радиоактивният отпадък трябва да се съхранява 20 000 години, докато стане безопасен. АЕЦ е временно. Уран ще има за още 1-2 поколения и после и въглищата и газта като свършат - обратно в каменната епоха? Но след 200 години на хората може да не им трябва ток и отопление, ако с парниковия ефект успеят да вдигнат средногодишната температура на полюса на 25 градуса :)

Атомната енергия под формата на ядрено деление винаги е била считана за временна мярка до опитомяването на ядрения синтез. Рано или късно това ще се постигне и света ще притежава по-безопасна ядрена енергетика, която ще замени силно неефективните, скъпи и замърсяващи соларни технологии (за тяхното производство), които сега изведнъж искаме да въведем. В крайна сметка слънцето е точно това - ядрен реактор, който притежава контролирано сливане на водород, носещ ни топлина и светлина. Редно е да въведем в следващите 10 години няколко ядрени блока от последното 3то, а защо не от 4то поколение (което в момента се разработва и тества), което е по-безопасно и ефективно при горенето на ядреното гориво, докато чакаме работещ ядрен синтез.