Коментари - Експерти прогнозират поскъпване с по малко от 1% при въвеждане на еврото у нас | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дали Австрия, Белгия, Германия, Гърция, Естония, Ирландия, Испания, Италия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия, Португалия, Словакия, Словения, Финландия, Франция и Хърватия са по глупави, от "независима" България и нейния "велик" Лев ….

Колкото повече квичи русофилистичната мърша, руските мурзилки и чебурашки, толкова България е на прав път. Щом квичат против Еврото, означава че България ТРЯБВА да се приеме Еврото възможно най скоро !!!

Тия т.н. "експерти" биха ли се подписали на конфискация на цялото им движимо и недвижимо имущество в полза на благотворителен фонд за компенсация на инфлация по - висока от споменатия от тях 1 проц. Даже нека да са три.

Що да не се подпишат, НО говорим за инфлация причинена САМО от Еврото, щото и днес имаме инфлация, но вината за нея е в просташка пРоссия

хаааааааааааааааааахаааааааааааааааааааааахааааааааааааа не ви е срам продажници лъжци боклуци

Ако Левски, Ботев, Раковски, Каравелов, Захарий Стоянов, и т.н., станеха от гроба, убеден съм че щяха веднага да резна главите на предателите от иZраждане !

вица на годината. Вземете за пример Германия. Някои стоки още в деня на приемането на шарените хартийки поскъпнаха с 50%. Големи обещания бяха. 0%. После се разбра че всички това са чакали за да повишат цените. Това в бг няма как да стане защото етиката е на много високо ниво. Да ви е честито еврото и с радост да си го харчите когато можете

Как смърди на руски лайна по коментара ти ….. Що ли …..

Във всички държави, които приеха еврото, в момента на приемането цените на всички стоки и услуги се повишиха средно с 10 % !!!!!!!

Това беше в началото, през 2002г., при всички следващи разширения, подобно нещо не се наблюдаваше

Думите Експерт и активист причинява зад гърба ми да вадя нож от кабура

Иванчо и той е експерт. Прогнозирал, че ако марийки си събиу дънките ще влезе само главичката. Ама пропусна лда й спомене , че то малкия Ивначо рамане няма..... Да припомням ли фиаското със свалянето на нашето вето? Какво дстана след това? Заляха ни с презрение съседите, а европейските приятели ни наложиха на нас вето.

Тези експерти да неса забравили да сложат още две нули отзад?

Сложи ли са те много нули, ама в офшорките си.

На финалната права сме. Пред България остава само една година, преди на 1-ви януари 2024г. да се поздравим с въвеждане на Еврото - втората по значимост резервна световна валута!

валута миже да бъде нещо, с което можеш да си купиш поне петрол на международния пазар. Къде можеш да си купиш петрол на международния пазар с този евроваучер?

Що бе, газа от просташка пРоссия с какво се търгува - с Евро, нали ….

Защо ли феновете на "независимата" българска монетарна политика, страхувайки се от Еврото, не потърсят спасение в рублата, турската лира, или други "стабилни" валути, а се опитват елементарно да обясняват, колко лоши валути са Еврото и Долара …..

Русофилистичната пасмина от иZраждане, продължава с лъжите в коментарника, за някаква си хипотетична инфлация, след въвеждане на Еврото. Я кажете бе, фенове на ромчето Костя , в коя държава от Еврозоната има инфлация от 10% ….. Очаквамс нетърпение 1-ви Януари 2024г., и тогава да лъснат лъжите на иZраждане, но тогава плъховете ще са по дупките ….

Инфлацията е сега, не я ли виждаш? Или щом не е след въвеждането на еврото значи няма причинно-СЛЕДствена връзка, а причинно-ПРЕДствена? Предлагам да си стиснем ръцете на куролация, м? Когато влезе еврото, цените ще са с 20%+, но не заради еврото. Ето това би трябвало да успокоява гражданството, нали?

Че днешната инфлация какво общо има с Еврото ?!?! Днешната инфлация няма ли връзка с любимия ти дебил Путкин …...

Обясни!

Докато се държим като ОВЦЕ--все ще ни СТРИЖЪТ!!!!!!

1% да се чете 10%

На година, ако не и по-малко..

Ако се окаже, че това не е така, готов ли си да изядеш 50 тояги "на голо", публично на площада ?

Разбира се! Само, че аз ще я меря. Имам компетенция. Съгласен ли си?

Дори и да не е точно толкова, съм готов да поема 50 тояги в името на ниската инфлация за всички. Ще се пожертвам за ниска инфлация един вид. :)) Нека само се придържаме към каноните и да са 50 камшика. Така ще се мъча повече. С 50 тояги можеш да убиеш човек (по-гадно е да се мъчи, нали това ти е идеята?).

Тези неназовани експерти хвърлят едно твърдение, зад което просто не стои обосновка. Истината е, че не могат да прогнозират нищо! Те знаят от сега, какви надценки ще си сложат българските търговци - така ли? ЕЦБ с целия й експертен състав не видя исторически рекодрната инфлация (която сама създаде). Каква точност очаквате от анонимен български ескперт? На него не му струва нищо да хвърля произволни твърдения в публичното пространство. Въпросът за еврото е предрешен и сега просто подготвят стадото. Да свиква с мисълта и да се приспят тревогите му, та да няма протести.

За монетарна подмяна не е добре да има критични гласове. Понеже това е сложен, често противоречив (не и в нашия случай, разбира се) въпрос, опозицията трябва да бъде заглушена, омаскарена, окаляна на всяка цена. Истината по темата за еврозоната е особено нелицеприятна.

Да си скъсат купените дипломи тези експерти калинки !

Като видя или чуя вече думичката "експерти" и се обръщам на другата посока Кои са тези експерти по имена, че когато стане обратното, да им потърсим сметка?

1500 евро, като другите братски държави и всички се съглсяват ... проста работа

1200 е ок. И трябва да стане, не механично, а през курса. Т.е. курса на лева трябва да се предоговори на 0.60 лв за евро. Това е сораведливия курс, спрямо който изчислено нашето МРЗ става глре долу толкова - 1200 евро.. една достойна европейска минимална заплата. Задължително трябва да се постави въпроса за изпълнението на маастрихтските критерии от сегашните членки в еврозоната. Те трябва да влязат в тези критерии, без да ги подменят, променят или фалшифицират! Така е по партньорски. Другото са педерастки номерца.

но после почват: 1% за еврото, 1% за банките, 1% за войната, 1% за мафията, 1 % просто хей-така, 1% и т.н. до 80%

абе то не е случайно повишаването на цените последните 10 години.. те вече отдавна са изравнени с европейските и дори ги надминават тук таме... масово вноса на храна и основни елементи на потреблението е от европа и с твхни цени.... почти нищо не се произвежда тук вече... тъй че е очаквано да няма фрапантно увеличение - освен при алкохола и тютюневите изделия дето се държат умишлено долу за да няма бунт в бг. въпросът е какво правим със заплатите при така вече изравнените цени...???

Колко са елементарни руските тролове и боклуците на иZраждане …. Зорлем се напъват да "доказват", как държавите използващи Евро са зле, а тези без Евро са добре …. Някакъв дебил обяснява, как 25 години живеел в Германия, и било много лошо …. Ами като е лошо, какво правиш там бе, що не отидеш на хубавото ??? Ами ако Еврото е толкова зле, то нямаше да е втората по значимост световна резервна валута след американския долар … Колко прозрачни са яловите опити на няколко боклука, да водят "война" с прогресивната част от човешката цивилизация ...

Значи, държавите в еврозоната нарушават собствените си бюджетни правила, критерии за членство. Това добре ли е или е зле? Ако това, според вас е добре, то разговора приключва и става кристално ясно кой какъв е. И аз мога утре да изтегля един бърз кредит и да се изтупам с костюмче и ще изглеждам много добре. Това прави ли ме успешен? Ще кажете, да, ако си изплатя кредита. Е, европейските държави в еврозоната, вместо да си изплатят кредита, взимат още един, докато междувременно печатят пари, с идеята инфлационният "растеж" на заплатата да обезцени първият кредит. Това представлява еврозоната вкратце.

Ако написаното е истина, то в България ползваме копие на Еврото под името лев, и би трябвало да усетим тази "лоша" практика …. Защо това не е така ?!?!

Директно: Не ги усещаме, защото това е системен проблем. Когато има системен проблем той не се усеща в самата система, той се усеща, когато излезеш от системата. Пояснявам - в България човек в общия случай, при спокойна икономическа среда (в момента вече не е спокойна), има стабилност на цените и по-скоро няма проблем. Когато обаче отиде на екскурзия в чужбина, разходите са х2 на стандарта ни, защото цените са в евро. Т.е. разликата я усещат основно и само тези, които пътуват в европа (или по-скъпи дестинации). Същото се случва и когато заплатите са български, а цените гонят европейски, в каквато динамика се намираме в момента. За привържениците на еврото, които твърдят, че еврото дава ниски лихви, т.е. кредитен лост, които може да ускори икономиката, неспазването на правилата от държавите в еврозоната, това нарушение се пренася в България, като "пропуснати ползи".

твърдението, че българския лев е копие на еврото не е фактически вярно. 1. Намираме се в ERM2, където курса лев/евро би трябвало да се движи в коридор от +-15%. Той е закован, благодарение на лобизма на износния бизнес и брюксел (само техните интереси представени в парламента). В противен случай щеше да се наблюдава интересна тенденция на поскъпване на лева. Това е много лош знак, както за брюксел (и по-точно франкфурт), както и за българските износители. Истината за поскъпването на лева спрямо еврото е доста грижливо пазена, защото говори за високия консерватизъм на българите по една или друга (кризите и борда) причина. Една валута, както и народ, се каляват в кризи. България относително скоро премина през финансови инфлационни кризи и това трябва да бъде отчетено от разлигавените членки на еврозоната.

1% заради еврото. Останалите проценти няма да са заради еврото. Това иска да каже автора. Това, според мъжката кунева пеканов, ще се гарантира от двойните цени в евро и лева. Хитро, нали? Много достоверно - когато поскъпват цените и в евро и в лева, това не е заради еврото.. това е заради пазара, путин, ковид и всичко друго, но не и заради еврото. Изключителна аргументация - аргументация, базирана на изключения.

Да ти кажа, въобще не е Хитро, начина по който се опитваш да лъжеш …. Цените няма да се вдигнат заради Еврото, но нали са ви спуснали опорки да плашите българите ….

И аз тва казвам! Няма да се вдигнат заради еврото. Ще се вдигнат преди еврото, след еврото, по време на еврото, ще се вдигнат с повече от 1%, но! НЯМА "ДА СЕ ВДИГНАТ С 1% ЗАРАДИ ЕВРОТО" Само по себе си това твърдение е вярно и гарантирано от преходния период на цени в евро и лев! Всичко останало е спекулация, която много прилича на истина. Е, банкерите са специалисти по оправдаване, чрез непредвидими случайни събития.. всичко останало е ..."куролация" ;))

са имали предвид под 1% на ден;)

От 25+ год. живея в Германия. По времето на марката и преминаването в евро. Не слушайте тези “експерти”!!! Всичко това са лъжи!!

Ами що се мъчиш тогава, и продължаваш да живееш в Германия, след като е толкова "лошо" ??? Що не си биеш камшика в пРоссия, където рублата няма нищо общо с "лошото" Евро ?!

без референдум нищо няма да въведете колкото и да се плюнчат пседноекспертите на нпо хранилки. иначе гражданска война!

Нека си скимти руската мърша, аз с нетърпение чакам въвеждане на Еврото в България от 1-ви януари 2024г. !

точно такива като теб няма да го дочакат. боклук продажен

ще въведат през оная ми работа.....тия работи стават само чрез референдум...и такива като теб ще получат съвкупност от треи пръста в който преобладава сре..дния.

А нулата след това къде я забравихте? Плюс старата инфлация, та да кажем едно "Честита баня!"

Двете нули са оставени за вратата на пРоссия … да се знае , къде е кенефът на днешната човешка цивилизация !

Проблема не е самия преход към еврото, а снемането на контрола върху банките. Това, което се случи с КТБ ще ни се струва дреболия. Много скоро и България ще влезе в гръцкия сценарий.

Лъжеш !!! България НЯМА как да влезе в гръцкия сценарии, защото Еврозоната не е същата и е променена, след гръцката криза ….

Нещата са по-зле от гръцко време дори.

те за тва португалия, италия и испания са и те там в гръцкия сценарии щот се е променила много еврозоната... идиотско е това. просто им трябват някакви нови смешниции дет да теглят заеми и да плащат техните...

Защо всички страни, в които се използва Еврото , са с по висок стандарт и качество на живот, спрямо България с така ценния лев … Защо никоя от държавите от Еврозоната, не си и помисля да въвежда собствена валута, с която да замени Еврото …. Явно само на русофилистичната пасмина, на мърлявите мурзилки и чебурашки, на дрипавите "патриоти" от иZраждане, Еврото не е удобно !!!

Щото имат индустрия, каквато и ние имахме, ама зарад тях я нарязахме на скрап. Не е в еврото въпроса за стандарта, а в производството на блага. Само със държавни служители издържани от заеми няма как да стане.

Хахаха. "Експерти" значи ...

Тези експерти не могат да предвидят рецесията шест месеца след като е започнала.

Хахахаха, ай сиктир бе, “експерти”. Няма такива подкупени оръфляци със задачка да бутнат борда, че само той още не е изпразнен от съдържание в държавата.

А Борда за какво е закачен бе другарю ?! Ако го няма "лошото" Евро, какво става с Борда - за един приятел питам ….

Кво значение има за кво е закачен, бре либераст, важно е с кво е гарантиран и какви фискални ограничения налага. Тъпи троляци.

И да напомня на малоумните “икономисти”, че борда стартира закачен за марката. Еврото е наследник. Ако искаме ще го закачим и за швейцарския франк. Тъпи, глупави, НПО папагали.

Ще го "закачиш" за франка, АМА ПРИ КАКЪВ КУРС бе другарю ???? Аман от "умни" Румен Гечевци …..

Ей, ама верно си тъп. Курса няма значение, бре калъф празен. Имат значение правилата, по които работи при една неконвертируема валута и възможността да я конвертираш на фиксиран курс, гарантиран с активи. Аман от кухи лейки.

Е как да няма значение курса бе червен "специалисте" - колко ще струва лева, ако утре Еврото рухне ??? Ти правилата ще си ги спазваш, но това ще е едва след като видим какво е останало от финансите на държавата … Ако държавата е фалирала, щото лева няма стойност, правилата ще са ти последна грижа ….. Ама верно сте много тъпи това червените шамани …..

Шенгена го управихме..сега следва еврото...така ли за 40.г .не се намери един читав политик..като Стамболов например..

Тия ако са експерти аз ставам космонавт. Това може да го кажат джендъри, нищо не разбиращи от икономика.

Не само ще се повишат но и заплатите няма да мърдат ще обеднеем още повече

От ТАСС така ли ти казват

А на бас ,че няма да е така.Да ви Го тура у експертите.

Ха на БАС , че си или руски трол, или боклучав иZрожденец

Стига лъжи ,не съсипвайте българите ,само защото сте от уядените и слугувате

Да си запалят дипломите и да идат да работят като хамали, тези "експерти"!

Явно някой е решил България да изчезне и тия безгръбначни помагат с каквото могат

Стана ясно, че каквото и да говорят става точно обратното. Въобще не им вярвам на тия "експерти".

Аре първо да въведем минимално почасово заплащане 12 евро и да влезнем в Шенген пък тогава т. нар специалисти да ми обясняват, щото сития на гладния не вярва, а в българия има много ояли се специалисти.

А от къде изобщо ще дойде поскъпването след като лева е вързан за еврото? От какъв зор кафето и минералната вода ще поскупнат с 40%? Тоя от КНСБ явно има бизнес с кафе и минерална вода за да му доидат на ум такива глупости? Тия лафове ами вижте колко струва кафето в Дания например са много удобни за измамници като тия които са се изказали. Да кажат на какво основание ще поскъпне нещо, а не да ни показават местата където е най скъпо е да се равняват по тях. По логиката на тия уроди цените по различните градове трабва да са едни и същи а те не са защо така?! И най-наглото е че за цените се равняват по най-високите, а за заплатите по-най-ниските Цените не трябва да мръдбат изобщо, нито на хляба нито на кафетъо, нито на минералната вода, нито на каквото и да е!!!

Лева е oldschool време е за update. Поне това следващото се ползва в много страни. Сбогом change бюра

И как точно като се вдигат цените ще се вдигат и доходите? Това е чиста глупост.

Много корумпирани типове взеха да агитират за еврото. Има нещо гнило…

Отивай в зоната на рублата да търсиш сигурност

ЗАБРАВИХ ТЕ ГОЛЯМА ИНФЛАЦИЯ... ЩЕ ДОЙДЕ ОТНОВО И ТАКИВА ТРОЛОВЕ КАТО ГОРДИТЕ ЕВРО... БО.. КЛУЦИ Ще го ду.. Хат

До неграмотните иZрожденци и останалата псевдо-патриотична пасмина, която безпросветно разпространява лъжи, относно "великата и древна" история на Българският Лев. Каква е истината: "През 17 век из румънските земи попадат и се употребяват холандски талери с изобразен на тях лъв, като често са наричани леи (лъвове, на холандски Leeuwendaalder, а на немски Löwentaler или Löwenthaler). Името става нарицателно за пари и е избрано за название на националната парична единица през 19 век. По същите причини наименованието е избрано и за създадената по същото време българска парична единица. На български погрешно се е възприело единствено число в женски род („румънска лея“), изхождайки от множественото „леи“, въпреки че правилната употреба предполага мъжки – „румънски леу“ (на румънски думата „leu“ е от мъжки род) или среден род – „румънско леу“ (при неясен произход на чуждицата думи, завършващи на „-е“, „-и“, „-о“ или „-у“, се употребяват в среден род)."

В различни коментари по повод въвеждане на еврото не прочетох нито едно положително мнение от четящите. Какво са се разбързали да ни бутнат с двата крака в нова мизерия. Откъде се навряха по високите етажи тези безродници! Ще ми обясняват разни богаташи, ограбили живота ми, колко ще ми е добре, ако ми вземат и достойнството! Как да ги спрем тези службаши, повели ни като коне с капаци ( разбирай подкупи от ЕС)към пропастта. Не искам евро, измислено платежно средство. Аз си имам лев, символ на възстановената българска държава след Освобождението. Да , СИМВОЛ!!! Няма ли един “ луд” българин, да събере подписи и да ги внесе в Европарламента, след като нашите официални избрани мишкуват по въпроса?

Каква мизерия бе, русофилистико - я погледни държавите в които се ползва Еврото - къде видя мизерия …..

ТИ ДА НЕ СИ ГЛЕДАЛ САМО МАКСИМИЛИАНЩРАСЕ В МЮНХЕН... СИГУРНО НЕ ЗНАЕШ И БЪЛГАРСКИ..

ниски ли се виждат цените на пеканов, че иска още да ги повишава само и само да си осигури успешна кариера в австрия, а за домусчиев да не говорим, той едва ли знае какви са цените и доходите, неговите дневни са повече от годишната българска пенсия или минимална заплата, а той самият едва ли плаща повече, просто бордът им тегне на вратовете, горанов единствен го призна.

Ще станем още по - бедни като нация с още по- богати олигарси и шашмаджии .800 лв.Мин.РЗ= 390 евра.500 лв.пенсия = 240 евра.Самите цифри създават депресия у хорара,докато в Германия Мин..РЗ е 1500 евра.Във всички държави от ЕС и извън него в Европа пенсии и заплати са по - високи от бългаските.Един въпрос ,защо развити икономически ,с промишленост и селско стопанство държави ,като Чехия ,СловКия Полша ,Румъния и Унгария не се натискат като нас най- бедната държава в Европа и ЕС ,нашите политици тичат да вкарат България в Еврозоната.Дали тези бивши соц държави са по- глупави от нас или им е ясна играта.

"Инфлация, влизайки в еврозоната, нейната минимална заплата беше 500 евро. И не е имало държава, която е влязла в момент в деня на влизане да има минимална заплата под 500 евро". Какво значи това? Сериозно ми трябва преводач от дираджийски на български. Това нормален човек не может да го напише. Имайте предвид, че в най-голямата онлайн медия на територията работят хора които не могат да пишат смислени и членоразделни изречения. Същото е нивото и на тия "експерти" които ви обясняват кое с колко ще поскъпне. Такова ни е вече нивото като цяло за сьжаление. Мислете сами и защитавайте интерес те си сами. Няма кой друг да го прави.

Омагьосват ни с празни приказки.

Ами, ако можеше да мислиш, нямаше да има нужда да ти обясняват ползите от Еврото !