Експерти: Новите данъци няма да променят автопарка у нас

Стимули за покупка на автомобили на ток има в цяла Европа, защо ги няма у нас, попитаха от „Активни потребители“

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как е възможно в тази страна България , само олигофрени да коват закони, да измислят правила и стратегии. Ей тъпаци, вижре другите, успелите страни и копирайте от тях, като сте неграмотни мърши...... Там всичко е измислено и функционира. Не се чудете само как да смучете от бщджет,от евросредства, от оглозганият народец?

Много ясно ,че няма да се промени парка.Хората карат стари коли защото нямат възможност за други.Всичко ни стана европейско ,само заплатите си останаха български.

Ейй педали ние в България не сме животни или роби ,заслужаваме всичко което и другите хора в европейските държави,добра храна,закони,пътища,здравеопазване,образование,справедливост! Аман от тарикати,продажници,национални предатели и др,плащам си данъците щото тъпата система го изисква,и аз изисквам да получа това за което плащам ,иначе око за око зъб за зъб!!!

Някой да ти е забранил тези работи дето си ги написал? Кой трябва да ти ги купи? Ти си един мързелив некадърник с големи претенции. На кого се сърдиш? Търси вината в себе си. Много искаш пък нищо не даваш.

с какво ще стимулират подмяната на автопарка? със смешните заплати? Едва ли има човек със стара кола (изключваме американски екзотики и класически) които не биха си сменили колата с нова ако имаха възможност.

Е па що не сложите и данък на данъка та да стимулирате и плащането на данъци.

Ами ..няма ,целта никога не е била тая. Целта е да се Острижат Овцете до кръв за да има да смучат кръвопийците ГЕРБ ! Увеличаване на данъците=повече пари за Мутрите Превзели властта преди 10 години . Гарантирано от ГЕРБ !

ех колко много нови коли имаше преди герб. Стрина ти корнелия каква кола ще ти купи?

Данъкът на МПС не трябва да зависи НИТО от МОЩНОСТТА , НИТО от ГОДИНИТЕ им, а само от НИВОТО на ЗАМЪРСЯВАНЕ, отчетено при ГТП .Евентуално да има коефициент за корекция на база пробега между ДВА ГТП. ЖОКЕР: ДАЛИ една кола на 30 или 50 години ,но на ГАЗ, замърсява колкото една нова-независимо на бензин или дизел....

Газова уредба слагана в квартално гаражче не може да покрие изискванията за азотни окиси. Така, че не се самозаблуждавай, че си екологичен.

Ако не беше смешно щеше да е трагично! А бе Горанов тикво зелена може ли да обясниш защо настройваш хората едни с/у други ? Какво значи Евростандарт след като строиш ДАНЪЧЕН ЗАКОН в/у ЛАБОРАТОРЕН Евростандарт ? Всеки средно образован човек ще ти каже че кола Евро 6 след 50-100к километра няма нищо общо с Евро 6 (например). Евростандарта е това което е измерено в лаборатория преди автомобила да е започнал активната си кариера на пътя а от там амортизацията си дава свят дан в вредни емисии. Друго което Горанов нежелае да каже е че освен амортизацията на автомобила значение има и качеството на горивото което човек зарежда на бензсиностанцията. Не на последно место Горанчето може ли да обясни кола с Евро 6 която върти по 10-20 хиляди километра замърсява ли по-малко от кола с евро 3 която се движи по пътя на 2-3 хиляди километра в година? Значи самият фондамент на тия закони не е Екология а целта е човек да си сменя по често автомобила с по нов за да може някой да си вдигне продажбите и да се налапа с повече парички. ако ще Евро 777 да ти е колата ти я карай като Такси и върти по 200 хиляди колометра в година а после викай Аз карам Еко Автомобил..пълен дебилизъм. Истината я знаем всички и тя е че докато стандарта на живот по тия земи не се вдигне така че й най-бедният да може със зор ама пак да може да си позволи не нова ами по нова кола тогава ще може да говорим за екология.

Защо няма стимули за покупка на нов автомобил, а само наказания и принуда? От политиката на моркова и тоягата, нашите управляващи предпочитат тоягата. Ама на робски народ са случили, та за това.

Отде да дойдат парите за стимули? Да паднат от небето ли? Парите за стимули за едни, идват от наказанията на други.

Старите автомобили се карат от по бедни хора и задължително им се поставя газова уредба която замърсява по малко от един нов автомобил. Така че без значение е на колко години е автомобила а как и поддържан двигателя.

Бе кви електормобили бе? Ми то няма семеен автомобил които да тежи под 2 тона. Ние семейството ли ще возим или батериите?

Както казах по-долу - данъци са тези, които правят политиката на едно правителство. Каквито са данъците - такова е правителството. В момента не е добро. Старите трошки трябва да се облагат повече.

то си беше сно от самото начало, че целта на тези поправки е да се увелии налога, никакво еко, никакво меко...

"...никакво еко, никакво меко....." ....само сухо

Ами увеличете данъците за трошляците не три пъти а десет пъти и ще се отървем от гробниците. Карането на кола не е конституционно право и навсякъде в Европа е скъп лукс, така че идиотите ще поревът ще поревът и ще свикнат.

Ами увеличете данъците на новите коли - и готово. Който е откраднал пари за кола, все ще е откраднал и за данъци.

Ние за стара бангия едвам сколасваме,те за електромобл.България е Африка в Е.С..С тези доходи каквито и бонуси да има,скоро няма да стане.

На всеки стана ясно, че искат да ни дерат още. Един автомобил на пропан-бутан или метан е в пъти по-екологичен от нов особено дизеляк. още повече след скандалите с манипулираните данни за вредни емисии при Фолксваген и не само при тях. Оказа се, че повечето производители яко прикриват реалното замърсяване от автомобилите им. И на този фон, някой калъф ми обяснява, че моята кола на метан е по- замърсяваща. Тези ни взеха за много тъпи.

само нови заплати биха помогнали..... моя курник няма да го махна докъто не издъхне... с чисто нови гуми, ново масло и филтри, ангренажи и т.н. перфектно окачване, безотказно зиме и лете... общо разходите за данък, застраховка и преглед ми излезе на 300 кинта... курник е но вози... ще чакам електричките и сменям....

На кого му пука за данъци. Колко пък ще този данък, на фона на каското?! Всеки който има нова кола отлично знае, че застраховките са му основната тежест 1000+ лева в най-добрия случай за някоя малка малолитражка. То за това и вдигат гражданската понеже на старите коли никой не им плаща каско и застрахователите ще умрат от глад.....

За нова кола 150 коня около 500лв, не е малко.

На фона на т'ва, че тоя дзвер е къде 60 000+ значи каското му че е 2500+, е к'во да се вълнувам за 1/5 от сумата......

Тоя дзвер е най обикновенна кола 2 000 кубика и струва окло 40 000. с 500 лева можеш да си купиш нови гуми или да си платиш едната вноска. Да не мислиш, че си много богат, като си си купил такава кола и не ти пука кое колко струва - напротив.

Никаква подкрепа от никъде,само се чудят от къде още пари,които потъват по веригата.

Може да не си купите нова кола с новите данъци, но е стъпка в правилната посока. Не е нормално нов автомобил да се облага с 2.5 пъти по-голяма ставка. Прекалено прогресивно в сравнение с плоския данък от 10%.

Не разбрах, кое е правилно.

Данъка е за притежание на по - ценно имущество а не за ново или старо !!! АМАН ОТ СЕЛЯНДУРИ !!

Това "малко" комунистическо звучи.

С данъци не се купува нова кола,а с нормални заплати и пенсии.Има и изключения ама те не са за простосмъртни-става дума за крадци на ДДС,крадливи политици,бандити,телефонни измамници,корумпирани държавни политици,бизнесмени които крадат от евросредствата......и така нататък докато държавата се самозакрие.

Отровните газове са едната част на еко проблема. Другата е фините прахови частици от триене на асфалт и гуми. Та колкото е по-тежък автомобила, колкото е по-широка гумата, толкова и тези прахови частици нарастват. Не виждам да е вмъкнато тегло във формулата. Тия с джиповете трябва доста да им завишат данъка. Електромобилите също са тежички и от гледна точка на праховите частици от движение са също не много екологични. На практика най-екологични коли са тези на Метан с тегло под 1000 килограма наред с по-тежките електрички. Но определено целта не е еко, а просто събиране на повече данъци. От гледна точка на задръстванията е редно втори автомобил на семейство да се таксува с двоен данък, трети с четворен данък и т.н., което ще се отрази благоприятно и на търговския баланс на държавата.

Колега, сега не се женят, че да отглеждат децата си като самотни родители, за по-високи детски. Що си мислиш, че казусът с двойния данък на колите ще е по-труден за разрешаване.

и на метан да са най-екодръндрън, то на обикновена газ са едно 70% от колите. Но и в момента данъци и т.н. простотии са им все едно са на въглища. Хората си слагат масово газови уредби за по 1000лв, с което дори 30 годишна жигула става по-еко от всеки нов голф, но това за властокрадците значение няма.

Остава и да го променят. 20-50 лева на година са смешна сума, когато става въпрос за харчене на пали около автомобил. Колата ми е 8 годишна и имах намерение да я сменя с нова. Проверявам зя условията и какво да видя! Първо, цената на автомобил от същата марка, същия клас и същото ниво на оборудване с 30% по-висока от тази, на която аз купих моя. Второ - схемата, която ми предложиха, да изкупят колата ми, при положение, че са я поддържали съответно изискванията на производителя и знаят реалното и състояние, беше меко казано обидна. Обиколих още няколко представителства на други марки - същата работа. Та, явно търговците на автомобили много яко са се вързали на притчата, че доходите на българите са нараснали сериозно. В резултат автопаркът няма никакъв шанс да се подобри.

това добре,ами защо на големите камиони се взима по скъпа винетка за по старите евро 123,а за новите евро 456 по еФтина,нали винетката се плаща заради пътищата,кво общо има евро стандарта със винетките,и новата гондлола и старат гази еднакво по пътя.средно по 40 тона,защо е тая разлика във ЦЕНИТЕ на винетките,ами ако сивкарам елетрически влекач за гондолата,каквя винетка ще плащам след като не ЗАМЪРСЯВАМ,или ще плащам че газя мекия асфалт на фирма трейс

Кога ще разберете че ние в БГ не сме в Европа може да казваме че сме ама не сме и Турците го знаят и Македонци ,Сърби и др ама не ние не го признаваме и данъци високи и заплати ниски и здравеопазване зле но иначе сме европейци да бе да !!!!А иедна новина която не е знаете От догодина се обсъжда забраняването на дизелови коли в БГ!!! Н оза сега само се говори тепърва ще се наговарят кой кой- какво ще влачи и как!!!?Айде със здраве .

ъъъ, то е пределно ясно, че няма да има промяна в авто-парка независимо какви са данъците. просто катаджиите ще минат на по-висока ставка. Щото не само данъци ами и ГТП няма да има. като нищо народа ще спре и ГО да плаща щото едва ли някой проверява (освен катаджиите) има ли платена застраховка (нали отскоро дерегистрацията става автоматично) и ще зачакаме да гръмне първият застраховател поради недостатъчни наличности да покрият щети. Навярно една лъвска ЗК, дето и без друго е изпилила премиите до минимум. Прави бяха съседите - да ни оставят 100 години на мира и сами ще се гътнем.

Наскоро се загледах в едни електричеки VW-та и си викам супер са, чакай да видя колко струват, че за града би ми свършило идеална работа - започват от 52 000. Това е една сапунерка 11KW и цената и е колкото да се возя на такси до края на живота си. Много сме далече от електрическите коли.

Ама виж и в Германия. Нали се ни сравняват цените с тях. ....А опа - сапунерката е по-евтина в Германия, а 4000 евро ги поема там съответната община....каква стана тя сега? А да сетих се - в БГ който има пари за ел кола значи има пари и да си я купи по-скъпо.

мдам, дори и да няма данък, пак години трябват за избиване разликата в цената (като сметнеш и по-високо каско каско и сравнително нисък пробег)... а на 52 хиляди кола само ДДС-то при покупка е 8 667 лева... и после, максимален пробег 120 километра с малките батерии и 200 с големите, ама с големите колата е 70 хиляди плюс...

Моля не наричайте разни случайни дрънкала "експерти". 1. Стимули за покупка на автомобили на ток НЯМА в цяла европа. В Полша, Литва и Естония няма никакви. 2. Стимули за покупка на автомобили на ток ИМА в България. Електромобилите са освободени от данък МПС и могат да партират безплатно в синя и зелена зона. Експерти, баба ми.

по важно е да се вземат парите ... пък автопарка кой го ебава !

Новите данъци няма да променят много автопарка в страната, но със сигурност ще понапълнят бюджета на Баце.

Експерте, приходите от данъци на МПС постъпват в общините, не в бюджета на Тиквоча.

а това че тиквоний после пари няма да даде 'щото си имате' и ще почне да си строи залите за тигрите с общински пари, вместо с окрадените от спорта (нали си спомняш, че вече крадат и 10% от спорта) ??? Кажи ся, има ли смисъл да я има твоята мисъл или си плямпаш така за 'коментарите да текат'.

ЧебуРашките , една кола - стара , нова , ти е едно 1000 лева на година , без да смяташ ремонтите ! Вече има фирми които дават коли под наем срещу 10 лева на ден . И то вътре ти е ГО , Каско , данък , винетка , и не се занимаваш със смяна на гуми , масло и т.н. Ама то нали сте си селяндури , и трябва да ви гледат комшиите с десет годишен таралясник , и да ви "завиждат " !

Гена, ти да нямаш такава фирма? Във всеки пост ни ги рекламираш.

Горд_Руснак

Нямам , ама догодина продавам Опела , и ще си вземам рент а кар , когато ми е необходимо . То за тази ако бях по тая схема , щях да съм дал 500-600 лева , а сега съм дал 300 за ГО , 100 лева зелена зона , 80 лева за смяна на гуми , и отделно за смяна масло 100 , кабели и свещи -100 , и т.н !

Да не забравиш да склщчиш и допълнителна застраховка, обикновенно щети до 500 лева си ги плащаш като поп. Май никога не си ползвал рента-кар.

Дай някоя такава фирма да си наема за утре кола да видим как ще стане!

Горд_Руснак

Имаш Гугъл , аз да не съм им рекламен агент .

Ей такива специалисти като теб, най ме кефят. Никога не си си взимал рент кар, ама на всички разказваш колко е евтино.

АЗ викам и жена под наем да си земеш. Ейго - вна - на околовръстното се плаща на час. Ще спестиш бая пари и може да ги изпиете на Козяк.

Тогава защо ще вдигат данъците ...!?Герберите да се понагушат повечкооо.... ,като за последно ,алчниците ниеднии...!?Простотия ....-до шия....!?

Българската държава намери още един необоснован начин да рекетира бедните си граждани. Сигурно това е източник за по-високи заплати на иначе негодните и неуслужливи чиновници. Другият начин за тормоз и ограбване на притежателите на автомобили е непрекъснато разширяване на т.н. зелени зони. Задължават те да плащаш за-парко място, което всъщност не ти е осигурено . Да не е честита вечно усмихващата се Фандъкова, която сигурно ще въведе такса и за движение по тротоарите..

BRCK

Има стимули , как да нема = може да си паркираш мотокара безплатно в синя зона...

Тук, както и в много други публикации никой не иска да каже същността на въпроса. Много ме съмнява че една чисто нова Дачия е по-екологична от едно 10-годишно Ауди. А за една Дачиа на 3 г. карана като такси пък да не говорим. Всеки иска да кара нова кола, то е ясно от само себе си и няма нужда от доказателства. Но я да помислим струва ли си да оставиш една чисто нова кола за 40 хил лв ( напр. Шкода Октавия) на паркинга пред блока. След петпто поредно пребоядисване след даже леки удари тя вече не е нова. Ако сметнем и Каско-то ( по 3-4% даже да е) разходите ти започват от 1500 лв годишно. Ядовете от ум9ишленото надраскване (злобно човече е българина, види ли нова кола - с пирона. абе както е казал поета "вековната злоба на роба..."). И след 5 г на такава кола не можеш да й вземеш и 15 хил лв ако тръгнеш да я продаваш. Каква е алтернативата? Да я караш Шкодата докато грохне. Или да си купиш един 6-7 годишен "Голф" за 15 хил., да го караш 6-7 години и да го продадеш за колкото-толкова ( 3 хил лв да е все е файда. А ако не може и за толкова, караш го до откат и в автокъщата за 1000-1500 лв за части.. Без да те интересува какво ще му се случи пред входа. Накрая може и да го застраховаш за по 100-150 лв. А тази работа с лизинга е хубава, само че сметката показва че ще платиш 25-30% повече. И след 5 години, когато колата вече е твоя - пак стара.

Подмяна на парка не става със закони и увеличаване на жизнения стандарт. Тогава хората сами ще започнат да си купуват по-нови возила. Засега пари нема.

да изпукате скоро алчни изроди и да не може да похарчите ограбените от нас пари! и застрахователните боклуци също! двойна е станала гражданската за 5 години, пукайте уроди алчни!

проблема е в доходите. имаме най-ниските такива в източна европа, а цените са ни като в западна европа

поредната герберска лъжа. целят се в парите на най-масовите коли...старите. И въобще какъв експерт може да е такъв, който твърди, че старата кола замърсява повече от новата! Това кой замърсява става само след тест с апаратура. А, остава въпроса за колите които карат на газ - те какво следва да плащат, като са инвестирали в икономична и най-ниско замърсяващата система за МПС?

Малоумник! Кола, излязла фабрично с ЕВРО 2 замърсява повече от кола с ЕВРО 6. Две коли в идеално състояние! Аман от малоумници!

Явно чукча е писател, а не - читател. Евро със съответен номер се постига с катализатори и филтри. Само че, катализатора трябва да се сменя на 10 000 км. Я ми посочи ЕДНА кола в България, която е със сменен катализатор?

petrovito

не бързай да ми мериш ума, преди своя. има две-годишни бараки с издухани катализатори замърсяващи повече от 20 годишна поддържана "барака"... А баща ми кара стар мерцедес само на газ! За него и другите такива следва ли да им се вдига данък Еко?

Малоумник си ти. Тестовете при зимни условия на ADAC и DEKRA показаха именно това. Дължи се на физикохимични явления.

Новите данъци не са за да променят автопарка, те са за да има още пари за кумицата и за кметицата.

И по темата разбира се На никой не му пука за екологията

Тогава защо ще вдигат данъците ...!?Герберите да се понагушат повечкооо.... ,като за последно ,алчниците ниеднии...!?Простотия ....-до шия....!?

Каква екология, какви пет лева ТУК ТРЯБВА ДА СЕ ГОВОРИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪТЯ! Има ли отнет лиценз на пункт за технически прегледи? Всички коли минават на ГТП, а се разпадат по пътищата! По магистралата карам със 130 и ме изпреварва 20 год. голф със160. Затова навсякъде по пътищата е осеяно с паметници! Пътищата били лоши, а какво се движи по тях?

движат се еколози като теб

20 годишен Голф няма как да вдигне 160, защото ще излети!

Едно кратко отклонение. Автомобилите на ток все още не са решение на екологичните проблеми. Да ще решат проблема с част от фините прахови частици ок и кво ? Замърсяването ще остане на същото и на по високо ниво. Технологията е на ръба да е екологична сама по себе си но все още не е а в страни като българи яи подобните съсипва в пъти повече околната среда от обикновен дизелов автомобил. Ако екологията е оправдание да се налагат .. ами не . Ако ви трябват аргументи - ето ви няколко - един дизелов автомобил изразходва по малко CO2 за 300 000 км пробег + СО2 то за производство на резервоара отколкото отива за производството на батерията а д ане забравяме че производството на батерията е съпътсвано и от други отпадъци не само СО2 идва и постпродукшана - рециклацията на стари батерии . И това е само едно перо за инфраструктурата и тока сами си намерете материали

Средното ниво на СО2, отделяно от дизела е 160 гр./км. За 300 хил. километра това прави 48 ТОНА. Хайде сега пак повтори колко отива за една батерия.

Искаш да кажеш, че за 1000 км отделя 160 килограма СО2 ли???

Тук може много да се спори. Токът в момента се произвежда в по-голямата си част от въглища. Пък и за производството на тези батерии е необходим нефт и литий.

Прав си разбира се За съжаление в бързината съм написал голяма глупост Производството на батерията харчи само 9 тона Останалото е от производство на ток реьиклация , да не забравяме че и замърсяването е малко по сериозно от към други химикали. Зареждане разреждане на батерията също има КПД което не се споменава много но вдига разхода и една малка подробност карал не карал батерията се разрежда. Та както казах технологията е на ръба да е екологична но с реалността в българия не е ама изобщо не е

Сегашните увеличения на данъци просто ще бръкнат по дълбоко за пореден път в празния джоб на бедните!!!!! Народа ще продължи да кара старите кочини,защото няма пари за нови,ако имаше пари за нови коли,всеки би си взел нова кола!!!! В чужбина хората имат доходи,в България нямат,тук парите стигат за сметки и данъци,а после Бойко излиза и се бие в гърдите,че вдигал заплатите на учителите или на други,а той просто взема от едните и дава на другите,доходите в България не се повишават!!!!

Абе вие не разбрахте ли, че данъкът на новите коли е в пъти по-висок. Никой не ни кара да си купуваме нова кола, просто вдигат данъка и на старата. За екология никой не го е еня, става въпрос за пари!

Я ми кажи, ако държавата ти подари 15 бона - ти нова Дачия ли ще си купиш или 10 годишно ауди? За един приятел питам!

Quo_Vadis

Прав си, че в България яко робуваме на марката... Особено за автомобили. Но въпроса е КАК ти подарява държавата 15 бона. Като го обвърже с покупка на НОВ автомобил, ти пак си купи старо АУДИ, щом искаш, но си го плати от джобчето. Да не говорим, че белия свят, 15 бона е 1/10 от цената на колата за която е бонуса...

(с новите данъци ГЕРБЕРАСИТЕ ще загубят изборите)-ДАЙ БОЖЕ.

Ако искат да има ефект за екологията, трябва допълнително събраните пари от вдигането на данъка да съберат в отделен фонд.И този фонд да дава бонуси на тези, които искат да заменят старата си неекологична кола с нова. Другото си е чиста кражба.

Защо данъка на стара кола е 30-40лв, а на нова е 10 пъти повече? Защо ГО на стара кола е по-ниска от тази на нова? Били сме бедни, а пред портите ни дремят по 2-3 коли над 15-20години! Има коли на лизинг за по 150лв на месец. Ще спрете пиенето и ще си купите, това е по здравословно за вас и вашите семейства! Някой да отговори на двата въпроса!

Защото ще стане революция, ако данъците на старите коли са като в ЕС. 20 годишен голф в Германия - данъкът му е 480 евро. Тук е 12 ЛЕВА.

480 сигурно за дизел, данъкът на 30 годишна 124ка мерцедес на бензин, с 2 литра мотор е около 120 Евро.

Или си платен, или си некадърник. Ако сметнеш месечните разходи за транспорт, евентуален наем, ток, вода, телефон, парно, храна, ремонти, обувки, дрехи, телефони, интернет, вноски за входа, пари за децата (учениците), и още двайсетина присъщи разходи на семействата, ще излезеш на минус. Кви 150 лева?

Ми да! Само вноската за айфона ми е 130 лева! Беднотия и мизерия!

Данъка на нов автомобил е по-голям защото това е имуществен данък - основно базата е стойността на колата. При равна мощност на двигателя - данъка за стара кола е около 3 пъти по-малък. 30-40 лв е данъка на старите автомобили до 100кс. Данъка на нов автомобил 100кс (в София) е 70лв. 2 пъти по-голям, но не е болка за умиране. Виж ако си купил кола 200 коня... ами да си мислил по-рано. ГО не зависи от възрастта на колата.

много ясно,че няма да се промени автопарка от това.

Как не се намери един нормален журналист, който да проучи нещата и да напише нещо смислено и да обори лъжите на управляващата мафия! Данъкът на нова кола е в пъти по-висок от на тези със старите бръкми. От друга страна за замърсяването, всички коли минават инспекция, щом минават значи замърсяват под нормите и няма значение на колко години ти е колата. Излязла някаква гъска да обяснява по ТV , как старите коли по-замърсявали...глупости на таркалета! Некомпетентност и простотия! Цялата работа се прави за да може управляващата върхушка да лапа повече пари! Това е! Нито пътищата ще станат по-добри, нито някой ще си смени колата с по-нова , нито замърсяването ще стане по-малко! Лъжа до лъжа!

Кола в идеално състояние, но произведена преди 20 години и с ЕВРО 2 замърсява по-малко от кола с ЕВРО 6..? Интересна теза..

Евро със съответен номер се постига с катализатори и филтри. Само че, катализатора трябва да се сменя на 10 000 км. Я ми посочи ЕДНА кола в България, която е със сменен катализатор?

Кой не иска нова кола, ама сит на гладен вяра хваща ли. Да започнат да произвеждат каруци до там ни докарах за 29 години. НЕЩАСТНИЦИ МРЪСНИ. Едва кърпим двата края, те се чудат с какво да ни натоварат. Дано на онзи свят си получат заслуженото.

И аз искам Тесла, ама със 600 лв. заплата не става. Нещата са прости, ама разните "експерти" май не са по-сложни, щом не ги проумяват. Виж, ако целта е броят на МПС да се намали два пъти - дерзайте, на прав път сте.