Коментари - Експерт: България спешно се нуждае от споразумение с най-големия износител на кадри - Индия | Бизнес.dir.bg
назад

Експерт: България спешно се нуждае от споразумение с най-големия износител на кадри - Индия

Председателят на Индийско-българската бизнес камара изключи възможността за дъмпинг на работната заплата или за евентуално противопоставяне на българския трудов пазар с работниците от трети държави

Обратно в новината
| Редактор : Лилия Чалева

Коментари - Експерт: България спешно се нуждае от споразумение с най-големия износител на кадри - Индия | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Епа ние си имаме достатъчно индийци които даже разбират Български. Дайте на тях работа, стига са правили само по сто деца

Столипиново се разширява хаха

и тоз не си е направил домашното... под квалифицирани кадри не се разбира бояджии шофъори или моряци ами инжинери лекари и тн... такива мнохо малко напускат индия щото са добре платени и живеят охолно.... най-големия износител е пакистан и околия.... а тамошните чалми са едни от най-мързеливите.... а у нас недостиг на кадри няма, ние също изнасяме на поразия много високо квалифицирани кадри.... вече даже не останаха....

само човек, който не е работил с индийско кол центърче, може да каже такава нагла лъжа. защо, според вас, в България има толкова кол-центрове? защото сме бели хора. простете ако ви звучи расистки... не е расизъм а сега едно наистина расистко изказване: имаме си ПРЕДОСТАТЪЧНО цигани, за да импортираме още.

Добре дошли от Индия! Очакваме ви!

"Няма освободители, народите се освобождават сами"

"Няма такова престъпление, което един капиталист не може да извърши, ако това престъпление може да му осигури 300% печалба"

Преди 10-11 години НЕКСОмир АНАЛниев беше един скъсан скъсаняк и бедняк - прехранваше се като лавкаджия по софийските училища. Държеше 1-2 училищни лафки в 1-2 софийски училища - продаваше на децата вкисната боза, развалени мухлясали сандвичи и банички и изсъхнали вафли с отдавна изтекъл срок на годност. Общо взето бедна работа, парите му стигаха колкото за хляба. Бедността обаче веднага свърши след като АНАЛниев потопи шкембе в голямата политика. Освен лавкаджийството господин НЕКСОмир задоволяваше и своите педофилски потребности, така да се каже. Беше обарвал и блудствал с едно 10-годишно момченце, даже водил детето на гости в дома си и го събличал голичко, горкото. Двамата заедно с момченцето дори гледали гей-порно. Родителите на детето подали поне 5 жалби до столичните управления на МВР, ама преписките били прекратени, и глас в пустиня. Какво да очакваш от пробитото и продънено от корупция и хайдутлук българско колониално МВР?! В наши дни господин АНАЛниев е един мастит и много богат политик от ПП-ДБ с огромно шкембе и още по-голяма, мазна дупара. НЕКСОмир е горд собственик на огромна 2 декара дупара, а шкембето му расте не с дни, а с часове. Господин НЕКСОмир е гордостта на ПП-ДБ и на цялата евроатлантическа общност в колониална България. Педофил за чудо и приказ, правоверен НАТОвец, евролиберал, евроатлантик и радетел за евроатлантическите ценности, една от които е и педофилията.

Я, марш в Мумбай бе, циганин оксижениран.

По раболепни и следователно подли, подмолни, безпардонни и не надеждни от индийците няма. По добре филипинци, ако сме се докарали до там

АЛЧНИТЕ ИЗРОДИ ВЪОБЩЕ НЕ ИМ ПУКА ЗА ЗАЩИТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯТ ТРУДОВ ПАЗАР....САМО И САМО ДА СПЕСТЯТ НЕКОЯ КОПЕЙКА СА ГОТОВИ ДА ДОКАРВАТ РАБОТНИЦИ ОТ ГЪЗА НА ГЕОГРАФИЯТА....ДЪРЖАВАТА И СЛУЖБИТЕ ДА ИМ ДРЪПНАТ ЮЗДИТЕХНА ТАЯ КАМАРА КОЯТО СЕ ЦЕЛИ ДА НАБУТА ИНДИЙСКИ АГЕНТИ...... ФАКТ УКРАИНЦИТЕ СА ЕВРОПЕЙЦИ И СА 100пъти ПО-КВАЛФИЦИРАНИ КАДРИ ,ГОВОРЯТ СЛАВЯНСКИ ЕЗИК....ТОЕСТ ИЗУЧАВАНЕТО НА БЪЛГИРСКИ ЕЗИК ЩЕ ИЗИСКВА ПО МАЛКО ВРЕМЕ И СРЕДСТВА......

нищо няма да коства - 100% от т.нар. украинци говорят перфектен, МАЙЧИН руски език. който е много близо до църковния български. това за келешите дето ще почнат 'кой не скача'.

Никой по света не ги кани тези от любов към Индия. Канят ги защото има икономически парадоски: Всеки иска високи заплати, НО не иска да плаща високи цени! Високите цени обаче, са предпоставка за високите заплати защото така се генерират приходи с които после да платиш високите заплати! Няма как да продаваш хляб за 10 стотитнки а на хлебаря да плащаш големата заплата! Къв е изхода? Просто! Някой някъде във веригата трябва да работи за малко, за да може това което той прави, да се продаде за малко и така другите да почустват че имат големи заплати! Като добавиш към това и проблема че повечето хора не искат да работят определни неща които обаче са критични за икономиката (примерно хлебар, чистач или сервитьор) и проблема става още по сложен за решаване! Това и една от причините да се говори АИ и роботизация. Плебса обаче и това не иска! Плебса иска хем оная работа на онова място, хем душата в Рая, хем Свети Петър масаж да му прави! Няма как да стане и няма да стане!

Върни се 40 години назад и ще разбереш ;-)

Тука мача вече е свирен. Нищо не може вече да ни спаси като народ и държава. Край. Финито. За което обаче никой не ни е виновен. Сами сме си виновни.

Тези с точно това мислене са се дърпали да участват в Априлското въстание едно време, прави си изводи... ако можеш.

Слушай малоумник открийте работни места с нормална работна заплата, направете страната ни безопасна за живеене и ще видите Българите ще се завърнат да работят и живеят обратно в България. Ж

Само индийци липсваха в България! То и без това по малките градове и селата вече има само старци и цигански общности. Сега остава и да внесем от Индия от същия етнос. ПРЕДИ ДА ПРЕДЛАГА ВЪПРОСНИЯТ БЪЛГАРО-ИНДИЕЦ Д-Р ВЕЛЕВ ТИ КОЛКО ИНДИЕЦА СИ ДОКАРАЛ В ТВОЯ ОФИС ИЛИ ФИРМА ДА РАБОТЯТ?! Никаква милост към грешната българска нация, никаква милост. Засрамете се, бе! .... Ами върнете българите работещи на същите позиции в туризма от др.държави! Защо ние българите в България да не получаваме достойни заплати и да си живеем хубаво в райската ни градина България - кеф ти планини, кеф ти море, кеф ти минерални извори... Защо да идват от чужбина навлеци да ни ползват богатствата, а държавата да проявява пренебрежение към собственото си население българското, което да страда и умира от болести, вместо да работи с достойни заплати?! Затова предложението на господина е по-скоро израз на Българофобство! Поправете се, господине - уважавайте българската нация, българската уникална нация!

Спешно експерта да види какво се случва в Англия след внос на "работници". Ние тепърва по този път да тръгваме или ?

до там се е стигнало - в УК, че местните индийци за в потрес и искат да ограничат вноса на индийци от Индия. смешно? не мисля...

Работливи сигани

Индийци си имаме колко искаш! Моля не наливайте още че вече сме малцинство! По-добре върнете тукашните индийци в Индия!

Аз да попитам като вдигнаха толкова заплатите в държавната администрация, болници, учебни заведения, и там вече няма текучество и сега ни наблъскате евтини индийци в частния сектор, ние, които работим във фирми от частния сектор къде да ходим да търсим работа? В Индия ли?

Искам ИНДИЯ!

Ако искаме да се запазим като страна и като народ, трябва НИЕ да произвеждаме и създаваме, не някой друг. НИЕ да намерим мястото си в икономическо, културно, във всяко едно отношение. И да спрем да слушаме разни измислени "експерти", да мислим със собствените си глави.

Да, де. Но със запазването явно няма да се получи. Капиталистите виждат че белите овце вече не са изгодни (скъпо излизат, капризничат, не щат да се размножават) и ги сменят с черни (има ги много, сами идват, добре се размножават). И това е в цял свят те това става с белите. Не е само у нас, това е от САЩ до Русия - навсякъде върви замяна на белите овце с по-тъмни породи. -------- Това е пазар, той е безпощаден. Лоши хора тук няма, има само пазар.

Не е въпроса до цвета на овцета, а до обора. Там се добива вълна и мляко, тук - месо. Когато овцете се преместят от техният обор в нашият - ще стане същото.

Много вероятно. Но това никак няма да измени условията за замяна. Ако черните овци станат неизгодни, ще ги сменят с някакви други. Ако няма с какво да бъдат заменени, тогава мениджмънта ще седне в самолета и с спечелените пари ще иде да работи в някоя друга корпорация, а територията ще я опоскват по-непретенциозни бандити. Но това ще стане след 100г сигурно, за момента върви замяната на негодния бял матрял.

Да ти пикам на експерта! Това ли ти е експертното мислене - да внасяме работници от третия свят и да гоним българите от България!? До кога? Докато тук свършат българите ли?

Хибриден геноцид, братчет, "роми", "бежанци", "вносни "работници", джендарлъци, разврат, проституция, порнография, трафик на хора, търговия с органи, безнаказаност, корупция, дрога, чалга, невежество... "Инфлация", "приватизация", "концесии", "фалити", "усвояване на евросредства", имотни измами, тел. измами... "Санкции", "диверсификация", "помощи" за Украйна...

Къде намеси Украйна тука бе?

Какво са ни замислили, да станем гето.

"До 2030г, няма да има България и българи."

Е нали внасяме висококачествени кадри от Афганистан и Ирак, за какво са ни и индийци?

Може да му изнесем "индийци" от България за неговата страна, че имаме много.

Целта е да се разселват хора с друго мислене, възпитание, кръв и религия!! Част от политиката на ЕС е това!! В закона за чуждите граждани които работят тук има и точки за вкарване на семействата им!! Заплащеното ще се дофинансира от държавата!!

Реално 1/3 от населението ни е с корени от Бангладеш! При младежите до 25 години процентът е 50! България до 5-10 години ще е тотално променена и без внос на хора, а това предвещава и други нелицеприятни събития.

Мили ми експерте, България спешно се нуждае от това да спре да защитава чужди интереси и да научи новоизлюпените си "капиталисти" пардон бизнесмени, че могат да бъдат по-малко алчни и да плащат справедливи заплати за сметка на свръхпемалбите си, луксозните лимузини, яхти, почивки и дрънкулки за любовниците ! Ако не резултата в исторически план е ясен :)

Изморих се да повтарям на глупаци като тебе че заплатите се определят от възможностите на икономиката и бизнеса а не от наще желания! Пак ще го кажа: Фолксваген прави по 200 милиарда евро приходи на година! Защо да не плаща 3,000 евро заплата?! Колко фирми в България имат такива приходи?! АКо отворя ресторант утре и наема 2 сервитьорки и 2 готвача и на всекиго давам "справедлива" заплата от поне 2,000 евро (на готвачите поне 4,000), ще имам разходи от 12,000 евро на месец! Като ми дойдеш в ресторанта и ти дам шопската за 20 евро, ще платиш ли?

Синът ми е ИТ и работи дистанционно в международен екип екип. За някакво модулче запитали всички - кой за какво време ще го направи (нещо като тест на работниците). Синът писал между 15 и 30 мин. Индиецът - 2 седмици! А тоя еничар на картинката не го знам какъв е, но съм убеден, че с Ангелинка Меркел са в една масонска ложа,,,

В ай ти сферата категорично няма недостиг на кадри, в Бургас реално има безработица - всички се опитват да избягат от там а и заплатите са перманентно ниски на фона на страната, въпросът е, че изглежда има недостиг на коректни бизнесмени с умения да оценяват кадрите и да знаят какво да правят с парите си(не да наебат някоя фолпевица или мис и да си вземат последен модел луксозна кола, яхта или някво фърчило ) Аман от лъжи и фалшива информация

Под ръководството на такива галфони от седма индустриална сила в Европа станахме последни. Ама още им се краде и още търсят откъде, още има за крадене.

Индиец да работи ??????? Хахахахаххахахахахах такова животно още не съм виждал .

това силно ще ускори процеса на циганизация на държавата. тя и сега достатъчно бързо се циганизира отвътре, а като докарат и помощ процеса ще започне да се случва със скоростта на светлината. Заплатите естествено ще паднат значително. в Индия се живее и с 100 долара на месец. А ние вече като малцинство няма да има какво да кажем.

Е как ще има кадри, има ги, ама не и да бъдат управлявани от политически назначени недоносчета, хора с фалшиви дипломи, или такива, коото никоха не са влизали в университет, а се водят като инженери. Даже последния случай в моята компания, средно техническо, висше незавършено икономическо, назначен с длъжност инженер. В предишната фирма служител с диплома за тракторист управлява екип от техноци и инженери. Еминяма да има работна ръка, да...

Индийците сме като свински черва - вземеш ли един, след него се навървят милион. После коренното население става малцинство.

Изключва се възможността за дъмпинг, ама не внасят от германия (свободен пазар) работници, а от индия. Кого лъжете? Вас, нас или тях?

аз бих предпочел да им върнем нашите "индийци"!

три индийски села да се преместят у нас и ще станем малцинство а след 3 години ще си изберем индиец за ПМ, както британците

Така е. Но виждаш че се избираме крадливи боклуци. Къде е проблема да изберем и крадлив циганин.

Няма нужда, имаме си повече от милион "индийци".