''България да предоговори с ЕС затваряне на въглищни мощности преди 2030 г.''

С Апостол Дянков, старши експерт "Климат и енергия" във WWF, разговаряме за възможностите за преодоляване на климатичната криза у нас в сянката на срещата в Глазгоу миналата седмица.

Обратно в новината

Коментари - ''България да предоговори с ЕС затваряне на въглищни мощности преди 2030 г.'' | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пу да та еба у експерта!!! Едно време едни такива yes, yes "експерти" ни закопаха ядрените мощности!..

какво да правим с кюмбетата, печките и кюмюра? Така само ще се увеличи кримиконтингента, трябва и да се яде нещо, нал тъй?

Дянков, немате 1 нормален закон за ВЕИ. Немате нормална Електро разпределителна система за включване на тези ВЕИ по села и паланки. За къде бързаш с батисването.

Дянков си дрънка по принцип, като всички зелени. Така им е казано. Но как ще стане без въглищните централи и той незнае. Дянков, има ли около теб хора разбиращи от електроенергетика или сте само зелени? Ако има питай, може ли да стане. Защото това с което България разполага като мощности (без въглищните централи) е недостатъчно. Недоататъчно само като мощности. А ни трябва и устойчивост на електроенергийната система. Как ще стане това? Ха, кажи!

Единствените преговори с ЕС магат да бъдат за напускане на ЕС ако искаме да оцелеем като народ и държава.

Струва ми се че е късно. Нашия "елит" няма да е съгласен, защото от ЕС те имат своя профит.... пък и народа няма да разбере нов преход. Така че.... нищо хубаво не виждам в бъдещето (макар че, винаги има шанс и да стане някакво чудо).

В плана за възстановяване е записана 2026 г. за затваряне на Тецовете. В румънския план е записана 2025 г.

ти вече си путник към Червената петолъчка. България няма алтернатива извън ЕС. Вася, Нацистка Германия провежда цяла Световна война чрез въглища! 5 МИЛИОНА ТОНА ГОДИШНО дизел и бензин от ГЕРМАНСКИ ВЪГЛИЩА. Как Хитлер успя преди 80 години с тогавашните технологии а днес "не може"? Или Русия не разрешава на България да има други енергийни източници, а Вася?

Либерализация на Пазара чрез отваряне за ток от чужбина. Защото днес България произвежда повече ток от нуждите на икономиката и в същото време бизнеса загива от непосилни цени. Защото се изнася тока от България. Както преди 50г България закриване Арабския Свят с ТАЙ-КАЧЕСТВЕНОТО АГНЕШКО МЕСО, пилета и яйца. В същото време в България се бихме по магазините....когато пускаха кренвирши.

Какво не разрешава Русия,бе скапаняк ??? В България има 4 американски военни бази-дори по времето на СССР нямаше руска база в България !!! Заради такива боклуци и продажници ще дойде края на държавата...!!!!!

Експерт по самоубийство на народи. Щял да спасява планетата убивайки с мизерия хората. Но щом като сме допуснали да му плаща някой, защо пък не.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Експерт е този неграмотник. Защо изобщо дават трибуна на такива идиоти.

Експерт на дедовия ми.ГРЪНДЕЛ

Не разбирам!!! Експерт??? В документите от Глазгол се говори за парникови емисии ( 6 броя вкл. метан, СО2 SOX) т.н., за никакви ограничения на въгедобива и ТЕЦ вгл. няма и дума. Няма световно признат механизъм за балас и отчитане на увелиение на генерацията парниковите газове. Имате ли понятие че според ООН 800 млн души по света нямат достъп или проблеми със сигурността на достъпа до елетроенергия??? Проблема е по простъчък ограничаване на ръста на стопанствата на развиващите се държави.

Ако не е кюмюро , че се греете на .уро.

Предполагам че ей като тоя "експерт" ан хранилка също скачаха срещу строежа на АЕЦ Белене... но видиш ли сега фирма която е собственост на Билито Гейтс щяла да прави невероятни малки атомни реактори... е нали атомната енергия бе много лоша

да се хабим, ЕС вече се разпада. Ако изкара още 5-10 години, ще е чудо. Но все пак, време е да се махнем , преди да е станал Ислямски халифат

човек, как е съществувала България преди да го има ЕС !

Писна ми разни измислени герои да обясняват какво било "основополагащо" за нашата държава. Основополагащо за България е единствено благополучието и свободата на българския народ. Страната ни е основана 681г. А някакви измислени евроатлантически глупости скоро ще бъдат забравени. След 100 години хората ще ни се смеят с какви глупости сме се занимавали и нямат да могат да разберат как е възможно.

_stankow

Невероятно продажен човек ! Гнус ме е ! Ей такива като него ще падат от колесниците на излитащите американски самолети, когато американците си тръгнат заедно с WWF и вся остальная сволочь. Справка - Кабул. 100 милиарда, и то обещани за всички страни. На нас колко ще ни се паднат - знаете, виждали сте как "по братски" се делят. За нас - промили. В мини Марица-Изток в момента имаме 1.5 милиарда тона въглища. На стойност около 50 милиарда долара. Да ги сложат на масата и затваряме. Ама няма да дочакаме. И да попитам - за заровените 47 хиляди тона уран в урановите ни находища - с колко ни обезщетиха ?

_stankow

В германския план, за германските мини - 2030 г. Що така ?

А ХИЛЯДИТЕ СЕМЕЙСТВА ДЕТО ЩЕ ОСТАНАТ НА УЛИЦАТА И ЦЕНИТЕ НА ТОКА? ТЯХ КОЙ ЩЕ ГИ ФИНАНСИРА. ИДЕИ ИМАМ, ПАРИ МИ ДАЙ

Представям си я Рая в какъв оргазмичен екстаз е била, когато е писала тази статия! Боже опази!

Който както се договори.

Кучета ги яли! На кого му пука за това? Важно е да блазни ушето на господарите!

Колко гора работят в Мариците ?

Хора , грешка на редактора

По добре от 2003 г. и американците да върнат ограбените пари от народа, където умишлено са продавали Ел. Енергия от ТЕЦ 1 и ТЕЦ 3 с 400% завишени цени. Вън окупаторите от България.

Предстои американците да бъдат съдени в Европейския Съд и ще трябва да връщат надчислените/откраднати пари. Всички занимаващи се с легален почтен бизнес знаят че нормалната над Ценка-печалба трябва да е ДО 18%. А не 400%. Върнете ни ограбените пари долни кравари.

Някаква странна еко активност се вихри в ДИР .Бг.Направо форими и бурни дискусии.Очевидно де задава отлична нова възможност за крадене и грабежи.Намират се и съответните лакей да припяват в хора.Крайна цел - прескъпа енергия,борсови лапачи,псевдо експерти,НПО та,Грети,мети,клатику.ци и много колеги...

Ако беше построена АЕЦ Белене, сега щеше да дава ток за 70 лв/МВч и нямаше да бъдем принудени да купуваме прескъпия ток от ТЕЦовете за 300 лв/МВч. Нямаше да умират 15 хиляди българи годишно от мръсен въздух. Кога ще влязат в затвора тези които спряха АЕЦ Белене: Делян Добрев Иван Хиновски (агент Хабов от ДС) Мартин Димитров Георги Ганев. Тези кандидат затворници са виновни за милиардните загуби които търпим сега от скъпия ток, както и за стотици хиляди загинали българи от мръсен въздух.

От 10млрд евро....тях къде ги слагаш бе пъпеш

бмб изтърва всякакви срокове, направо изтърва държавата във всяйо отношение

Тоя защо не поседи 10 дни на тъмно и на студено?

Скапани соросоиди мечтайте си!

Кой е Апостол Дянков, не съм го чувала. Откъде изпълзя да дава акъл. Сега е време на всички пишман и недоучили авторитети да си кажат експертизата, срещу хонорар.

Искам да кажа изкарайте някой поне от ранга на апостол Павел, въпреки че и на него не му вярвам много.

Видях го -храненик на Блумбърг. Интелекта му е в брадичката, като при изтрещелия Витанов. Ако се обръсне, ще става за краставичар, нищо повече. Но краставичар не е много проста работа, та не знам....

Този е Блумбъргчо, не ми го хвали.