Коментари - ''България да предоговори с ЕС затваряне на въглищни мощности преди 2030 г.'' | Бизнес.dir.bg
назад

''България да предоговори с ЕС затваряне на въглищни мощности преди 2030 г.''

С Апостол Дянков, старши експерт "Климат и енергия" във WWF, разговаряме за възможностите за преодоляване на климатичната криза у нас в сянката на срещата в Глазгоу миналата седмица.

Обратно в новината
| Автор : Рая Лечева, 3e-news.net

Коментари - ''България да предоговори с ЕС затваряне на въглищни мощности преди 2030 г.'' | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой е Апостол Дянков, не съм го чувала. Откъде изпълзя да дава акъл. Сега е време на всички пишман и недоучили авторитети да си кажат експертизата, срещу хонорар.

Искам да кажа изкарайте някой поне от ранга на апостол Павел, въпреки че и на него не му вярвам много.

Видях го -храненик на Блумбърг. Интелекта му е в брадичката, като при изтрещелия Витанов. Ако се обръсне, ще става за краставичар, нищо повече. Но краставичар не е много проста работа, та не знам....

Скапани соросоиди мечтайте си!

Тоя защо не поседи 10 дни на тъмно и на студено?

бмб изтърва всякакви срокове, направо изтърва държавата във всяйо отношение

Ако беше построена АЕЦ Белене, сега щеше да дава ток за 70 лв/МВч и нямаше да бъдем принудени да купуваме прескъпия ток от ТЕЦовете за 300 лв/МВч. Нямаше да умират 15 хиляди българи годишно от мръсен въздух. Кога ще влязат в затвора тези които спряха АЕЦ Белене: Делян Добрев Иван Хиновски (агент Хабов от ДС) Мартин Димитров Георги Ганев. Тези кандидат затворници са виновни за милиардните загуби които търпим сега от скъпия ток, както и за стотици хиляди загинали българи от мръсен въздух.

От 10млрд евро....тях къде ги слагаш бе пъпеш

Някаква странна еко активност се вихри в ДИР .Бг.Направо форими и бурни дискусии.Очевидно де задава отлична нова възможност за крадене и грабежи.Намират се и съответните лакей да припяват в хора.Крайна цел - прескъпа енергия,борсови лапачи,псевдо експерти,НПО та,Грети,мети,клатику.ци и много колеги...

Този е Блумбъргчо, не ми го хвали.

Предстои американците да бъдат съдени в Европейския Съд и ще трябва да връщат надчислените/откраднати пари. Всички занимаващи се с легален почтен бизнес знаят че нормалната над Ценка-печалба трябва да е ДО 18%. А не 400%. Върнете ни ограбените пари долни кравари.

По добре от 2003 г. и американците да върнат ограбените пари от народа, където умишлено са продавали Ел. Енергия от ТЕЦ 1 и ТЕЦ 3 с 400% завишени цени. Вън окупаторите от България.

Представям си я Рая в какъв оргазмичен екстаз е била, когато е писала тази статия! Боже опази!

А ХИЛЯДИТЕ СЕМЕЙСТВА ДЕТО ЩЕ ОСТАНАТ НА УЛИЦАТА И ЦЕНИТЕ НА ТОКА? ТЯХ КОЙ ЩЕ ГИ ФИНАНСИРА. ИДЕИ ИМАМ, ПАРИ МИ ДАЙ

Кучета ги яли! На кого му пука за това? Важно е да блазни ушето на господарите!

_stankow

Невероятно продажен човек ! Гнус ме е ! Ей такива като него ще падат от колесниците на излитащите американски самолети, когато американците си тръгнат заедно с WWF и вся остальная сволочь. Справка - Кабул. 100 милиарда, и то обещани за всички страни. На нас колко ще ни се паднат - знаете, виждали сте как "по братски" се делят. За нас - промили. В мини Марица-Изток в момента имаме 1.5 милиарда тона въглища. На стойност около 50 милиарда долара. Да ги сложат на масата и затваряме. Ама няма да дочакаме. И да попитам - за заровените 47 хиляди тона уран в урановите ни находища - с колко ни обезщетиха ?

Колко гора работят в Мариците ?

Хора , грешка на редактора

Писна ми разни измислени герои да обясняват какво било "основополагащо" за нашата държава. Основополагащо за България е единствено благополучието и свободата на българския народ. Страната ни е основана 681г. А някакви измислени евроатлантически глупости скоро ще бъдат забравени. След 100 години хората ще ни се смеят с какви глупости сме се занимавали и нямат да могат да разберат как е възможно.

Предполагам че ей като тоя "експерт" ан хранилка също скачаха срещу строежа на АЕЦ Белене... но видиш ли сега фирма която е собственост на Билито Гейтс щяла да прави невероятни малки атомни реактори... е нали атомната енергия бе много лоша

Ако не е кюмюро , че се греете на .уро.

Не разбирам!!! Експерт??? В документите от Глазгол се говори за парникови емисии ( 6 броя вкл. метан, СО2 SOX) т.н., за никакви ограничения на въгедобива и ТЕЦ вгл. няма и дума. Няма световно признат механизъм за балас и отчитане на увелиение на генерацията парниковите газове. Имате ли понятие че според ООН 800 млн души по света нямат достъп или проблеми със сигурността на достъпа до елетроенергия??? Проблема е по простъчък ограничаване на ръста на стопанствата на развиващите се държави.

Експерт на дедовия ми.ГРЪНДЕЛ

Експерт е този неграмотник. Защо изобщо дават трибуна на такива идиоти.

Експерт по самоубийство на народи. Щял да спасява планетата убивайки с мизерия хората. Но щом като сме допуснали да му плаща някой, защо пък не.

В плана за възстановяване е записана 2026 г. за затваряне на Тецовете. В румънския план е записана 2025 г.

_stankow

В германския план, за германските мини - 2030 г. Що така ?

Който както се договори.

Единствените преговори с ЕС магат да бъдат за напускане на ЕС ако искаме да оцелеем като народ и държава.

Струва ми се че е късно. Нашия "елит" няма да е съгласен, защото от ЕС те имат своя профит.... пък и народа няма да разбере нов преход. Така че.... нищо хубаво не виждам в бъдещето (макар че, винаги има шанс и да стане някакво чудо).

да се хабим, ЕС вече се разпада. Ако изкара още 5-10 години, ще е чудо. Но все пак, време е да се махнем , преди да е станал Ислямски халифат

ти вече си путник към Червената петолъчка. България няма алтернатива извън ЕС. Вася, Нацистка Германия провежда цяла Световна война чрез въглища! 5 МИЛИОНА ТОНА ГОДИШНО дизел и бензин от ГЕРМАНСКИ ВЪГЛИЩА. Как Хитлер успя преди 80 години с тогавашните технологии а днес "не може"? Или Русия не разрешава на България да има други енергийни източници, а Вася?

Какво не разрешава Русия,бе скапаняк ??? В България има 4 американски военни бази-дори по времето на СССР нямаше руска база в България !!! Заради такива боклуци и продажници ще дойде края на държавата...!!!!!

човек, как е съществувала България преди да го има ЕС !

Дянков си дрънка по принцип, като всички зелени. Така им е казано. Но как ще стане без въглищните централи и той незнае. Дянков, има ли около теб хора разбиращи от електроенергетика или сте само зелени? Ако има питай, може ли да стане. Защото това с което България разполага като мощности (без въглищните централи) е недостатъчно. Недоататъчно само като мощности. А ни трябва и устойчивост на електроенергийната система. Как ще стане това? Ха, кажи!

Либерализация на Пазара чрез отваряне за ток от чужбина. Защото днес България произвежда повече ток от нуждите на икономиката и в същото време бизнеса загива от непосилни цени. Защото се изнася тока от България. Както преди 50г България закриване Арабския Свят с ТАЙ-КАЧЕСТВЕНОТО АГНЕШКО МЕСО, пилета и яйца. В същото време в България се бихме по магазините....когато пускаха кренвирши.

Дянков, немате 1 нормален закон за ВЕИ. Немате нормална Електро разпределителна система за включване на тези ВЕИ по села и паланки. За къде бързаш с батисването.

какво да правим с кюмбетата, печките и кюмюра? Така само ще се увеличи кримиконтингента, трябва и да се яде нещо, нал тъй?

Пу да та еба у експерта!!! Едно време едни такива yes, yes "експерти" ни закопаха ядрените мощности!..

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++