17-11-2017 20-11-2018

Коментари

с тези мерки само ще увеличи зависимостта.

Криптовалутата ще ни спаси, трябва яко копане. Да запретнем ръкави и да включим машините.

Абсолютна глупост, показваща какви глупаци управляват ЕС! Този скапан съюз или трябва да се реформира и изчисти от глупави бюрократи, или да се закрие като негоден!

Кухите брюкселски кратуни игнорират основната разлика между газа и водорода. Газът сам по себе си е източник на енергия и го има в естествени залежи. Водородът е междинно звенно за пренос на енергия с ниско КПД и производството му изисква енергия. Те газ нямат, тръгнали водород да произвеждат. С какво ? С фотоволтаици и перки ли ?

ЕС засилва похода към глад и мизерия

Продължавайте с зеления преход, само не затваряйте ядрените централи и германците да вземат да пуснат и някоя нова ;), че и ние покрай тях!

Путин реши да изхвърли всички микровълнови фурни в страната преди края на месеца. Освен, че са доказано опасни за здравето служат и за подслушване от ЦРУ.

Тъпо и упорито загробват всичко позитивно в Европа, която се превръща в парият на света.

ЕК създаде достатъно голям хаос и унищожи европейския бизнес... да замълчи... ако си мисли, че ще обвиняваме Путин за неудачите, а не тях се лъжат... о

Точно сега е момента да се махнем от ЕС и да търсим няколко трилиона долара компенсации за нанесени вреди от тях

Идиотите затвориха реакторите, сега се чудят от къде да вземат ток... И още не са разбрали, че с перки и панели енергетиката не се прави.

Само малоумните верват в тез преходи и тези дето си пълнят джобовете с парите на льохманоте де плащат двоични и троини цени да купуват тока от волтайците.

Никой не вярва, дори тези дето ги налагат не вярват а го правят за да напълня джобовете. Преход се прави когато една технология е по-добра а не се налага насила защото някой така казал.

Напълнихте нивите на дедовците си със ...стъклария. И какво ще ручаме?...Бобонки ли?

....Дуди.

Ще ви дам от моята наденичка.

Какви панели, бе? Нали и те трябва ,,да се скрият от Путин,, да не знае къде са.

Да ,,се трупа,, ел. енергия в акумулатори. А тях..?

На тия им стига решителността да си накарат кура и да приемат този Дукимент!? И от там нататък- всеки да се оправя поединично! ....Зелена работа, бате! ...

С тези темпове европа ще фалира. Разходите и сега са убийствени. Наесен всичко ще е двойно по скъпо, но с тези заплати и по голяма безработица.

Което не значи, че не трябва да се инвестира в различни източници.

...Зелени ушички и ФОТОСИНТЕЗИРАШ! МИНАВАШ без обяд.

То,Путин ли да ни мисли нас?

Зеления преход е опит да се увеличи въпросната зависимост

поредните големи лъжи! Голяма обеществен финансов ресурс ще се разпредели към малка група тарикати! Ел. енергия трябва да е постоянна и непрекъсната във времето! Така наречената зелена енергия неможе да е постоянна и непрекъсната във времето! Само си представете има слънце заработва ФЕЦа, опс облък и ФЕЦа спира питате ли какво става по далекопровода и при компенсаторните и регулиращи устройства на ЕРП-то и ЕСО ? А потребителя иска да има постоянно напрежение без пикове и падове! Да, ама не щото зеленчука не може така! Зеленчуците може да са удобни там където излиза скъпо да се прекарват кабели и т.н. и то пак е скъпо щото ще ви трябват средства за събиран ена енергията и нейното съхранение! Обаче като изтече срока на годност и заставате под удъра на закона за отпадъците и то опасните отпадъци!

По твоята логика електричеството нямаше да бъде открито Жоре.

За да функционира енергийната система трябва да има постоянни източници, трябва да има компесаторни централи, освен това трябва да бъде в голееееми количества. Ако това можеше да се осъществи с зелени и независими източници всеки блок, болница, училище, завод и т. н. щяха да имат панел на покрива и перка за по-сигурно. Обаче нямат... Истината е, че панелите не могат да произвеждат нужното количество,а и струват скъпо. Истината е е ядрената енергетика.

До Трол: Ако има желание може да се направи постоянен енерегийния източник от слънце, вятър и вода. Нали си даваш сметка, че облака не засенчва едновременно фотоволтаика от село Долно Уйно и този от село Горно Уйно. Но даже и да се часенчат, може да се поставят големи кондензатори и акумулатори, които да се зареждат когато има силно слънцегреене, но няма голяма моментна консумация. Всъщност развитието на технологията с кондензаторите трябва се набляга, че те ще са основата за овладяване на енергията от мълния.

Лъжа е Че зелената енергия е еффффтина. Печелят само производителите на соларни панели. Трябва да няма такси данъци и ДДС на тока от соларни и вятърни централи. Бързо и лесно да може да се включват. С малко бумащина. Да не се води стройтелство а само поставяне на соларни.

Подкрепям!

Кога ще изгоним руските собственици на имоти в България, а имотите конфискувани?

Мислиш си, че точно ти ще се облажиш ли?

.. Само задничето му. Все е нещо.

Ама първо американската база, после тия руснаци, след това такива като Пеевки, Доган, Галеви, Гайтански и продажните ни политици.. Дали ще стане? И каква е разликата от това което предлагаш с народния съд и тия дошли 1944 на власт? Или викаш да вземем това което тия са купили с парите си също като японци, германци и англичани купили имоти, а не да вкараме в затвора тия разрешаващи безобразното крадене в тая държава.. За сестрите Белмейски, Милен Цветков, 12-те войници работили в имот на карамански които изгоряха в камиона, и сега като последно ония две тинейджърки ритащи и биещи връстницата си... за това все руснаците и Путин ли са ти виновни ? От къде се пръквате такива говеда се чудя просто!!

Дано Тръмп с Републиканците вземат властта по- скоро и изметат тия потомци на хипита и наркоман-педерасти

++++++++++++++

Тръмп е история

Абе тия кога ще сменят наркотиците?! Войната в Украйна отложи Зелената сделка с 20 години. А до тогава не е ясно какво ще е останало от ЕС.

Скоро няма да има нужда от зелен преход, а от багери, които да отстраняват горният радиационен слой на почвата.

Май от зелен преход ще стане кафен преход...

Аз напускам ЕС след като България не може.

Отивай в русия или сев.корея. тук не ни трябваш.

o!!o

Краварските прислужнички искат да проституират единствено с краварите.

Газът не служи само за отопление и производство на ел.енергия! Той е основна суровина за хим.промишленост, както и нефта. От газ можеш да получиш ток, но само от ток все още е почти невъзможно да получиш газ! Така че спират газа и нефта - спират хим.заводи в ЕС и стотици хиляди остават нс улицата и т.н.

Руският газ в Европа е доста, но нито единствен, нито дори е с най-голям дял. За петрола да не говорим. Поинтересувайте се малко, преди да свеждате тия опорки. Европа не трябва да се отказва от газа и от петрола, а да намали употребата им с около 1/3 за да елиминира Русия напълно от европейските енергийни пазари. И това е съвсем постижимо за няколко години. За да се случи плавно, то просто ще трябва да бъдат намерени временни доставчици. При тези цени на газа това въобще няма да е трудно - всеки иска големите печалби, а Европа плаща навреме във конвертируема валута.

отношения с руснаците, създаване на конфликт във Венецуела и сега щом американските фи ми и войски диктуват в Ирак, Либия и почти Сирия нещата ще са идеални... Същата фон Лайнян ли ще раздава парите за деверификацията, която приятелски сключи договора за доставка на ваксини с пфайзер за няколко милиарда без да има искане на мнение от страните членки? В момента има много хубаво вудео излязло по медиите, на немски, обясняващо как стават под масата цените на сделките с газа. Горе долу като с ваксините. За търговията с квоти за парникови газове да не говорим какви пари се въртят... Пък за такива като вас умажаеми да припомня - някога изнасяхме консерви и зеленчуци за СССР с хиляди тонове. Сега нямаме никакво свястно земеделие, внасяме ябълки от Полша, чесън от Китай и домати от Турция, а краставиците са по-скъпи от марихуана или хероин. Това да имаш финансова изгода и да правиш обмен на стоки и материали е в реда на нещата.. Евтин алумин идваше от Русия в европа, а стомана от Украйна. Сега и двете спират.

Не се хаби да им обясняваш , неуки са да го разберът .

И зимните месеци, когато производството на фотоволтаиците е силно намалено на какво ще се топлим? На пропаганда?

В България слънце има винаги. Не е проблем.

аха, има трънки има!!

Европа с тези цени и кризата, в която влиза, се връща към въглищата.

Скоро гледах по телевизията, че една крава генерира повече CO2 от един лек автомобил. Ние в БГ още от 1989 година се борим със замърсяването от тези животни. Сигурно сме първенци в света, след като намалихме стократно тези замърсители. По-възрастните хора си спомнят, че във всяко населено място (изключвам София) имаше поне 1-2 кравеферми със стотици, ако не с хиляди глави едър рогат добитък. А продължихме с дребния - овце, кози и т.н.

ние сме най ЕКО държавата с най много ЕКО глупаци

това ДебилTV ли е? Всеки ден простотии! Абе вие чувате ли се изобщо? То ако имаше друг начин, хората щяха да си играят да строят и да тестват термоядрени реактори... Зелено ви е в главата, понеже някой друг е акал там, и е бил на зор!

Не знам вече какво да кажа. Аре спрете се с тея "зелени" дивотии. Ако не заради нас, пожалете поне Путин, затрупахте го с пачки, това е просто жестоко.

Порочен кръг, без възможност за избор. Висока цена на енергията, високи цени на храните /субсидирани/. Зависимост от Алианса . Какво въоръжаване какви 5 лева. Няма май патриоти в тоя ЕС.

А да взема да се спрат малко с утопиите тези умници. Засега не е измислено нещо по-добро от синьото гориво и Петрола, е като изключим реакторите атомните реактори.

ЕС да си купува газ и нефт от Русия и да я остави на мира да окупира когото си иска! Явно тоа ни е бъдещето :)

Предлагам меркел, урсула и шолц , когато не са заети да говорят глупости да въртят велоергонометри с динамо, докато позеленеят , напрежението генерирано от динамото да се провежда по кабели забучени в носовете им,ще приключат човечеството неолибералните отпадъци

Накрая ще се получи зелено-кафяв преход...

Тия зелени врътоглавци дали са учили физика и химия в училище или могат да повтарят тъпи мантри като кришнари

химия и физика - животът му е изпълнен с вълшебства и магии (като "зелената" енергия, например...).

Биомаса... Като засееш с растения за биомаса , ще ядеш храна на Марко от чадъра.... Това е единственото от зеленото дето можеш да контролираш поне частично. Ветъро , слънцето и водата изобщо пък не може.

Много рязко сменихте природа с Русия.

ГЛАДНА КОКОШКА ПРОСО СЪНУВА. СПРЕ ЛИ РУСИЯ ЕНЕРГИИНИТЕ ДОСТАВКИ ЗА .Е.С. ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА ПАДАТ НА КОЛЕНЕ ПРЕД РУСИЯ СЪС СЪБУТИ ГАЩИ. КЪДЕ СТЕ ТРЪГНАЛИ ПОДКОКОРОСВАНИ ОТ С.А.Щ, СРЕЩУ ВЕЛИКА РУСИЯ? РУСИЯ НИКОИ НЕ МОЖЕ ДА ПОБЕДИ.ТЯ Е НОМЕР ЕДНО ПО ВЪОРЪЖЕНИЕ.НЕОБХОДИМИ СА И ПОД МИНУТА ДА УНИЩОЖИ ВСЕКИ ПРОТИВНИК.БСИЧКИ ВИЕ КОИТО ПЛЮЕТЕ СРЕЩУ РУСИЯ СТЕ ЗОМБИТА С ПРОМИТИ МОЖЪЦИ ТОЧНО КАКТО ИСКА С.А.Щ.

Подкрепям ЕС - отивам на село - без ток и вода - ще се топля при козите и ще пия вода от реката - да живее Лайнен

Ускоряват гибелта си. Тъпи гейове.

Докато се "опитва" коункурентността на европейската икономика в света ще изпадне след БРИКС, а Китай ще смаже икономически целия свят.

Нямам коментар! Поредната глупост по време на война