ЕК стартира алианс „Произведено в Европа“ за фотоволтаичната индустрия

Целта е веригите на доставки за соларни компоненти да бъдат ситуирани на Стария континент, а не да са внос от Китай

Обратно в новината

Коментари - ЕК стартира алианс „Произведено в Европа“ за фотоволтаичната индустрия | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Токът идва от контакта, според зелените, които не са завършили и училище

Тъй като токът е скъп, да произведем много панели , зьа да стане токът още по-скъп. Но за семтка на това ще е непостоянен.

Айде сега, непостоянен... Ще променим "леко" смисъла на понятието "променлив ток" и готово!

Интересно дали сред тия спецове в ЕК има поне един които да е наясно от какво и как се правят тия панели? За енергиината им себестойност да не говорим.

"....нарастващите производствени разходи, причинени от високите цени на електроенергията." Интересно, дали някой си задава въпроса, а що са високи цените на тока в ЕС? Навярно си мислят че соларките са ни малкко, щото 20г откак ги бодат и цената на тока пада ли пада..... и пак да им е висока? Отгатнах! Мислят си че като турат още соларки и цената на тока ще падне ОЩЕ повече. Миииииии Жална ни майка с тея калинки малоумни.

В слънчевите панели се ползват силиций с висока чистота и голямо количество редко-земни елементи. Добивът и на двете основни суровини е много енергоемък и замърсяващ и познайте в кои държави се произвеждат! От къде ЕС-ъто ще ги купува или как ще ги добива без евтина енергия само "комисарът" си знае, абе важното е СУБСИДИИ ДА ИМА!

в момента Пекин контролира 80% от глобалния капацитет за производство на соларна фотоволтаична енергия. А за световния полисилиций и слитъци делът скоро ще достигне почти 95%, отбеляза Бретон. ... "Иначе казано, един на всеки седем панела в света" се произвежда в Китай" Този "комисар" май не е бил силен в учението (та за това е станал и политик) 80% = 1/7 "Европейска" аритметика, ако така смятат и бюджета и инвестициите, ясно къде отиват парите.

Той е имал предвид 1/7 без комисиона. С комисиона 80%.

Миражи посред лято и посред зима. Най добре е ЕС да се разтури и всяка жаба да си знае гьола.

Меркел беше се договорила с Китай. ЕС купуваше солари от ЕС за да балансира агресивния немски износ и положителния баланс на Германия с Китай! Само с дрънкулки не става. Немците изнасят и печелят, а целия ЕС внася китайските солари и балансира немския експорт! Кеф! Ама сега немците нямат газ, няма как да произведат масови коли и зтврят ЕС! В тази схема немците ще го закъсат и ще ни спрат субсидиите, а и шенгените и другите благинки! Да приемаш скачащи през огради афганци не е като да изнасяш малки бързи бемвенца!

яко папкане , десетки милиони пък раята да си седи бедна и в мизерия. Супер ще доведат до развалянето на ЕС по бързо.

Фабриките трябва да се построят в България .Така ще е най-рентабилни ..а и ще създаде много нови работни места.

Вместо да създават условия, раздават субсидии. Всичко взе да се обърка в ЕС. Марксистите овладели властта не ги бива на 2 магарета сламата да разделят, но ги бива в усвояването на субсидии и раздването на чужди пари.

С такава политика много скоро еврото ще се превърне от международна валута във европейски ваучер, с който не може да се купуват стоки извън ЕС. "Стоките" ще са основно суровини и енергия, които ги няма или са забранени за добив в ЕС, заради как беше "неустойчив" добив/производство или санкции по безпринципни причини. go back to dark ages. literally dark.

Ще се провали ккато ще се провяли и проекта за общия европейски изтребител тянк подводница и тн.Германия дърпя към себе си има 80млн население Франция е оглозгана а тя е най голямата по площ държава в ЕС има и отвътморски територии.Парите от туризма не стигат за подръжка на инфраструктура и борба с бедността особенно след пандемията от Ковид.Като сложим и Италия Иепяния и Австрия и нещата ставст трагични

яко папкане за наши хора.

тъй де, "парите не трябва да излизат от семейството", защото ако излязат правят инфлация. европейското "семейство" - вътре социализъм, вънка пазар. в ЕС благата се разпределят с декрети, вънка - с враждебен пазарлък (инфлациобен).