ЕК разследва планираното сливане между Боинг и Ембраер

Двете компании произвеждат съвпадащи сегменти от пазара на гражданското самолетостроене

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ясно е чео Боинг иска да продължи да използва пътниците по целия свят като опитни мишки и няма нищо по хубаво от това да си купят бушон като Ембаер, в който да изпробват съмнителни технологии. Освен това за сливанено Боинг ще получи държавна помощ защотото тази сделка е от жизнено важно значение за фирмата. Освен това Боинг ще получи достъп до един куп патенти на Еърбъс, които Ембаер е придобила на по ниска цена защото е била по-малък играч на пазара.

На мен много ми е много интересно как ЕК (Европейската комисия) ще започне разследване за сливането на двете американски компании частната Боинг - САЩ и държавната Ембраер - Бразилия. А още по-интересно ще ми бъде, какви решения биха могли да вземат тези от ЕК и кой ще ги изпълнява! Поздрави от непознат остров.

допълват идеално. Най-малкият самолет на Боинг е за 160 пътници, а най-големият на Ембраер е за 120 пътници. И двете компании имат значителен бизнес в ЕК. А решенията могат да бъдат ГЛОБИ до дупка. Така можеш да развалиш всяка сделка, освен ако двете фирми решат да напуснат пазара на ЕК.

Ще се сливат естествено като еврозадниците дотират Еърбус какво им остава ,това е нормална пазарна политика.

Да бе, понеже американо-задниците не дотират Бойнг, казваш, а?

Нормално е капитала да се стреми към сливане, монополи и картели. По- голямата риба накрая изяжда по- малката. Всякакви регулации в крайна сметка могат да се заобиколят, както и всеки закон. Реалностите са винаги по- големи от правото.

А ЕК няма ли да разследва случилото се преди две години сливане на Еърбъс и Бомбардиер?

Нещо гледам липсват коментари по една от интересните теми в нюзфийда? Явно не са си получили инструкциите герберско-синьо-атлантоидните тролски маси. Защо американският гигант толкова иска да се слее с Ембраер? Защото конкуренцията започна да става още по-голямааааа! Да лежиш на стари лаври, може но до време както във всичко! Видя се че имат проблеми и ги мързи. А че са алчни, да не сте продумали! Много индикации се натрупват за американската икономика и по-специално за индустрията им. Колкото и да се опитва президентът Тръмп да ги спаси, което за сега му се получава добре, няма как само той да ги изкара от блатото, в което сами са се навряли! Надменни отегчени и без визия, така изглеждат много от индустриалните фирми на Америка. Не ме разбирайте погрешно, това не значи че утре ще се кютнат. Имат голяма инерция и работещи пазари. Но се вижда че изостават. Добре че е секторът на ИТ и електрониката, в който са традиционно лидери да ги движи напред и държи над водата вече над 20 години. Дано конкуренцията се усети навреме и започне по-бързо да изкарва нови продукти!