Коментари - ЕК не разреши увеличаване на поливните площи у нас | Бизнес.dir.bg
назад

ЕК не разреши увеличаване на поливните площи у нас

Допускат се инвестиции само в съществуващите до момента напоителни инсталации

Обратно в новината

Коментари - ЕК не разреши увеличаване на поливните площи у нас | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А сега си представете като приемем еврото, кое ще зависи от нас

ЕС не може да ми казва,аз какво да правя.

Редно е и ние да забраним на безполовите еврокомисари да ползват поливни системи.

Прост въпрос, има ли съвременно земеделие без мелиорации? Не!!! Но великия политолог, анализатор и експерт Георги Харизанов му такова мамата. И сега решението на ЕК е напълно в духа на евроатлантическите ценности". Ха, честито и мрете! Вие не сте от щастливия "златен милиард".

Предприятието "Напоителни системи" е черна дупка за финанси, с много проблеми по собствеността на каналите, системите и самата вода, произвол и рекетьорство към ползвателите. Някак си не му се инвестира, нито насърчава към инвестиране. Знае се и в Европа.

това и при СИВ не е било.Ние не сме протекторат на урсулите че да ни командват какво можем и какво не цожем;Кои са тези некадърни урсули.А сега си представете какво ще стане като приецецеврото-тежкони и горсо.

ХА, Ха а така, добре дошли, сега ше разберете кон боб яде ли? утре ще ви забранят и да пиете вода, после колко и да дишате и т.н т.н. до второто пришествие.

ЕК казват, че не дават европейски пари за изграждане на напоителни системи. А който иска може да си инвестира със собствени пари. Ама на някой му изнася да пише неистини.

От статията става ясно, че забранявайки разширението на поливните площи в БГ, чиновниците от ЕС се страхуват от това земеделието у нас да не стане по-конкурентно от това на земеделците в другите страни на съюза, пък и на тези от Маседония и Турция. Да не говориме, че евтиния и безмитен внос на пшиница, царевица, олио и захар, брашно и т.н. от Усрайна убиват местното рпоизводство.

етническата турска партия дпс е окупирала земеделското министерство вече повече от 20 години със щедрото съдействие на партия гроб/герб, тя защитава интересите на южната ни съседка за масиран внос на техните вредни натъпкани със огромни количества пестициди и нитрати плодове и зеленчуци.

Евросъюзът ти не разрешава - тъпак ! Какво месиш Турция тука !! Крайно време е да се спасяваме от потъващия кораб !!!

В Дир.бг нивото на разбиране на първоизсточник и неговото предаване по съдържание даже няма 4ти клас, това е изводът от статията.

Изключително манипулативно заглавие.

Ще се молим на американците за нашата вода ли? Това е идиотизъм!

Питайте Америка, питайте ЕК, ходете на избори, все работа за поробени овце които не схващат, че са роби в окупирана Родина, и че могат да станат свободни ако вземат да схванат атуалното си положение преди всичко, за да имат по адекватни действия. На този етап ги успиват, че било нормално някви бюрократи, които са чисто неизбирано от никои европеец ЕК-ОПГ, които са крадци, сеячи на ваксинален геноцид на едро и са под контрола на Америка, а тя на Англия и всичкит те на ционистите от Израел да им дават наклон за какво ли не. Събудете се. Родината ни, най-богатата и красива територия на земята, има нужда от совобождение от всички изброени под чиято окупация и робство сме.

Доста подвеждаща и странно за мен заглавие. Дали човек, фирма, хора желаещи да си построят напоителни системи в България могат да го направят? Да, разбира се и ЕК няма думата за това. ОБАЧЕ ЕК не иска Европа да финансира строежи на нови напоителни системи...ами ще си ги финансираме сами като всяка суверенна страна. Няма забрана, както може някой е разбрал от заглавието на статията. А защо подобни мисли се насаждат у хората...който има малкомозък може да се сети.

Заглавието естествено е подвеждащо за да възбуди малоумните путлерасти. Вместо да пишат, че ЕК няма да субсидира нови поливни площи са пльоснали заглавие, че ЕК не разрешавало увеличение не поливните площи. Съответо путлерастията почва да пише простотии и да демострира идиотията си. Но пък трябва да се заработват копейките .... оппа те тука им плащат в евро.

Липсва обаче отговора на въпроса ЗАЩО? Нали климата се променял и ще ставал по-сух, съответно трябва повече площи да се напояват.

Ти нещо не си наясно по въпроса. Забраната означава, че и с наши държавни средства няма да се изграждат нови системи! Да всеки може да си изгради ако има нужните средства и разрешен водоизточник, но колко стопани ги имат?

и да дишаме ,може ли?

само ако имаш псмено разрешение, подписано и подпечатано от КПСС, опс. ЕК на ЕС.

имаш разрешение да прочетеш статията и да разбереш, че заглавието не отговаря на съдържанието.

А ние защо питаме ЕК? България суверенна държава ли е или не?

Естествено че не е

Назначеният от Боко Георги Харизанов наряза всички тръби на напоителните системи. унищожи всички напоителни помпи и канали. Безкрайно разграбване на напоителната сиситема на България. Трябва да бъде създадена Книга на срама, позора и проклятието, в която да се впишат такива като него и Харизанов пръв за унищожение на природата и водата на България. Защото водата е жвот.

вече е анализатор по талавизора

скапан драскач си ей. Не си журналист.

Напускането на ЕС е критично за оцеляването на Българите и България. Вън от корумпирания брюкселски зандан.

Това е геноцид

До 89-та година България е единствената държава в света, на която 100% от територията е осигурена вода за поливане на земеделските земи, сега ще искаме разрешения...

Не, бе, построй си. Никой не те спира. Само трябва да извадиш парите. Или сега не вярваш, че който плаща, той поръчва музиката? :))) п.п. А, режима на водата по селата и забраната да се поливат градините от Бай Тошово време, щото няма вода, явно е пропаганда на ЦРУ...

роб си бил и роб си си останал. Няма ли да излезеш от бай топовото време най после?

ЕС е "робство", България не трябва да е част от този съюз. Колкото по-бързо излезем, толкова по-добре! Достатъчно бяхме под руска зависимост, но ЕС минава всякакви граници.

Чети Пенчо, чети :) хахахахахахахахахах Никой нищпо не ти забранява да правиш със собствени средства, обаче ако искаш пари от ЕК, ще трябва да се съобразяваш с техните правила, толкова е просто, като копейка :) хахахахахаха

Какво значи" техните правила"?Кои са те ,кои сме ние?Нали сме в един съюз.Защо за големите държави може без да питат ,а ние трябва да питаме?Въобще целия съюз е "ала бала",но когато се отнася до отглеждане на храната ни ,нещата са сериозни и трябва да се реагира.

Ние питаме дали ЕК ще отпусне пари на ЕК за нови поливни площи и те казват че няма да дават пари за това, но ако ние искаме можем да си правим колкото искаме поливни площи, просто за тях няма да има отпуснати пари по програми на ЕК. Но ЕК отпуска пари за ремонти на вече съществуващи съоръжения. Които пари НЯМА да иги ИМа заради малоумни идиоти като теб, които искат да напуснем ЕС.

Такива роби и по турско не сме били...

То заглавието е подвеждащо, ама същността е още по-абсурдна. Представяте ли си едно време бай Тошо да иска от Брежнев пари за да сме си увеличали поливните площи? Вие осъзнавате ли част от какъв "съюз" сме - вече нищо не можем да си направим сами, за всичко се молим за пари на "началниците". Боко една магистрала успя да довърши и това ни е най-великото постижение за 33 години "демокрация" и 17 години в ЕС...

На 62г.съм.Живял съм и при социализма.Тогава България членуваше в СИВ-съвет за икономическа взаимопомощ.В него членуваха всички соц.държави .Разбира се всичко се ръководеше от СССР.Аз не помня да е имало такива директиви от страна на Москва.Казвам го ,защото съм от Добруджанския край .Напротив ,помня добре развито поливно земеделие.Във всяка нива имаше хидранти и през лятото царевицата и слънчогледа се поливаха постоянно.

И ти си от тия дето четат само заглавието :) хахахахахаххахахахаха Докато има шарани ше има и рибари :)

"..В преговори със службите на Европейската комисия българските власти поискаха пренасочване на средства към бюджета на подмярка 4.1 с цел обявяване на целеви прием и разширяване на напояваните площи. Брюксел обаче не даде разрешение за това и препоръча, че допустими са инвестиции в съществуващи напоителни инсталации или в елемент от напоителната инфраструктура само в рамките на напояваните площи. И че няма да бъдат допустими инвестиции, водещи до увеличение на напояваната площ." А ти прочете ли тези два абзаца? Последните три думи на първия и първите 5 думи на втория.

И кой ти забранява да си поливаш посевите със собствени средства бе копейко ? :) хахахахахахахахахахаха

Никой не забранява на Ганьо да хване мотиката и да си отглежда каквото си иска. Обаче ако Ганьо иска спонсориране от страна на ЕК трябва да спазва определени правила. Проблема на Ганьо е, че хем иска пари на готово, хем го мързи да работи, и на върха на всичко не иска да спазва никакви правила. Ганьо е прост, не бъдете като него.

А кой спонсорира ЕК ?

Не си ти. :)) Или ти вярваш, че българската вноска издържа Германия, Франция, скандинавците и т.н. :)

Поръчкова статия за лапнишарани. За които да прочетеш заглавието е достатъчно.

Заглавието е подвеждащо, чукча не чете цялата статия и скача в коментарите... ЕК не ни дава евро пари за нови напоителни системи, но никой не ни спира с наши средства да правим каквото си поискаме. Що сте такива лесни за манипулация, бе!? Индианци!

Брюксел не дава разрешава разширяване на напоителните площи. Чети ти както трябва.

Не държава, а западна помийна яма сме!!!

Нищо де, то бананите ги внасяме.

?! Я веднага ВЪН от тази тъпа шибания ЕС!!!

кой за каквото е гласувал това ще получи, колонията още не разбрала, че е колония. Ето ви ценности и орава!!!

Имам въпрос! А мога ли да напсувам нашите политици или трябва да попитам ЕК?

и защо ЕК и някви си бюрократи в някоя друга държава ще решават колко и какви да са поливните почви в България? от кадя на кадя ве

Защото ЕС и европейците много добре разбраха какви далавери върти Ганьо Балкански! Защо ще се увеличават поливните площи, които ги има до момента? За да може някой наш тарикат да усвои едни кинти! Възстановяване на поливната система каквато беше по Тошево време ще е напълно достатъчно за да произвеждаме повече отколкото изяждаме и да изнасяме - както беше! И - Брюксел ще решава, щото дава парите! И не - нашата вноска в ЕС е малка - ние сме нетни получатели, а не донори като големите държави! Затова имаше и Брекзит - на едни хора им писна да наливат в мелницата на източноевропейските крадци!

пак нищо не ти се разбра? едно е да дават пари за проекти, друго е да определяш какви и колко да са поливните площо в някоя държава, това си е само и единствено прблем на държавата, все едно ние като плащаме вноски да казваме на бюрократите в ЕС колко да са и какво могат да правят

Не си на ясно с нещата и говориш " умнотии" . Поливните площи в момента са само в част от Южна България и само за тях ни разрешават, това което беше по лошото Татово време и го съсипаха никой не го брои и няма да се възстановява т. е. за Северна България както обикновенно нищо!

за да стоиш беден а младите да емигрират там където има вода и ток на поносима цена, а тук тепърва ще става зле!

Защо у дома трябва да чакам разрешение от някого за нещо? На истйна за толкова глупави ли ни взеха?

Тъпо парче си и тъпо ще си останеш. Ако си платиш цялата инсталация прави с нея каквото искаш, ако ще си я заври в г.за. Обаче ако искаш инвестиция с еврофондове, няма да я получиш. Сега дебилната ти кратуна разбра ли за какво иде реч?

И кой те кара да чакаш? Като искаш купуваш си материали - тръби, помпи и т.н. и си правиш поливна система! Кой те спира? И кой ти е длъжен да ти дава пари ти да строиш? Ти като си дал та само искаш????

Пак подвеждаща статия. Става въпрос за финансиране на съществуващите площи, а не за забрана на нови площи.

става въпрос за забрана разширяване на поливните площи...

Не е забрана, а отказ от финансиране на крадливи "разширители" на поливни площи. Ако искаш строй си сам - никой не ти е длъжен!

ЕК да се разтуря. Не може да ни казват колко да поливаме. Те винаги вземат решения, които ни тикат към дъното.

По малко поливни площи, по малко дъжд, по високи температури. Глобално ала бала затопляне.

Хубаво е да има повече такива статии. Дано и последният избирател да се осъзнае къде е суверената власт над страната ни. Да разбере ,че всякакви драми около темата за коя партия гласува и кои ще състави и и дали ще има редовно правителство са абсолютно безмислени. Власта е в ЕК и ЕП. Които и да влезе в нашия парламент и правителство- ще изпълнява стриктно нарежданията идващи от Брюксел и Страсбург. Иначе- наказания, санкции, лишаване от средства и дори законосъобразно преследване. А шансът наши български представители да променят ситуацията в полза роду е като на рапан да оцелее в домена пещ.

Земевладелците са толкова уядени и толкова власт и, че държавата не може да ги контролира. Затова е хубаво да се контролират отвън. А не да източат язовир с питейна вода, за да си полеят владенията, за поредния милион.

Суверенна държава за тези неща не пита никой

Да припомним за незнаещите че по време на първото и второ правителство на ГЕРБ и ББ почти бяха разрушени поливните системи на България!!! Сега по програмите на ЕС не се отпускат пари за направа на нови поливни системи!! Нормално че кой иска да има конкурент и поради това по съвет пак на Запада бе разрушена цялата аграрна индустрия на БГ-то!!

по Тодор Живково време поливните площи в България бяха над 50% от обработваемите земи -3-ро място в света .Сега -7% .От всички нещастия на БГ "демокрацията" се оказа най ефективния път към ликвидация.

И какво като е имало нещо по Тошово време - ВСИЧКО СЕ ИЗНАСЯШЕ ЗА СССР.

На опашки за какво си се редил бе, льольо? Мляко ли е нямало, домати ли, месо ли, какво?

Ами нямаше, но ти отде да знаеш, набор 2007.

Да само второ и трето качество първо отиваше за западните прасета, а от СССР за второкачествена продукция внасяхме нефт, въглища, руда и какво ли още не за без пари!

А в Белгия, Холандия, Франция постоянно се полива. Шофьор съм и имам това наблюдение когато минавам по магистралите. Денонощно в ляво и дясно от пътя се полива

Мисля да питам ЕС дали ми разрешава да отида до тоалетна.

Може. Колкото пъти си искаш! Но в никакъв случай няма да пускаш водата в тоалетната! В противен случай - глоби и други санкции.

И в това ли се бъркат?! Какво изобщо правим в ЕС? Трябва да се махнем от този съюз възможно най-скоро.

България е район критично застрашен от суши. Също като Гърция, където поливат всяка маслина в камъняка. Откъде да знаят брюкселските зелки че тук не вали като в Брюксел, Германия, Франция. В същото време Турция изгражда мащабни проекти за напояване в полупустинния Анадол и не и пука за мнение на хора, неспособни да вземат едно нормално решение.

Много добре знаят. И знаят защо го правят.

Честито ви ново робство. Напояването е нещо лошо за тях. Те са прегърнали високопечелившите култури с напояване. За нас само зърно и то с техни семена и техни отровни пестициди. Не е луд тоя, който яде баницата...

А гербаджията "аналлизатор" "Жоро-тръбата", дето съсипа държавното "Напоителни системи" ипродаде тръбите на КОЙ, дали ще понесе някаква отговорност та дори и морална? А за българската проКУРаТУРА въобще не питам.......

Той се е преквалифицирал в политически анализатор. Ката ден му гледам противната физиономия в някоя телевизия.

Не допускат, защото предполагат че лесно може да бъдат откраднати- нещо като магистрала без два-три пласта, но с къща в дубай