Египет е изнесъл 8 млн. тона втечнен природен газ, 90% от тях - за Европейския съюз

До края на годината египетското правителство планира да проведе международни търгове за проучвания за петрол и газ в Средиземно море и в пустинята Сахара

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

8 милиона тона са около 10 милиарда куб. метра газ за година.. С взривяването на Северен поток за следващата година Северна Европа ще трябва да възстановява цели 55 милиарда.. А и находището в Грьонинген - Нидерландия, и то доработва последните си дни.. Норвегия за увеличен с над 1 млрд куб.м. газ за след ТРИ-ЧЕТИРИ години говори.. А Египет е по-близо до Южна Европа и разтоварва там. Испания, Португалия, Италия.. А тръбите Южна - Северна Европа са малце недоразвити.. За разлика от Северна за Южна.. То и Германия се обади - по 2 милиона тона на година осигурихме от Катар.. За 15 години напред. Но тези 2,7 милиарда куб. м. газ на година са само 3% от годишното и потребление за 2021-ва година.. И да не забравяме - за тази зима хранилищата в Европа се пълниха и с газа от Северен поток.. А за следващата, него няма да го има.. Ама кой да ти чете предсказанията на Международната асозциация на износителите на газ. За "светлото и топло" бъдеще до 2026-та година.. Важното е на Вуте да му е зле..

Миналата 7, сега 8. КАКЪВ СКОК! КАКВА НОВИНА!

Енергийният министър е обяснил, че ако не бъде позволено на Лукойл да изнася петролни продукти рафинерията в Бургас ще затвори. Това е невярно твърдение. В подобни случаи държавата поема оперативен контрол над рафинерията. Това вече се случи с руската рафинерия в Германия и тази на Лукойл на остров Сицилия. В резултат на това действие рафинериите продължават да работят, не се поставя под риск енергийната сигурност на Германия или Италия. Това не е национализа.

Не ти дава правото да наричаш и останалите за себеподобни на теб.. Не е националицзация казваш.. Нямало никщо да стане.. Ами прочети си за "национализацията" - по твойте разбирания, на оназ дъщерна компания на Газпром Германия с договор за доставка до 2041-ва година на втечнен газ за Индия.. Как НОВАТЕК отказва повече да изпълнява договора за немската фирмичка, а индийците си искат ГАЗА ПО ДОГОВОРА.. А иначе - вервай си, че рафинерията в Бургас работила и с друг, освен руски нефт.. Та тез прикадки - да възстановим проекта за нефтопровода Александруполис - Бургас не е за малки мозъчета..

Там всичко демократично ли е?

А защо е скъп в България Египетския Газ ? Умишлено Гадовете не взимат Руски Евтин Газ ! Кирчо и Кокорчо трябва да бъдат обявени за Врагове и да бъдат проклиняни всеки ден !

Ами обяви ги за каквото искаш и ги проклиняй всеки ден. За баланс - отпечатай един портрет А3 на "бащицата", който наши парички построи тръби за приятелите си от масква и го окачи над леглото си, да бди и над теб и госпожата. Ценни сте.