17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко демократично. Висша, нечовешка, абе направо божествена демокрация.Насила ме карат да симпатизирам даже на Северна Корея.

Трасето рано или късно ще бъде довършено, и това е неизбежно. След това държавите участници в проекта тихомълком ще се разправят с изпълнителите които им извъртяха номер, и ще ги накарат да разберат че не са били прави. Северен Поток не е германски проект, от него имат интерес всички работещи европейски икономики и го подкрепят активно. Не случайно дори някои скандинавски държави го одобриха и на практика минава през териториите им, независимо от лошите им отношения с държавата-бензиностанция. Американците няма да доживеят да си пробутат скъпия газ, сори. На Европа й трябва цена, и руската е по-добра. Тук не говорим за политика и добри-лоши, а за пари.

Какъв е тоя Северен порок-2? Нещо като шведска тройка или още по-северно.

аз развалих СССР , аз обрах Русия , ако не бях аз , сега Путята щеше да е пораснал до 183 см , доходите на руснаците щяха да са пораснали до 3000 $ месечна заплата и 1700 $ месечна пенсия за всеки руски пенционер ! Виновен съм и ще си понеса наказанието !

Moй близък руски лекар ми каза , в никакъв случай да не се имунизирам със Спутник V или някоя друга руска ваксина , защото не се знае , какво може да ми се случи ! Каза ми , че руските ваксини са нискокачественни , произвеждат по много стара технология и не са изследвани до край страничните и опасните им въздействия ! Каза ми , ако можеш иди в Западна Европа за 1 месец и си направи две вливания на която и да е разрешена там ваксина ! Един ден след като ме накара да оставя телефона си , отидохме в кухнята , пусна водата и ми каза тихичко , че след имунизация с руските ваксини , има много починали при това хора на средна възраст без страничи хронични заболявания , но на това не се дава гласнот , защото всички медицински лица извършващи имунизацията , предварително са подписали декларация да не разгласяват никакви данни свързани с имунизацията , особенно случаите с летален изход или тежки пневмонични усложнения при имунизираните пациенти !

Преди време показаха по телевизията двама наши зъболекари работещи в Москва които се ваксинирали с Руската ваксина. Не казаха да имат някакви оплаквания и чакат да дойде времето за втората ваксина. Освен това Израел използва Руската ваксина. Е на кого да вярвам, на един трол или на телевизиите ?

Руските ваксини са на същия принцип както ваксината на Астра Зенека. От Астра Зенека се опитват да работят заедно с разработчиците на Спутник V. Иди на запад и си сложи ваксината на Астра Зенека. То бива тролове, бива, но българите все още не ядем доматите с колците!

Андрейчо,тролче гладно,колко ти плащат за плювните ?

България вече е газово независима. Ако някой иска да транзитира от тук при нашите пазарни условия - да заповяда. Ако иска да ни извива ръцете - ДГД. Ще направим същото и с петрола и с цялата енергетика. Ще направим същото и със суровините и храните. Това е положението.

Мечтател

Аре пак изиграха коза с екозащитниците и спряха проекта German environmental organizations Naturschutzbund Deutschland (Nabu) and Deutsche Umwelthilfe (DUH) got from the authorities the temporary stop of the Nord Stream 2 construction in the territorial waters of Germany as Spiegel reported. The proper letters with the objection to the construction were sent by the ecologists to the Federal Maritime and Hydrographic Agency of Germany (BSH) after that body allowed the renewal of works on laying the gas pipeline. “The contradictions have suspense effect – the permission acting in the waters of Germany loses its power temporarily,” the message said.

Безпомощна бананова република!

Имаме банани във всички магазини. Вие в Москва как сте с олиото?

Schilo

„Призовавам федералното правителство да призове изпълняващия длъжността посланик на САЩ и ясно да обясни позицията на правителството“, подчерта служителят. "Необходимо е също да се въведат наказателни мита върху вноса на газ от Съединените щати. В крайна сметка се страхувам, че новият президент няма да промени агресивната икономическа политика на страната си", каза шефът на комисията.Санкциите срещу участниците в проекта „Северен поток 2“ са неприемливи и САЩ преследват изключително собствените си интереси. Това съобщи в сряда ръководителят на Комитета по икономика и енергетика в Бундестага Клаус Ернст, коментирайки решението на Вашингтон да наложи ограничения върху тръбопровода на Фортуна. Той подчерта, че в тази връзка в отговор е необходимо да се наложат санкции върху вносен американски газ." Хехехехе, янките ядат дървото от немците

много си повярваха краварите

Общият стокооборот USA-Germany за 2019 г е 187 милиарда долара. Къде отиваш Шилооооооо....? Слез на земята! Янките "ядяли дърво", от кой?!!! От Немците?!!???! ГОркият той!

СЕВЕРЕН ПОТОК 2 НАНАЙСИ :)) НЕМА ДА ГО БЪДЕ , НЕМСКИТЕ ЕКОЛОГИЧНИ ВЛАСТИ СА ОТНЕЛИ РАЗРЕШИТЕЛНОТО ЗА ДОВЪРШВАНЕТО МУ НА НЕМСКА ТЕРИТОРИЯ , А ЗАД ОКЕАНА СА ПОДГОНИЛИ ЯКО СЪС САНКЦИИ КОРАБА , КОЙТО СЕ КАНЕШЕ ДА ПОСТАВИ ПО ДЪНОТО ТРЪБИТЕ ! ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ , ОТ ЗИМАТА НА ПО МИНАЛАТА ГОДИНА Т.Е. КРАЯ НА 2019 Г ТА ДО ДЕН ДНЕШЕН НЕ Е ПОСТРОЕН И ЕДИН МЕТЪР ОТ СЕВЕРНИЯ ШМАТАРОК 2 , ГОЛА ВОДА И КАЛ ПО ВАТЕНКИТЕ СА БРАТУШКИТЕ , ЗА БЛИЗО ГОДИНА И КУСУР НЕ МОЖАХА ДА ПОЛОЖАТ МАЛКО НАД 100 КМ ТРЪБИ ЗА ДА СИ ДОВЪРШАТ ПРОЕКТА НА СЕВЕРНИЯ ШМАТАРОК 2 ! ДО ТУК СА НА ЗАДНА НОЖИЦА / ЗАГУБА НАД 15 МЛРД ЕВРАКА €€€ , ЗАКОПАЛИ СА ГИ НА ДЪНОТО НА БАЛТИЙСКО МОРЕ !

Schilo

кой е? Немците, изгубили над 5 млрд. и още, които ще платят за неустойки?

Нищо не са ИЗГУБИЛИ. Нито неустойки щото не са собственици а КРЕДИТОРИ. А КРЕДИТИТЕ ШЕ СЕ ВРЪЩАТ.... И ЗНАЕМ ОТ КОЙ ;))))

Проекта ще го бъде защото: 1.Германия се отказа от ядрената енергетика. 2. Германия се отказва от въглищни централи по екологични съображения. 3.Най-голямата европейска икономика може да остане голяма и конкурентоспособна само ако има евтин енергиен източник. Сещаш ли се какъв и откъде? 4. Лично германския външен министър заяви,че Германия при никакви обстоятелства няма да се откаже от "Северен поток-2" 5. Оставащите около 150 километра от трасето Русия изгражда сама и никакви санкции не могат да я спрат.

Като този Северен поток 2 е толкова важен за Германия защо цяла година те не си мръднаха пръста и оставиха Газпром да губи пари и Путин и компания да се тръшкат в безсилна ярост? За разлика от изостаналата с технологиите Русия, Германия има потенциал да довърши проекта. Защо не го направи?

През 2099 година Германия ще може да го довърши този пОРОК, защото изича тогава ЗАКОНЪТ ЗА КАНЦЛЕРА.

И на какво основание налагат санкции на руски кораби? :)

Новият им начин за справяне с конкуренцията, други не останаха. "Пазарна икономика", разби'ш ли..

Санкциите се налагат, защото РФ е държава агресор и спонсор на тероризма. По-ясно от това не може да се каже.

Интересно кой ще плаща неустойките на тези компании, защото съм сигурен, че в договора им с който са наети да полагат тръбите няма клауза "можете да се откажете когато чичо Сам ви намигне", ами има едни солидни суми в случай, че не си свършат работата в срок.

НА ПРИКАЗКИ Е ЛЕСНО , АМА ТЕЗ КОМПАНИИ СА НЕОБХОДИМИ НА МУЖИЦИТЕ , ЗАЩОТО ИМА ОЩЕ МНОГО ГАЗОПРОВОДИ , БЕЗ ТЯХ МОСКОВСКАТА БЕНЗИНДЖИНЦИЦА ХЕПТЕМ ШЕ ИДЕ ЗЯН !

Schilo

хехехехех, ще плащат неустойки като попове и ще участват в проекти. Щото, няма ли ги руснаците, работа за тях няма да има

Чисто теоретично, ако утре руснаците кажат: "Тръбите през Украйна са на еди колко си години и не са надеждни - няма да рискуваме и спираме да ги ползваме. СП2 го няма. За газ питайте Ердоган". Какво ще се случи ? На тези дето ще кажат, че не могат да си го позволят защото им трябва пари - руснака с глад и мизерия не можеш да го уплашиш. А Китай, Индия и Турция са доста голям пазар. Плюс великите американци дето купуват руска газ и я продават като своя.

Чисто теоретично, катарците, американците, израелците, азербайджанците и още няколко други ще вдигнат наздравица за умствения капацитет на Путин и руския народ.

и какво ме интересува от какво се плашат руснаците ? Я там ДГД със сельодка.

Псетата си лаят, кервана си върви. Говедата пак стават за смях и позор... щото са оперирани от срам. Дребнички и дребнави номерца - това им е цялата демоКРАДция.

Обаче заплатите при краварите са 17 пъти по-високи от на сибиурските говедари. А това означава, че 1 година при краварите се равнява на 17 години при говедарите, 10 краварски години се равняват на 170 говедарски или два човешки живота. Понял?

"Северен поРок-2", ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха!!!

Парламента бил дал 1.3 млрд на бизнеса, всъщност народа дава 1.3 млрд на... не е съвсем ясно на кой. 3 млрд за самолети, близо 2 млрд за друга техника, последно 400 млн за радари, 3 млрд за тръби, 2 млрд за реактори, няколко стотина милиона за ваксини от едната фирма, за да не се сърди другата още пари и на тях... Всъщност това са нашите пари, за които си скъсваме задниците а правителството ги раздава като домати.

НЕКА ИМА НОВИ САМОЛЕТИ И НОВИ ОРЪЖЕЙНИ СИСТЕМИ , ЗА ДА НЕ СТАНЕ , КАКТО СТАНА С АРМЕНИЯ , БЕХА ДО ЗЪБИ ВЪОРЪЖЕНИ С АНАЛОГОВИ СЪВЕТСКО-РУСКИ ОРЪЖЕЙНИ БАНГИИ И ГИ БИХА КАТО МАЧЕТА У ДИРЕК В НАГОРНИ КАРАБАХ ! ХОРАТА СА ГО КАЗАЛИ МНОГО ОТДАВНА : АКО НЕ ИСКАШ ДА ХРАНИШ ЧУЖДА АРМИЯ , ХРАНИ ДОВОЛНО И ПОДПОМАГАЙ СВОЯТА ! САМО НЯКОЙ АНТИБЪЛГАРИН МОЖЕ ДА ФАЩА КУСУРИ , ЧЕ СЕ КУПУВАТ НОВИ МОДЕРНИ ОРЪЖИЯ !

Важното е да се предава на живо встъпването в длъжност на новия АмериЧки президент впи всички НАЦИОНАЛНИ медии, радио, телевизия, нет. Ти еВем и демокрацията, васална.

Цяла Кравария стиска палци Бай Дън да не вземе да пукне преди встъпването в длъжност, че иначе Тръмп пак ще е президент.

Европейската общественост силно подкрепя новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън, но е все по-загрижена за демокрацията в САЩ след бурния мандат на Доналд Тръмп, сочи ново проучване. В навечерието на инаугурацията на Байдън изследователският център Pew заяви, че 79% в Германия, 72% във Франция и 65% във Великобритания са уверени, че Байдън ще вземе правилните решения по отношение на световните дела. Драматичен обрат се наблюдава при Тръмп, който се радва на доверието на едва 10% от германците, 11% от французите и 19% от британците, когато е бил зададен същия въпрос в средата на 2020 година. Проучването обаче установява и широко разпространени опасения за цялостното здраве на американската демокрация, след като Тръмп оспори поражението си с твърдения за измама на гласоподаватели, завършило с атака на Капитолия на 6 януари и свръхзасилване на сигурността за встъпването в длъжност на Байдън. Около 73% от германците, 64% от французите и 62% от британците смятат, че политическата система на САЩ се нуждае от големи промени или пълна реформа, установява проучването, в което са участвали 3 066 възрастни от 12 ноември до 23 декември - преди нападението на Капитолия. Ричард Уайк, директор на изследването на глобалните нагласи в Pew, каза, че констатациите показват, че имиджът на САЩ може да скочи - точно както Барак Обама се радва на блестящо одобрение в Европа след широко разпространена критика към неговия предшественик Джордж Буш. "Но какво ще се случи този път - започват ли тези опасения относно здравето на американската демокрация да подкопават цялостното възприятие на Съединените щати? Мисля, че това са отворени въпроси." Тръмп пренебрегна дипломатическия протокол, като открито критикува лидерите на близки страни съюзници - особено германския канцлер Ангела Меркел, чието приветствие към мигрантите той заклейми. Проучването установи, че дори тясното мнозинство от поддръжниците на крайнодясната германска партия AfD имат благосклонно отношение към Байдън. Рейтингът на Байдън е малко по-нисък във Великобритания, отколкото в Германия и Франция, което според анализаторите от проучването може да се дължи на откритата му критика към излизането на страната от Европейския съюз и твърдата позиция по отношение на Северна Ирландия.

И какво от това?

как БайДън може да прави майдани във Вашингтон, а пУТКИН "Северен пОРОК" - 2 в "Балтийско море". Както и да го гледате от към нашата си кочина, двама си мерят ... "самолетите", а в случая България става ПЕЧЕЛИВША от конкуренцията им импотентна. (гоуем, ама мек)

И конкуренция!?!

Тоя чифтокопитен, добитък, не разбра ли, че ще има северн поток 2?!

Аз пък налагам санкции на общинския кмет дека си мъндросва жената без публика!Тия кравари явно моного са изперкали щото си мислят че всички ще се съобразяват с тях.

Както вече многократно прогнозирах, Сев поток 2 няма да го бъде. И няма да го бъде защото САЩ не искат а ватниците за като мижитурки и не могат да направят нищо на Големия чичо Сам. Американците са нагъзили Путя в ъгъла и ватниците просто ще реализират едни 15 милиарда загуби на гърба на данъкоплатеца както всеки "проект" на Путя и този ще завърши с оглушителен провал.

...............................................................

Чакаме същото за Турски (Балкански)!

това е нормално, здраве му кажи. Нас са ни учили, ако не можеш да помогнеш, поне не пречи.

Утре оранжевият еббач на ботоксовият-епилиран педерунгел от кремль сдава поста в Белият дом! ХАХАХАХАХАХАХА Мелания се развежда с него и спокойно миоже да се събере с мини-педито от кремль! ХАХАХАХАХАХАХА Две разведени дърти педеруги! ХоХоХоХоХО

Другарю майор, като свърши ,лошото време' в Европата ще те поканя да ми по гостуваш няколко дни. Твой почитател: Рейчъл Ливайл

Демократи- блядь, санкции и пeдeрacтия

По тоя северен порок водка ли тече?

Утре е съдбовен ден може и да пламне Америка ! който друг копае гроб сам пада в него !

Уж Тръмп бил човек на Путин, а му го отпра с двеста в последния ден от мандата си! Сега комундетата от Демократическата партия като свалят санкциите срещу Северен поток 2 и ще им лъснат червените з*дници!

Санкциите са най-вече срещу европейски компании и издават васалната зависимост на ЕС от САЩ. Повод за санкции ще има винаги, както и едностранното вдигане на митата на европейските производители на стомана, части за автомобили и други стоки. Засега Франция отговори, но ЕС си мълчи. А ние... се снишаваме и чакаме да мине бурята както и преди.

Ахахаха дир вие съвсем изтрещехте вече и заглавията не си проверявате

ВчепеТлени са от предстоящите събития на Иванов (байдъвов) ден

Нема страшно! Ботоксовият, епилиран мини пппедераст ще завърши лично патока! Нали е водолаз!

американски дебили,руснаците ще завършат проекта,а краварите могат да им пръднат на х..чеца

Американски рекет. Но и той като всеки друг рекет е до време. Един ден на мутрата и казват "гледай си работата" и е до там.

Американска демокрация = рекет.

Сега САЩ - БайДън, ще види Путин к'ф гу вади. Милиарди долари са прахосани и явен краварски силов протекционизъм, е на майдана. Но Страшният Съд правораздава вече и на Белият свят, та ще видим чий бушон ще гръмне първи.

Кога изникна този порок?

- скъп втечнен шистов газ - евтин природен газ от сИБИр

Какво общо си има краварите от Америка с Гъзолизловците от Европа. Те краварите може да си налагат в тяхната страна.

Демокрация, сър.

Коригарайте си заглавието “поток”,не “порок”

Що? - повече коментари, повече парички. На кой му дреме

По американски. Заплахи, санкции само и само да си продават втечнения газ на много по високи цени. И Европа си гледа в обувките место да използва ситуацията и да отговори подобаващо

Провели ли, колко струва американския втечнен газ?

И да е евтин е за това че държавата додава пари и това в началото След години вдигат цените .И ние щяхме да имаме газ ама не ни дадоха псевдо еколози.

Не може да се сравняват цени, определени на пазарна основа и такива, резултат от изключване от еко регулации, нулеви такси и друга държавна помощ. Все пак, колко са цените според теб? И релано предлаганите количества в Европа?

Предизборно Толупа ще получи санкции за Патока руски. Време е тоа руски слуга да си ходи.

На руските компании им дреме за някакви санкции! Като довършат проекта, ще си регистрират нови компании и ще продължат да работят със същото оборудване.

Ама закопчаните милиарди в проекта няма кой да им ги върне.

Точно затова ще го дъвършат - за да не останат закопчани милиардите. Само нашата държава се ръководи от идиоти дето два пъти купуват реактори и два пъти ги подаряват. Другите си гонят парите до дупка.

Вярно, как не са се досетили американците, че така ще стане?