Доклад: Американски LNG доставчици използват войната в Украйна, за да "заключат" ЕС с дългосрочни договори

Цените вече се стабилизират, а доставките на синьо гориво по новите контракти ще започнат от 2026 година

Обратно в новината

Коментари - Доклад: Американски LNG доставчици използват войната в Украйна, за да "заключат" ЕС с дългосрочни договори | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Диверсифекация 100%.

Ми браво! Вие какво искате - путьо да не беше взривявал тръбите или още по-добре, да не беше нападал.

пискливо квuчане от дежурните копейки във форума , музика за душата ! рашибозука си гръмна тръбите , нема вече рассийски газ ...

Ау, че страшно са ни заключили. От днес газът е с 15% по-евтин от преди началото на войната и ще продължава да пада защото все още има количества закупени на високите цени. Вероятно до края на година ще е два пъти по-евтин.

Глупав, незнаещ и прост идиот, неживеещ в реалността.

ес се управлява от идиоти, евтини на брашното скъпи на триците!!! Пълни идиоти

Не съм съгласен, не са идиоти, ние сме идиотите, които позволяват засисими или тарикати да ни утравляват. В едно си прав, тези личности въобще не мислят за благосъстоянието на европейците, а за личното си такова.

Преди това имаше сключени междунардони договори и с Русия. Ако Америка предлага добра цена защо не нека се сключат. За нас потребителите не е важно от кого а колко плащаме накрая на месеца. За това стига с политически интриги Русия-Америка, време е да се действа. Повече преговори и добра стратегия. Смятам, че в моменнта имаме добри отношения със щатите, така че може само да сме облагодетелствани.

и сега по малко ли плащаш от преди две години бе лумпен пп

Колко пъти още ще трябва да повторя че това което се случва в момента е колективно еврогейско умопомрачение

Ако американците са изпълнили програмата максимум за сключени дългосрочни договори , можем да очакваме , че войната е към края си.

Договора не е за американска газ, а за това следващите 50 години всяка газ за Европа, независимо от къде е, да преминава през американски фирми, за да бъде демократична и независима газ..... Честито европейски овце!

В името на паричките и подчиняването Западните богаташи са готови на всичко! Мръсн ици!

Ем така, де! Дългосрочните договори за евтини природни ресурси от Русия ни правели "зависими", а дългосрочните договори от САЩ на безумно високи цени ни правели "свободни"! Е.бем ти и свободата!!!

Рашистанския газ не беше евтин, а путьо нарочно ограничи доставките още преди войната.

Еми земи сега от най-евтиното! Земи!

Ли, защо троловете пискаха путинофили, орки, русофили, москалии? Ето за това. Да набутат пълната окупация на Европа. Това е началото.Ще ручаме червеи , ще с меняват половете на децата ни. Педофилията и зоофилиятя Вече няма да са престъпления. Който каже нещо срещу единната мисъл, ще го включват в списъци. Честит нов комунизъм, ама жесток. И забравете пенсии и безплатно здравеопазване. Викайте още срещу Русия.

Редно е цената на американския газ да се определя на борсата , един ден напред , нали така е модерно ?

заглавие за нещо казано от зелен талибан.

Европейците са наивни глупаци

Ами, да им е честито на европейците....и на нас за диверсификацията Хи Хи Хи Хи Путин доволно се смее.

Путин се смее доволно, ме остави руснаците без пенсии?

ти пък в Бг си мислиш че имаш пенсия ли...

Е,нали затова унищожават Украйна,за пустия газ и петрол.А ние сме идиоти впрочем!

ТАКА НАПРАВИХА в далечното минало с арабския свят( Ирак, Либия) и след като арабите ги отрязаха ги бомбардираха и разрушиха уредените им държави. СЪБУДИ СЕ Европа ти си следващата.

Коя планина тая уредена арабска държава?

Нищо не ми разбрахте, нали……от белото е

САЩ използват газа като оръжие

Ма нямат тръби. Ще трябва да думкат танкерите.

Дългосрочни договори? Вие сериозно ли? Нали бяха рев, сълзи и сополи срещу дългосрочните договори? Нали, БЕ!!!

каква трагедия......Европа се бореше уж срещу високите цени на газ от Русия, а сега е принудена да сключи нови дългосрочни договори на 2-3 пъти по висока цена с американски фирми

Ами то войната нали за това се води - за пазари и да се докопат до суровините на Украйна и Русия без плащане.

Заробващи договори за десетилетия :) Затова ли беше войната в Украйна :) Европа да е зависима от доставките на газ от САЩ.

Пол Кристи, служител на американската Агенция за национална сигурност, 24 юни 2014 „Трябваше да измислим как без световна касапница, американците да си живеят добре за сметка на други“, обяснява Пол Кристи "...Дали Украйна ще остане единна върху картата на света или ще се разпадне няма никакво значение за разрешаването на основния проблем. Главната цел на събитията в Украйна е да разделят Европа и Русия дотолкова, че европейците напълно да се откажат от сътрудничество с Русия и да преориентират икономиката си към пълно сътрудничество със САЩ. Главната цел е по-здраво да се обвърже икономиката на Европа с икономиката на САЩ, а междувременно какво ще става с Украйна, това не интересува никого. Ако в Украйна бъде създаден управляем хаос и бъдат спрени енергоносителите от Русия, Европа ще кипне от възмущение. Ще й остане само да обвини Русия в неотстъпчивост и агресивност и Европа ще бъде принудена да скъса икономическите отношения с Русия и да се преориентира на енергодоставки от САЩ. И тогава ние с нашия шистов газ отново ще се окажем в ролята на благодетеля на Европа, на своеобразна енергийна вълшебна пръчица. Отказвайки се от руските доставки, Европа би съхранила лицето си на защитник на европейските ценности за правата на човека и заедно с това би помогнала на САЩ да решат проблема с дълга си. Да, отказът от руски доставки ще донесе куп икономически и социални проблеми в Европа, но кой е казал, че Европа не трябва да плати за годините си на благоденствие, намирайки се под американския ядрен чадър? Нека европейците също участват в съхранението на благополучието на свободния свят. В крайна сметка трябва тези 500 млрд. долара, колкото е стокооборотът между Европа и Русия, да се превърнат в стокооборот между Европа и Америка. Тогава у нас ще се появи реален шанс да си платим финансовите задължения и да съхраним долара като световна валута..."

Краварите затова направихапреврата в Украйна. Да се намърдат като доставчици в Европа, да отслабят икономически Германия и ЕС. Всички цели са изпълнени. Коледен бонус за Нюланд. Цитирайки същата Вики - "ЕС да го духа".

Беше отдавна казано в интервю без всякакви увъртания.Ако не е свалено от тубата го потърсете.Джордж Фридман ако не се лъжа даде изказването.

Развитите пазарни икономики

ами те са си направо, развинтени и разнебитени

От трън та на глог! Честито Ви боцване

ЕС рИва за диверсификация, ама Бай Пън леко недочува и решил че го молят за диверсия и достави диверсия

Американските договори имат една малка, но съществена разлика от всички останали договори. По всяко време, те могат да излизат от договорите или да предоговарят услоията по тях, ако случайно нещо не им отърва след време. Но хайде другата страна да реши да не изпълни нещо по техен договор - жална й майка. За пример - едностранното излзиане на САЩ от договора с Иран, едностранното излизане на САЩ от климатичните договорености, едностранното излизане и предоговаряне на условията в NAFTA и т.н. Усетят ли, че статуквото не им изнася - никакви договори не важат, всичко се предоговаря.

И после ще купуват руски газ и ще го продават на тъпите плазмодии от европа.

Сбъркано ви е заглавието - вместо заключат в кавичи, трябва да сложите заробят без никакви кавички.

Еми тъй е, силата е в този който има, а не в този които няма газ. Няма как да стане, хем ниски цени, хем ама искам само сега, пък после ще правя нещо друго. Като искаш тъй, купувай си на спот цени. Сега вече и алтернатива няма, след като тръбите от Русия са взривени. А, честито !

Мммм дааааа и после обяснявайте ,че братята американци нямат нищо общо с взривяването на СП1 и СП2 и поддържат продължаването на войната в Украйна само от чисто чувство за справедливост!Ммммммм дааааа, безкористни са братята американци особенно дедо Джо!

Нали искахте ДРИСверсификация. Ето ви я- 50 до 100% по-скъпи цени. И кой го плаща- аз, ти, той, ние, вие...без те. Иманата просто имат ли значение,а??

...имената...

:) Ми да, точно както са договорите с американски Марици - дългосрочно, на завишена цена, сигурна печалба ... Няма Русия, няма Катар, няма Израел/Кипър, Египет и т.н. Казано на евроатлантически език - Печалбата на Чичо Сам е върховна евроатлантическа ценност! Всичко останало е криминално, престъпно предателство на Демокрация и мира в целия свят, тероризъм някакъв! И да, има съществена разлика между дългосрочните договори със САЩ и евентуалните договори с всички останали. Американските са демократични и естествено точно заради това са и доста по-скъпи. Ура, другарки и другари! Дружбата със САЩ е като слъцето и въздуха за всяка страна! Здрасвуйте братушки комунистически американушки!

Нали се сещате защо избухна войната и защо още продължава? Русия и Украйна бяха готови още март миналата година да се разберат. Стотици хиляди животи от двете страни щяха да бъдат спасени, Украйна нямаше да е съсипана. Обаче не. Целта е дълга война. Трябва време за да се демонизира Русия, чрез масовите разрушения и стотиците хиляди убити. Трябваше време да се настроят всички срещу нея и трябваше време да се подготвят американските договори. Тук не става въпрос за милиарди. Тук става въпрос за трилиони. Това не е само приход от продажба на газ. Това е печелене на конкурентно предимство във всички енергоемки отрасли. Това е инфлация, която изгаря американски дълг.

Едно време в зората на демокрацията на СДС казваха "Стани Да Седна", та и сега така - махни се лош руски газ, добре дошъл - хубав американски.

и най-важното - "демократичен газ"

Нали това беше "Свободния газ". Свободен газ, с който ще ни впримчат десетилетия напред. Няма други, толкова долни и гнусни, като американците. За едните пари са готови реки от чужда кръв да пролеят и така го правят, че друг да изкарат виновен. Моля се само, малка България да не не се случи някога на пътя на големите им интереси, защото ще изгорим като факел, без окото да им мигне.

Наистина след всичкото това брутално ограбване на ЕС от сащ, чрез техните подлоги в управлението на ЕС съм убеден, че няма по-тъпо и неграмотно създание от западноевропееца - боцкаха ги по три-четири пъти с неизвестна субстанция, струваща стотици милиарди, сега им набутват четири пъти по-скъпа газ от Руската и ги карат да подпишат договори за десетки години напред, за да са сигурни, че в ЕС няма да има конкурентно производство .... и тъпите западняци послушно се боцкат и си гледат с овчи поглед в смартфоните без да реагират на това безумие ... МРАК !

Напротив, Европа трябва да има избор за доставките, а САЩ помагат с такива. Всяка държава иска дългосрочни доставки с гарантирана ниска цена. Русия трябва да е натикана в ъгъла и с никакъв газ да не може да захранва войната си с нашите пари.

Мишуенце - би ли обяснила как Европа ще има избор, след като подпише такива дългосрочни договори на безумно висока цена ? Наистина ли това ти е максимума ?

Изказване на дна от учасничките в Ергенът", ако не знаете. Скоро ще научим коя точно.

Ми нали такава беше идеята, махане на руският газ по дългосрочни договори и замяната със леко по-скъпият американски шистов газ но продаван на четворна цена вече. Скоро ще видим и дългосрочни договори на петорна цена, защото трябва да се "изплащат" новите инвестиции.

Как така "дългосрочни договори"??? Нали това беше "мотивът" на ЕС/САЩ - да зарежем дългосрочните договори, да купуваме газ от борсите, защото там има конкуренция. А както сме чували - понякога конкуренцията води до по-ниски цени.

дългосрочните договори са неизгодни и неприемливи,затова направиха газа борсова стока:)))))))))))))))))Или това не важи за втечнения хамериканоски газ-той е "демократичен" и не развива зависимост:))))))))))))))))))))Мислех си,че няма по-големи идиоти от европейските политици,но съм грешал-избирателите им,че ги търпят да ги правят на маймуни по толкова елементарен начин...

ако някой все още не е разбрал за какво е войната в Украйна ....