До 3 месеца цената на природния газ ще бъде с 30% по-ниска спрямо април

Прогнозата е на изпълнителния директор на "Булгаргаз" Деница Златева

Обратно в новината

Коментари - До 3 месеца цената на природния газ ще бъде с 30% по-ниска спрямо април | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много гадатели много нещо. Алена на топка ли гледаш?

Къде са рубладжиите - няма рубли, няма газ. Без Тъзпром загиваме. Долна рубладжийска измет.

Ами не се учудвам!?Кой харчи през лятото!Ако беше казаното за октомври да се радвам......

Противоположна статия в Германия. Даже зелените в парламента бият аларма за "прекалена и дълга нова зависимост".. и терминалите трябва да се изплатят някак си... е, никой не смее да каже от кого.

Не само меката зима, след като луднахте хората с цената на газа през есента, много хора минаха през зимата на ток и пишещия е един от тях. Пролетта ви показва в действие пазарния принцип, намалената консумация на газ става лошо за Булгаргаз и ще не ще ще намалява цената.

но после като дойде зимата и няма сигурност на доставките, пак може да стане и 200 лв на мегаватчас, като няма дългосрочен договор, няма и сигурност. Другия въпрос, който произтича, е кога ще намалеят цените, след като всички енергоносители и горива поевтиняха, а цените обратнопропорционално се покачват, къде е държавата ? Със сайтове за следене няма да стане, ние си знаем положението, не ни трябва специален сайт и допълнителни разходи за поддръжката му, за да разберем !

Как сте ниски русофилченца? Не ви ли омръзна да гладувате възродени тъпирченца нисички :)

Калинке, ако си мислиш, че "БулгарГъз" определя цените, си в грешка! Ти може да си само шефка на тръбите, но не и на газта и цените! Аман от парцалени кукли...

Ходи си купи кило кашкавал за 30 лв от магазина и си пей Слава на Укр... да ти е по-сладко.

Топлофикация София от 01.07.2022г.заби цена 132,76 лв./мгвтч спрямо цена от предишния сезон 98,48 и няма мърдане. Хранилището в Чирен било пълно със скъп газ и все не можем да го похарчим и правели микс. Белким си платят дълга към Булгаргаз най-после пак за наша сметка...

Бедни и прости са предимно зелените лгбт на запад. Заемчета за айфони и дрешки, иначе профилите в гриндър не събират лайкове

Естествено, като няма търсене е да намалее и цената....все едно да каже, че зимата цената ще се вдигне...логично е!

Ми кофти за Русия..дреме ни на нас там какво е. Виж в Европа е по-интересно. Много жени за останалите нормални

Статистика за цената на газта: Март 2017 – 27,93лв Март 2018 – 44,80лв Март 2019 – 33,39лв Март 2020 – 22,46лв Март 2021 – 28,64лв Март 2023 - 106,84лв (cool) По статистика на булгагаз! А плюехте Овчаров? Сега пак руски газ, но с много по високи комисионни!

Като дойдат ПП и ДБ на власт, глей кво става - 30% нагоре! Нали трябва да има и за посредника нали? Лош Радев, лошо служ. правителство бреееей...........

Не мога да разбера путинските тролове какво се вълнуват от цените на газа в Европа?! Русия никога повече няма да продава газ в Европа, а за енергийни нужди в Европа газ ще се използва има-няма още десетина-петнадесет години. Европа е богата, все тая е колко ще струва природният газ близките няколко години, докато окончателно излезе от употреба в енергетиката. Ватниците да мислят за огромния китайски пазар. Там ще продават на 1/3 от цените на европейския пазар и то не срещу пари в брой, а ще изплащат двайсетина години инфраструктурата, която Китай ще финансира за да могат да го изнасят въобще. След като изтекат тия двайсетина години вече и на Китай газ няма да им трябва. Добрата новина за тези, които мислят да се заселят в Русия е, че там газът ще е много евтин през следващите години, докато го има. Щото то и за вътрешно ползване трябва инфраструктура, преносна мрежа, компресорни станции и един куп други "дреболии", дето ватниците хал-хабер си нямат от технологиите и могат да ги поддържат само с тел и пирони, но тази поддръжка е нетрайна.

Как да не им свалиш шапка. Има ли по добро предложение от това газа да е с най ниска цена през август.Само така можем да спестим от битовите разходи и да си подарим почивка на море.Няма как да изразя благодарноста си към тези загрижени управници, освен да изпратя много от старите български поздрави .

От къде ги намират такива костенурки бе????? Тая като я гледам е завършила Оксфорд и има огромен опит в газовия бизнес.... или чичо и е баджанак на ...

след 3 месеца ... добре, а идната зима как ще бъде?

Дришльо, още по времето на СССР там в големите градове навсякъде имаше ифраструктура и газта им беше копейки.....ние тогава не знаехме как мирише природния газ! Е вярна, за каквото са ти платили, за това трябва да пишеш...иначе.......

И по този начин Европа ще хване другаря Путин за долуподписания Ха ха ха ха

Е аз какво съм написал? Че в Русия природният газ ще е евтин. Те и сега го горят, щото няма какво да го правят, нито има как да го закарат до големите градове. Това трябва да е много добра новина за копейкаджиите, които мислят да се преселят в големите руски градове. Успех им желая там със жизнения стандарт, ако въобще се намерят чак такива идиоти да се преселят в Русия - нещо никога не наблюдавано до ден днешен.

пъти по високаИ като стане с 30% по ниска цента, ще бъде само 8 пъти по висока от тази, на която газпром ни доставяше. И щеше да го прави до 2037-ма. Ако бяха запазени доставките от Газпром, пенсиите можеха да бъдат по 1500-1600 минимум!

Служебник, вервайте

Значи след три месеца, всички ще имат още по-големи печалби, защото нито в магазините, нито по бензиностанциите ще паднат цените.

Цената на газа е функция на стойности, зависещи от трудно предвидими фактори. Интересно е как така се е стигнало до тази прогноза. Единственото обяснение може да бъде, че е ясно кой контролира тези фактори и че е известно как ще се движат стойностите. С други думи никаква пазарна икономика.

Кога стане 17лв. ( както беше на времето) тогава се хвалете.

Тоест след 3 месеца като управлява пак Киро ще спадне. хахаха

Не вярвам!

Маломерният плашипутарник продаваше 200 милиарда кубически метра газ за Европа, започна безсмислена война и удари калъчката. Сега щял да прекарва 7000 км газопровод към китай да им продава по ...50 милиарда кубически метра газ на година... Я камилата ,я камиларя.. ех вовачка, като треторазряден кгб агент не беше особено сполучлив и умен, ама сега като издирван военнопрестъпник съвсем изплиска легена...

Супер, ще се топлим през август, че е по-евтино.

В цената на газа никога не е имало пазарни принципи. В повечето договори за газ цената се определя от обективни данни, които са формирани по непазарни принципи. Ето пример - за цената се гледа цената на газиола за последните 9 месеца.А тя като цяло следва цената на петрола. След 3 месеца ще имаш 6 месеца назад информация (която и сега я знаеш) и трябва да предскажеш само 3. Не е чак толкова трудно да се досетиш, че ще падне, след като най-скъпата цена в историята август 2022 вече отпада от ценообразуването.

Лятото оставаше и да е с 30% по-скъп... Уникални некадърници, взимащи десетки хиляди левове заплати...

Не, приятели, Копейката не е луд. Не е и тъп. Само е престъпен. Инак действа логично в краткосрочен план. Човекът е безсъвестен и злонамерен, интересува го да вземе едни пари и за целта е готов да остави България още по-разнебитена, отколкото тя вече е. И не спирайте да казвате високо и ясно, че Копейката е руско мекере. Престъпник. Лъжец. Държавен изменник. Предател. Боклук. Фашага. Не пускайте баба си да гласува за тоя, ако не искате утре едни тъпи момчета да ви налитат на улицата. Без пари от изборни успехи Копейката бързо ще увехне.

Този булдог от снимката на кого е подставено лице? Тази е бсп и говореше по тв само за партийни работи от кога разбира от газ и нефт?

Когато цената беше 350 лв. бизнесът нали искаше газ за 250 лв. за да не вдига цените. Ореваха орталъка да купуваме от Русия. Сега като цената падна до 100 лв. и предстои да стане 60 лв. защо не свалят цените? Предлагам цената за бита да си остане 60 лв., а за бизнеса да се вдигне на 250, щом това ги устройва.

Абе, тъпачке! Цената ще падне, защото няма толкова търсене + че презапасяването поприключи. Тъпа уфсъ.

Проблем имаш с 10% опозиция, която нищо не решава, а не с 90% идиоти и крадци в управляващата коалиция ГЕРБ, ДБ и ПП? Защото те са коалиция под американска команда и гордо гласуват анблок против български интереси? Абе само такива сте на НПО хранилка, няма нормален при вас

Толкова им е липсата на мозък

На пост по-долу: Статистика за цената на газта: Март 2017 – 27,93лв Март 2018 – 44,80лв Март 2019 – 33,39лв Март 2020 – 22,46лв Март 2021 – 28,64лв Март 2023 - 106,84лв Смятайте си както искате % за намаления. Ако искате и по харвардския начин за 4 пъти по-евтино

Но цените на парното и тока ще се вдигнат! Както и цените на стоките! Ти да видиш - парадокс!

Руският газ е най-хранителен .Колко много прасета се угоиха в България от него.

От всичко знае, от всичко разбира, компетентна по всички въпроси, както е казал народа - ПЕНКЕЛЕРка, акъл да дава, където и да я сложиш винаги ще говори това което и казват, за да оправдае доверието и кинтите, а с газа е като с пшеницата, важното е печалбите да са нагоре.

Има Харварт-цени нагоре, няма ги Харварт...

Кой е сложил минуси , беее ... авввввввфффф

Газпром е в технически фалит. Дори и да бяхме сбъднали мечтите ти и да останем единствената страна от цивилизования свят, купуваща газ от Газпром, това нямаше да промени финансовото състояние на компанията и способността ѝ да си изпълнява договорите. Единствената разлика щеше да бъде в джобовете на прорускта енергийна мафия.

До 3 месеца цената на природния газ ще бъде с 30% по-ниска спрямо април Прогнозата е на изпълнителния директор на "Булгаргаз" Деница Златева Обаче цената на парното и топлата вода няма да се пипа! Стабиунос!

Пада с 30%, когато най-малко се ползва, освен това пак е в пъти по-скъпо от руския газ.

На бизнеса е по-добре да му спрат веднага помощите. Плащат се близо МИЛИАРД лв помощи на бизнеса и в момента!?

Статистика за цената на газта: Март 2017 – 27,93лв Март 2018 – 44,80лв Март 2019 – 33,39лв Март 2020 – 22,46лв Март 2021 – 28,64лв Март 2023 - 106,84лв