17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако по меннието на пишещите тук се направи извадка за българина, то ще излезе, че той е псохопатиен антисоциал, мошенник и егоист. Съгласен е всичко да става без закон и ред, само и само да кара над разрешената скорост по некачествено построени пътища без гаранция, платени от неговите налози на тройно и четворно по-скъпи цени от цените в Германия. И това обаче да е с подпомогнато с 50% отстъпка от държвата гориво, да не плаща тол такса и винетка, да е в сивия сектор и да не плаща такси и данъци ("бе да им е..а мамата, какво ми дава държавата на мене?!") или да си клати цял ден краката в държавната службица и вечер с чувство за изпълнен дълг доволен да се прибира у дома. Може незаконно да се изземат имоти на хората, освен разбира се да не са неговите, защото тогава е незаконно. Може фирми да строят некачествено по държавни поръчки, въпреки че, ако майстора дето му е правил банята си остави ръцете, същия тоя българин ще му извие врата или поне ще го оплюва в Интернет две години. Може да се възмущава на препълнените казани за боклук, но не мупречи да си хвърля фасовете по улиците или през терасата, а дъвката що да не я изплюе на тротоара. Иска нови автобуси в градския транспорт, но не обича да си купува билетче. Общо взето Андрешко в най-урудливата му форма. Така както я караме, нарицателното Андрешко ще се интерпреира в България, както негър в САЩ.

Искам да ми дадат 50 милиона, да не строя, и да ме глобят 50 000 лева... После ще си вея туя :-)

Ами това е "чиновник". Не знам, защо звучи обидно, но е така. Е когато /и ако/ това се построи, всъщност ще е излишно. Колите вече ще летят, като в "Междузвездни войни".

С всичко извършено извън закона се занимава ПРОКУРАТУРАТА!Какви са тия ДНСК, и Тути Фрути и прочее?

Брей, че компетентен бе!? Ти за админстративно нарушение чувал ли си някога? Глобата за превишена скорост след прокурорско раследване и съдебен процес ли ти я връчват? Тоя Интернет дава гласност на всякакви малоумни изказвания!

Значи пал геноцид срещу Североизточна България? От там от където България е тръгнала, където са старите столици Плиска и Велики Преслав. Или се готвим за пъкления кирокорчовски план да отцепи тази най-българска територия и да я дадем за присъединяване на периферията (крайна)? Да ви ЕПМна всичките от ПП

Там не сте зле. Тези на морето си имат и доход от многото румънски туристи. Виж Северозападнала България яко до ........ /онова нещо, като вятъра/. Но от там се изнесе всичко читаво. Останаха старците, циганите и пияниците.

Една нормална партия.

Не е луд който е ял зеленика а който му го е дал.

Вина носят висшите шефове министър, пътната дирекция и най вече премиерът.

президентът и папата?

А иначе пари от държавата за строителство на магистрали няма.

Интересна ситуация. Незаконно строителство на автомагистрала . Ами останете си в свинарника!

червенотъпоглави.

Продължаваме Пропадането, нестига че държавата им дължи около половин милиард за свършрна работа, ами и защо да не ги глоби !?

Ми изкарай ги от джоба си и им ги плати ти! Аз пари за км по-скъп от колкото в Германия нямам. Да не говорим, че не можем да сравняваме качеството.

...И ще заплачат пътищата за Бойко ,защото повече никога няма да има кой да ги строи. За 2 години промяна трасето на магистрала Хемус замяза на дивите савани на Африка с по 2 метра бъзуняк и троскот,само още слонове и жирафи не са се завъдили, но от промяната всичко се очаква. Простите булгаристански бушмени цвилят за великите стратегии на Кичо- да краде от къщи и да носи у комшиите,а после се трепят с колите си в траповете и траншеите на промяната !

Ако наричаш пътища. Иди в Португалия да видиш пътища!

и с какво са виновни частните фирми, че държавата (ДНСК) не си е свършило работата?

dotan

Напротив - най-накрая ДНСК си е свършила работата, а фирмите са виновни, че работят без строителни книжа. Тук е въпроса къде са надзорните фирми и защо не са глобени и те?

Е виновно и пътната агенция.

Е ми толкова си можеха от ГЕРБ и сие.

ДНСК защо са спали и не са спрели строителството

е дали има надзорни фирми за тези участъци или са я карали на "юнашко доверие".

Отече сичко у ряката. Веднъж като спрат строежа, чакай после 30 години да почнат наново.

Доживях да видя, че се глобяват фирми за това, че строчт пътища. Прави бяха по времето на Орешарски - усвоявай парите и ремонтирай само по документи. Никой не може да ти каже копче и да ти намери кусури!

Ти по въздуха ли се двишиш ?

Сийчето кога ще се самосезира как се случва това ако не с корупция на най-високо ниво

Киро и Ко здраво се разшаваха в 12 без 5: тези глоби, пък гонене на 70 руснака, пък удара върху Капитан Андреево, пък вдигане на пенсиите, пък помощ за плащане на тока. Може би още ще има. Според мен това е след дъжд качулка.

Баща ми се надяваше да види магистралата завършена. Не можа. Аз не си поставям такива високи цели, надявам се детето да я види. Но пак се съмнявам, то тогава колите ще летят.

Е как на фирми ще налагат глоби , а не на Възложителите. :) Значи регистррам си една строителна фирма на някой пич :) и си строя каквото си искам.,, ПАРОДИЯ

Тия некадърници от ниминистреството и те са за уволнинеие.

ДНСК да ги уволнят

Е как незаконно след като восичеството Туквин I го е разрешил а На.ков закругления цайс го е възложил?

След като има толкова голяма събираемост, защо се взимат 10 милиарда нови заеми. Няма никаква логика! И то при положение, че магистралите буренясват и нищо не се строи вече. Единственото обяснение, че в момента се краде както никога до сега. Лигите им текат от глад. Долу Радевата хунта! Свобода на народа!

Теглят се пари защото няма. И трябва да се плащат заемите на вожда ти, малоумник. Всеки първи иска пари, то не бяха пенсионери, не бяха майки с деца, не бяха учители, транспорт, летища, бдж, администрация, лекари, полицай, е откъде да дойдат тези пари да им се плаща? Мислиш ли изобщо преди да пишеш.....

ЕПМ олигофрен такъв

Господ здраве да дава на Бойко Борисов!Много добрини направи за Родината. Много се построи, беше евтино и хората живееха добре при него. Плюят го сега само крадците, далавераджиите, корумпирани митничари, контрабандисти, черепчета и Иванчева, на които Бойко им секна далаверите като Южен поток, Белене, заменките и изсичането на горите. Да знае че много българи го оценяват положително, а другите след време ще го признаят.

При Борисов народа се замогна, държавния дълг намаля и бе най-нисък в ЕС, а в същото време се строеше. Сега магистралите буренясват, тока, газта и хранителните продукти са на космически цени, а хората мрат от глад при Радевата хунта!

IQ? Странна особеност на българина е, че бързо забравя! Този човек беше почти толкова вреден за България, колкото и Кирил Петков. При него кражбите се увеличиха в монументални размери. Баницата беше разпределена, всеки си цоцаше от кранчето, а за държавата - е, каквото остане! С какво е заслужил някакъв хванат от гората, обершеф за менажирането на магистрали, да има състояние от 600 милиона !!! лева?!? С какво? Нека ви кажа - ами ял е и е пил с правилните хора в правилното време! Ние си говорим, но някои хора стават неприлично богати, а заради калпавата работа, извършена, защото се пести от материали, за да могат ей-такива гламанарници да имат ... 600 милиона лева ... ние се трепем по пътищата! И после - Станишеф построи този участък! Да бе! Същите сте! Само главния клоун се сменя!

при БиБи Черепа не скри 700 милиона а? А Влад Горан не си ги поиска.

Тези сега един пирон не са заковали за една година, а започнали глоби да налагат!

Кирил Петков още не е в затвора!?

Дане би Кирил Петков да е разрешил на тези фирми да строят без документи и разрешителни? Друг е за затвора.

Защо Корнелия Нинова още не е в затвора?

Първо Боце трябва да мине от там. Трябва да се следва хронологията на престъпленията!

ЗА ЗАТВОРА СА ТЕЗИ КОИТО ОТКРАДНАХА ЗАДЕЛЕНИТЕ ПАРИ ЗА МАГИСТРАЛИ ОТ БАНКАТА И СИ ГИ ПРИСВОИХА!

Мутрафонова, ти ли си?

Не може да се вреди от Бойко и от гербаджии.

Ами, те фирмите си чакат законовите плащания по договори от държавата. Сега, държавата да си ги приспадне от това, което им дължи.... Разрухата и простотията взеха връх, а уж Баце беше прост, а умните не могат 100м магистрала да построят

Магистрала София - Летница ( Варна де), мен ме грее) ще видим на пуркин ден. То е ясно. Евала на прогресивна, развита и модерна България

държавата глобява за незаконно строителство фирми, които са спечелили конкурс, фирми на които им са дадени строителни книжа и планове за строителство, финансиран е строежа и преведени парите,защото държавата не е отчуждила недържавните терени по трасето?? скоро фирмите ще осъдят .....прокуратурата за незаконните действия на днск! и ще е виновен ......гешев, разбиерасе!

Ами ако си собственик на парцел за който не е завършило производството по отчуждаване и си седнеш на един стол с ловната пушка полуавтомат насред парцела и почнеш да се отбраняваш от багерите, понеже си в правото си и все още на твой парцел полицията значи не трябва да се намесва , нали така , защото си по закона!!!

Потърсете как държата отчуждава частни имоти и колко педе раааски е закона и как нон-стоп си го извъртат за тях и тогава взимайте страната на фирмите и държавата!!!

Пушката изведнъж се оказва пъхната...отзад ти!

Не е америка да, ама имаме молотовки тъпанар такъв. Поинтересувай се как дръжавата е взимала имоти от един и как ги е давала на наш'те хора. Ако си багерист, сори - работиш за мошеници. Да не говорим че всеки път като сменят закона се оправдават че собствениците обжалват и бавят нещата е както се бавят заради собствената си мърлящина не може никое обжалване да го направи, защото са връзкари, следователно мърлячи завинаги!!!

Ами защото в държавата и държавните институции всичко е тотална анархия. Решенията при ГЕРБ и сега при ПП виждате как се вземат (устно от хора които незнаят как се управлява държава и си мислят че те знаят всичко и най-добре от всички). А калинките под тях като им наредят устно, тръгват да изпълняват защото и те са същите неграмотници, но ги е страх да не си изгубят много хилядната заплата и уютна службица. МВР, прокуратура, съд всичко е тотално компрометирано, защото им звънят по телефоните с приказката "...абе този е наш човек..." и накрая се получава една мега анархия никой никакви закони не спазва и само реве, оправдава и как го били накиснали... дрън дрън...

Борисов още не е в затвора!?

Щом бсп е в управлението за асфалт забравете... От тук нататък само дупки и мизерия.

Руски сайт, който наистина плаща!Aко проявите постоянство и с по едно влизане на ден за 2 мин след време може да печелите БЕЗ да влагате пари. Ако нямате търпение и искате нещата да се случват веднага с минимална инвестиция също се получава. Идеята на играта е да купувате кокошки и да им обирате яйцата(отнема 30 сек), когато съберете достатъчно можете да ги обменяте във пари в различна валута или биткойни. Плаща се по карта, payeer, paypal и др. https://coin-farm.net/?en=coolmart Ако се интересувате и имате въпроси съм на среща!

БРАВО. САМО В БЪЛГАРИЯ ФИРМИТЕ СТРОЯХА ПРЕДИ ДА ИМА ОДОБРЕН ПРОЕКТ. ПОСЛЕ ПРОЕКТА СЕ ПОЯВЯВАШЕ СЪС ЗАДНА ДАТА И ОДОБРЕН ТОЧНО КАКТО СА ГО ПОСТРОИЛИ. - точно с дебелината на настилката с която са го построили - с точните мостове, съоражения, отводяване както е построено. ТАКА ДЕ, ОЧУДВАТЕ ЛИ СЕ ЧЕ НИЕ ИМАМЕ НАЙ-НЕКАЧЕСТВЕНИТЕ МАГИСТРАЛИ В ЕВРОПА? Разбирате ли нивото на Корупция НИВОТО НА КОРУПЦИЯ ЧЕ СЕ ЗНАЕ КОЙ КАКВО СТРОИ БЕЗ ПРОЕКТ И БЕЗ ИЗБОР НА НАЙ_ДОБРА КОМПАНИЯ??? Те са знаели кой-ще е избран и ДЪРЖАВАТА ВИНАГИ Е ПЛАЩАЛА ЗА ТАЗИ НЕКАЧЕСТВАНЕ РАБОТА БЕЗ ИЗИСКВАНИЯ ОТ ДЪУРЖАВАТА - защото те винаги са давали Рушвета.

Прав си, но въпреки всичко се правеше нещо, а сега не се прави НИЩО... само се говори... и задължително присъстват думичките - "ЩЕ'... и "ТРЯБВА"...

С кого го сравняваш? С Румъния - едва ли... те ни издухаха с 300 за последните 10 години. Със Сърбия - мноого сме назад в пътищата. Тук 50км до границата не направихме от София те свързаха НИШ който е на 130км от границата с магистрала с тунели и мостове през планна. Македония не е в ЕС и направви магистрала от край до край?? Тук имапе една мутра в една джипка и резеше ленти на всеки километър.

Буцииииииии, идва и твоят ред. Един по един. И няма да се измъкнеш от панделата.

_stankow

Хем свършили работата, хем не им платили, хем глоби !? Не е справедливо ! А възложителят, държавата, каква отговорност носи ? Нали с нейни пари, с неин проект, на нейна земя !? Или нещо ни тролят ?

" ДНСК упражнява контрол върху законосъобразността на разрешеното и извършваното строителство, въвеждането в експлоатация на строежите от първа, втора и трета категория и законосъобразното ползване на въведените в експлоатация строежи. " С други думи ДНСК не е нито полиция нито прокуратура нито съд. ДНСК е установила че има нарушения, и може да налага глоби, това е и направила. Сега трябва на база заключенията на ДНСК МВР и прокуратурата да се самосезират и да започнат досъдебни производства. Обаче в България и МВР и прокуратурата и съдебната система са тотално компрометирани и то целенасочено в продължение на последните 30 години. Защото ако хората, които управляват тези институции, знаеха за какво са там и как трябва да се действа, много от всичките минали и все още във власта щяха да са по затворите или подсъдими.

Много просто - за да започне един строител да работи без разрешение за строеж, то трябва да е получил гаранции, макар и устни, от възложител и консултант, че ще си затворят очите. Докато се шматкат съгласуванията и се чака приключването на отчуждаванията, хубавото време за работа си върви. Защото съгласуванията може да прескочат и Коледа, но какво пречи да почнат демонтажите? Поне на снимката се вижда отнемане на хумуса, нищо драматично, още повече, че 99,99% трасето е одобрено. Само че някой е решил да натрупа червени точки в настоящето политическо безвремие и ДНСК са решили да покажат, че съществуват. Въпросът е дали е PR акция или са избрали да ударят няколко "неправилни" фирми.

Никакви магистрали за българина! Магистралата трябва да бъде забранена със закон. Тя е герберско изобретение и творение!

ПИПО

Аз бих прибавил, че магистралата е твоерение на Сатаната и неговите поклоници. Дори предлагам да я унищожим напълно и да я обявим за адско творение. пс. Навсякъде хората строят само ние тука унищожаваме.

Гарантирано от Герб

Да, новите магистрали бяха гарантирани от ГЕРБ, а липсата на такива от Кирчо и Кокорчо.

и от нас, и от нас.

Частни фирми "незаконно" строили на държавата. Няма по-абсурдно обвинение...

Немарливост - не от сега, по принцип! За да просперира един народ, трябва да има дисциплина. Трябва да има общество! А в България го няма! Нека всички да си зададем въпроса - кажете ми една известна медия - било то телевизионна или онлайн, която да излъчва в прайм тайма си как да се държим като общество? Как да реагираме при нападение? Къде да се оплачем и какви са механизмите? Какво да направим и какви стъпки да предприемем, ако не се обърне внимание? На каква санкция подлежим, ако замърсяваме? Къде да се оплачем, ако от институциите не си свършат работата? Нека дадем пример с пернишкото кикбоксьорче. Ако приемем, че той е стършел, а обикновените хорица сме пчелички, то, в природата един стършел може да елиминира десетки хиляди пчели. Хваща ги една по една и ги убива. България, както всяка друга държава, е един кошер в уголемен размер. Какво правят стършелите - идва един до кошера, пуска феромони, изчезва, после идват 10 и съсипват целия кошер, като оставят популацията на 10% от началната и превръщат пчелите в роби. Снасят си яйцата в гнездата на пчеличките, ларвите на стършела се хранят с ларвите на пчеличките и се излюпват и правят ново семейство. Така се размножават стършелите. Ние сме кошер, който е нападнат от стършели. За 30 години са избили 30% от населението на България. ФАКТ! Но има един тип пчели, японските, които ако видят че идва стършел, в момента в който си пуска феромона, когато е най-уязвим, се скупчват върху него и го убиват с жега! Правят топка около него и го умъртвяват! Ето ТОВА трябва да направим ние пчелите! Никаква толерантност - при такива случаи - протести! Перник трябваше да се вдигне и поне 5 000 човека да отидат пред парламента и да изискат баща му на този да бъде уволнен а той затворен поне за 5-6 години! Нищо подобно не се случва! Стършелите продължават да зомбират кошера, като продължават да убиват пчелите(чрез емиграция), и понеже и стършелите са тъпи животни, не разбират, че правят от кошера свинщина, в която само те ще си живеят! За 30 години стършелите избиха най-работливите и умни пчелички! Сега имаме нов стършел-майка, хилещ се тъпо и със странен акцент. Докато не излезем от тази летаргия, така ще е!

Незаконна магестрала ??? Безумие ! Това да не е клозет в нечий двор , че да го скриеш ? това са и пари от бюджета - легално плащане ..... Нямам думи - рашково и кирово безумие ...

Ами може, за да лапнеме парите! Баце се обажда всичко да става паралелно, а не едно след друго, щото, видиш ли, ще загубим парсата от Европа. А реално магистралата се строи с нашите пари(30%), а тези от Европа(70%) са за нашите хора! Ако ги загубим, няма да има за новата джипара и за любовницата!

Я кажи за законната "магистрала" от Перник до Долна Диканя (където се запали рейса с хора и изгоря) нищо че вече е почти на 20 години и все още е незаконна!

Ще каже, ама друг пък! Аз и други примери за АБСУРДНО строителство мога да дам. И се разбраха пак по повод катастрафи и драми... Ма народецът паметта му е като на канарче... Да се строи там нещо...

Киро прави повече за Македония и Украйна, от колкото за България. Една надежда имаше за североизтока и Простото я унищожи.

Никакви магистрали за българина! Магистралата трябва да бъде забранена със закон. Тя е фашистко творение!!!!

Не можеше ли вместо усилия по констатиране на нарушения, глоби и спиране на строежа, да се хвърлят усилия в изваждането на разрешения за строеж? Значи сега строителните фирми с парите на държавата за Хемус ще си платят глобите. Парите ще идат пак в нищото. Единствено ние няма имаме магистрала. Пари спестени няма да има

Сега фирмите ще префактурират глобите към Възложителя (разбирай Държавата), с който имат сключени договори и който е трябвало да осигури всички разрешения и документи. След това възложителя (разбирай ДЪржавата ) ще плати глобите с пари от бюджета (разбирай нашите данъци) на ДНСК и всичко ще е цветя и рози, а поредния велик държавник (разбирай Чиновник) който е измислил и приложил тази глупост ще продължи да си получава заплатата и няма дори да го глобят да не говорим за нещо по-сериозно.

Журналистите ли са срамежливи или ДНСК та никой не споменава с колко са ги глобили?

Върнала се една жена от бъдещето и срещнала бай Ганьо Американеца, бай Ганьо французина и бай ганьо българина. Американецът я питал - от коя година се връщате, от 3000- дната отговорила жената, американеца продължил - и какво се случва в Америка? Жената казала - Америка е станала 1 милиард души, с най-голямата икономика в света, хората там вече живеят средно по 200 години. Французина я питал - а във Франция . Жената казала - Франция вече 50 пъти е спечелила световното по футбол, станала е водеща сила в ЕС и е разширила територията си до средата на Африка. Накрая питал българина - А в България какво се е случило. Жената казала - В България начело на БФС е пра пра пра (ит.н) внукът на боби михайлов, държавата още е в преход към демокрация, а за хемус вече е избрана фирма изпълнител за лот 3.

Тъпо, мноооого тъпо!