Дизелгейт застигна "Хюндай" и "Киа" в Германия

Разследването е фокусирано върху над 210 000 дизелови превозни средства, регистрирани до 2020 година

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

При сепариране от петрола се образуват различни фракции. Една от тях е дизела. Дизеловия двигател е изобретен, защото е имало дизел, а не обратното. Икономиката на петрола изисква да има консумация на всички фракции от петрола от метан, пропан бутан, до бензин, керосин, мазут и машинно масло.

НЕ СТава ясно обаче щом като се разбра че дизела никога не може да покрие тия изисквания поради конструктивните си особености защо още произвеждта тия боклуци и защо дизеловите щайги не са спрени със закон

Защото си куха лейка!

Хубаво е да се запознаеш с принципът на действие на двг дизел и бензин. После със съставът на отработените им газове. После как се влияе на тоя състав. После със финансовите въжделения на големите автомобили производители, след това с въжделенията на едни много добри хора, които си гонят целите, и употребяват всичко възможно за това. Прочети и какво е прозорец на Овертон. И накрая ще стигнеш до огромната измама, която натрисат на света, и производители, и кукловоди, чрез пионките им, тип "фон дер лайня.н", с една-единствена цел. И не, не е пари, това изобщо не ги интересува.

страхотен коментар!

само VW Може да прави каквото си иска и да няма последствия ;)

То май-май само на Ситроен ХДи-то остана недокоснато от тая глупост... Между другото, наистина много чисто работят като газове, ако да са малко по-тракащи от на другите фирми дизеляците. И доста по-надеждни.

Ами процента на продажбите им е много нисък за да ги погнат…. Спокойно всяка година се опитват да намаляват числата за гранични стойности… Ще направят поевтиняването на електромобилите чрез невероятно поскъпване на всички други